veelkord laenuteemadel. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

veelkord laenuteemadel.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Ei soovi kelleltki raha laenata.
    Küll, aga huvitavad, mis on värskelt alustava OÜ võimalused saada laenu.

    Vaja on osta teatud kaupa(usast) mille jaoks ei ole endal piisavalt raha. Kaubale on Eestis ostjad olemas. Eellepingud ostjatega läheks vormistamisele enne, kui kaup Usast Eestisse peaks tulema.

    Omavahenditest saab osta välja umbes 60% seega on vaja veel ligi 40% lisaks teatud opereerimisraha. Rahaliselt on see umbes 90000 krooni.

    Oskab keegi nõu anda, kust on üldse võimalik saada ettevõtluslaenu/lisainvesteeringut, mis oma intressiga selga elama ei jää.

    tänud.
  • Tahad ju küll laenata :). Aga eks mul ka tihti samad mured olnud. Mis minu kogemus ja ideed on:

    1. Lähed idega panka. Kuna sul on tulemas lepingud, siis nende alusel pank tegelikult võib sulle isegi raha anda. Sisuliselt lepid pangaga enne kokku ja kui reaalsed lepingud nina alla pista on neil, siis saad ka raha liikuma.

    2. EAS-st küsid. Nendega on isegi see variant, et vahel nad ei taha seda tagasi. Samas minul on alati nendega kannatus enne otsa saanud kui rahani asi jõudnud on. Olen lõpuks leidnud, et ma saaks sama tööga äri tehes raha kokku. Hakkab närvidele käima, et pean mingile bürokraadile oma äri lahti seletama, millest ta muffigi ei jaga.

    3. Tuntud printsiip FFF ehk Friends, Family & Fools. Kuna sul on kahlemata hea reputatsioon ning laitmatu äriide, siis laenad raha tutvusringkonnast protsendi peale vms kokku. 3000 siit, 10000 sealt ja saad ma miskit.

    tonuonu
  • Hansapank uuendas väikelaenu tingimusi nii, et väljastab nüüd 18protsendilise intressimääraga välklaenu kohe laenuvõtja kontole temalt käendajat nõudmata.
    Kuni 50 000 krooni laenu saamiseks piisab 3500 kroonisest kuusissetulekust ja senisest heast maksekäitumisest. Käenduseta väikelaenu intressimäär on 18% aastas. Samas saab käendajate olemasolul väikelaenu võtta kuni 100 000 krooni ja intressimäär on sel juhul 16%.

  • EAS teemal vist joherrsam liialdab. Minu (ja ka teiste, kel kokkupuuteid olnud) kogemuse järgi piisab tavaliselt kõigest 4 korrast samade dokumentide esitamisest, millest iga kord on vaja muuta ainult 75%. Pole ju palju? :-)
  • to: joherrsam

    ikka tahan laenata, aga mitte siit foorumi kasutajatelt lubades pudrumägesid ja sooja lehma piima.

    FFF printsiip on täitsa mõeldav. Samas parema meelega laenaks kogu summa ühest kohast, milleks on pank. Heameelega jätaks sõbrad-sugulased välja. Sellel teemal on kahjuks pahad kogemused. Olen ise raha välja laenanud ja tänu sellele mitme tuttavaga suhted P%#& keeranud.
  • sõpradelt, tuttavatelt ja family variant laenamiseks on halb ses mõttes, et need hakkavad äri õnnestumise korral mitte intresse tahtma vaid kasumiosa... nagu nad oleksid äripartnerid :(
  • Heh, jäi tähelepanuta FFF viimane täht. See on "fools". Mul oma firmas praegu on sees inimene, kes lihtsalt usub ideesse ja pani raha sisse. Muud variandid peale pere ja panga eriti polegi. "Fool" all ma ei mõtlegi midagi halba aga konservatiivse finantspoliitika mõttes on iga uue äriga kaasa minek lollus.
  • velikij, räägiks natuke EASi paberitest,
    riq242 ätt-hot-ee
  • pangast saab ikka abi ju nendel tingimustel nagu kirjeldasid
  • Kuskilt kõrvu jäänud et EAS ei anna raha (või oli see miskine stardiraha) Tallinna ettevõtetele.
    Tallinnal endal ka toetused olemas,vt nendel lehelt ettevõtjale sektsioonist.


  • Oleks ise ka huvitatud teiste kogemustest EASiga ning kommentaaridest üldse.
  • hm, seni eas-iga iga kord positiivse tulemuseni jõudnud...aega ja kannatust peab olema, ja veidi ka kogemust, tõsi on ilmselt see, et peale viimaseid riigikontrolli avaldusi on elu kõigile raskemaks läinud. paradigm@hot.ee

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon