Maksud tagasi IRSilt - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Maksud tagasi IRSilt

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellelgi on jagada kogemust enammakstud tulumaksu tagasi küsimise osas USA maksuametilt (olles ise Eesti resident) ? Probleem lihtne: dividendidelt peetakse mõnede välismaaklerite poolt kinni 30% tulumaksu. Eesti ja Usa vahel sõlmitud maksulepingu alusel oleks põhjendatud 15%. Tahaks ülejäänut tagasi. Äkki keegi on selle tee varem läbi käinud?
  • Olen teemakauge inimene, aga kas Eestis pead omakorda tulumaksu (26%) sellelt tasuma või 15%-ga peakski asi piirduma?
  • Ma ei kujuta ette mis su tootlus peaks olema, et selliste kirveste olemasolul mingit kasumit kasvatad selle asemel, et vasakule ja paremale igayhele v6lgu j22d? Selle teema kohta tahaks kyll m6ne eeti-ameerika tax attorney arvamust kuulda. Ei tea kas selliseid inimloomi eksiseeribki? Endal oleks sama kysimus ainutl teistpidi. Kui ma LHVs USA kodanikuna tegutseksin, siis mitu kirvest, kui suurt ja kelle poolt mulle selga l66daks?
  • t: Maksulepingu üks eesmärke on topeltmaksustamise vältimine. Samas eri tululiike käsitletakse eraldi. Dividendid ja capital gains on kaks ise asja. Maaklerid minuteada su capital gainist ei huvitu, ja sellelt maksude maksmine on sinu probleem. Samuti ka dividendidelt, kui sinult asukohariigis tulumaksu kinni pole peetud. Capital gain on eestis näiteks erinevalt maksustatud sõltuvalt kas oled juriidiline või füüsiline isik.

    Sps: mõlemad riigid suhtuvad reeglina vastastikku teineteise residentidesse võrdsetel tingimustel. Tulust lahutad enne maksude maksmist kantud kahjumid (sõltuvalt juhutumist, kui kaugele tagasiulatuvalt sul lubatakse minna) ja tehingutasud. Maksad vaid sellelt, mida teenisid.

    Thread still open, kui keegi reaalselt on saanud IRSilt raha tagasi.
  • to: saepurusass

    USA's on tõesti kohustus dividendide väljamakse teostajal kinni pidada tulumaks. Tulumaksu ei tohiks kinni pidada kui dividendide tegelik saaja on esitanud tõendi et on topeltmaksustamise vältimise lepingu osalise riigi resident. Tõendiks on Eesti puhul maksuameti poolt väljastatav maksuresidentsuse tõend ning kui ma ei eksi siis maaklerile esitatav mingi vorm (ei ole kindel kas W-8BEN on piisav).

    Eestis on situatsioon analoogne. Dividendide jaotaja on kohustatud mitteresidendile väljamakseid tehes tulumaksu maksuametile üle kandma juhul kui on aktsionär on esitanud tõendi oma residentsuse kohta ja Eesti ning selle teise riigi vahel on ka leping rakendatakse lepingus toodud maksumäärasid. Lepingu või tõendi puudumisel tuleb lajatada täie rauaga 26%.
    Maksuseadustes on huvitav aga see et kui saada dividende suvalisest riigist ja seal on midagi ära makstud (dividendide aluseks olevalt kasumiosalt) ei ole enam vajadust tasuda Eesti ja teise riigi maksude vahet maksuametile kuna tulumaksu seadus seda enam ei nõua. Deklareerima küll kahjuks peab.
    Euroopas on väga huvitavaid võimalusi oma maksukoormuse vähendamisel just tänu tulumaksu seaduse muudatustele. Arendades investeerimist teatud EL firma kaudu ja sealt dividende jagades on tegelik maksukoormus alla 5%.

    Tagasi taotlemine USA's peaks olema suhteliselt lihtne vaja lihtsalt IRS'i kodukalt õiged vormid välja otsida ja posti toppida...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon