Amazon joins Google - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Amazon joins Google

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma teadsin, et selline foorumi pealkiri tõmbab kõik lugejad kokku. Väga hea. Nüüd asja juurde. Ühesõnaga: http://oak.psych.gatech.edu/~epic/

    Tegemist on siis fiktsionaalse, ent iga asjaga kursis oleva inimese mõtlema paneva hariva mõttelennuga, mis minu silmis ei ole sugugi nii ebareaalne. Kuulake ja pange hoolega tähele.

    Kokkuvõttes võib öelda, et taolise stenaariumi korral paneb mind kõige enam mõtlema nö "teise maailma" tekkimine - maailma, kus info liigub ja tekib kõikide osalejate vahendusel ööpäevaringselt; maailma, kus igal kasutajal on oma konto, personaalsed andmed ning kõik teenused käepärast.
    Taolised kompaniid, antud juhul siis "Googlezon", muutuksid üsna kergesti info poolest ülimalt mõjuvõimsateks - taoline baas tähendaks 1:0 võitu "suurfirmad vs riigid", kus firmadel mitte üksnes ei oleks seljuhul materiaalset võimu riikidest rohkem, vaid ka infopõhist - nad omavad kõikidest kasutajatest praktiliselt isegi rohkem infot kui riiklikud andmebaasid + omades sadade miljonite inimeste personaalseid dokumente, pilte, fotosid, kirjavahetust, oleksid kursis inimese sõpraderingiga ning kõige selle abil suudaksid pakkuda 100% persoonipõhist sisugeneratsiooni - uudiseid, mis kirjutatakse süsteemi poolt tuhandetest allikatest artikliteks, mis vastavad kasutaja omadustele jne, reklaame, mis vastavad kasutaja sihtgrupile (idee, mida muuseas rakendatakse juba ohtralt ka tänapäeval, aga mis veel kerge saladusekatte all toimub oma uudsuse tõttu)

    Olgu, pikemalt ei vatra enam. KOKKUVÕTTES on tegemist teemaga, mille üle fantaseerisid küberneetika-friigid internetibuumi aastatel, kuid mis nüüd enam absoluutselt võimatu ei paista olevat. Mõtlema paneb muidugi ka asja juures fakt, et nüüd mõjutab sellel sektoril toimuv inimeste reaalset ning majanduslikku elu üha rohkem ja rohkem ja rohkem...

    ... ja see on alles algus.

    over & out tänaseks. ps! vaadake kindlasti video ära.
  • einoh väga lahe!
    google on nagu hitler :)
    aga see stoori keskendub ju ainul tinfo tootmisele.
    eeldatakse, et info is everything.

    ma ei arva.
    aastatel 1999-2002 tootsid inimesed rohkem inffi,
    kui inimkonna algusest aastani 1999.
    kellele seda koike vaja on?

    ma arvan et inimm6tlemises tekib nihe,
    samamoodi nagu mindi orjanduslikult korralt yle tööstuslikule ja sealt miskile infoajastule.

    ja noh, kas teile ei tundu, et on kaks maailma, reaalmaailm ja siis see mis arvutis on?
    et tuled hollikast kotto ja siis istud jutukas?
    next killer app on reaalmaailma mergemine arvutitega,
    ehk siis neid content contributoreid ei olegi vaja.

    paned omale miski takja kylge mis koik su ymber recordib - supersoft!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon