torm - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

torm

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kuidas siis tormiga suhted on siin-seal? kellelegi tuli meri ka tuppa külla? ma siin ööläbi tripanud mööda netti ja siit-sealt pilte sirvinud, hoidnud kursis Pärnus toimuvaga jne. päris korralik mats ikka.
    ps. huvitav mida selline asi kinnisvaraturule kaasa toob näiteks... njaa.. igatahes kes veel ei tea siis sellest saab meie kogu meedia esikaanelugu nüüd :)
  • + lisaks veel kõlab äärmiselt humoorikalt Kuressaare linna tunnuslause "Kuressaare - heade tuulte pöörises" :-) (www.kuressaare.ee).
    vihjeks kuressaare kohta on see, et meri tuli seal lähistel 1km õigest merepiirist kaugemale.
  • Kas keegi oskab visata mõne URLi, kus pilte tänasest hommikust? Kindlasti on neid juba netti üles riputatud.
  • mereäärsed krundid võiks ju veidi nüüd järele anda ;)
  • lugedes igasugu kommentaare erinevatelt netilehekülgedelt, siis näib (mulle vähemalt), et inimestest kumab lausa ootusärevus looduskatastroofide vastu. miks inimesed ootavad katastroofe? kas meie elus on liiga vähe actionit? või olen ma lihtsalt valesti aru saanud kuuldes rahvamassidest rannikualadel pilte klõpsutamas? kas rahvas tahab mässata? minu meelest tuleb neilt rahvamassidelt justkui sõnum - ole ükskõik kui kõva mees, aga kajakas taevas võib ka sind täis sittuda (äratundmisrõõm, et millegi ees oleme võrdsed). tegelikult üsnagi hoiatavad ohumärgid rahva käitumiselt. muidugi pole see ainult eesti probleem. aga minule tundub selline käitumine signaalina, et ühiskond tahab muutuda. ennemuiste ronisid inimesed õnnetuste puhul peitu ja värisesid. nüüd minnakse uudistama kuidas naabri maja hävineb
  • Heh. Loomulikult tahavad inimesed actionit ja närvikõdi kuid ainult koos piisava turvatundega. See on sama põhjus miks inimesed vaatavad näiteks õudusfilme või politsei kroonikat. Kõige suuremat mõnu tunneb inimene ikka turvatundest mis kasvab nähes kui halvasti teistel läheb. Filmid on selles mõttes loomulikult toredad et toidavad inimeste actioni isu ilma päris probleemideta.

    Veel on hea näide sõit "ameerika mägedel" või muu sarnane lõbustus. Enamus inimesi tunneb ennast turvaliselt ja naudib adernaliini pumpamist kuid on inimesi kellel hirm ületab mingil hetkel igasuguse muu emotsiooni ja kodanik hakkab hüsteerias karjuma ja sõidu nautimisest on asi kaugel.

    Mingit erilist ohtu ma küll ei näe. See on ju ammu teada ja uuritud käitumine.
  • mina kipun siiski arvama, et sellised olukorrad viivad inimesi järjest enam piiri peale. juba praegugi võib lugeda, et on olemas rohkem ja rohkem inimesi, kes soovivad nt seda kui tuntud inimestega või siis täiesti suvaliste inimestega (ilma motiivita) midagi juhtuks. keegi annaks nuga või whatever. peaasi, et läheb nii halvasti, et inimesel, kellega see juhtus on nutt kurguni. sellise tausta puhul on järjest kergem jüngritel esile kerkida. snaipri lugu oli üks neist näidetest
  • ma alati imestan, miks krimiromaane just naised ostavad, ja 6udukaid naudivad..
    närvikõdi ilma reaalse ohuta hukkuda eiole midagi!
    langevarjuga hyppamine on köömes v6rreldes lumesajus 120ga kihutamisega..
    ja see emotsioon, kui naiteks auto teelt lendab, ja sa ei tea, mis tuleb, on ekstra seks.
    pärast alles tulevad judinad! muidugi peab arvestama teiste inimestega, aga surmatung ja suguhirm..

    täna nägin kuidas pirital kukkus reklaamsilt inimestest 1 meetri kaugusele,
    kukkus autole peale ja auto a-piilar sodiks. 1-2 meetrit oli elu surma vahel..
    huvitav, mis need inimesed ohtul teevad? 3 inimest? kanal2 kaameramees oli just kaamerat yles panemas.. ja siis hakkas tuul klaasikilde loopima, osa vahtisid vastu tuult, osa keeras selja.

    selliste syndmuste puhul muutuvad inimesed seltsivaks, s6bralikuks, nagu balti kett! laulev revolutsioon! häda yhendab, ja miski yhtekuuluvustunned on vähe vist.. ja tormine meri, päikeseloojangud - inimene on romantik.
  • Jah, ja kõige krooniks idioodid Patroliga merivälja muulil ees ja golf alandlikult järel. Oleks laine vähe tugevam, oleks maailma kollektiivne IQ avg jälle tsipa kõrgem.


    UUUUU!!! VAADAKE KUI ILUS LAINE SEALT KAUGUSEST TULEB! Küll see Indoneesia on ikka ILUS paik!
  • Tasuta autopesu sai päälinnas jah Piritalt linna poole tulles ja tundub, et paljud kohe nautisid seda mõnuga, olles autoninad mere äärde sättinud nii Pirita teel kui ka linnahalli taga kail. Mõnus soolapesu, küll see teeb mootorile ja plekile ikka head...
  • No Pirita teel oli täna ikka täitsa hullumaja, ma arvasin, et talvine laulupidu või õllesummer on, aga selgus, et torm hoopis. Ja selle soolvee kätte roniti veel paljuski OMA autodega...vaesed ostjad, kes nad teisena omandavad pärast seda kui liising läbi saab. Aga samas - kui raha on, siis võib ju põhimõtteliselt kõike teha nagu Kassiaru Jaska.
  • Ega's Pärnus mõistlikumad inimesed ela - peab ikka peakuju olema kui rannaäärses rajoonis jeep garaazhis vee alla jäi :-) Ja selliseid lolle oli ikka lademes. Mina kindlustusseltsina jätaks külma rahuga kõik Pärnu autode veekahjustused hüvitamata, ja õigusega...
  • Ma tulin laupäeva hilisõhtul laevaga Soomest (jõudsin südaööks), pärast Soome TV-st kuuldud hirmujutte oli päris kõhe reis. Aga siiski sattusin ilmselt "vaikus enne tormi" perioodi, suurem maru hakkas alles keset ööd.

    Aga Pirita tee rahvarohkus viib tõesti sama põhjuse juurde, miks Aasia tsunami nii palju ohvreid võttis - uudishimu ...

    Lisaks EMHI tõendas taas minu meelest oma olemasolu mitte vajalikkust - erinevalt põhjanaabritest meil ametlikku hoiatust ei antud. Viimane oleks ehk Pärnut ja Haapsalut veidi päästnud.

  • No mai tea, seda, et veetase võib Pärnus tõusta, räägiti küll juba mitu päeva ette. Ja kõik pärnakad teavad samuti üsna täpselt, kuhu ja kui palju ta võib tõusta, sest mingi ajalooline mälu on 1967 aasta augustitormist ikkagi rahval olemas, kui vesi tõusis tõesti sama kaugele kui eile - ega's linn siis vahepeal muutunud pole!
    Iseasi on muidugi selle maailma kollektiivse IQ-ga. :-))
    Samas, kui oled ikka Indoneesias puhkamas ja tahad end välja lülitada igasugu jamadest, siis võib Jeep vee alla jääda küll. See variant on ju olemas.
    Kristjan, kahju, et kiirlaevad ei sõitnud. Siis oleksid alles tõelist kaifi tundnud :-)

    Aga suffiksi kommile my 12 points! :-)
  • Mina tõmbaksin siin rööpjoone tänapäeva inimeste tavakäitumisega. Kõige paremini ilmneb see liikluses. "Killer instinkt". Peegeldub täielikult selles, et valdav osa näiteks autojuhte eriab iga päev mingit liikluseeskirja. Mis kõige hullem. Neid kõige olulisemaid. Punane foorituli, suunatule mitte näitamine, jalakäiatega mitte arvestamine ning kiiruse ületamine. Enamik indiviididel ei ole arusaam maailmast selline nagu see oli agraarmaailmaas, kus inimene nägi teises inimes samuti inimest. Tänapäeval ei ole kaaskodanikud enam mitte inimesed vaid mingid nö programmi või mängu nimega "Elu" kohustuslikud kuid väga tülikad osad. Mida vähem nad takistavad, seda parem. Kellel ego suurem, see astub teisele pähe ning kui moraal, normid ja seadused ei takistaks, siis hävitaks kõik teised.

    Nii on ka selle õnnetuste ootusega. Inimestel on pidevalt vaja saada päevane doos adrenaliini. Surm kui õnnetus inimesele kohale ei jõua, sest ta võtab seda lihtsalt põneva asjana. Nagu arvutimäng või seiklusfilm, kus juhtub põnevaid asju ja adrenaliin voolab verre. Ja veel enam, reaalselt toiminud õnnetusi müüaksegi kui põnevat filmi.

    "Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!" või "Kes jääb viimasena elama on võitnud!".
  • Vaadake välja! Täielik vaikus. Täna lõunast lubas jälle tormama hakata. Kell on 12:28. Vaikus enne tormi?
  • Kas keegi eile president Meri maja käis vaatamas? Kas see oli ka vee all?
  • Rohuneeme tipus vaatamas ei käinud aga Lennarti maja on ikka veepinnast üksjagu kõrgemal - ei usu, et vesi sinna lähedalegi jõudis.

    Ise olin küll eile sünnilinnast Otepäält koduküla Rohuneeme suunas teele asudes veidi ärevuses, et kas aknast paistev meri ka ehk kuidagimoodi majani on jõudnud aga õnneks ei midagi hullu - meri ikka üsna seal kus ta alati on olnud. Pirita tee ja Rohuneeme mnt üllatasid küll erakordse autotihedusega.
  • Ikka veel polnaja dishinaa. Torm jääb ära vist.
  • Tühja sest tormist, baarid on lahti ...
  • Mul üks tuttava tuttav oli suvel Ivanide jt suurte orkaanide aegu Floridas. Samal ajal kui ülejänud elanikud kabuhirmus peavarju ja põgenemisteed otsisid, istus too kodus sohval ja võtis rahuliku südamega viina. Eestlane, bljat.
  • Halenaljakas lugu ka Delfis - inimesed rallisid linnas ringi ja nautisid veemöllu, kui koju minnes vesi ka enda elamises oli, polnud enam sugugi nii põnev.

    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=9503692
  • no aga mitu tapmist te keskmiselt päevas telekas näete?
    koik need laibad ja surnud pidevalt uudistest läbi.
    loomulikult harjud ära ja varsti pole miskit enam erutav.
    inimpsyyhika a ja o.

    ps! kes nagu elusat laipa (heheh nali) päris laipa näinud, katsunud on?
    veel siis kui keha soe, aga hing läinud? ilmselt palju v6ikam kogemus kui tv ääres..
  • K.Lepik, mulle tuli laupäeva hommikul kell 11 postkasti Ilm.ee poolt mail, kus Merike Merilain EMHIst kirjutas eesootava tormi kohta. Samuti käis sama jutt läbi ajakirjandusest (postimehes oli päris pikk artikkel) ja minu arvates võiks seda piisavaks informeerituseks lugeda.
    Mõlemast kohast sain mina piisavalt infot (ennustati, et vesi võib Pärnus ja Haapsalus tõusta 2.5-3m üle nulli), et kui oleksin rannaelanik ohustatud piirkonnas, siis hakkaksin ennast võimalikuks üleujutuseks ette valmistama.

    Aga need idioodid, kes oma autodega merevette ronisid, saavad küll lõpptulemuses ainult iseennast süüdistada. Muidugi on suures raskes d˛iibis mõnna (närvekõditav) istuda, kui laine üle lendab :-) Kui raha on, siis miks mitte.
  • Nüüd, kui jagatud on kõiksugu eelinfo ja sa ise istud kaugel sisemaal soojas toas ja mäe otsas, siis mis sa esialgu mõtled? Ikka, et päris vinge. Katastroof! Ja kui Action ära jääb, siis on masendust kui palju. SLÕLi esikaanel mitte paat vaid Paavo.
  • Kinnisvara maaklerid pakuvad merele vaatega kortereid/maju/krunte juba südalinnas!!!!!
    Panustaks mereäärsete kruntide hinnalangusele. Ei tea kas Kaasiku ja Kanaajevi majadest said ka kalade akvaariumid:)
  • Erkkiv, EPL kirjutas järgmist :"Erinevalt oma Taani, Saksa ja Soome kolleegidest Eesti meteoroloogid reedel tormihoiatust ei andnud. STT-le kirjutav Anneli Rõigas küsis Soome Infoagentuuri palvel reede õhtul EMHI-lt kommentaari. “Meie sünoptikud ütlesid, et tegu on liialdusega ja tormi on oodata vaid merel,” märkis Rõigas. “Saatsin neile siiski soomlaste karmi ähvarduse lähenevast tormist ja üleujutusest.”

    http://www.epl.ee/artikkel_282431.html

  • Riq, mina olen! Mis siis! See pole üldse see, mis telekast vaadata. Ma seepärast telekast ei viicigi sellist jama vaadata.
    Muide, samal põhjusel annan ka politsei- ja kiirabiautole alati teed niipalju kui see vähegi võimalik on. Kardan paraku, et enamus tüüpe, kes telekast sellist närvikõdi otsivad, tavaliikluses vilkureid nähes end eriti vaevata ei viitsi, et teed maksimaalselt hästi vabastada. Sest teda see ju ei puuduta, temal on autos soe ja hea. Närvi ajavad siuksed lontrused.
    Telekast vaatamine on ikka action, vaataja ei saa sisuliselt ju aru, kas tegu on arvutianimatsiooniga, lavastusega või tegeliku eluga. Peaasi, et verd lendaks ja mitte vähe!
  • Kristjan, kas me räägime nüüd tormihoiatusest või reedesest tormihoiatusest. EPLi artiklis on juttu reedesest, sina tõid oma eelviimases postituses välja, et ÜLDSE ei antud.
    EMHI andis tormihoiatuse laupäeval, sest mis mõtet on anda reedel tormihoiatust, kui torm jõuab Eestisse laupäeva õhtul/öösel?
    Põhjamaades möllas see jah reede ööst alates ning Soome puhul oli teada, et ükskõik mis suunas madalrõhkkond liigub (kui just tuldud teed mööda tagasi ei lähe :-), puudutab see Soomet kindlasti, seega on see ka mõistetav. Peale selle ära unusta, et sa ei tea, mis küsimuse täpselt ajakirjanik sünoptikule esitas.

    Vabandust tähenärimise eest, aga minu arvates informeeris EMHI antud juhul inimesi piisavalt ja saadavaloleva informatsiooni piires, aga praegu tundub, et tahetakse JÄLLE kedagi süüdlaseks teha loodusõnnetuses, mida me ei suuda kuidagi ära hoida.
  • kristjan. lepik
    laupäeval anti kindel hoiatus. paluti varuda joogivett ja panna valmis alternatiivsed küttesüsteemid, kellel võimalik. väljas soovitati mitte viibida jne. hoiatati, et merel võivad lained tõusta mõnes kohas 12 meetrini ja merevesi võib tõusta kohati 220 cm. öeldi, et eriti rasked olud võivad tekkida mereäärsetel aladel(Pärnu, Haapsalu, jne..). Vist igati korralik töö nende poolt?
  • Selge, olin Eestist eemal ja seega lähtusin meediast.

    Siiski, kommentaar "Meie sünoptikud ütlesid, et tegu on liialdusega ja tormi on oodata vaid merel" ei viita just väga selgele nägemusele toimuva kohta.
  • Kristjan vs abesiki - ja nii need jeebud vee alla jäidki...
  • Ma ei saa aru, miks peetakse merevett autole kahjulikumaks, kui seda talv läbi teedel olevat soolalödi??? Pealegi on meie merevesi tegelikult üsna mage.

  • Imelihtne. Soolalödi ei tungi salongi ja ei tee sõidu ajal trussikuid märjaks.
  • Varsti kubiseb auto24 uutest müügikuulutustest:)
  • auto24 kubiseb varsti nendest autodest, millest eile ainult katus paistis :)
  • riq, sealsed polnud kindlasti enam soojad. Pole ainult teada, kas need olid tormist põhjustatud, või nn. loomulik kadu. Hoidku selle eest et surnute arvel nalja tehakse!
  • Aimar, ma pidasin silmas neid autosid, millega Pirita teel sõideti ja siin-seal mere ääres tormi vaatamas käidi, mitte neid, mis katuseni vees istusid.

    Nagu sii eespool keegi märkis: ØMõnus soolapesu, küll see teeb mootorile ja plekile ikka head...Ø Väidaks, et samasuguse soolapesu saab maanteel mõne rekka järel sõites.
  • to: ziff

    .. aga kas sa käid talvel vabast tahtest mõnel rekkal järel sõitmas?

    Pirita teel sõitmine polnud tõenäoliselt jah just midagi hullu, kuid autoga Merivälja muulile või otse randa sõitmine ei tundu küll eriti mõistliku käitumisena.
  • njah, inimesed lähevad massiliselt randa tormi tsekkima, kus torm olevat "ajaloo v6imsaim" ja siis nagu ei suuda selle peale tulla, et 2-3m yle veepinna on nande talvekartulile liig?
  • sub560, ega ma niisama vabast tahtest rekkaid jälitamas ei käi. Aga kui Sa vähemat korra oled talvel Tallinnast Tartusse või vastupidi sõitnud, siis peaksid vihjest aru saama küll. Kui aga talvisel ajal maaneele pole sattunud, siis on muidugi iseasi :)

  • ziff, minu meelest hakkavad autod rohkem tagaotsast, s t iseenda üleskeerutatud soolast, roostetama. Ninast hakkavad kivikeste jälgedest. IMO
  • EPL: "Kindlustus ei pea üleujutust loodusõnnetuseks" ...
    sellest tuleb veel suur ralli, IF hakkab kliente kaotama, samas on IF tavalepingus tõepoolest sees punkt, mis ei loe üleujutust kindlustusjuhtumiks. Huvitav kui paljud inimesed vaevuvad lepingut üldse kaasa mõeldes läbi lugema? Kui lepingus oleks sees nt. omavastutus 100%, kui paljud sõlmiksid lepingu? Pakun et mingi osa kindlasti;)
  • Inimesed ei loe lepinguid sest isegi kui leiad sealt midagi mis sulle ei meeldi siis mis sa teed? Ütled kindlustusele et tehke see punkt palun ringi? Võibolla tõesti kui kliendiks on firmajuht kes kindlustab parajasti sadade miljonite väärtuses tootmishooneid. Aga mitte suvaline eraisikust klient kes kindlustab oma poolemillist maja või sajatuhandest autot.
    Mul on näiteks eluaseme laenu lepingus ka sees punkt mis kohustab mind taastama korteri turuväärtuse juhul kui see peaks langema. No ma siis küsisin pangalt et kuidas nad seda ette kujutavad kui näiteks eluasemeturg poole võrra odavneb, et kas ma pean siis hakkama tugioste tegema, et oma korteri turuväärtust taastada?
    Aga noh, eks ma lõin lihtsalt käega ja kirjutasin alla. Mis vahet seal on, kõikidel pankadel samamoodi enamvähem ja laenu oli vaja.
  • kinnisvara teemast :d

    http://www.epl.ee/artikkel_282391.html
  • Kui soetada kinnisvara pangalaenuga finantseerides, siis on eluaseme kindlustus kohustuslik. Siis ei jää küll muud üle kui alla kirjutada.
  • CharlieF, kes sunnib Sind just nimelt IF-is kindlustuslepingut sõlmima? Viimati kui ma vaatasin, oli meil ka muid kindlustusselte, kusjuures nii imelik kui see ka ei ole, on neil tingimused erinevad. Aga selleks tulebki üldtingimused jms. läbi lugeda. Tüütu, aga pikemas perspektiivis kasulik.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon