Arendaja vastutuse piir - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Arendaja vastutuse piir

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • a) nendes majades kõik korterid müüdud, seega turg selgelt veel ei hooli sellistest asjadest;

    b) "Metsa all vedeles 105 tonni prügi". Minu siiras põlgus kõigille, kes prügi otse loodusse poetavad.

    (Viimane mõte küll pole kuidagi seotud antud kinnisvaraarendusega).
  • Au ja tänu nendele vabatahtlikutele kes korjasid prügi hoolimata teiste inimeste lohakusest ja ignorantsusest.

    Mis puudutab Valge tänavat on seal minu meelest päris hea asukoht. Selline vaade on raske mujal Tallinnas leida. Näen et mõnigi üritab ka FKSM kõrval müüa Internetis om FKSMlt seal ostetud kortereid juba kõrgema hinnaga. Raskem on aru saada miks FKSM ehitab kõrghoonet Pärnu mnt viadukti ja raudtee vahel.
  • See on see, mis sa saad, kui arendad lasnamäel. See võib ju olla "Kadriorg", aga see on Lasnamäe. Ja just mitte see tihedam piirkond, kus on kivikolossid ja seega mitte eriti palju ruumi bomzhidele vaid see ala, kus ärimehed (wink-wink, nudge-nudge) saaksid südamerahus omavahelisi asju lahendada, ilma et keegi kuuleks.
  • Mis on selle teema algataja taotlus? Või vastutuse piir...?

    Kas FKSMil on nüüd miskit viga, et Lasnamäe nõlvale maju hakkas ehitama piirkonda, mida rohkemal või vähemal määral on prügimäena kasutatud?

    Tõnu Toompark
    AS FKSM
    Valge 18 müügiga tegeleja
  • Mis on selle teema algataja taotlus? Või vastutuse piir...?

    Kas FKSMil on nüüd miskit viga, et Lasnamäe nõlvale maju hakkas ehitama piirkonda, mida rohkemal või vähemal määral on prügimäena kasutatud?

    No näed ise toompark - ehitate otse prügimäele ja vastutust ei kanna ja piire ei pea. Üldse kust te võtate õiguse ehitada üle 4 korruselisi maju ja ei korista ja haljasta ära tervet Lasnamäed? Pealegi on need majad koledad ja näevad odavad välja ja üldse olete te arendajad SÜÜDI liigses ahnuses, linna silueti risustamises ja autostumises. Teie pärast on teed lagunenud ja inimestel ei ole tööd, miks te ehitate linnas? minge ehitage parem kuskil Alutagusel oma koledaid maju! Jätke Tallinn rahule las kõik jääb nii nagu 10 aastat tagasi!
  • a) Arendaja on oma reklaamis teinud pildid ainult mere poole, mitte ühtegi pilti teisepool olevast kuumaastikust. Vaevalt enamus ostjaid taipas sinna vaatama minna. Kas seda võiks nimetada eksitavaks reklaamiks?

    b) See praht on krundi piirist 100 meetri raadiuses, see on riigimaa. Kuna riik ega linnaosavalitsus pole seal midagi teinud siis jääbki küsimus arendaja vastutusest. Prahi kokku kogumine ja maapinna kerge tasandamine ei maksa võrreldes projekti kasumiga eriti midagi, 50 tuhandega saaks asjad korda. Kas arendajal võiks olla moraalne kohustus teha veidi rohkem kui kliendiga tehtud lepingus kirjas on?

    Kus on arendaja vastutuse piir?
  • kv123, kas sa ise elad Valge tänaval?
    Ma näen päris tihti neid Lasnamäe tühermaid. Teispool kanalit, Statoili tankla taga, asub nn Pae pargi territoorium, ja linnaosa valitsusel pole leidunud raha, et teha konkurss detailplaneeringuks. Kui korda teha, oleks ilus ja kallis kant. Sama lugu selle Valge tänavaga. Selge see, et kunagi sinna midagi tehakse, aga FKSM ei tohiks küll minna võõrale territooriumile sehkendama. ( :-) muidugi oleks hea kui läheks).
  • lasnamäe kaldapealne on veel täis ehitamata.
    AGA.
    tulin täna mööda paldiski maanteed, bensu kulus mis kole, aga tundub et kogu see paldiski mnt äärne mere poole ehitatakse korterelamudi täis. status klub, usu korterhoone, hunnik nats vanemaid korterhooneid, kool, mets, vabaohumuuseum..

    v6tame selle valge tänava - seal 3 häärberit, kus nyyd rikkad naudivad kuidas sada silmapaari neid ylalt alla vahivad? voi orlowi lossi juures olete kainud? seal maarjamäe taga?


    topime aga koik kohad kortermaju täis. roocis kesklinnas ruutmeetri hind 6o ooo eeku,
    riigikorterite yyrisabas inimesed. 100 (sada!!!) aastat! muudkui topime inimesi per neliömeetri. perse.

    tehnika tänavat mööda olete soitnud? vaga sheff tänav. yhel pool raudtee ja teiselpool majad ja LASTE MANGUVALJAK! kuipalu sheffe parke valjakuid meil nyyd sis alles jaab? tammsaare, siis polizeipark pritsumaja juures/raadiomaja korval, mis veel?

    varsti on koik kohad täis paska.
    6nneks on koplis palju rohelust.

    kahju.
  • Väga sisukas postitus, riq!

    Kortermajad on vajalikud, sest lihtsalt on inimesi kellele meeldib ühes karjas koos elada ja kes ei pea lugu mitte majast vaid paarist toast ühes suures kesklinna(lähedases) kortermajas.

    Mina igatahes elan iga kell linnast väljas ... või olude sunnil äärelinnas, igatahes on palju vaiksem ja rahulikum keskkond. Arendajate peale seal muidugi loota ei saa.
  • ma tahan öelda, et linn ei koosne ainult elamispindadest.
    mängige simcityt kui ei usu!!!
  • Olen ka kriitiline arendajate suhtes - pidevalt ehitatakse ilusasse kohta sita kõrvale selle asemel et ehitada sita sisse (sitta likvideerides) aga ilusa ümbruskoha kõrvale...

    ja tänast perspektiivi arvestades on Nõmme mõninga aja möödudes sama mis "linnuküla" Lillekülas s.o kõik nö suured krundid ehitatakse täis kas rida või korterelamuid ja arendajate poolt eramuomanikele ainult muiates.
  • Sa oled ilmselgelt kas üleväsinud või ülemanustanud.
    Ja muide, pargid - olümpia ja välismin. vahel, toompea nõlv + schnell, ja kaugematest ei räägi.

    Aga mina tahan hoopis võtta üles kristjani mainitud teema, mis pole küll otseselt kinnisvaraga seotud kuid elukeskkonnaga küll.
    Ma ei salli inimesi, kes loobivad oma olme- ja ehitusprahi metsa (võssa, parki, muusse varjatud kohta) ja siis loodavad, et see mädaneb või kaob sealt iseenesest. Praegu on nii, et lähed metsa jalutama - astud süstla jalga, halb lehk erutab sõõrmeid ja telliseid on nii palju, et ehita või omale maja.

    Ja siis veel need kenad reedeõhtud kui puhkus on hea, siis ikka leidub mõni inimene kellele meeldib just sinu akna all öö läbi pidu panna jättes sulle magamata öö ja pudeli+muu prahi kuhja värava taha.

    Turvamaju peab vist arendama hakkama, et sisse saab ainult siseministri loaga ja kapo hoiab ümbrusel silma peal.
  • Kordan oma mõtet - kinnisvara arendamine on arendaja rida, parkide ehitamine on linna rida. Süüdistage Savisaart ja tema käsilasi. Kohe algab eelarve kokkupanek.

    erkkiv, püüa mõista ka teist poolt. See vähese prügi "käitlemine" on inimese jaoks ikka päris keeruliseks tehtud - prügikaste on vähe, vähese ehitusprahi viimine Jõelähtmesse on kallis, ...
  • toompark, on sul mõni ametlik või mitteametlik seisukoht selles küsimuses?
  • Õhtast. Minu debüüt-komm siin :9

    Paar mõtet:
    - jupikaupa ja sp tihti juhusliku juhuslikesse kohtadesse arendamise kirumine on igav: olud on sünnitatud omandireformist ja edaspidisest riigi ja linna julgusetusest ja suutmatusest asja parandada (suuremate piirkondade korralike planeeringutega katmata ja erastamata jätmine);
    - arendajad pole ka nõudlust sünnitanud, sestap tehaksegi sinna, kus saab, ja seda maksimumi lähedaselt;
    - avastus, et ehitusplatsil ehitusprahti tekib, on selle sügise loova mõtlemise preemiat väärt (nagu ka see oletus, et ostjad ei käi ümbruskonnaga enne ostuotsuse tegemist tutvumas) :9
    Konkreetse objekti ja selle lähiümbruse heakorrastatust on mõistlik pärast ehituse lõppu ja kevadist haljastust vaadata ja arvustada, right ? Valge puhul: piltidel paistev saast on enamus tõesti krundist väljas, ja kui ka FKSM ei arva heaks seda omal initsiatiivil korda teha, teeb selle ühistu. Kavatsen selle eest isiklikult hea seista :9

    /minu puhul tegu nii toomparki kolleegi kui Valge tulevase elanikuga/
  • http://www.kraft.ee/Arenduse/a3/plaanid.htm
  • Ehk siis:

    Ostes maja juba oktoobris SAAD valida:
    - TASUTA jalgratas või
    - maja 100 000 krooni SOODSAMALT!!!

    Raske valik 8-).
  • www.city24.ee on samal teemal päris palju arvamusi
    http://www.city24.ee/client/city24client?rnd=624167&pageId=22&objId=ForumsObject&stateId=&eventId=ForumsThemeEvent&themeId=39219

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon