Notarite kuningriik (Eesti) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Notarite kuningriik (Eesti)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Maailmapanga raport kirjeldas Eesti pudelikaelana notaribüroode kohmakust ja tore on, et probleemile tähelepanu juhtis.

    Ka Äripäev kirjutab kriitilisel toonil notaritest (loe siin), kinnisvara registreerimine võtab Eestis 65 päeva, Leedus aga ainult kolm ja Soomes 14 päeva. Absurdne, kuid tõsi. Sama absurdne on ministrihärra Ken-Marti Vaheri jutt, et asi pole tegelikult nii hull ja need on vananenud andmed. Härra Ken-Marti pole ehk ammu notaribürood kliendina külastanud.

    Ühe inimese näide on küll väike valim, kuid mul endal venis üks kinnisvaratehing pea 2 kuud seetõttu, et notar nõudis minu käest ühte üsna ebaolulist paberit, mille pidin spetsiaalselt Tartust ära tooma. Pärast selgus, et notar ise oleks selle paberi vaid telefonikõnega saanud. Aga arveid oskavad kopsakaid esitada.

    Juhtum 2 - Leedus oli vaja meil ühe tehingu jaoks notari juurde minna, selgus, et üks planeeritud notar oli kinni. "Pole probleemi" ütlesid kohalikud ning läksime kohe järgmise notari juurde. Ei mingit järjekorda.

    Äkki kui piisavalt kära teha, suudame olukorda siiski muuta?

  • Natukene on vist liiga kauaks jäädud naba vaatlema positiivsetel mõtetel nagu "meil saab OÜ registrisse 8x kiiremini kui Austrias". Sobiliku benchmargi leiab alati.

    Notarite teema on muidugi oluliselt karmim, sest OÜ võid ka OÜ-de poest osta, aga KV tehingu otsas istud igal juhul.

    Huvitav, kui palju leedukad teenustasu maksavad kiirema teenuse eest?
  • Seikatsu, kergelt sel teemal nendega rääkisin ja sain aru, et maksavad nad vähem ...
  • Loogiline, et kiirem töö maksab vähem: aeg on ju raha.
  • Eks see ole sama moodi, et kas äkki on müni tuttav notar või mitte. Kui on suhteid või pull'i, saab notari aja oluliselt kiiremini. Mis tõestab seda, et Tallinnas on notareid vähe ja tsunft kaitseb suuri sissetulekuid.
  • Hei, mul on tuttav jurist, kes tahtis notariks saada. Kotiti ja kotiti eksamil ning lõpuks ta sai aru, et Notariks ta küll ei taha saada. Samas tuli välja notarite protektsionislik suhtumine uutesse üritajatesse.
  • Eks see on pikaajalise lobbytöö tulemus, et notaritasud seadustega paigas ja turule sisenemise barjäärid nii kõrgeks aetud.

    Sellepärast ka see töö jänes ei ole... pole seda tööd keegi teine tegemas.

    Ilmselt avalduvad varsti sellised nähtused, et notaribüroo = perefirma/sugulusfirma, kui uustele tegijatele litsentse ei jagata.
  • seikatsu,
    OÜ'd lähed poest ostma, siis ega tegelikult ei ole see OÜ valmis, vaid tehakse ja notariaeg saadakse kohe! Samas kui ise tahad teha, siis millegi pärast saad notariaja 2 kuu pärast.
  • fjot,
    üldjuhul just poest ostetud OÜ'd ongi valmis, notaris muudetakse ainult omanikku jms ning volituse alusel saab päevapealt tegutsema hakata. loomulikult saab samade vendadega teha ka uue oü ja saada notariaeg kohe, kuid siis anyway võtab alguse trall (sissemaksed jms) ning hilisem (äriregistri kande ootamine, km.kohusl. jms) mõnevõrra rohkem aega.

    teisest küljest on taoline asi arusaadav ka - notar suht teab, et paberid on OK, kohapeal ei lähe töötlemiseks-pendeldamiseks aega, ainult lükka ette, astu kabinetti, allkiri alla ja minema.
  • ka omaniku muutmiseks on notariaega vaja ning selles osas ei ole mingit vahet, kas registreerida uus või muuta olemasoleval. Been there seen that! Ja näinud ka kuhu osa advokaadifirmale makstavast rahast läheb. Ja just selle pärast tavaliselt ei olegi need firmad valmis. Mõned küll ütlevad, et see ongi normaalne, aga vahest teeb hinge täis, et on ühed, kes eestit edasi viivad ja siis on kamp teisi tegelasi (mida eestis on järjest rohkem ja rohkem), kes igal pool ees seisavad ja pappi korjavad.
  • Selleks, et notari juurde saada hea aeg (kahe nädalaga max), tuleb teha
    click at http://www.notar.ee/260 ja kõik notarid läbi helistada ja on suur tõenäosus, et poole tunni töö tulemusena on sul hea notari aeg käes. Loomulikult võid notarite hulka filtreerida asukohapõhiselt.
    Ei tea muidugi, kas aja saamine sõltub ka notari juures teostatavast toimingust...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon