Eesti optsiooniturg - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Eesti optsiooniturg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • K.Lepik on vahest välja toonud USA alusvarade kohta väljakirjutatud callide/puttide arvu.
    Kas Eesti optsioonide kohta on kuskilt võimalik sama teada saada?

    Drell
  • drell

    Ei ole võimalik teada saada seda kusagilt.

    Eestis on ainult 2 arvestatavat optsioonikirjutajat: LHV ja Hansapank, juhul kui selline statistika eksisteeriks oleks neil ju üksteise positsioon teada ... miks peaksid nad olema huvitatud selle avalikustamisest?
  • Kas optsioonitulu on samamoodi maksustatud nagu muud väärtpaberi tulud?
  • drell, HP ja NOR peale on putte 2x rohkem kui calle. ETL peale on mõlemaid ~samapalju.
  • Hugo e. Mihkel Oja on LHV optsioonideskist, seega tänage teda, et heast tahtest infot jagas :)
  • Mihkel, kui saladus pole siis valgusta meid ka hetkeseisust.
  • ETL peale on hetkel ainult rahas calle, peamiselt on lihtsalt võimendusega aktsiaid ostetud.

    NOR peale on kirjutatud rahast väljas või raha peal putte (initsiatiiv müüja poolelt) ning ostetud igasuguseid calle, kuid mahud ikkagi tagasihoidlikud.

    HP - kogused loomulikult kõige suuremad: putid on enamjaolt väärtusetuks muutunud, callidega on see-eest kõvasti teenitud. üsna paljud on teeninud mõne kuuga 1000+% ja need kes vahepeal rahasse jõudnud callid maha müünud ja rahast väljas asemele ostnud, vaat et rohkemgi.
  • LHV Pro all võiks olla uus strateegia kuidas Hansaga "vaid mõne kuuga" 1000+% teenida (seda kohati LHV arvelt)...
    Mis te jändate nende streidlitega :P
  • ÜLILAHE! :D
    ÄP vahendab: "LHV tõi turule indeksoptsioonid Tallinna ja Vilniuse börsiindeksile, mis peaksid aitama investoritel turgude suhtes üldisemat nägemust võtta.

    "Kui investor arvab näiteks, et Tallinna börs tõuseb, võib ta osta OMXT' indeksi ostuoptsiooni ja kui ta arvab, et Riia börs langeb, võib ta osta OMXRi müügioptsiooni," selgitas LHV investeerimistoodete spetsialist Mihkel Oja.

    Oja sõnul ei pea indeksis nägemust omav investor enam hakkama aktsiaid ise kokku ostma ja samuti on võimalik realiseerida oma negatiivne nägemus aktsiaturust.

    Hetkel pakub LHV indeksoptsioone Tallinna ja Vilniuse börsi indeksitele, järgmisest nädalast on plaanis hakata pakkuma optsioone ka Riia börsiindeksile.

    Lisaks indeksoptsioonidele pakutakse optsioone ka üheksale aktsiale. Peale Eesti Ehituse noteerimist on plaanis pakkuda optsioone ka sellele aktsiale."


    OMXT optsioonid, OMXV optsioonid

    Ega äkki mingit ETFi laadset toodet pole plaanis olnud tulevikus pakkuda? OMXT ETF, OMXR ETF, OMXV ETF, Baltics ETF. Ka need oleks väga kasulikud ja kindlasti huvitavad tooted nii väikeinvestorile kui suuremale institutsionaalsele investorile.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon