USA maaklerid ja tegijad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

USA maaklerid ja tegijad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Huvitav palju teenivad USA-s maaklerid ja teised investeerimis asjatundjad. Palju teenivad USA-s ja Eestis elukutselised aktsiatega mängijad. Aktsiate hindadest on laialt igalpool kirjutatud ... kirjutaks nüüd natuke sellest magusamast poolest millest tavaliselt ei räägita.
  • Palga teema on tavaliselt selline, millest ei räägitagi.
  • ...elukutselised mängijad...kui kooliraha on makstud siis hakkab ka kasumeid tulema. Kasum (ja tihti ka kahjum) oleneb ju tehingute suurusest, nii et ei saa konkreetselt midagi öelda.
    Kõik ju soovivad ostu-müügi ajastamisega täppi minna ning õigeks ajastamiseks peab tundma nii firmat kui turgu kui sektorit. Ei tea, kas aktsiatega "loteriid mängides" ka kasumit teenib?
    Samas Eesti turg on väike ja siin oleks hea võimalus mõnel korralikuma portfelliga tegijal manipuleerida....!?
  • "Loterii mängimise" kohta tuleb meelde tuntud katse ahvidega, kes suvaliselt aktsiaid valides ületasid oma tulemusega keskmist maaklerit.
  • velvo, 2000 aasta kevadel ostetud portfelliga oleks see ahv sügavas miinuses.
  • to: MSM

    Mis siis? 2000 aasta kevadel ostetud portfelliga oleks ka keskmine inimene sügavalt miinuses. Maailmas mängib miljon fondijuhti iga päev loteriid arvates, et suudab marketit biitida. Peiaut reit on ikka nagu tavaliselt maja kasuks :)
  • Street'il algavad korralike (sales)traderite aastapalgad kuskilt $80k juurest aastas... Ja palkadest räägitakse küll. Lugege raamatuid. ;-)
  • Noh..salestrader kõvas majas (ML; JPM; GS jne) teenib oma tippkliendi pealt circa $0.5-1 mln in commish. Top of the calling list. Kes ei tahaks seal listis olla? Selleks on vaja $50-100 mln.

    Salestrader on selline loom, kes suhtleb suurte klientidega (hedge-funds etc), müües neile a) infot b) sobitab suuri tehinguid.

  • mr.B,
    kas sinna sisse on arvestatud ka igati eeskujulik forward running?
  • aastas ikka jah. Kui $0.5-1 mln kuus, siis oleks vist kaadrivoolavus liiga suur. Noored pensionärid, you know.

    sB
  • Noh bettie on meil siis ka kuskil kõva maja salestraderi tasemel, ma julgeks arvata? :)
  • kelle palgad veel $80k algavad?
    üldse mul on tunne et on ka lihtsamaid viise rikastuda kui börsil..
    aga kas ka nii seksikaid viise? :)
  • Mul sõber oli FBIs osakonnajuhataja ja sai 100K per annum... Tema arvates oli see "a whole lotta money for just a salary.." Riigiametis ikka päris hea ja tema tegevus oli igati "seksikas." Nii "seksikas," et ta tegi pärast samal alal oma firma ja läks peaaegu, et päriselt rikkaks kätte ära.

    Sama numbrit said aga muidu ka mingid paremad funktsionärid SECis... Seal on muidugi ka mingi policy, et palgad peavad olema "turuga" võrreldavat, et paremat inimressurssi kaasata. Ei saa ju olla nii, et suvaline treider on mingi Harvardi kuldpea ja tema sahker-mahkerit jahib mingi hillbillie..
  • veider, et $80k väga suureks palgaks usa kontekstis peetakse. isegi korralikule java/j2ee professionaalile ei tohiks suuri raskusi tekitada $75-80k aastas teenimine. usas või iirimaal
  • Aga kui oleks olemas näiteks 500 000EEK siis kui palju oleks võimalik sellega börsil "mängides" igakuiselt teenida ???
  • Nii et siis mingi 30 000EEK pole kuus korralikule tegijale mingi probleem jah :)
  • Huvitav, palju võiks olla Eestis börsimängureid, kelle jaoks on see põhitegevus? Ja kui suuri summasid siis ka pööritatakse?
  • Tommy555, 500 000 krooniga saad USA turgudel ostujõu 2 000 000 krooni. 30 000 krooni on sellest 1,5%. Ei tundu väga mägedekaugune eesmärk. LHV Pro vennad räägivad ka vist umbes samasugusest tootlusest. Aga arvesta, et samamoodi pole "tegijal vennal" sellise summa mahamängimine ühe kuu jooksul mingi probleem;)
  • tehvlon, miks see veider on, et palka, mida on võimeline teenima korralik java/j2ee proff, loetakse "väga suureks"? Ka Eestis on ju samamoodi, korralik tegija sellel alal saab rohkem kui paljud pangatöötajad ja avaliku sektori osakonnajuhatajad.
    Ühesõnaga, väide, et $80k ei peaks lugema heaks palgaks, kuna seda võib teenida isegi j2ee proff, pole eriti pädev minu arust.
  • Mängurile ei saa börs kohe kuidagi põhitegevus olla. Need, kes börsil pidevalt korralikult teenivad, on ikka oma ala proffid ja mängimisega pole siin midagi seost, kasiinos võid sa mängida.
  • Eestis ongi iga 80Kse aastasissetulekuga progemisproff superstaar, kui ta vaid tahab, eriti kui on töötanud mingi suurkorporatsiooni heaks. Ja kui goldman sachsi heaks, siis on juba investeerimispankur:)))
  • $80k on HEA palk, aga mitte SUUR. palk, mida j2ee profile makstakse, võib olla hea, aga kui palkade alusel sageduskarakteristik joonistada, siis ülemise tuhandiku sisse see ei pruugi mahtuda. aga ok, suht abstraktsel tasemel mõttetu seletamine :) ja muideks korralik pangatöötaja on vähemalt eestis täiesti võrreldav javaprofi palgaga. üldisemalt ametinimetust kui pangatöötaja annab otsida :)

    paar aastat tagasi kuskil keila joa juures kohvikus istudes ka mingi kohalik intellektuaal õllekruusi taga seletas suure häälega, kuidas ta tütar ikka karjääri teeb, et praegu töötab pangas tähtsa koha peal. mille peale.. khmmm.. üks tüüp küsis, et "kas tellerina" ja mees uhkelt vastu, et kuule just jah.
  • ...$80k Eesti kontekstis on muidugi igas mõõtmes ja sageduses omajagu SUUR. Nii et kui keegi leiab Eestist progedes vinge tööotsa üle lahe (ja mitte indias :-D), siis jou, cool.
  • Ok, ütleme siis proff kauplejaid. Palju neid siis olla võiks?
  • Juhtisin eelkõige tähelepanu vigasele loogikale, süvenemata konkreetsesse arvu (80k). Kes tahtis, sai vast aru.

    Mõistet "pangatöötaja" kasutasin taotuslikult.
  • loogika on korrektne, sõnad hea ja suur ei ole sünonüümid.
  • tehvlon, ole hea ja loe uuesti mu postitus läbi. Kasutasin täiesti selgelt jutumärkidega eraldatuna mõistet "suur palk".

    Vigase loogika all mõtlesin seda väidet: "veider, et $80k väga suureks palgaks /.../ peetakse. isegi /.../ java/j2ee professionaalile ei tohiks /.../ raskusi tekitada $75-80k /.../ teenimine." Utreerides võiks väita, et "$80k pole suur palk, kuna isegi CEO-l ei tohiks olla raskusi selle teenimine". Ühesõnaga, minu jaoks ei piisa "80k pole suur palk" tõestamiseks, et seda suudab isegi korralik j2ee proff teenida.
  • Numbritest veel.

    Eesti progemistöid hangitakse keskmiselt 5$ tund. Ukrainast/valgevenest saab 3.5$-ga. Seega aastas ca. $10K (või $7.3K vastavalt).

    $80K teenimiseks peab ikka väga hea projekt olema ja ilmselt ka suur otsustusõigus selles projektis (või siis isegi omandiõigus).

    Sellised case'd (palk 80$) on minu jaoks võrreldavad kui investeerimisideega a'la MRK putid portfellis. Saab rikkaks küll... leia ainult tera üles.
  • Tahaks tõsiselt näha, kes Eestis sellel alal $5 tunnis liigutama hakkab. Mõni "spetsjalist" äkki?
  • vahemikus 10-15k eeku ehk siis 5-7 $ tunnis on väga korraliku ja oskaja programmeerija palk eestis. rohkem saavad ehk superstaarid või väga rikkas ettevõttes spetsiifilise töö tegijad.
  • Jofax >...Eesti progemistöid hangitakse keskmiselt 5$ tund
    mrtn>..siis 5-7 $ tunnis on väga korraliku ja oskaja programmeerija palk eestis

    No kui progeja saab 5-7$ tunnis kätte siis progemistöid selle raha eest küll ei saa.
    Kui siis sellesama palgalise oma töö kõrvalt , mustalt muidugi.

    Kuuldavasti olevat kogemustega progejal kui töökohta vahetab suurem palganõue kui 10-15K eeki kätte,eelmine töökoht maksab üle.




  • mrtn, Jofax ütles, et progemistöö hankimine. Kui hankimiskulu on $5 tunnis, siis peab see sisaldama ka sotsmaksu ja töötuskindlustust, seega $5 tunnist tähendab brutopalka 8300 krooni. Selle eest ei saa ühtegi tegijat!

    Kui hankimise all on mõeldud palkamise asemel teenuse sisseostmist mõnelt tarkvarafirmalt, siis võiks pigem rääkida vahemikust $30-$45 tunnis.
  • Hetkel dollari kurss üsna madal, nii et 45 asemel ehk isegi kuni 55, olenevalt projektist.
  • hangitakse töid praegu ca $20-$30 eest/h, progeja saab sellest ca 1/3 kuni 50%, millest maksab veel 26% ära. See on n.ö. harju keskmine.
  • usas on maksud ka teistmoodi. $80000 usdi ei ole päris sama mis meil miljon eeki aastas (85keek kuus) aga sellest on vist räägitud. seega oleks see 80 000 nagu meil brutopalga ja palgafondi vahepealne.

    huvitav on aga see, et reaprogejate palgad eestis on tegelt samal tasemel mis aastal 2000.
    usast $80 saamine h eest on ok, aga eestis $40 saamine voib osutuda keeruliseks.
    kas keegi arvab, et nad on seda raha ka tegelikult väärt voi on ylemakstud?

    igasuguse palgatöö puuduseks on aga leverage puudumine.
    ja itimees olla ei ole seksikas. börsispets olla on.
    teha seda, mida juba oskad, on igav.

    huvitav, kas us/euro tsoonis on rohkem börsispetse v6i progejaid?
  • Mida seksikat on treideris/treidimises? 16 hr days, no or little sleep? Isegi kui voodisse saad, siis mõtled possude peale, ikka magada ei saa. Sõltumatus? My a** :)

    *giggles*

    sB
  • bettie, see on äkki eestlase probleem, et börsiaeg töövälisele ajale jääb? :-P
    btw, ma ei saagi aru, kuidas lhv mehed vastu peavad sellele kõigele :)
  • Tere-tere
    Kas ma olen tagasihoidlik, vana tobu või ajast absoluutselt maha jäänud.
    Ma küll ei mäleta nagu , et keskmine palk kuskil Londoni investmb. oleks miskit 80 tuhinat olnud? Frondis? Keskmine oli miskit 50 keskmistel "tegijatel". 8-16 naela mehed olid ikka põhilised. Ja neid on ikka mustmiljon igatmasti ja karva assistente ja bäckkareid jne.
    Miks te ,tibukesed arvate , et keegi teid kohe frondi peale laseb niimoodi lambist?????
    AGA oma rahaga sebides on limiidiks vastavalt oskustele taevas või võlavangla.

    Sama nali on ju meie noore verivärske "tööjõuga" koolipingist. Hind kooli lõpetamisel X+lisad+jne. 1-1,5 aastat peale lõpetamist ja esimest töökogemust 0,55*X
  • TNT,

    Keskmine palk on muidugi suhteline mõiste. Suured tegijad võtavad aga küll otse ülikoolist nii fronti kui ka mujale. Loomulikult on see turu tipp (siiski mõni tuhat nägu aastas?), aga esimese aasta palk on umbes 40,000 naela ringis - mis on veits üle $70K aastas. Tõuseb suht kiiresti ka.
  • Üks lugemine töötasude kohta sektoris, kuna nafta on kuum kaup (ka pärast maakoore alt lahkumist), siis energiale spetsialiseerunud treiderid teenivad paremates kohtades ka $3 mln. aastas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon