Martinsoni riskikapitalifondi väljavaated? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Martinsoni riskikapitalifondi väljavaated?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lühidalt: "Investeerimispank Trigon Capital ja infotehnoloogiaettevõtte MicroLink eksjuht Allan Martinson loovad ühise kuni 400 miljoni kroonise mahuga riskikapitalifondi."
    http://www.aripaev.ee/2698/uud_uudidx_269802.html
    http://www.delfi.ee/news/majandus/aripaev/article.php?id=8565195

    Mis te arvate, kas selle seltskonna kätte julgeb raha usaldada?

    Eriti kui arvestada Lõhmuse kurba kommentaari:
    "LHV 50 miljoni kroonise mahuga riskikapitalifondi tegutsemist hindas Lõhmus ebaõnnestunuks, öeldes, et nende ootused oli kõrgemad. Kuigi müüdud ettevõtete tootlus oli tema sõnul hea, on kaheksast investeeringuid saanud ettevõttest pooled on tänaseni müümata ja üks pankrotti käinud. Hetkel puudub LHV-l uue fondi avamise plaan."
  • päris hea komplekt minu meelest - helenius toob skandinaaviast raha kohale, martinson kohapeal laotab laiali. martinson osales minu meelest päris aktiivselt ka riikliku fondi töögruppides, käis ja tegi isegi turu-uuringut mööda eestit, külastas erinevaid tehnoloogiafirmasid. ju siis tekkis tunne, et on kohti, kuhu raha panna.

    microlingiga väga kursis ei ole, kuid nende nn investeeringud on vist suht hästi plussis?
  • Ma sain aru, et pigem Eestis nad seda raha laiali ei jaota, kuna siin pole lihtsalt kellelegi jagada. Sihikul ikka laiem regioon (ida- ja kesk-euroopa, balti, srü).
  • infotehnoloogiasse investeerides võiks eestis ainult telecomide putte osta sest hinnad langevad ja kasumid jäävad kuivama.
    riskija võiks täna osta eestis teedeehitusega seotud instrumente ja LHV ja muud taolised peaksid tegelema et neid instrumente tekitada.Eestis teid ei ole ja need mõned ehitusfirmad kes meil on ,on juba teedeehituse osakonnad teinud.Mingil hetkel mis on suhteliselt lähedal,nii kaks kolm aastat jõuavad siia euroopa rahad millega ehitatakse uued teed.Väga mahukas ja kallis töö,kuid arvatavasti need firmad kes ehitavad saavad nii kümme aastat head kasumit.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon