Uus nägu - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Uus nägu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Panid ilmselt juba tähele, et aadressilt www.lhv.ee vaatab vastu senisest mõneti erinev pilt - LHV veebikeskkond on valatud uude vormi nii kujunduse kui ka struktuuri osas.

    Küsid miks? Vastuseid rohkem kui üks:

    1. Esiteks soovisime investeerimisteenuste kõrval võrdselt esile tuua Lõhmus Haavel & Viisemann teised väga olulised tegevusvaldkonnad. Seni on need jäänud meie veebis investeerimisteenuste varju. Seetõttu siis uus esileht kolme suurema alajaotusega - Investor, Varahaldus ja Finantsnõustamine. Samas lisasime esilehele paremasse veergu ka viimaste uudiste ja foorumite väljavõtte ning võimaluse sisselogimiseks koos automaatse suundumisega portfelli lehele. Endine investeerimisteenuste esileht jäi vähemalt esialgu samal kujul siiski alles, avanedes Investori alajaotuses.

    2. Hiljuti on uuenenud kogu Lõhmus Haavel & Viisemann korporatiivne nägu, mis pidi varem või hiljem hakkama välja paistma ka veebikeskkonnas. Ei ole tähele pannud? Tule vaata meid lähemalt Pärnu mnt 25.

    3. Kolmandaks oli senine kujundus juba päris kaua meid ja loodetavasti ka palju teisi rõõmustanud ning eks see omajagu väsitab. Tuli aeg triibud puhkama saata.

    Meie töö ei ole uue kujundusega aga sugugi lõppenud - lisaks vormile on lähiajal plaanis põhjalikult uuendada ka sisu ning eks uus asi tahab veel lihvimist, sissetöötamist ja võib-olla ka veidi parandamist. Ootame selles osas kõigi kommentaare, ettepanekuid, soovitusi jne. Mis meeldib? Mis ei meeldi? Mis võiks olla teisiti? Avastad ehk kuskilt mõne väikese veagi?

    Kõik :)

    ---
    LHV arendusmeeskond
  • olin vist esimene, kes klientidest uut nägu nägi! avasin oma LHV konto ca 5 minutit pärast selle artikli kirjutamist ehk kella 2:30 paiku. juhhei :)
    suurepärane. olles ise ka interneti ja disainiga äärmiselt tihedalt seotud, kiidan teostuse igati heaks! igaljuhul jõudu-edu arendusel ;)
  • Hämmastav, hämmastav, hämmastav. :) See uus kujundus oleks nagu pühadekingitus. Ise ka natuke veebidisainiga kokku puutunud, ja see disain on ikka tõeliselt hea. Nii tore! Suured tänud. (Lipu-lipu-lipu (liputab saba :) ja liiigutab heameelest kõrvu).....
  • muidu väga hea, aga minu arust on pisut süngetes toonides, elu oleks värvidega vaja sisse anda
  • T6esti vaga hasti tehtud, kiidan heaks.
  • On, on küll väga hea. Eelmine versioon hakkas jub väga kirjuks ja segaseks minema. Tänud Teile tubli töö eest ja edu!

  • Nigut reit juba. Ninnu-nännu, oih-aih.

    Tegelikult ei ole nii hea. Mõningad üksikasjad on ok, aga üksikasjadest ei sünni tervikut. Mulje jääb nagu 7 erinevat progejat/disainerit/konsultanti oleksid asja kallal olnud, igaüks on oma rida ajanaud ning teistega pole rääkinud.

    A. Kõige hullem on menüü. Õigemini selle laialipritsimine kuidas jumal ja lehekülg parajasti juhatab. Mingit läbivat joont ei ole. Uued 2 haru on totaalselt erinevad vanast harust. Vana haru on eriti kummaline. võtame näiteks käesoleva ehk foorumilehekülje. On 5 menüüd. Kõige arusaamatum on dropdown menüü dubleerimine vasakul sisujuhi pealkirja all.
    Lahendus: kasutada läbivalt drop-down menüüd. Esimeseks valikuks (a'la File) panna 3 haru ja rõhutada neid erineva värviga, pööratud värvidega. Peamenüüsse jätta vihje viimati valitud peavalikust, siis kaob vajadus "sisujuhi" järele.

    B. Kui juba uuendamiseks läks, siis miks jätta alles hulgaliselt vana ja aegunud tehnikat. Html on täis segu stiilidest ja vanadest halbadest formattimisatribuutidest a'la bgcolor. Stiilid on koostatud asjatundmatult kasutades kõikjal pixel määranguid. Stiilid on ebaühtlased lõigu rea kõrgus on nam-vähem okei ( võiks gramm suurem olla), aga muudel elementidel on see jäetud määramata. Kole. Vasak-parem padding on läbivalt liiga väike. Kole.
    Kasutusel endiselt full-javascript dropdown menüü.
    Lahendus: likvideerida html'st formattimisatribuudid. Lühendada html koodi loobudes kus võimalik class atribuudist ja kasutada rohkem id selektoreid ja kaskaade. Loobuda pixelitest ning kasutada rohkem em,% määranguid ja fondisuuruste määramisel suhtelist määrangut (nt x-small). Määrata ära baasfondisuurus ja kõik ülejäänud suhtestada sellesse. Kasutada em määrangut paddingute jms formatiks.

    C. Uusi värve kasutatakse ebasihipäraselt, rõhutamaks valesid asju. Drop-down menüü taust on nüüd küll viimane koht mida räige pruunina rõhutada.

    D. Subjektiivne märkus. Ma ei tea, aga arvan, et LHV klientuuril on head arvutid st tühine % ehk veel kasutab 800x600 resot ? Mina teeks layoudi CSS abil "vedela" max laiusega 1024 ekraanile ja min laiusega 800 ekraanile. Mahuks enamikule rohkem ära.
  • Mina arvan ka, et terve ekraan võiks ikka täis olla, ja suurem chrift võiks olla. Olen sel alal profaan ja programmeerijate põhjendusi ei tea.
    Meeldib see, et väljatrükil ei lähe enam osa sõnu või sõnade lõppe paremalt poolt kaduma. (Vahel meeldis foorumit paberi pealt lugeda)
  • Kas varsti saab igaüks oma "skinne" ka valida? :D

    Aga mulle meeldib uus välimus, kuigi ka Priitp mõni märkus on päris asjalik.
  • Üks väike märkus veel:
    Mulle meeldiks, kui (b)<
  • Mis jama nüüd tuli!
    Tahtsin öelda, et link "tagasi eelmisel lehele" tuleks kohe peale teksti, mitte ei peaks veel allapoole kerima. Kerib see, kes tahab kommida.
  • Eesti optsioonide lehel oli vanas kujunduses combobox alusvara filtriga (Hansa, Etl, Norma).
    See oli väga praktiline, palun pange tagasi!

    drell
  • tean kah üht-teist veebikujundusest, ja pean ütlema, et eelmine versioon meeldis enam. rõõmsam ning kirkam värvivalik, väikesed ikoonid, lahe pinstripe, ja vana veebi õhulises olid rohkem meelt mööda. Eelmine välimus mõjus samas asjalikumalt, kuigi uue minimalistliku ja puhta kujunduse ning värvivaliku (pruun ja oraan˛) ülesanne on ilmselt väljendada korporatiivset nägu mis on usaldusväärne, soliidne, kuid samas uuenduslik ja edumeelne.
  • esimese hooga ei meenu ühtegi tugevamat brändi, mille üheks põhivärviks oleks pruun.
  • jyri, kas mulle ainult tundub, või tehakse menüü mouseoveri peale serveripäringuid? röögatult aeglane on sealsete alajaotuste avanemine, ja dropdowni avanemisel-sulgemisel tekivad ja kaovad teiste 1. taseme valikute ees olevad > -sümbolid tempoga umbes 2-3tk/sec... :(
  • tehvlon,
    http://www.fortymedia.com/2005-web-design-forecast.fhtml
    alajaotus Colors, esimene punkt :-)

    seikatsu,
    mis brauser sul on, mul igalpool töötab küll aeglaselt, aga mitte niiii aeglaselt.



  • pruun- UPS. kahju, et nad muidugi enda vana, Paul Rand'i kujundatud korporatiivdisaini ühe klassikaliseima logo aasta eest futurebrand'il nö. kaasajastada lasid.
  • priitp,
    IE6 roomab nagu hüljes kõrbeliival nende menüüdega. FF1 on pisut kiirem, nagu hüljes jäärajal, ütleme.

    sC
    PS: ja jutu jaoks, et vaheta-ie-lõplikult-välja-sest-lhvl-on-uus-kujundus on muud threadid ja /dev/null. mul on ie-d tööks vaja.
  • jah mul IE50 kah roomab, kuute pole.

    ma mõni aeg tagasi vihjasin siin ühes lõimes kuidas kiireid dropdowne tehakse, aga ei kõlvanud :-)
  • Tänud kõigile kommentaaride eest, eriti priitp-le. Nagu eespool ütlesin, plaanime veel paljusid asju viimistleda ning praegu on tõesti mitmes kohas vana ja uus koos.

    Selle pruuni värvi kohta. Tegelikult on see ikkagi tumepunane RGB värvikoodiga 85,0,0. Kuigi jah, kui paistab pruuni moodi, siis ilmselt ongi pruun.

    seikatsu,
    Mis protsessor sul on? Eile proovisin Pii 400 peal ning sellega kippus tõesti venima, aga mitte sugugi nii palju, kui sa kirjeldad ning need noolekesed olid vähemalt omal kohal paigas (ei tekkinud ega kadunud). Võib-olla võtame tõesti priitp soovitusi kuulda ning lähme üle pure-CSS menüü peale. 100% pure ta muidugi ei tuleks ilmselt, kuna IE arvab kohati teistmoodi. Eks näis.
  • priitp, meie pole öelnud, et ei kõlvanud. Selle pure-css asjaga on lihtsalt mõned agad. Samas muidugi on lihtsus ja kerge kaal väga suured plussid.
  • Pole viga, tiba harjumatu ehk. Pruun võiks olla tiba heledam, praegu on tõepoolest natuke süngevõitu. Rippmenüüd üleval võiksid olla hallid, mitte pruunid, raske on lugeda. Tumedalt aluspõhjalt heledat teksti siis.
    Praegu paistab jah, et kaks erinevat lähenemist servapidi kokku pandud, see viib lehe ilme tasakaalust välja, aga nagu ülalpool mainiti, siis arendamist jätkatakse, nii, et loodame parimat:).
  • jyri > 1.6GHz Pentium-M, 768MB mälu, GeForce Go5200 64MB ütleb device manager. seal küll probleem ei ole.

    IE puhul on teatud performance probleemid üle HTTPS piltide/skriptide cachemisega, sest osasid asju turva huvides ei cacheta. sestap küsisingi, kas see menüüd käib mingeid asju enda näitamise ajal serverist toomas?

    pure-CSS oleks parim lahendus küll. tead, kuhu helistada, kui hätta jääd? ;)

    edu,
    sC
  • Ehmusin esimese korraga ära ja kontrollisin üle, et kas ikka õige aadress sai sisse toksitud.
    Kujundus on enamvähem aga toonid on liiga masendavad. Saan aru, et võiks olla mingi ühine joon kodulehel kui ka kontoris. Aga varem portfelli vaadates olid vähemalt värvid rõõmsad. Nüüd on läbiv toon hall, mis annab kokku masendava pildi isegi siis kui seis on hea. Kui võimalik, siis mina muudaksin veidi röömsamaks seda lehte.

    Pärnu mnt. kontoris käinuna võin õelda, et seal on samad toonid kasutusel aga asi ei tundunud nii tume.

    Jään hirmuga ootama seda kui hakatakse ülesehitust muutma. Praegu on kõik selgeks õpitud, et kust kohast ma midagi kätte saan.
  • Märkus : Arvan, et kui valida tooted -> eesti optsioonid siis vaevalt seal peab see sinine taust pealkirjadel olema. Või on see taotuslik?
  • Ah ärge virisege värvide kallal! ...kui te just mõni Kunstiülikooli õppejõud ei ole. Teate ju küll, et maitse asi.
  • Kui esileht lahti tuli, tundus päris ilus olevat. Hilisem lugemine näitas, et värvid kipuvad silme ees kokku jooksma. Olgem ausad - silmale on teksti eristamine parem, kui tegemist on kontrastsete värvidega. Kas silmaarstidelt on EU normidele vastav kooskõlastus olemas? ;-)
  • veebi on rohkem blonde vaja!
    siis pole nii masendav :-D
  • siblik,
    Kõik need vanad dokumendid, abitekstid, tootetutvustused on veel muutmata kujul ning seetõttu sinist ja triibulist kohati täis. Aga töö selle kallal läheb nüüd peale üldise kujunduse ülessaamist käima.

    velvo,
    Millised värvid sul konkreetselt silme ees kokku jooksevad? Midagi sellist mida pikemalt lugema peab või mõtled menüüsid?
  • Aa .. üks mõte tuli masenduse vastu. Keerake monitoril heledust juurde :)
  • okei , lahe
    aga kust ma saan panna ,et sisse logides läheks kohe LHV investorisse
  • jh,

    mul hakkab näiteks silmadele see paremb oranzh triip, mis iseenesest mulle istub, aga kuna foorumitekstide parempoolne padding on olematu, siis mõju on just selline. Silma järgi hinnates nii 3em oleks ehk sobiv õhk?

    Heledust ei saa juurde keeratab, fotod lähevad nässu :-)
  • Tehke teine skin veel, et seadetest saaks valida millist kujundust soovid. Nii on mitmel lehel tehtud, endale häirib see teksti pruun värv, aga küllap harjub ära.
  • Popid skinnid ja mobiililogode tellimine jäägu ikka vastavate keskkondade pärusmaaks. LHV lehelt ootaks pigem sisulist ümberkorraldust, et navigatsioon lihtne, kiire ja loogiline oleks. Ja et üldine kujundus/tekst silma ei kargaks vaadates/lugedes.
  • Mina pole LHV kontorites kainud, ei tea kuidas need varvid fuusilises keskkonnas on, aga veebis tunduvad liiga sungetena. Pruun. olgugi et ametlikult punane, on liiga...no lihtsalt kole varv. Uldmulje on liiga tume.
    Toetan juba moningaid varem valjakaidud ettepanekuid:
    1) Rippmenuude teksti on toesti halb lugeda, kuigi silmad on korras ja monitor vaga hea. Heledal taustal tume tekst mojuks palju paremini.
    2) Layout voiks, nagu Priitp juba utles, olla "vedel", sobiv kasutamiseks ka suurema resolutsiooni korral, 1920x1200 naiteks. Monitorid lahevad jarjest suuremaks koigil.
    3) See oranz triip ei ole ju ometi paevapoliitilistel pohjustel paremasse aarde lisatud?:) Ka minul hairib see lugemist, eriti praegu, kus see triip tanu monitori suurele resole keset ekraani jookseb.

    Joudu lehe arendamisel!
  • spunk123,

    Ühte asja võin lubada. Nimelt ei saa www.lhv.ee layout vedelduma lõpmatuseni ehk siis 1920x1200 resolutsiooni peale. Ilmselt ei hakka ta ka 1280x1024 reso peale vedelduma või seda vähemalt mitte defaultina kõikide jaoks. Lisaks pakkus priipt välja vedeldumise vahemikus 800-1024 ehk siis maksimumpiiranguga, kuid niipalju kui mina seda asja uurinud olen, ei ole selle teostamiseks head lahendust (IE CSS-iga käitumine tuli vist jälle probleemiks). Või olen ma halvasti informeeritud?
  • ikka, kuidas siis muidu :-)

    proovi
    div {
    max-width:1000px;
    width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "auto" );
    }
  • jyri heero,
    Progemine pole minu eriala ja ma ei oska kahjuks oelda, kas oled hasti voi halvasti informeeritud.
    See vedeldumine 1920x1200ni oli vaid minu tagasihoidlik soov, lahendust pakkuda ei oska.


  • Aga naed, priitp juba pakkus uhe lahenduse...ehk siis kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab:)
  • Seda ma hea lahenduse puudumise all silmas pidasingi, et peab javascriptiga trikitama hakkama. Tundub, et ma ei olnud siiski kõige halvemini informeeritud.
  • To: seikatsu

    Ma ei tea, kas see mouseover probleem sai korda (et https ei taha pisipilte vahemällu laadida) aga minul teda ei esine ja uus sait on isegi kiirem kui vana mõne koha pealt. Jyri kas vahetasite serverit ka?

    Seikatsu kui sul äkki on IE settingutes öeldud "do not save secure pages on disk" siis ka juhtub nii, et asi kisub aeglaseks, sest iga kord tuuakse serveri pealt kõik pildikesed uuesti. Asub see linnuke "Tools ->Internet Options ->Advanced" ja sealt "security" ja linnuke maha realt "Do not saved encrypted pages to disk"
  • Miks peaks keegi LHV menüü aegluse pärast oma arvuti turvalisuse settinguid nõrgemaks keerama? Ma pakun, et enamikel on sinna just nimelt *meelega* linnuke tekitatud.
  • jh,

    mis seal ikka niiväga trikitada, pane
    width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "800px" );

    Siis nendel IE'del kellel JS maha krutitud on nagu enne, julgematel poistel suure ekraaniga on laiem. Kõik JS kasutamise tingimused täidetud! a) ei riku ära neil kel pole ja b) teeb paremaks neil kel on.
  • sorry, pada ajasin, niiii päris ei saa, peab vedi teistmoodi trikitama :-), eelmise võib ära kustutada (ja selle ka...)
  • vabandan, enam ei risusta, aga selline asi hakkas täitsa tööle:

    div {
    max-width:1000px; /* normaalsetele brauseritele*/
    _width: 800px; /* IE ilma javascriptita */
    _width:expression(document.body.clientWidth > 1000? "1000px": "800px" ); /* iE javascriptiga */
    }

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon