Investeering kinnisvarasse tuua üle 100% kasumit aastas? Võimatu?! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investeering kinnisvarasse tuua üle 100% kasumit aastas? Võimatu?!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • On selge, et suurtes linnades on selline tootlus võimatu. Ent, värske Arco Vara turülevaate järgi kallines Sillamäel kinnisvara aastaga kolm korda - tänu sadama renoveerimisele; Kundas ligi kaks korda - tänu investeeringutele tselluloosikombinaati. Mis võib olla järgmine komeet? Jõhvi?
  • Mis seal vahet on? Võhmas müüdi miski aeg tagasi kortereid 3000 EEK tk. Probleemiks on see, et sa pead antud vara säilimiseks teda kütma jne. Mis kasu sest on, et aasta hiljem sama korter 10 tuhat maksab kui kulud on tuhat kuus.

    Suht monkey-business....
  • Jõhvi? Miks Jõhvi? Kui juba selline idee, siis põhjenda ka, miks nii arvad? Muidu pole mõtet huupi pakkuda - nii võib nimetada iga linna.
  • to tonuonu
    Sillamäel oli maksis kolmetoaline aasta tagasi veidi alla 100 000 krooni, nüüd 300 000 kandis, niiet kommunaalkulud pole ehk arvestatav kulu.

    to Velikij
    Jõhvi linna on avaliku ja erasektori poolt järgneva 3 aasta jooksul planeeritud investeeringud üle 2 miljardi krooni.

  • Nonii, asi läheb huvitavamaks. Räägi lähemalt, milleks see 2 miljardit kulutada kavatsetakse?
  • Avalik sektor:
    Viru Vangla ehitamine 400- 450 milj. EEK (2005- 2007.a.)
    Liiklussõlm 220- 240 milj. EEK (2005- 2007.a.)
    Kultuurikeskuse renoveerimine kontserdimajaks ca 140 milj. EEK (2004-2005.a.)
    Kavalisatsiooni ja sadeveesüsteemide rekonstr. ca 40 milj. EEK (2006- 2007.a.)
    Justiitsministeeriumi uus hoone
    Kaitseliidu Alutaguse Maleva hoone renoveerimine
    Politseiprefektuuri uus hoone
    Spordihalli ehitus,
    jalgpalli-ja kergejõustikustaadioni ümberehitus
    Jõhvi linna sissesõidu ümberehitus
    Jõhvi Tööstuspargi väljaarendamine
    Erasektor:
    Ehituse ABC uue hoone ehitus (2004- 2005)
    Mercedes- Benz keskuse ehitus (2005-2006)
    Volkswagen keskuse ehitus (2005-2006)
    Bussijaama rajamine(2005)
    Keskväljakualuse parkla rajamine (2005)
    Uued kinnisvaraarendusprojektid (elamuehitus, kaubanduskeskused, kauplused)
  • Are there going to be any investments made in Uranus? Is there a bus terminal in Uranus? Is real estate in Uranus very expensive?
  • Kuna ma pidin suur oponeerija olema :-) siis teen seda seekord ka, nothing personal, kuna seisus kohustab :-)

    Nimelt vaadates kõiki ülalpoolmainitud projekte, ei näe ma konkreetset seost kinnisvarahindade kiire tõusuga. Selleks, et kogu regiooni kinnisvarahinnad üldiselt teeksid läbi kiire tõusu, peab regioon kiiresti muutuma elukeskkonnana atraktiivseks. Kuni enamusel on aga taskus testimonium pauperitatis, pole üksikute autokeskuste rajamisel olulist mõju piirkonnale tervikuna. Ehkki, ega see halb pole, kuid, una hirundo non facit ver!
  • sellistes kohtades teevad kinnisvarahinnad suure hüppe, kui kv muutub kohustusest rahamasinaks. Tekib üüriturg. See jälle eeldab inimeste võimet kulutada eluasemele rohkem, kui on kommunaalkulud. Senimaani jäävad korterid tühjaks ja inimesed kolivad mujale.
    Aga Jõhvi on siiski kiirelt arenev linn. Kui oled seal käinud 3-4 aastat tagasi, siis mine vaata nüüd. Jõhvi on vaieldamatult Ida-Virumaa kaubanduskeskus. Sinna paistab jõudvat tasapisi ka tööstusinvesteeringuid.
    Need on siiski minu subjektiivsed ja visuaalsed tähelepanekud.

    Kinnisvarawebi (kv.ee) ja city kuulutusi vaadates on näha, et 50 ruutm. korter maksab juba 200 kilo kanti. Kas mitte 5 aastat tagasi Tlnas samad hinnad ei olnud?

  • Ei saagi aru kas seal Jõhvi uues riiklikus plaanimajanduses keegi oma kaupade või teenuste müügist,erasektoris siis,mingit lisaväärtust ekspordist ka suudab luua või püüavad kõik olemasolevaid ressursse(+laenud,ühekordsed riiklikud kapitalipaigutused ja cash flow vangla ülalpidamiseks) ümber jagada.Kuidagi kahtlaselt tihti kordub jälle sõna kinnisvara.Teatud tingimusi,äratamaks võimalike investorite huvi,see tegevus muidugi loob.
  • Tegu tundub olevat hoopis uue linna ehitusega,selle nimi polegi võibolla Jõhvi?!
  • Käisin Jõhvis viimati mullu oktoobris, enne seda tõesti 4 aastat tagasi. Olulisi muutusi aga ei täheldanud.
    Kuid ma ei tea ka tausta, võib-olla, Tyyp, selgitad, mis ja miks peaks Jõhvi õitsele viima? Vagunitehas naaberlinnas Ahtmes - kindlasti midagi veel. Kuid tundub, et seal on palju ka täiesti mahajäetud kinnisvara - pigem võib hinnatõus olla lokaalne ja tingitud lihtsalt olemasolevate korterite kallimast renoveerimisest enne müükipaiskamist.
    Aga kes täpsemalt teab, kommenteerigu!
  • minul on küll raske uskuda, et sillamäel või kundas korter kahe-kolme kordselt kallines. neid hindu ma ei tea, aga siin on minu meelest kaks võimalust. kas korter maksis enne tõesti a la 3000 krooni või siis olid võrreldamatud korterihinnad. üks räämas, teine korras. ja eesti kinnisvarafirmade turuülevaateid ma üleüldse nii väga ei hindaks. pigem võib välja lugeda siint, et kinnisvarafirma hakkab sinna piirkonda midagi ehitama
  • Võib olla nad otsivad lihtsalt lolle. Kui kui korter 300K eest müügis on, ei tähenda see veel, et selle hinna eest ka ostja leitakse. Teiseks, kui palju kortereid selle hinnaga üldse müügis on? Võib olla üks või kaks ja odavamaid ei müüdagi selle firma kaudu hetkel: ongi keskmine 300K. Statistikat annab alati väänata nii nagu on soodsam. Kolmandaks, milline on see 300K korter? Võib olla on tegemist luksuskorteriga, pindala 200 ruutu, mullivannid, konditsioneerid jne...
    olen Sillamäel teinud väikese ringkäigu, see oli Augustis. Tõepoolest linnas käib kõva ehitustegevus, seda peaaegu igal pool. Samas jätab linn maanteelt vaadates suhteliselt masendava mulje. Pilt paraneb, kui linna sisse sõita, kuid mitte oluliselt. Põhiliseks kaubanduskeskuseks oli säästumarket ja T-market mis paiknesid ühe katuse all ja kõrvuti. Ma ei näe küll põhjust miks keegi peaks tahtma omada seal kinnisvara nii kalli hinnaga, seda enam, et sealgi paistis olevat tühju kortereid.
  • vabalt võib järgmiseks kuumaks kohaks saada nt. Mustvee - ka sinna hakatakse varsti uut kaid ja sadamat ehitama.
  • Vandenõuteoreetikud arvaksid selle peale, et kinnisvarafirmad on ise huvitatud, et taksojuhid tõusu jätkumise lootuses kortereid hakkaksid Ida-Virumaale ostma :))
  • Kuulsin poole kõrvaga, et Bussijaama Pille kaebas Sadama Kai peale, seega on Mustveesse varsti lootust ka uue bussijaama rajamiseks nagu Jõhviski. Finantseerimisskeem analoogiline, pool KOV ja riigi rahadega, teine pool EL struktuurifondidest. See oleks ka hea vastulöök vandenõuteoreetikutele, sest siis ostaksid taksojuhid kinnisvara hoopis Jõgevamaale!
  • Te olete ikka naljatilgad....
    Mingi suvalise tähekombinatsiooni 100% tõusu aastas kurat teab kus maailmaotsas usute, suvalise neegri vihjet selleks tõusuks usute aga seda mis kodus nina all toimub ei usu ja olete vihased/kadedad.?.
    Proovige kallikesed loogiliselt mõelda.., et miks selline tõus aset leiab/leidis ja kui ei suuda või analüüsivõimest puudud jääb on muideks väike abi olemas..Treenida saab näiteks Monopoli mängides.
  • Kogu selle kinnisvaramadnessi taustal on üks kindel grupp võitjaid, kellesse kahjuks keeruline või pea võimatu eestis raha paigutada. Kohalikud utility'd. Sest kui ka arendajad/ehitajad/kliendid kaotama hakkavad, peab vesi ikka jooksma, tuba soe olema ja pirn laes põlema. A la labidamüük kullapalaviku ajal.
  • Kuidas võimatu? Tallina Vesi läheb ju börsile, selleteemaline jutulõimgi siin foorumis olemas.
  • Postimees:
    "Näiteks soetas kinnisvarafirma EE Estate oksjonil ligemale 80 korterit, kulutades selleks ühtekokku vähem raha kui kuluks Tallinnas või Tartus üheainsama ühetoalise korteri ostmiseks."
    Vt. Postimehest täpsemalt:
    http://www.postimees.ee/150205/esileht/siseuudised/157827.php
  • Kas nende 80 korteri küttearvetele kulub ka vähem kui üheleainsale ühetoalisele Tallinnas või Tartus? Julge hundi rind on auke täis.
  • No esialgu tuleks otsida üürnikud tingimusel, et maksavad kommunaalkulusid, mitte aga üüri. See on investeering tulevikku, sest kui need ehitused valmis saavad, mida seal kandis plaanitakse, siis kindlasti need korterite hinnad tõusevad kenasti ja see investeering õigustab end mitmekordselt.
  • Miks peaks keegi maksma võõras korteris kommunaalkulusid, kui võiks osta korteri endale olematu hinnaga?
  • Õigus, nubert!
    On erinevaid ärisid ja teenitakse ka erinevate võimaluste pealt. Sama lugu on riskidega.
    Kohtla-Järvel võib jah praegu heal juhul ühe korteri osta ühe kuu kommunaalmaksete hinnaga. 1000 krooniga ostetud korteri tootluseks võib aasta-paari jooksul kujuneda vabalt ka 10-50 KORDA. Nii et jooksevkuludega (kommunaalmaksetega) arvestamine ongi selle äri õnnestumise võtmeküsimus. Ja kui veel panustada natuke remonti, siis võib väljaüürimise äri olla suhteliselt ülikasumlik. Piirajaks on ainult turu väike maht.
    Samas, ei usu, et näiteks Tallinnas tavakorteri hinnalt enam suuremat tootlust kui 5-15% aastas loota annab.
    Jõhvi aga, mis asub Kohtla-Järvest 12 km kaugusel on oma arengus Kohtla-Järvest tugevalt ees. Seal on korterihinnad juba suurusjärgus 50-100 tuh.kr., olid aga mõni aasta tagasi samad, mis nüüd veel Kohtla-Järvel.
  • Ei usu, et õigustab. Kust need üürnikud võtta kui alles 1000 krooniga on võimalik korterit müüa. Kes tahab korterit võib ju ise ka osta. Arvan, et K-Järvel ei ole erilist üüriturgu, linn ja ümbruskond on tühje pindu nii täis, et vahepeal hakati juba maju otsast lammutama, et tühjalt ei seisaks. Ka tasuta, ainult komm kulude eest ei ole võimalik 80 korterit üürile anda ilma, et tekiks probleeme nendegi kulude kättesaamisega. Kommunaalkulud tulevad aga kohe selga ja need ei ole mitte väikesed. Isegi kui saad mõne aja pärast kallimalt müüa, siis tuleb maksta iga kuu korteri ülalpidamiseks ja kasu ei mingit. Miks ei olnud hulgiostjate seas kohalikke? Sest nemad teavad mis seal tegelikult toimub ja ei sea endale sinisilmseid eesmärke. Ei usu, et kohalike seas ei ole inimesi kes teenida tahaks ja Tallinna ja Tartu geeniused leidsid kullaaugu. Artiklis oli ühe ostja äriideeks teha korterid korda ja välja üürida. Selle raha eest, millega seal korteri osta saab, ei saa tapeetigi seina.
  • huvitav, kas neil müüdud korteritel mingeid kommunaalmaksevõlgasid peal polnud? a`la korter 1000EEK+ võlg 25000??? Ka nii on kortereid müüdud just sellistes piirkondades, kus palgad väikesed ja elamispindu üle. Igal juhul peaksid sealkandis kommunaalid üsna suured olema, kuna trassid vanad ja tõenäoliselt ka hooldamata.
    Sellessamas artiklis mainiti ka ju et eelmine oksjon kukkus läbi huviliste puudumise tõttu. Viimane oksjon õnnestus siis ilmselt suurema promomise abil. Kihvt on osta 25000 eest 25 korterit ja pidada ennast kinnisvaramagnaadiks, Pärast ägada kommunaalide all ja hakata neid kortereid ükshaaval ära kinkima;)
  • aga kui korterid on ühes majas, siis võib kommunaalkulud nulliks lugeda. hetkeks lepingud katkestada
  • ... siis on need korterid ka ju kütmata, hallitanud ja pole ka eriti rohkem väärt kui 1000EEK. Hetkeks lepinguid katkestada pole ju mõtet, kas siis hind kihutab taevasse mõne hetke pärast? Selliseid tühju kortermaju müüakse muide Paldiskis. Neil pole, tõsi küll, ka aknaid ees, kuid kui majas elanikke pole, siis on ka aknad kiired kaduma. Või kavatseb õnnelik korteriteomanik Tartust käia seal õhtuti valvamas?
    Pakun välja, et need korteris rüüstatakse siis üsna kiiresti, kui majas keegi ei ela.
  • mina arvan, et nendele majadel tuleb nagunii kap remont teha. vahet pole millal. peaasi, et katus läbi ei lase
  • mina arvan, et nendele majadel tuleb nagunii kap remont teha. vahet pole millal. peaasi, et katus läbi ei lase
  • Katuse katmine uue rullmaterjaliga ka tavalise viiekordse puhul mingi 50 või 70 kilo vms.
  • tallinna lähikonna maad-majad on aastaga kallinenud ca kaks korda, niiet polegi tarvis jõhvi või sillamäele minna...
  • Viru Vangla, mis Jõhvi rajatakse maksab 780milj algselt ilmselt paarkümmend hiljem lisaks + siseträni kah veel.
    Viru vangla töötajad? Täna on 50 inimest teistes vanglates tööl, kes omavad pinda ida-virus (mitte tingimata Jõhvis) s.o Kohtla-Järvest Narvani.
    Osad vanglad sule-/ühendatakse ning osa töötajaid tõenäoliselt kolivad ida-viru piirkonda.
    NB! Töötajaskonda läheb seal vaja 400+ millest ~300 on spetspersonal ning ülejäänud põhifunktsioonide täiendajad.
    Igaljuhul keskmine palk ida-virus kasvab üsna kiiresti pärast 2007a lõppu.
  • Kunagi oli selline arvutimäng nigu SimCity, see vana hea esimene osa.

    Seal oli väga lihtne, kui ehitad elamurajooni tööstuse kõrvale siis ei ole keegi huvitatud seal eksisteerimisest ning kvartalid seisavad pooltühjad. Kui ehitad elamurajooni kommertskeskuste kõrvale siis arenevad nii kommerts kui ka elamurajoon, kui paned lisak paar staadioni, parki, kooli ja ehitad korralikud autoteed siis kasvab huvi mühinal. Kuid samaskui sul puudus ka kusagil läheduses industriaal sektor siis jällegi inimestel ei olnud huvi.

    Ma arvan et samad reeglid kehtivad ka päriselus, lihtsalt analüüsige miks nad peaksid kehtima :)
  • ma mäletan veel ühte asja sellest samast cimcityst.
    Tihti oli probleeme trafficuga ja sellest tingitud saastega.
    Selle vastu aitas üks asi. Ei ehitanud linna ühtegi tööd. Ainult raudteed. Linn õitses, saastust ei olnud, trafficut ei olnud, ainult elanikud aegajalt pasundasid, et tahavad autoteid.

    Ehk peaks sellest ka õppust võtma. Autoteed hakkavad alles linnast väljas ja linnajuures lõppevad suurte parklatega. :)
  • btw, karm andmine käib Kinnisvaraweb 'i foorumis.
    .
    Seal tõmmatakse kõik kinnisvara tüübid läbi - korterid, majad, maad ja välismaa kv KV.EE foorumi teema: Mõtisklused makromajandusest, kinnisvarast ja muust.
  • mis Jõhvi ja Mustvee, Kaliningrad on huvitav objekt
  • nüüd sõnastaks selle pealkirja ümber: investeering kinnisvarasse tuua üle 100% kahjumit aastas? Võimatu?!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon