firefox - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

firefox

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • IE alternatiivil järgmine versioon väljas. turuosa kasvamas, eesmärgiks vist 10% 2005 aasta lõpuks.

    teemat alustama ajendas mind aga see, et lhv rippmenüüd ei tööta...kas viga minu seadistustes või milleski muus?
  • Ei ole viga sinu seadistustes. Oleme sellekohaseid lubadusi ka enne jaganud, kuid nüüd võin peaaegu et pea anda, et novembri lõpuks hüppavad need rippmenüüd ka Firefoxi jaoks lahti. Sellekohased täiendused on lihtsalt teiste suuremate täiendustega koos ootel.

    Firefoxist oli juba aga pikemalt juttu teema "Miks ma peaks ostma microsofti vol2." all.
  • vana variandiga töötas küll, uuega mitte
  • Firefoxiga pole need menüüd mitte kunagi töötanud.
  • Milles Firefox eriline on, et 10% turu osa loodab.

  • Safariga ka ei tööta ja pole kunagi töötanudki.
  • ilmselt seni kontroll, et kui browser'i user agent !=IE siis rippmenüüsid ei näidata. Eraldi CSS vmt.

  • Rippmenüüsid ei tehta ammu enam javascriptiga...
  • paar pisemat seika, miks firefoxi 10% 2005 aasta lõpuks ei ole sugugi ulmeline.

    Esiteks on juba praegu mozilla, netscape turuosa kokku hinnanguliselt 10%. Kuigi prognoositakse, et enamus tulevasi firefoxi kasutajaid tuleb IE pealt, on mozilla ja netscape pealt ületulek kasutajale kindlasti lihtsam.

    Teiseks ei ole IE suutnud ikkagi veel välja tulla "tabbed browsing" võimalusega, ilma milleta tõsine veebisurfar minu arvates kaotab väga palju. Ja selle puuduse tõttu pole ka näiteks võimalust teha bookmargi folderile "Open all in tabs", mis võimaldab avad korraga kõik vajalikud saidid. Ja lisaks veel see, kui suvalise veebilingi peal Ctrl all hoides klikid, siis avab lingi uue tabina ja jätkad rahulikult pooleliolevat lehte, et siis pärast lõpetamist alles uue avatud lehega tutvuma hakata. IE puhul uue akna avamine võtab paariks sekundiks ikkagi tähelepanu eesolevalt tekstilt ära.

    Kolmandaks firefoxi Live Bookmargid võimaldavad bookmarkida suvalise RSS feedi toetava blogi (99.99% blogidest), et saaksid suvalisel hetkel näha viimaseid blogi või uudistesaidi headlinesid lehele endale minemata ja lisasofti installimata.

    Neljandaks on firefox IE-st suurepärasema Search dialoogiga.

    Viiendaks on firefox kiirem kui IE. Ennekõike võibolla seetõttu, et uue lingi avamine tabil on tehniliselt kiirem kui see eraldi uude aknasse visata.

    Kuuendaks, kui kunagi peaks keegi windowsi alt linuxi alla kolima, siis on vähemalt üks vana hea tarkvara ees ootamas - firefox :)

    Aga tõsi, on ka üksikuid lehti, mille täisfunktsionaalsust pole firefoxiga võimalik kasutada.
  • priitp, millest Sa räägid? Vähemalt lhv lehe menüüd on javascriptiga. Nagu ka enamus. Või räägid Sa flashist?
  • jätsin seitsmendaks veel lisamata võimaluse, et firefoxis saab defineerida otsingusõnasid. minu puhul näiteks
    "gg koer karjas" <-- google
    "5d rhat" <-- yahoo finance 5d chart
    "post akadeemia tee" <-- postiindeksid
    "kaart Pärnu mnt 27" <-- regio kaardid delfis.

    võimalik, et see on ka IE-s võimalik, aga pole kuulnud.. või saab?

  • tehvlon,

    Firefox ei ole kiirem. Eriti ei ole kiirem uue lingi avamine tabiga. Mina ei kustuta oma history't eriti tihti = ta on mul SUUR. Ei ole sagedane juhus kus uuel lingil klikkimine halvab 3'ks sekundiks kogu firefoxi, hullemal juhul ka pikemaks. Ehk siis uus tab ei avata taustal, vaid kogu FF freezib 3'ks sekundiks. Kõik lehed.

    Firefoxi on ainult 1 instants. Ühe suvalise lehe kräsh tõmbab automaatselt kaasa kõik 30 teist lahti olevat lehte.

    Firefox on kole. Aastal 2004 näidata puuduvaid pilte ja puuduvat Flashi pluginat, ülirõvedate 3D weebi algusaja borderitega nõuab erilist arendaja peakuju. Aastal 2004 MA TEAN, et mul ei ole Flashi pluginat, jäta mind rahule ja ÄRA topi igale poole neid rõvedikke.

    Forefoxi graafiline toolkit ei ole 1:1 kokkusobiv ei windowsi ega ka mäkiga. Pisiasjad ajavad närvi. Näiteks AddresBar avamise noolenupp, Winowsil peab esimene klikk avama ja teine sulgema. FF teine ei sulge, ainult välgutab, huvitav miks?

    History järjekord address baril käib üle minu mõistuse, levimuimad saidid on viimased ja VIGASED saidid jäävad. Lõin kogemata sisse ww.lhv.ee, see vigane on nüüd igavesti historys ega kao sealt kusagile. FF loll ei taipa, et seda pole vaja sinna pista.

    Pärast vigase aadressi sisselöömist, EI muutu adressbar aktiivseks. Normaalne on eeldada, et pärast teadet "such site not found" soovib kasutaja siiski midagi teha, edasi minna, parandada vigane aadress, aga ei mitte FF puhul. Adressbari ei aktiveerita, sinna peab ise klikkima.

    Mul on ülipikad Bookmark nimekirjad, skrollimise neis üles-alla on kirjutanud progeja keda mina ei võtaks tööle ka tasuta.

    FF ei adu, et vahel võib screeni reso muutuda. Tööl mul suur molu, võtan läppari selle tagant lahti ja FF ei saa aru, et peaks skrollbarid tekitama. Mis veel hullem neid scrollbare ei tekigi ja ei teki lehtedele mis ei mahu, ka uutele sellisetele. Peab kogu FF kinni panema :-( ja uuesti avama.

    Muidu funkab, aga ergonoomia nii üldiselt on kehvapoolne.
  • täpselt, priitp kasuta tools->options.
    + ergonoomika on minu arust võrreldes IE 'ga super ,vbla on sul IE nii sisse harjunud.
    Välimus on muudetav 1000's eri suunas ,mina kasutan NOIA lite

  • priitp, menüüd tehaksegi javascript+css (dhtml) abil. või kas on viis, kuidas ilma javascriptita css menüüsid tehakse?

    btw, see, et uute linkide avamine firefoxil Sul kaua aega võtab, peab mingi erijama olema, vähemasti on mul uue lingi avamise aeg murdosa sekundist.

    See mitme instantsi puudumine on muidugi üsna tõsine probleem.
    Kunagi oli IE samasugune, et ühe saidi crashi peale pani kõik pildid kotti, aga ehk on nüüd see korda saanud?

    Vigased aadressid historys: ma pakun, et see on suht progejalik lähenemine stiilis "server on vist praegu maas või nimeserveri vastet ei ole, aga natukese aja pärast prooviks uuesti".

    Bookmarkide pikkade nimekirjade vastu aitab folderitesse grupeerimine. Igasugune scrollimine on tihti saadanast :=)

    AddressBari nupp (nool alla?) toimib mul nii nagu Sa eeldasidki - teine klikk sulgeb dropdowni.
    Kas kasutad viimast, 1.0 final versiooni? Mis op. süsteem? Mul linux 2.6.8 kerneliga.
    kahjuks ei ole võimalik windowsis üle kontrollida, kas nimetatud puudused (aeglane linkopen ja ebanormaalne dropdown nool) ka siinpool eksisteerivad..

    Kardan, et siis windowsi või maci all toimib see jurakas teisiti :)
  • Minu arvates on see ainult tore, et firefoxil hästi läheb.

    Kindlasti teeb see meele rõõmsaks ka internetilehekülgede tegijatel, kuna saab raha nüüd küsida ka "firefox compatiblity" eest (nagu mõni aeg tagasi oli aktuaalne Netscape compatiblity), milleks tuleb lihtsalt järgida W3 reegleid.
    Arvatavasti piisab LHV menüü töölesaamiseks mõne skriptirea ümberkirjutamisest, tean asutusi, kellelt küsitakse selliste "täienduste" eest viiekohalisi summasid.

    Ise ei pea küll vajalikuks firefoxile üle minna, IE serveerib täitsa hästi ja siiani pole probleeme olnud. Muidugi tuleb ka ettevaatus ja paranoia kasuks ;-) Ehk hakkab IE ka nüüd rohkem arenema, kui firefox jõuliselt turgu haarab.
  • erkkiv, kas on midagi, millest IE puhul aegajalt puudust tunned? Midagi, mis teeks elu mugavamaks, hardcore surfamise mõnusamaks? Muidugi ainult see, mis on kuidagigi seotud veebisurfamisega :)
  • väga hea artikkel firefoxi marketingi fenomenist: http://www.clickz.com/experts/brand/buzz/article.php/3434811
  • a mina kasutan IE põhjal tehtud NetCaptorit ja olen rahul. tabid ja otsisõnad olemas ja välja näeb ilus nagu IE. :)
  • ja mina kasutan maxthon'i, mis on samuti tehtud IE baasil, aga kasutajaliides on hoopi mõnusam kui IE või firefox. eriline lemmik on "mouse gestures"! Soovitan proovida, väga mugav.
  • Rauno, mouse gestures on ka firefoxile olemas.

    Ise kasutan firefoxi järgmistel põhjustel:
    * olen klaviatuuriinimene ja firefoxiga saab praktiliselt kõik klaviatuuriga tehtud. Kiirklahvid nagu näiteks ctrl+L, ctrl+K, ctrl+W, ctrl+T, ctrl+F ja F3 jne lihtsustavad ja kiirendavad tegutsemist.
    * tabbed browsing, mis samuti kiirendab tegutsemist. Kui kasvõi Postimeest loen, siis võtan korraga lahti kõik huvipakkuvad artiklid, ilma et lahti oleks sama palju aknaid. Sisu laetakse backgroundis, nii et saan need kiiresti järjest läbi vaadata.

    Lisaks häirib paar pisiasja IE juures:
    * käitumine, kui aadressi kirjutamisel vea teen. Kirjutan www.vägapikkaadress.org ja taipon ühe tähe, vaatan, et IE hakkab kuskile msn.com alla minema, vajutan escape ja pean uuesti terve aadressi sisse trükkima. Või kui ei vajuta, siis tuleb vähemalt aadressi eest ja tagant sodi maha korjata, mille IE sinna topib.
    * aadressireale ei saa kuidagi ilma hiireta, kui just ei taha shift+tab kasutada. Mõnikord saab nii, mõnikord mitte. Ebamugav. Ctrl+L peale miski uus kastike, aga tahaks just aadressireale.
    * ei saa lehel otsingut korrata kiiresti ühe klahviga. Sisse on harjunud, et selleks on F3, aga IE -l mitte.

    Ehk siis minu jaoks on just firefoxi kasutusmugavuselt parem.
  • Ise kasutan Operat. Jätkuvalt ja juba pikemat aega. Ja kui ma ei eksi, siis Opera oli see, kes tõi tabbed windowsid, esimese korralikult töötava popup window blockeri ja mouse gesture'id internetibrowserite maailma. Lisaks sellele veel _väga_ mugav passwordide haldamissüsteem, võimalus kasutada "rasket" versiooni koos RSS feedide ja mailboxiga jne jne. Opera on ka enamustel saitidel korralikult töötanud (k.a. LHV), ainult enda Windowsi patche pean IE-ga laadima ning on ette tulnud ka paar saiti, kus millegipärast javascript ei taha töötada nii nagu peaks.

    Teatud mõttes aga kahjuks tapab firefox paratamatult pikemas perspektiivis minu armsa Opera, kes veel vist isegi viimasena on tasuline programm (ise kasutan küll reklaamiga versiooni). Ahjaa - veel tahtsin öelda, et Opera oli esimene webbrowser, mis oli täiesti eesti keelsena olemas ja mida sai enda ema arvutisse installida, nii et ta vähemalt sõnadest aru sai.

    B.
  • ah teate, tablet pc -- ja teie kõik gesture-ihalused on lahendatud, sõltumata kasutatavast brauserist. :)
  • tehvlon,
    - jaa saab puhtalt css abil :-), ie puhul peab natule (paar rida) js'i abiks kasutama, et oleks ilusam, aga
    ei pea. ie ei toeta hoverit muu kui lingi puhul.
    - mul on w2k, mäkis toimib see nupp nagu peab, aga mäkil on muud jamad...
    - ma kasutan w2k'l pØhiliselt ff'i, kuna ei ole viitsinud pu blokeerijat installida ie'le

    jim,
    F6

    Lisaks, FF progejail on õnnestunud väga efektiivselt mälust välja swappimine ära teha. Nii hästi, et kohe halb on. Ma nagu harjunud, et brauser on kogu aeg "kuum", aga kui olen oma winni läpparil muid mäluõgardeid kasutanud, siis rekord (eile mõõtsin) on 15 sekki enne kui ennast jälle sisse swapib, no minge pekki...
  • Endal kogemus elukaaslasega, kellele Firefoxi jupp aega tagasi arvutisse panin. Enne nagu ei arvanud ta asjast midagi, aga kui tööle läks ja arvutis vaid IE oli, siis hakkas küll virisema ja näpuga IE puudustele näitama. Kindlasti on palju kinni inimeste harjumustes, aga kui ei võimalda, siis ei võimalda. Tugevad küljed kõik eespool juba üles loetud.
  • Kuigi firefox on ikka kõvasti parem kui IE, on tal üks imelik viga: nimelt kui kopeerida aadressireale täpne link allalaetavale failile, siis hakkab ta seda automaatselt ilma küsimata kuskile ajutisse kausta tõmbama. Ei aita siin optionsist valimine "Ask me where to save file".
  • usd
    tools -options downloads. vali kas küsib või paneb automaatselt
  • http://marekmand.kuubik.ee/propaganda/firefoxdemagogy/howtogetridofautosearchinmsie.htm
  • To: Buhvet

    Tabbed browsingut kasutasin mina juba ammu enne seda kui Opera sellega tuli. Mingi IE skin oli. Nime ei mäleta. Asi läks tasuliseks ja elasin mõnda aega vaid IE-ga. Siis proovisin MyIE2-te, mis tegi sama asja.

    Nüüd kasutan fireworksi ja olen rahul. Opera näeb oma vaikimisi olekus üsna kole välja. Paljud UI kiiksud mulle seal ei meeldi.
  • http://www.avantbrowser.com/
    http://www.myie2.com/html_en/home.htm
  • Sa kasutad Macromedia Fireworks veebilehtede vahtimiseksi?
    Valus ;D
  • mis te kaklete.
    uue .netiga tuleb ie engine komponent kaasa,
    vaadake mis huvitavaid custom browsereid te siis hakkate saama :)

    microsofti eelis, ja ka pohjus, miks seal niipalju "turvaauke" on,
    on lihtsalt selles, et msi toodetel on sisseehitatud voimalus neid scriptida, progeda, integreerida.
    seda koik ussid ja wormid jne kasutavad. ja kui sul on mitusada miljonit masinat, siis on loomulik et paljud on stupiduserite käes, kes ei suudaks isegi linuxit installida, kasutamisest rääkimata.

    ise olen operat kasutanud, ja meeldis rohkem kui ie. motlesin isegi seda osta. vist ostangi.
    aga kui mul on miski 100+ browserit millest valida, siis ma v6tan ie, kuna see on kergema vastupanu teed minemine.. koikjal on ie.

    kas keegi on yldse windowsi/webibrowsweri/jne manuale lugenud?
    ise viimasel ajal ainult manualide lugemisega tegelengi, sa krt

    miks peaksin desktopiks linuxi v6tma,
    linuxi all ei jookse isegi viirused ;)
  • No miks 10 % ?

    Sellepärast et adminnid juba vaikselt loobuvad igasugu spyware ja adware ga võitlemisest ie all.
    Ja kui keegi hakkab nüüd väitma et temal pole vaja ei viirusetõrjet ega spyware tõrjet siis kõik kasutajad ei ole power userid.

    Samas loomulikult on ju arvutifirmadel kasulikum kui nende klientidel arvutid ei tööta, on vähemalt tööd mida teha...
  • tähelepanu tehvlon!

    quick&dirty dropdown LHV menüü puhtalt CSS's, peaks toimima kõikides brauserites
    http://www.rappcollins.ee/lh/lh.html
    vaata source kah, html on puhas ja ilus, kui CSS välja lülitet, saab linkidele ikka ligi :-)

    javascript on abiks ainult IE's, aga töötab ka ilma.
    väikesed puudused, ei viitsinud imagesid panna ja varje teha ja veel niper-näpet....
  • OHH! Elegantne! Tänud, priitp. Oma naiivsuses olen arvanud, et hover: käib ainult A kohta :-D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon