Investeeri arukalt heategevuskampaaniasse - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investeeri arukalt heategevuskampaaniasse

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?p=211271#211271

    http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=11059

    tähtis pole võit vaid osavõtt ja heategu :)
    ehk näiteks EAG juht Aleksandr Petrushenkov sai lausa 800 inimeset ja 44 miljonit kokku :) autod said võla katteks vähesed :(
  • Sarnane üritus oli hiljuti ka ameerika autode portaalis (tqhq.ee) üleval, aga seal oli loterii auhinnaks Chevrolet Camaro, osavõtutasu oli ka muidugi krõbedamad 500 krooni.
    Aga ega ma rohkem sellest kuulnud ole, st. mis lõpptulemus oli.

    Muidu 120 krooni eest auto saada (tõenäosusega 1:500) pole sugugi halb. Kahju ainult, et muid auhindu ei jagata.
  • naljakas:) nagu eestlastele kohane hakkavad asjakorraldajad kõigepealt potentsiaalseid osavõtjaid per*e saatma. a la kui raha pole ära mõlise. minu sõnad, aga hoiak oli küll sarnane mida sealt välja lugesin. oleks asi viisakas, siis võib olla isegi annaks 120. aga praegu on selline tunne, et loosimisel saad veel kurikaga pähe ka:)
  • Aga kus see "heategevus" siin on? Samamoodi võiks ju panna kuulutuse, et müüa "abivajajale" "heategevuslikus korras" naelkumm hinnaga 2000 krooni. "Abivajajad" võivad kummi ka mitme peale osta.
  • 500 x 12 (panga teenustasu ülekande sooritamise eest) = 6000,- EEK
    ok taandame tehingud internetti... saame 1500,- EEK

    Pole paha ja ka selge üks enim teeniv üksus heategevuskampaaniast...
  • Kes meist poleks kuulnud EMT heategevuskampaaniatest. Hiljuti selgus ka kogu tõde sellest, saadad sõnumi ja sellega toetad 60% ulatuses EMT-d ja 40% ulatuses ninasarvikuid...

    Hetkel on EMT kodulehel üleval kampaania EMT jõulukalender, mille raames võite abistada imikuid, lapsi, koeri, kurte... ja eelkõige muidugi EMT-d!
  • On olemas ka positiivsemaid heategevuskampaaniaid. N2iteks MB foorumi oma.

    yleskutse:
    http://foorum.clubmb.ee/viewthread.php?tid=3686

    ning yrituse j2rekajad:
    http://foorum.clubmb.ee/viewthread.php?tid=4013
  • need emtid ja rikkurid yldse voiks heategevust ilma mölata teha.tehku, aga ärgu mölisegu.
    muidu on nii et annetavad 1000 eeku ja siis peavad poole millise peo..

    millal teie naiteks andiste tänaval kerjajale viieka? kympa?
    ja millal te laristasite kaheksas välja aksessuaaridest ylekylvatud kaunisbeibedele?
    ja millal te viimati lasite liiklusvoolus kedagi vahele, kinkisite naisele lilli voi
    lapsele m6nusa manguasja. lihtsalt niisama.

    message to showoff: fuck off!
  • Erle siin ja Erle seal. mina annaks jalad sina käed.

    Terve linn on plakateid täis?!?!? mis rahad sinna ala pannakse? ja vaja on saada 80k aastas, et tüdrukul oleks rohi olemas.

    Samas vaatame laupäeva õhtul baari, kus kõne hind on 5 eeku ja kõnede arv on tohutu.
    Inimene hääletab pigem mingi X tegelase poolt kui et aidata mõne krooniga tõsist abivajajat.

    ja kas Eestis on üldse mõni väga edukas inimene, kes kedagi toetab? ei ole üldiselt. kõik hoitakse 10 küünega endale.

    Mingi aeg kirjutas kuskil kuidas Mõisa blond elukaaslane tahab oma kadunud isa korterit endale(ise polnud isaga kunagi lähedanegi) aga kui on raha mängus, siis on kohe teada, et ahha see tädi või see onu on nüüd sussid püsti visanud.
  • to: surfnet

    Ei tea mille pärast peaks keegi inimene oma osalusest kuskil loobuma lihtsalt selle pärast, et ta on rikkam kui mõni teine osapool? See et seda kõike (----> VÄIDETAVALT <----) mõisalikult tahumata (ajakirjandusele meelepärasel "skandaalsel") kujul tehti, on iseasi, aga see on vormiline küsimus. Sisuliselt ei ole selles midagi taunimisväärset.

    Teema kohta üldiselt, Hannes Tamjärve parafraseerides: Ka kõige altruistlikum tegu on tingitud egoismist.
  • täna hambaarst rääkis, et luukas vist iga kuu 60keek annetab. tema naine siis jagab seda hearaha. ja kikukiller rääkis veel, et igast 25 eek smsist 60% laheb emtle eksole. see oli siis heategevuskampaania. niiet meil pole taas m6tet vaielda.

    ja kui sa oma jalad erlele ära annad, kes siis sulle jalad annab?
    ymberjagamispoliitika ei toimi. wtf!

    lisaks on huvitav veel, et riigi arengukava naeb ette et vaja on lapsi teha.
    makstakse lapsetoetusi. ja siis inimesed peavad lastehaiglale aparatuuri ostma,
    et juba syndinud lapsed ellu jaaaks???? wtf!

    veel on huvitav, et lapsi on juurde vaja teha, aga neid inimesi, kes olemas on,
    ja elukogemusega ehk miski 40-60, riigil justkui enam vaja ei olegi. penskaritest ma ei räägi,
    nad on niigi kuluartikkel ja nende ylalpidamine on moaali/eetika/heategevuse/austuse asi.
    wrf!

    ee..
  • ma isiklikult arvan, et erle reklaamid tehakse tasuta. või ei tehta? kui ei tehta, siis on midagi väga mäda muidugi
  • kujutame ette nyyd:

    haigla tahab hingamisaparaati, selleks on vaja korjanuds.
    selleks palgatakse kampaaniameister, kes rendib reklaamipinnad, tellib reklaami.
    siis avatakse pangaarve, tehakse lepingud, voib-olla asutatakse ka mtü.

    ja kas nyyd koik need tegelased, kes osalevad, tahavad heategu teha?
    reklaamiagentuur, disainer, modellid trykikoda, koik trykkalid, transamehed, reklaampinna omanikud, tallinna linn maksude näol reklaampinnalt, maksuamet käibeka koha pealt, pank teenustasudega (st need kes kannavad raha yle ei maksa teenustasusid?).

    ja koige lopuks seesama philips, kellel vaja profitit teha? voi need maaletoojad, kes hingamisaparaati impordivad??? kas nemad annavad hinnas alla? ja siis loomulikult haigla juhid, kes voibolla saavad pistist, et nad annetuse rahadega just konkreetse firma aparatuuri ostaksid. voi kas meil ikka on vaja igas haiglas sigakalleid aparaate?

    voi saavad koik kasumit, ja heategija on ikka maksumaksja?

    on absurdne?
    lihtsam on maksta koigile kampaanias osalejatele turuhinda, ja siis koik kulud + soovitav profit v6tta heategijatelt. helsinkin sanomates ilmub iga aasta artikleid heategevuskampaaniate kuludest, ja alla 50% ei jää kulud kunagi!!

    koige parem kild mis ma kogenud olen on ikka see, kus poliitikud inimestest rääkides seavad esikohale moiste "ta on maksumaksja".. konkreetne näida kodututest kes tööl käivad ja kellel on oigus valida.. et inimene on väärtuslik vaid siis kui tal on valimisoigus ja kui ta makse maksab. pole siis ime, et inimesed suhtuvad riiki kui "mida strap nahhuj ma sinna riigile makse maksan kui ma midagi tagasi ei saa. isegi lastele hingamisaparaadid pean ma oma maksutatud tulust kinni maksma"

    WTF! WTF! WTF!
  • kuskil ida-virumaal oli mingi skalpellitootja, kes annetas vist kogu eesti haiglatele aasta varu skalpelle. kusjuures haiglad said ise tellida, milliseid neil vaja oli. oli juttu ka selle heategija ärimehe skandaalsest taustast ja korruptsioonikahtlusest, kuid konkreetsel sel hetkel said haiglad ju maailmatasemel instrumendid tasuta.

    see ongi heategu.
  • Kahjuks on riq täiesti õigel teel. Ehk aitaks kui nende suurte kampaaniate korraldajad kulude protsentuaalse osakaalu avalikustaks?
  • Üks pisimärkus siin pikas loetelus, minu teada heategevuseks mineva reklaamikampaania pealt Tallinna linn reklaampinna pealt maksu ei võta (vähemasti siiamaani on ilma saanud :)
  • Äkki peaks see seadusega või siis vähemalt eetikaga (heade tavadega) olema paika pandud, et heategevuskampaaniate korraldajad peavad avaldama protsentuaalse osakaalu. Et kui protsentuaalset osakaalu pole avaldatud, siis rahva üldsus võtaks seda kui potentsiaalset petuskeemi ja sellises turunduskampaanias (EMT tõlge) ei osaleks.
  • Heategevusega ei peaks kaagutamist kaasnema, sponsorlusega võiks kaasneda.

    Veidi teemast kõrvale, aga mul on õõvastav näha Raekoja platsil kuuse all Husqvarna sponsorlusposti - miskit , et "seda aitas bla-bla-blaa". No kurat, kui Tallinna linn nii jobu ja vaene on, et jõuludeks kuuske ka enam oma kulu ja kirjadega püsti panna ei jaksa siis on küll miskit lahti. Mingi autunne võiks ju linnaisadel säilinud olla.
  • Üks päris huvitav link (kliki siin - Forbesi heategevuseri).

    Sealne valik pole küll päris täielik valik heategevusest, kuid mingi pildi siiski annab.

    Näiteks on seal väga selgelt välja toodud palju raha saadi ning kui suured olid kulud (s.h. managemendile). Enamik fonde jagab ikka ca. 90% tuludest välja, ma ei usu eales, et Eestis see protsent nii kõrge on. Ja see ongi murekoht.

    Uuriv ajakirjandus võiks seda täitsa uurida.

  • kristjan,
    pakun, et ajakirjandus kui üks antud püramiidskeemi osalisest, ei ole eriti huvitatud kalevi kergitamisest.

    reklaamikäibed kukuksid ja uuriv ajakirjanik sõidaks luige kulul lõunasse tungiva soovitusega järele mõelda, kust tuleb tema palk.

    suure tõenäosusega peab uuriv ajakirjanik hakkama mõtlema töökoha või ka elukutse (eriti arvestades Eesti mashtaape!) vahetuse peale.
  • Delfi kirjutab, et ETV jõulusaade "Jõulutunnel" kogus rekordilised 879 475 krooni. Väga lihtne ja selge mudel siin, mind huvitaks nüüd kui palju sellest rahast reaalselt haiglate arvetele läheb.

    Ebaselgus (mis minu rahast saab) on ka põhjus, miks ma sellistest üritustest osa ei võta, vaid eelistan väga otseseid abistamisi.

  • Ei.

    Ükskord ostsin ühele kerjusele leiba, kohupiima ja piima kõrval asuvalt poest, kuna tema sildil oli kirjas, et ta on näljas. Sain sõimata.
  • heh:) Mul sama kogemus... pole tykil ajal niimoodi sõimata saanud ... möödujad aga kukkusid tänitama, et mis ma kerjust mõnitan...
  • samal teemal on need Westmani poe esised "anna saiaraha" kutid, nii 10-12 aastased.
    konkreetselt viskas kutt saia kõnniteele ja tallas peal, kui talle selle tavapärase "ei" asemel poest välja tulles andsin.
  • De La Gardie vastas oli kunagi pangaautomaat. Seisame sõbraga seal sabas, enne meid on üks soliidne proua ja võtab just raha välja. Üks koll vajub äkki daami nöo juurde ..umbes nii 10cm puudu proua ninast ..ja kõva häälega küsib: "Kas saaksite vähe raha anda?" Proua ei vasta midagi, koll küsib uuesti ja tõsisemalt: "Kas saaksite raha anda?" Hakkasin siis rahulikult mehele seletama, et nii pole ilus ja laske inimesel oma raha välja võtta, et ärge niimoodi küll häirige. Ja keset Viru tänavat võtab vend äkki kotist mingi raudkaika, mille otsas on roostevabast terasest läikiv ja ikka päris terav ketas ning hakkab sellega minu poole vehkima: "Mida sa häirid mind, mis see sinu asi on, vat löön sulle selle prääga pähe kinni." Kogu jama peale tuli seal samas asuvast valuutavahetuspunktist turva välja ja hakkas samuti meest rahustama. Aga turvamehele lubas ta, et võtab tema panga käest ära ja et palju ta siis ohib..

    Aga mitu korda enne või peale mingit pidu olen sõpradega sattunud päris tükiks ajaks prükkaritega vestlema. Ootavad kuna sa oma õlle näiteks lõpule saad. Mõne ürituse ajal võivad pudelikorjajad teenida mitusada eeku per day. Neil on oma ringid linnas, et kuidas liigutakse ja oletused, et millal võib leida jne.. voobse bisnes ikka. Üks vend näiteks elas korralikus korteris ja teenis pensile nii öelda lisa. Mobiil oli .. ja telefoninr. andis ka, et saab ta "välja helistada" kui kuskil rohkem õllepudeleid järgi jääb.
  • see et su heategu ära kurjasti kasutatakse, ei peaks sind eriti kottima.
    sina oled oma osa andnud :) prykkarid on osa ekosysteemist.

    söögi ostmine on kius.
    syya saavad nad ka prygikastist.
    10 eek eest saab kange 6lle.
    alkholi jaoks enamus keeldub raha andmast,
    aga sisuliselt ei ole neil inimestel rohkem r66mu kui ainult alkoholist.

    kas r66mu kinkimine pole heategu?
  • Ma p6him6tteliselt ei anna kunagi kusagile, ega kellegile, niisama raha.Kas minule annaks keegi ,kui ma hadas oleksin?Ning enamus inimesi on ennast ise sellisesse situatsiooni siin elus elanud.Eelk6ige ikka laiskus ja liigne h6lbuelu elamine viivad inimese unarusse.Möönan et ka minul v6ib kerjakott kunagi mingi 6nnetuse t6ttu elus igapaevaseks asjaks saada.Selle t6ttu praegu palehigis rygangi tööd teha ja investeerin raha mustemateks aegadeks.
    Ning olen m6elnud omaette ,et kui maailmas ,mitte ykski inimene ,mitte kunagi,ei annaks,mitte yhelegi kerjusele raha.Siis ei oleks ka mitte yhtegi kerjust olemas.
  • emt kogus 1.3 milli, koik laks heategevuseks

    lahe on see, et imikud ja koerad on lemmikumad kui riskilapsed ja vaegkuuljad.
    put your money where your mouth is :)

    psyhholoogiliselt on koerad/imikud lihtsalt nunnumad.
  • Riq, KÕIK?

    Artiklis on õeldud, et tulu. Mis on tulu valem? :)
  • Enda kogemus heategevusest.
    TSE Esimese Börsimulli ajal sai pulli tehtud ja nagu kõigil sel hetkel - õnnestus kenasti. Pappi ropult ja endal ka hea meel. Otsustasin annetada. Oli üks lastekodu/küla. Iga kuu sai mingi papp saadetud ja kõik oli tore kuni... Ühel päeval tuli umbes selline kiri (sisu ei mäleta, aga mõte oli järgmine): "Tere, aitäh, et annate, aga meil on Teile veel parem pakkumine - kui annetate sellise summa, saate ühe perekonna sponsoriks, kui annetate nii palju, saate kahe perekonna sponsoriks ja kui annetate veel rohkem, siis saate terve maja sponsorISAKS".
    Sel päeval sain ma enam-vähem aru, mis on ja kuidas töötab heategevuskampaania. Kurb päev oli...

    PS! kerjuste kohta - jõululaupäev 2001 aastal Laste Maailma ees Tallinnas teenis üks nendest "heidikutest" kella 12:00 ja 14:00 vahelisel ajal 10.200+n krooni (lugesin ainult 500 ja 100 krooniseid). Ootasin üht inimest autos ja igavusest tegin statistikat.
  • Üks puhtalt riides ja kasitud poiss küsis ka poe juures toiduraha. Küsisin vastu, mida ta tahab? Mõtles tükk aega ja ütles, et noh vorsti ja saia ja piima. Ostsin talle siis. Läks ikka nurgataha nosima küll. Paaril korral on antud olukordades küll p**** saadetud. Loomaaed on mitmekesine
  • haiglad ja meditsiinivärk on tõesti mannetus seisus, aga
    (ma loodan, et pole seda unes näinud) kuskilt meediakanalist olen kuulnud et "haigekassa teenis nii ja nii palju kasumit" on see eetiline ?

    ps. kui seda unes nägin siis lihtsalt skip'ige
  • Eesti on ka juba Euroopasse jõudnud.

    Täna, Citymarketi ees, - esimest korda minu elus - küsis minu käest pohmas soomalne, et anna mulle üks euro.

    Niipalju siis "abistamisest".

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon