HK Ruokatalo - Märkimisosakud = Arbitrage - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

HK Ruokatalo - Märkimisosakud = Arbitrage

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui kellelgi on reaalajas Helsingi Börs võib ta teenida arbitrage kaubeldes HK Ruokatalo aktsiatega ja nende märkimisosakutega millega kaubeldakse veel üks nädal. Kolm märkimisosakud +4,20 EUR annab üks HK Ruokatalo aktsia. Pidevalt on viimased päevad maakler CDV märkimisosakud ostnud ja sama minutiga HK Ruokatalo aktsiad müünud ja ikka tundub et marginalid on head. (Kahjuks puudub mul endal ligipääs reaalajas Helsingi börsile)

  • Mandatum (maakleritunnus MDT) teeb ka sama asja.

    Üldiselt ei tundu tõenäoline, et suurte maakleritega võisteldes midagi siit võita õnnestub, ca 1,6% summast - teenustasud on orienteeruv teenistus ja kui Ruokatalo aktsiaid ei ole, siis peab shortima, mida paljud Soome maaklerid ei võimalda.

    Ka LHV kliendid ei saa Soome aktsiaid shortida.

  • see, mis mulle üllatas eile oli see et CDV tundus olema üksinda (täna ka), ja kuigi märkimisosakus peaks olema väike optsioonipreemia oli hoopis vastupidi, ehk 3 märkimisosaku + 4,2 oli kuskil 2% aktsiahinnast madalam. Aga jah, tehingutasu peab olema 0,1-0,2 et see ära tasub.
  • turuhinnas arbitraazhi ei ole, st. arbitraazhi jaoks peab õnnestuma bidi pealt osta ja aski peal müüa

    seega kui 1 pool tehingust tehtud jääb kohe risk üles, et teist tehingut ei õnnestu sooritada, tühine turuliikumine kärbib võitu juba oluliselt

    hetkel just MDT jäigi "kahvlisse" - tal õnnestus osta 1200 märkimisõigust bidi pealt 0.86 ja tuli kohe parima pakkujana 400 aktsiat müüma 6.90 peal, kui õnnestub siis 1,76% võitu ilma teenustasudeta.
  • jah, aga eile oli CDV-l täitsa võimalik osta paremal ja müüa vasakul :-) ja ikka marginaliga ja piisavate kogustega. Aga kui see auk enam pole siis äkki turg töötab jälle. Muidu (tundub mulle)ostis MDT täna päris palju aktsiad enne kui nad märkasid et oli odavam osta märkimisõiguste läbi. Vaata näiteks kell 11.52 kui MDT ostab aktsiad hinnaga 6,90, samal ajal kui CDV ostab märkimisõigused hinnaga 0,87 0,87*3+4,2=6,81

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon