Loomisel Investeerijate klubi! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Loomisel Investeerijate klubi!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Profiti lugemisel tekkis idee luua Investeerijate klubi, kuhu saaks koondada algajad ja natuke rohkem kui algajad investeerijad, kellele siis võib-olla proffidega koostöös anda natuke põhjalikumad teadmised selles vallas ning käia ühiselt koos, et arutada selliste teemade üle. Kõik huvilised võtke palun ühendust ühendust aadressil investeerijad@hot.ee, et siis ühiselt välja mõelda, kuidas see asi toimima peaks täpselt. Loomulikult on oodatud ka kommentaarid siia foorumisse!
    Ivar
  • tundub et siin on selline klubi olemas!!!!
  • aga tundub, et koos just ei käida, võiks kokku ka saada ja kohe oma küsimustele vastused saada, mitte pool päeva oodata, enne kui keegi vastab esitatud küsimusele
  • sul õigus aga suurem osa aega on inimesed maailma mööda laiali ja need kes investeerimisega tegelevad ei käi eriti kohvikus sõbrannatamas,hea kui sööma jõuab.
  • ir83,
    ehk oskad lähemalt ja täpsemalt öelda, mida see klubi-idee andma peaks?

    Lihtsalt kooskäimise võimalust? mmmmmm...
    Olen aru saanud, et praegusajal on pundil inimestel väga raske ühisel sobival ajal kokku saada.
    Ja mis jutupoolesse puutub, siis siin LHV saidil ongi see klubi juba olemas.
    Või on veel mingit erinevat mõtet välja pakkuda???
  • eesmärgiks on saada kokku inimesed, keda investeerimine huvitab, kuid kellel puuduvad väga suured teadmised sellel alal. Mõte on ka korraldada liikmetele nö konverentse, kus neil oleks hea võimalus proffide käest küsida kõik asjad üle. Suurtel konverentsidel on võib-olla häbi küsida nt, et kuidas Talse tekib ja miks aktsia hind muutub. Loomulikult pole eesmärgiks nö sõbrannaõhtute korraldamine kohvikus! Muidugi hindan LHV foorumeid, kuid kuna siin info hulk on väga suur ja struktrureerimata, siis iga päevaga on aina raskem oma küsimustele vastuseid leida.

    Hea lahendus oleks loomulilt ka Alustajate foorumis alajaotused teha, et natukenegi süstematiseerida. Iga päevaga tuleb uusi kommentaare ja teemasid ning enam ei jõua neid jälgida.
  • põhimõtteliselt küll, soovijad on juba mitmeid, kui huvi on, võtke aga ühendust :)
  • Ma arvan, et küsimus on ikkagi asjaliku ja 'mentorilt' pärineva info parimas leidmises. Ärme unusta, et väärt info juurde tahaks ka tagasi pöörduda, üle lugeda - kohe ei saanudki võib-olla kõigest aru. Oleksin sellisest asjast huvitatud küll.
    Praegu on nii, et mingi teema on veninud tohutu pikaks üle paari aasta (nt. LHV Trader), või muu selline, aga tegelikult peaks tekkima hoopis alajaotus, näiteks LHV Kasvukonto, LHV Trader, Börsikirjandust, Maksustamine, Lühikeseks müük, Riski hajutamine, Algaja 10 käsku ja 20 keeldu+selgitused.

    Point on aga selles, et nende teemade info kujuneb saidil dialoogi käigus. Seega peaks justkui LHV-s olema börsiharidusega sekretär, kes muudkui aga süstematiseerib ja katalogiseerib B-klubi eriosasse. Mida LHV ise arvab, kas piigasid piisab?

    Aga kust mentorid võtta, kui nad pikalt põhitöökohal, s.t. turgudel istuvad :?
  • kust mentoreid leida? ma arvan, et ei peagi algajate puhul väga suur proff olema. On täiesti arusaadav, et daytradereid on raske meiega liita, aga kaupleja tüüpi investor on kindlasti märksa targem kui täielik algaja, kes alles oma mõne indeksfondiga kätt proovib.

    Kuna tegemist peaks olema ikkagi huvi (hobi) klubiga, siis liituvad ikka need, keda teema huvitab ja kes tahab sellega ka vabal ajal tegeleda.

    Aga see segmenteerimise idee LHV foorumites on loomulikult keeruline seetõttu, et dialoogid arenevad teemade sees, aga siiski on mingid üldised teemad (aktsiad, optsioonid, repo jne jne), mida annaks selekteerida. Praegu on algajate foorumis näiteks kõik segamini ja raske on ühe teema kohta algatatud asju välja otsida.

    Eks LHV ise võiks ka ettepanekuid teha. Alustada oli ju lihtne, aga praeguseks on siin ikkagi 3500 teemat algatatud ja süsteem pole enam väga hoomatav.
  • Üks hea asi oleks - saaks raamatuid laenata/vahetada.
  • huvitav on üldse kui palju on eestis inimesi, kes selle valdkonnaga tegelevad? ma ei mõtle kelle töö see on vaid kes põhilise sissetuleku mujalt teenivad..
  • Muidugi, Tõnul on õigus, kes ei viitsi käia LHV tasuta üritustel, need ei viitsi ka selle klubi üritustel käia.
    Prooviti ka jalgpalli, ja see oli lahe. Kahju, et sel aastal oli nii vihmane suvi ja keegi ei võtnud organiseerimist enda peale. Ennemini võiks niisugusel üritusel kontakt inimeste vahel palju loomulikum tekkida kui vägisi väljakistud vestlus.
  • to ardikjps

    Ma äripäevast lugesin millalgi, et eelmisel aastal oli umbes 800 inimest eestis, kes tegid aasta jooksul vähemalt 5 tehingut.
  • to: ardikjps

    Kas Kaitsejõudude Peastaabis on palju investeerimishuvilisi inimesi?
  • Tere!

    Profitil on koos juhtivate finantsinstitutsioonidega sellisena asi juba paevakorras ja loomisel.
    Loodetavasti saame esimese info anda juba lahikuudel. Hoiame asjaga kursis!

    Lisainfo: jaanika@ajakiriprofit.ee
  • Tere, Jaanika!

    Kuhu jäid Profiti pressiteates Hansapanga võtmeklientidele lubatud ajakirjad?
  • (fun' järel korrates) Tere tõepoolest Jaanika!
    Ma hakkasin end veidike imelikuks pidama, sest mu Hansapanga võtmekliendi silmake vaatas igapäevaselt ootavalt postkasti. Küsisin endalt, mida küll sealt ootan, olemas ju on ikka tavapäraselt roosakülgne Äripäev? Jõulukaardid ja arved saabuvad ju bitivoona juba? Tänu fun'le tabasin ära: see Profiti lubadus! Teatavat profitit küll leian, aga mitte oma postkastist, kuhu ta pidi ometi potsatama :?

    Nii et milline asi ikka on ajakirjal Profit koos juhtivate finantsinstitutsioonidega loomisel, ja kui on asi, siis mul ei õnnestu äkki sinna potsatada - arvestades imelikku kogemust postkastiga?
  • Piinlik lugu, aga sõnastus oli vist tõesti natuke ebatäpne. Profit jõudis Hansapanga personaalpangandus klientide ja suurimate võtmeklientide postkastidesse. Täpne sõnastus http://w.hansa.ee/est/uudised_22826_2004_10_1.html

    Hea meelega täidaks siiski ilma jäänud huviliste postkastid Profitiga, kui saadate kontaktandmed jaanika@ajakiriprofit.ee.

    Investorite Liidust räägiksin täpsemalt kuu lõpus ja selle teavtamisega proovime natukene paremini hakkama saada kui Profiti levtamisega :)
  • Investeerijate klubi on hea idee,eriti huvitav neile, kes ei ela Tallinnas. Investeerimisnõustajat ei tea investeerimises peaegu midagi, kui midagi küsid, vaatavad sind suurte silmadega ja paremal juhul- helistavad
    Tallinna, kus neid ka eriti tõsiselt ei võeta.
  • Tore, Jaanika - vastus selge ja sirge.
    Üks väike parandusettepanek sellele ajakirja Profit levitamise ideele: et personaalpanganduse klientidele jne.jne.
    Nemad võibolla väga teie Profitit ei püüaks, sest tegelikus elus on pärisprofit neil juba tabatud.
    Või on nende eest teenistujad püüdma pandud.
    Ma usun, et palgast investeerijad on parem publik?
    Mina teie asemel oleksin just valinud lõike - Hansapanga "mitte-suur-võtmekliendid".
  • kui kaugele selle investeerijate (investeerida tahtjate) klubi loomine j6udnud on ja kui avatud siis kas selle mingi kodukas ka on?
  • Kas idee on juba unustatud!? või on asi juba valmis? kui investeerijate klubi juba toimib, siis keegi liikmetest võiks siia uudiseid kirjutada... millega juba hakkama saadud ja mis plaanis.. :)
  • raamatu laenutus oleks hea idee. kindlasti vedeleb ka teie firmas maj. või fin. alast kirjandust, mille kaant pärast läbilugemist enam lahti ei lööda.
  • Tegutsen juristina, olen investeerija algaja.
    See idee - investeerijate klubi - saaks täiesti läbiviija. Meil oleks vaja kokkuistuda, kinnitada põhikirja ja asutamisleping. 300 EEK Riiglõiv ja mõned notarikulud.
    Võimalik, et saame selle nt. Investeerijate Selts'ile [MTÜ] ka toetused taotlema EL'ist.
    Muideks: hea küsimus, miks mitte LHV AS ümberkujundada nt. sihtasutusse. LHV lasseb ju ka see mullje, et Ta põhineb heategevuse põhimõttest: kliendidele aidata raha teenimiseks. Nii, et LHV, oleksin Teiesti Teie teenistusest, oskan oma käsitöö!
  • Kõigepealt, et klubi üritusi korralikult läbi viia, peaksime otsima oma klubile sponsorid.
    Millised on ettepanekud (Tallinna Sadam, ETL, pangad, ...)?

    Ise kandideerin tagasihoidliku laekuri ametikohale.
  • to doktorm

    "Tegutsen juristina, olen investeerija algaja."

    Kuigi ma saan aru, et emakeel ei pea Eesti tegutseval juristil just eesti keel olema, kuid minu mõttemaailmas seostus juura vähemalt _heal tasemel_ riigikeele oskamisega.

    B.
  • Buhvet, sul on vist tooli jalg juhtme peal ;-)
    Ma arvan, et ma olen seda doktormi kuskil Piraaja Klubis näinud.
  • to MSM

    Vist küll:) esmaspäev ju.

    Head USA Iseseisvuspäeva...

    B.
  • kui selle mõttega siin välja tulin pool aastat tagasi, siis sain vastuse ajakirjast Profit, et neil on selline asi tekkimas ja plaan olemas. Samas olid tol hetkel siinolijad väga rahul LHV keskkonnaga ning seega jäin ootama Profiti investeerimisklubi...siiani on aga vaikus. Iseenesest võiks seda tegelikult uurida, et kas nemad on mõtte maha matnud või kui kaugel neil see asi on.
  • Minu jaoks on "investeerimine" rohkem selline intiimne teema. Ise mõnulen ja lakun haavu, klubi lõhnab rohkem sellise "grupika" moodi asjanduse järele. On ju välja antud südamest igasuguseid trükiseid ja muud sarnast pahna. Leiutatud on internet. Kes viitsib otsida, see leiab materjali rohkem, kui seedida jõuab.
    Aga laske käia. Eestlased on tõsi küll liiga individualistlikud, et oma edusamme teistega jagada. Sestap sellise ürituse kasutegurisse eriti ei usu. Aga mine tea.
  • ruukiga nõus,
    Kui tuleb ühise otsuse peale suur võit on muidugi lahe.
    Tõenäosus, et paljude peade(mitte pe**de , seostub sõnaga grupikas) otsus võiks õige olla on suht kindel.
    Kui aga tuleb väike kaotus (hoidku jumal suure kaotuse eest) on kindlasti tarvis selgitada kes selle lolluse välja mõtles.
    Ja hakkabki allakäigu spiraal pihta.

    Et nihukest jama ei juhtuks peaks kindlasti hoolega valima klubiväärilisi tugeva närviga teadlikke kodanikke. Klubis peaks kehtima suht karmid reeglid, et hoida liikmete arv loogiliselt väike.
    Klubi kus on paarsada liiged läheb laadaks ära ja hävitab end ise.
    Suht väikese raamidesse surutud seltskonna kooskäimisest võib liikmetele tõesti tarkust ja teenimisvõimalust jaguda.
  • Tere,

    Mais loodi Tallinna Börsi ja Finantsinspektisooni toetusel Eesti Investorite Liit. Liit alustab oma aktiivse tegevusega septembris. Suvel koostatakse erinevad infomaterjalid ja määratletakse liidu tegevuskava. Koik mõtted ja ettepanekud on vägagi teretulnud jaanika.heinsoo@investoriteliit.ee.

    Plaanis on korraldada erinevaid seminare ja investeerimismessi, pakkuda infomaterjale ning liidu liikmed hakkavad saama ka soodustusi erinevatelt turuosaliste teenustelt. Lisainfot hakkab tekkima alates järgmisest nädalast www.investorteliit.ee
  • >>>Minu jaoks on "investeerimine" rohkem selline intiimne teema.
    :-D
  • Vanasti tegi LHV selliseid üritusi - milleks dubleerida?
  • LHV:ga sarnane tegevs oleks ainult seminaride korraldamine, milles samuti ei ole plaani kuidagi "konkureerida" vaid pigem täiendada. Samas on LHV siiski turuosaline. Investorite Liidu eesmärk on olla neutraalne info pakkumise koht. Samuti proovib Liit seista väikeinvestorite õiguste eest ja proovib kaasa aidata võimalikult heade kauplemistingimuste loomisele. Selliseid tegevusi on siiski kergem teha neutraalsel ettevõtmisel.
  • Asutaks, siis parem kohe aktsiaseltsi eesmärgiga see Tallinna börsil noteerida. Arvestades seda, et senised IPOd on läinud nagu haugi kudemise ajal jõkke sattunud toit võiks selle pealt mingi 15% ehk isegi teenida kui kohe müüa.
  • to: jaanikam

    mis on saanud ajakirjast Profit? mina pole seda juba tükk aega poelettidelt leidnud...aprill on viimane mis ilmus vist? parandage kui eksin.
  • Alates juulist hakkab ajakiri ilmuma Loss nime all. Senised tellimused vormistatakse automaatselt ümber.
  • Esimeses "Loss" numbris tutvustatakse lugejatele Kadrioru lossi ja parki. :))
  • Teises numbris aga õpetatakse, kuidas aktsiaturul raha kaotada (=loss) :))
  • Ja"rgmine number ilmub na"dala pa"rast ja jouab siis ka poelettidele. Fun: Laieneme hoopis La"tti ja paneme nimeks Profits ;)
  • Ajakirja "Loss" endise nimega " Profit" rahastamine toimum automaatselt algajate investeerijate tungival soovil tõsisele asjale õlg alla panna nende endi portfelist mittelossiliste tehingute pealt.
    Ühtlasi avldatakse iga kuu kõige suuremate losside omanikud esikaanel.
  • ei aga päriselt ka... kas ajakiri lõpetas tegevuse?
    ma meilisin toimetusse aga ei mingit vastust - eesti moodi "ei" we?
  • Ajakiri igati elus/ terve, uus number ilmub u. nadala parast.
  • Kiidan klubi mõtte heaks. Tibisid saaks nendele saunaõhtutele kergesti meelitada. Ikkagi investorid ja puha. Kodus naisele ka hea selgitada, et vaja jälle minna kuttidega neid putte ja koolle arutama, et need optsioonid ikka veel ei jookse nii nagu peab ja, et spreedid ka tahavad veidi veel timmimist, jne. Et eks sa mine magama ja ära mind oota meil võib kauem minna kuna paar head aipiood tuleb homme välja.
  • just nii! Jaanika on kah päris hea tükk, temaga läheks sauna küll :)
  • Veidi labaseks ei ole mindud või kuidas?
  • Tundub samamoodi - jäägem ikka teemasse!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon