Müüge lehmad maha :) - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Müüge lehmad maha :)

Log in or create an account to leave a comment

  • Tänases Äripäevas, räägib härra kuidas müüs oma lehmad maha ja hakkas kauplejaks :)
  • tsitaat: Futuuride spetsialiste, kellelt veel midagi õppida oleks, tema sõnul Eestis enam ei ole. Asja näib jagavat ka Tõnno Vähk LHVst, kuid tal on palju tegemist hoopiski pensionifondidega.

  • Lugesin. Naersin. Hea õpetus, kuidas tegelikult EI TOHIKS teha.
  • Karum6mm, mida täpsemalt ei tohiks teha?
    Viia enamus rahast turule kauplemiseks või pidasid midagi muud silmas?

    Aga miks mitte kui ta pikaajaliselt plussis on ja oma kauplemispõhimõtetest kinnipeab?
  • ja näe inglise keele sai kah selgeks futte kaubeldes. tegelikult valmistavad sellised lõbusad lood ette soodsat pinnast tulevastele rasket raha maksvatele LHV õppepäevadele "Raske laudatöö tööpäeva sissetulek paaritunnise futuurikauplemisega USAs.”
  • Müüme kõik lehmad ja lambad maha.
    Paneme raha börs-ile ja kolime kõik linna elama:)
  • Tõnnole on see vist suureks komplimendiks:)
  • Noh, tegelikult on siin osa irooniat kohatu, sest Kallega ka veidi ise tuttav ja eks ta ole seda asja kõvasti uurinud. Ning loomulikult on päevakauplemist väga raske teha muude toimetuste kõrvalt, seega täitsa arusaadav, et otsustas pühenduda kauplemisele.
  • 4000 USD-i kasumit pole muidugi nii suur, et põhitegevust päris kõrvale jätta. Seega vaid kauplemisega äraelamiseks peavad investeeritavad summad olema üsna suured ning lisaks kindlasti ka raudne distsipliin raskemate aegade üleelamiseks.
  • Mäletan kuidas 98 aasta esimesel poolel ilmus seesuguseid artikkleid kõikides väljaannetes... Taksojuhid jätsid roolikeeramise sinnapaika ja hakkasid hoopis börsil raha kokku ajama. Ohu märk?
  • Ma eriti kallet ei tunne aga kui vend on 1.5 aastat futuure treidinud ja särk on veel seljas, siis päris kõva sõna. Enamus siinkõnelejaid sellega ilmselt hakkama ei saaks.

    sB
  • Kalle võib ju tore mees olla, isklikult ei tunne. Tekkis 2 küsimust:
    - mainiti et on 1,5 aastaga plussis 4000 USD (~48 000 krooni). Samas ei olnud kusagil kirjas algset summat millega alustas. Kui alustas 1000 USDiga, siis ju hea tulemus. Kui alustas 40000 USDiga, siis see tulemus ei tundugi enam nii hea.
    - 48000 krooni tulu 1,5 aastaga teeb 2666 krooni kuus. Kas selle on piisav et ennast ja pere ära toita? Või kui võtta puhtalt lisatuluna, siis ´kindlasti on EV-s võimalik ka mitteinvesteerimisega teenida 3000 krooni lisaraha kuus. Ma mõtlen sellist tööd, kus tuleb kuüll teha 2 tundi päevas lisatööd, aga samas ei pea riskima oma rahaga.
  • Ma saan aru, et $4000 on kogu 1.5 tegutsemisaja pluss. Ehk siis esimesed 1a võidi tegutseda tugevalt miinuses ja nüüd on asi positiivse trendi saavutanud.
    Ja lisaraha saab heinamaade hooldamise eest - EL maksab :P
  • Kes artiklit põhjalikumalt luges sai teada, et alustati 2000 USDiga, seega 4000 USD kasumit 1,5 aastaga on kõva sõna tootluse mõttes ...
  • Kalle tundub kõva tegija olevat. Ühinen Bettie arvamusega, et enamik (sh ise kah) sellega hakkama ei saaks.
    Asja point on mujal. Kui üks vend seda suutis, siis ÄP sellised artiklid genereerivad kümneid uusi tegijaid, kes seda ei suuda, aga mängivad püksid jalast maha ja sellest on lihtsalt kahju.
  • Miks nii teha ei tohiks? Sõna "futuur" võiks minu meelest välja käia neile tegelastele, kellel muidu käsi juba piisavalt valge on. On küll seksikas vidin ja mullegi kontseptsioonina meeldib, kuid mis saab sellistest (pisi)kauplejatest siis, kui turul midagi väga tõsist sünnib...? Kas mitte natukenegi suurema liikumise (gap'iga) puhul pole initial margin mitte liiga kerge kaduma ja peol lõpp?

    Kui vend on veva näinud ja Kristjani väitel ta seda on, siis RESPECT. Futuur on tõepoolest vidin neile, kes TÄPSELT teavad, mida nad teevad. Ja kogu (suure) respekti juures Tõnno suhtes - Eestis on siiski teisigi tegelasi, kes teemat jagavad. Seda kusjuures nii proffide kui tegijate osas .
  • Noh, tegelikult on ju futuur ju ikkagi ainult instrument võimenduseks. Kui summad on piisavalt suured, siis pole eriti vahet, kas ostad QQQQ-d või Nasdaqi futuuri (sümbol NQ).

    Nii, et tegelikult on ikkagi olulisem see idee, mille järgi raha tehakse, mitte konkreetne instrument.
  • Nooh - minumeelest on vahe ikka olemas. Kui on ka suurem summa ja suurem võimendus, siis saab raha ka raha suuremalt huugama panna, mis? :-) Aga idee osas ei saaks ma rohkem nõustuda.
  • YM futuuril on 1950 USD minimaalne üleöö tagatis, punkti väärtus 5 USD

    Dow indeksi gap +/- 1% tähendab siis ca 27% tagatissummat
  • Gappimise suhtes - enamus futuurikauplemisest ikka puhas daytrading ja üleöö midagi ei hoitagi. Seega gappide teema ei tohiks väga mureks tulla.
  • Asja mõte just see, mille Velikij välja tõi. Kalle on tõepoolest saavutanud muljetavaldava tootluse väga lühikese ajaga. Kogu jutust võib aga tahtmatult jääda mulje, et mõttekas on raske töö ja tootmine jätta ning asuda futtidega kergelt cashi tegema.
  • Äripäevas keegi seletab jälle, kuidas asjad TEGELIKULT käivad:)

    Ligi 50 tehingut kuus, 2-3 orderit päevas, gaad seik. Ehk siis poss lahti ja higiste pihkudega ootama kas läheb õnneks või mitte. Respect oleks inimese suhtes kes teeb roughly 500 + tehingut kuus, suhtega 65/35
    Kui ta veidi erialast kergemat lugemist on sirvinud siis selliseid inimesi kes sellist suhet suudavad hoida on väga vähe ja neid oodatakse igal pool maailmas alates USD 150K aastapalgast plus boonus.
    Neti-legendid igast müstilistest skalpeerijtest, kallinitest ja kurat teab kellest on suuremad kui tegelik elu ise.
    Sellieid lugusid lugedes tekib ainult üks küsimus miks need tüübid pole oma CV'd ja track recordit veel GS, Citisse või ala Deutche'sse saatnud..... :-)
    Töö eelpool mainitud tingimustel, töö-ja elmisload oleks garanteeritud.
  • Nooh, mõned võib-olla isegi hoiavad üleöö... Kuigi need on ilmselt tegelased, kellel on hoitava mitme lepingu väärtuses raha kontol olemas on ;-)

    Samas ka päevaisesed laksud on sageli suht heledad.
  • Fit - Sa ise teed kusjuures praegu selle töö ära, et ütled, kuidas asjad TEGELIKULT käivad. Sinu ja Äripäeva vahe on vaid selles, et Sinul on õigus! Tõsiselt kusjuures. Respect!
  • Arusaamatus, see eelmine pikem jutt oleks pidand jutumärkides olema. see oli mingi Äripäeva comment, mille ma pastesin.

    ja ma pigem kergelt muigaks selle üle. mina näiteks ei tahakski pangas töötada:)
  • Äripäevale pole eriti midagi ette heita. Kas te tormate iga reklaami peale kohe poodi ostma? ÄP on kirjutanud Kallinist, Alvarist ja teistest. Eks Fit tea palju ajakirjanik jutule juurde paneb. Võibla kui inimene ütleb, et näiteks eile tegi nii palju tehinguid, siis ajakirjanik korrutab selle kohe päevade arvuga ja saab tehingute arvu kuus.
    Muidugi, pealkirja järgi ma eeldasin, et mees tegeleb põllumajandusfutuuridega :-(
  • põllumajandusfutuure saaks lehmade müügil kasutada. alusvara amsterdami tassimisega ainult raskusi.
  • kohe-kohe uus alusvara tekkimas:
    arvutusvõimsusest on saamas commodity

    Sun Utility Grid:
    http://www.aceshardware.com/read_news.jsp?id=80000572
    ja
    http://www.sun.com/smi/Press/sunflash/2005-02/sunflash.20050201.2.html
    ja
    http://www.sun.com/service/sungrid/overview.html

    let the revolution begin!

    artiklis (esimene link) on tabavalt öeldud, et ka elektrivõrk arenes välja eelmise sajandi algul analoogsest proprietary power station-itest nagu praegu iga ettevõte on ehitanud oma serveripargid...
  • ...see vist võiks lausa omaette teema olla...
  • Valgamaa põllumehest sai üleöö börsihai

    Paaritunnine kauplemine börsil võrdub rahas terve päeva laudas rassimisega

    Valgamaal asuva Mudasilla talu peremees Kalle Kits tegi uuel aastal kannapöörde ja vahetas lehma­pidamise välja tulevikutehingute vastu USA börsidel.

    “Raske laudatöö tööpäeva sissetulek võrdub mul paaritunnise futuurikauplemisega USAs,” põhjendas Sangaste lossi lähedal isatalus lehmakarja pidanud mees vahetust.

    Kits teeb vana talu akna all oleva arvuti tagant lumisele metsale pilku heites GPRSi vahendusel tehinguid iga päev. Päris skalper ehk nülgija ta enda sõnul siiski pole. Need hoiavad tehinguid vaid mõned minutid.

    Kodus olev abikaasa ja kolm last isa tegemistesse arvutis ei süübi. Pisipoeg siiski lubab pärivale ajakirjanikule, et ka tema hakkab tulevikus börsil kauplema.

    Päevakaupleja nendib, et varem oli lehmapidamise kõrvalt börsitööle raskem keskenduda. Kell pool viis läks USA börs lahti, tunni aja pärast tuli tal minna juba lehmi talitama. Siis aga hakkas USAs just see kõige magusam kauplemisaeg.

    Nüüd võtab ta endale aega ja hakkab iga päev tund enne börsi avanemist ettevalmistusi tegema. Ka tema sõbrad tegelevad USA finantsturgudel kauplemisega.

    Dow Jonesi minifutuuri ja S&P 500 indeksfutuuriga kauplemist alustas Kits pooleteise aasta eest. Esimeseks panuseks oli 2000 dollarit (24 000 krooni).

    “Tänaseks olen vähemalt 4000 dollariga plusspoolel, aga see saavutus on tulnud lehmapidamise kõrvalt,” möönis mees.

    Hiljuti müüs ta siiski maha oma viimased lehmad ja keskendub nüüdsest vaid kauplemisele. ”Noorveised jäid küll alles, aga nendega tuleb ka börsitöö kõrvalt toime,” ütles 34aastane taluperemees.

    “Müüsin enne jaanuari alguse tormi reedel ära oma 25 lehma ja pühapäeval oli hirmus maru ning olime kolm päeva elektrita, siis oli küll selline õnnis tunne, nagu oleks ülieduka tehingu börsil teinud,” võrdles mees.

    Ta ei tahtnud enam lehmapidamise koormat kanda. Euroopa Liidust sai siiani toetust vaid lehma pealt, nüüd aga saab ka kinnistatud maa puhul hektarite pealt. “Tuleb maad ainud korras hoida ja raha vastu võtta. Heina niitmine ja purustamine on palju lihtsam kui lehma pidamine,” möönis ta.

    Futuuritehingute võitude ja kaotuste suhteks pakub iseõppija 65 ja 35 plussi kasuks. Täna kaupleb ta ühel päeval summaga suurusjärgus 3000–4000 dollarit. Kuus teeb Kits ligi 50 futuuritehingut.

    Eesti ega Põhjamaade aktsiatega ta ei tegele. Kõrvale hoiab ta ka Eesti maaklerfirmadest. Põhjendus lihtne – liiga kallid. Seetõttu kasutab ta USA online-maaklerfirmat Interactive Brokers. Dow Jonesi futuuridega on tehingutasud, nii ost kui ka müük, kokku 4,12 dollarit. S&P 500 puhul 4,8 dollarit.

    Investor Toomas tekitas huvi börsi vastu

    Tosina aasta eest Eesti Põllumajandusülikoolis ehk EPAs põllumajanduse mehhaniseerimise lõpetanud Kits möönis, et huvi finantsturgude vastu tekkis tal Äripäeva investor Toomase tegemisi jälgides. Futuuride juurde jõudis ta juhuslikult. Leidis Ühispanga kodulehelt jutukese futuuridega kauplemise kohta, kuid alustamiseks soovitatud summa 50 000 krooni jättis mulje, et futuurid on paksu rahakotiga suurte meeste mäng. ”Ise uurides avastasin hiljem, et pole ühtigi niipalju raha tarvis,” märkis ta.

    Omal käel alustada ta enam ei soovita, sest talgi tuli alguses kibedaid kaotusi vastu võtta, suurim oli 700 dollarit, kuna ta ei kasutanud ka kahjumi piiramise tehingut (stop-loss order) ja puudus distsipliin. Ta suurim päevasisene võit on 500 dollarit. “Instrumendid on äkilised – kaks protsenti liikumist ja ollakse rahast ilma,” manitses ta.

    Jutust ajakirjanikuga tekkis iseõppinud futuurikauplejal Kalle Kitsel idee, et võiks ise hakata teistele huvilistele futuurikauplemisalaseid koolitusi korraldama.

    Mis on futuur?

    Futuur on tuletis­instrument, mis kohustab ostma-müüma vara kindlaksmääratud hinnaga kindlaksmääratud ajal.
    Maailma erinevatel finantsturgudel on võimalik kaubelda intressi-, indeksi-, valuuta-, võlakirja-, aktsia- ja toorainefutuuridega.
    Allikas: Äripäev

    Futuuride spetsialiste, kellelt veel midagi õppida oleks, tema sõnul Eestis enam ei ole. Asja näib jagavat ka Tõnno Vähk LHVst, kuid tal on palju tegemist hoopiski pensionifondidega.

    Kitse sõnul pole majandus­hariduse tausta futuuridega kauplemise jaoks vaja. Inglise keele on ta samuti kauplemise käigus ära õppinud. Kooliraha tuli alguses muidugi maksta, aga nüüd arvab ta, et temasugust lihtsat inimest ja isetegijat kuulaksid huvilised koolitusel suure huviga.

    Kitse sõnul on futuuridega kauplemise puhul nagu teistegi instrumentidega kauplemise puhul kõige aluseks disipliin ja äriplaan. Samuti peab tundma kauplemispsühholoogiat.

    Futuuridega kauplemise puhul on väga tähtis kasutada kahjumi piiramiseks stop-loss order’eid. Temal on stop-lossiks näiteks S&P indeksi puhul 2–3 punkti.

    Kalle Kits soovitab
    • raamatud, mida tasub lugeda börsiinvestoril
    • Futuuride piibel:Options, Futures & Other Derivatives. John C. Hull
    • Master the Market with Confidence. Discipline and a winning attitude.
    • Martin Schwartz: Pit Bull. Lesson from Wall Street’s Champion, 1999
    • Trading in the zone – Mark Douglas
  • Eelnevalt siis kõmuline artikkel Äripäevast, allpool ka sealsete lugejate kommentaarid ...

    KITS FUTUURIKAUPLEJAKS: 
    07.02.2005 10:03:28

    Mhmh, tähendab, lehmakasvataja hr. Kits on kaubelnud kuu aega futuuridega ning väidab, et Eestis enam kelleltki õppida ei ole ja peab plaani hakata korraldama koolitusi? No comments...
    DIME: 
    07.02.2005 10:54:49

    Ligi 50 tehingut kuus, 2-3 orderit päevas, gaad seik. Ehk siis poss lahti ja higiste pihkudega ootama kas läheb õnneks või mitte. Respect oleks inimese suhtes kes teeb roughly 500 + tehingut kuus, suhtega 65/35
    Kui ta veidi erialast kergemat lugemist on sirvinud siis selliseid inimesi kes sellist suhet suudavad hoida on väga vähe ja neid oodatakse igal pool maailmas alates USD 150K aastapalgast plus boonus.
    Neti-legendid igast müstilistest skalpeerijtest, kallinitest ja kurat teab kellest on suuremad kui tegelik elu ise.
    Sellieid lugusid lugedes tekib ainult üks küsimus miks need tüübid pole oma CV'd ja track recordit veel GS, Citisse või ala Deutche'sse saatnud..... :-)
    Töö eelpool mainitud tingimustel, töö-ja elmisload oleks garanteeritud.
    KULL: 
    08.02.2005 15:37:37

    kas oleks keeegi kes õpetaks 0 alates seda bõrsi asja ette tänades
    2KULL: 
    08.02.2005 15:49:16

    kõige targem on ülikooli minna. kui aeg/vanus seda enam ei võimalda siis LHV kursused ja raamatukogu aitab ka jalule, et finantsturgude hingeelust arusaada. kitse-eksperimendist soovitaks küll hoiduda, ilmselt me näeme hetkel ühe valgamaa perekonna dragöödia sündi.
    DIME: 
    08.02.2005 16:03:40

    Viimane Credit kirjutas, et Barclays Capitalil on NYC's 800'st kohast derivaate kauplevas osakonnas täidetud ainult 600, esimese kv. lõpus plaanitakse juurde palgata inimesi. Andke oma CV'dega minna ja vaadake mis juhutub... :-) http://www.barcap.com/exphire/index.shtml
    Minu bet on et ka kohalik iidol-spekulant Kallin ei pääseks isegi töövestlusele. Question remains, WHY? :-)
  • Veidi sarnases võtmes from tradersdaily.com (mingi naljakas trading ajakiri):


    WEDNESDAY, FEBRUARY 09, 2005

    Stacking The Street's Biggest 2004 Bonuses

    BONUS SEASON ALWAYS brings with it tales of haves and have-nots, though the past year brought less middle ground. On many desks, the studs got showered, while the pedestrians got coal. Who got what — and why — varies wildly from firm to firm and from desk to desk with three major factors, as usual, at play: how well the firm did, how well the desk did and how well the individual trader did. “Firms spent more than a month figuring this stuff out, trader by trader,” says one executive at a major Wall Street firm. “It’s partially about P&L, but you also have issues like supply and demand for talent and the rise of hedge funds.”

    Nevertheless, Trader Monthly canvassed the Street to find out what traders notched. While results were mixed (some equity traders we know got a zippo bonus and wonder if they’ll even have a job in the coming year), what follows is a summary of what the big firms are spending to keep their best stars fat and happy. Spokespersons at all of the firms below declined to comment for this article. Hey, we had to ask.

    GOLDMAN SACHS Goldman’s best traders cleaned up. Again. The firm, which gave its traders their numbers in December, is at the top of the heap when it comes to giving out top dollars. “There are a handful of traders over there that will make $20 million and up,” says a source in the know. The typical, more senior bond or currency trader at Goldman would have hauled in at least $1.5 million bonus. Prop traders specializing in exotics, such as foreign exchange and emerging-markets derivatives, did well, but the new stars are on the commodities desks — particularly the proprietary energy desks, where at least one trader walked away with a cool $30 million.

    BEAR STEARNS
    Sources tells us that mortgage-backed traders made a killing — some will receive checks in the $15 to $20 million range. Oh, Fannie!

    LEHMAN BROTHERS
    Lehman, which announced bonuses in December, was reportedly generous on the back of a prosperous year. “A good prop trader at Lehman probably earned at least $1 million to $3 million,” according to one knowledgeable London recruiter. Derivatives traders will also be in the multimillion-dollar club. “Their derivatives operation was a moneymaking machine,” adds another City headhunter. “In both interest-rate and credit derivatives, they had a great year, especially on the exotic-credit desk, and highbred trading they made a lot of money.” The mortgage-backed securities desk apparently also rocked.

    MORGAN STANLEY
    Sources say Morgan’s commodities guys have were promised bonuses in excess of $7 million, but don’t expect that to be the norm overall. The firm is getting a rap for being stingy this season. However, an insider says that unlike a lot of Wall Street firms that reward stars and almost expect the rest of the traders to pay them for the privilege of trading there, Morgan Stanley tries to spread the wealth around to as many people as possible.

    J.P. MORGAN CHASE
    While the firm had yet to give its traders their numbers as of press time, expect the traditional fixed-income side to reap. The credit-derivatives group, after painful losses and a purge, will get little. Eric Rosen, freshly moved from the former to the latter to clean up the mess, and his plain-vanilla bond gang will be smiling, as some of their bonuses should fall in the $5 million range.

    MERRILL LYNCH
    The Bull is not known for its generosity toward traders, and overall comp is estimated to fall near the lower end among U.S. banks. But Stanley O’Neal is willing to cough up to keep talent where he needs to: The firm’s prop-trading group, which “made a ton of money” last year, according to one senior industry exec — as much as $500 million — is not being overlooked. The traders in this group should be divvying up a collective pie of somewhere between $50 million and $100 million. Merrill also did well in MBS, according to an industry recruiter, who estimates senior traders in that department will earn between $1 million and $5 million.

    DEUTSCHE BANK
    The bonus pool is shaping up to be more of a kiddie pool at Deutsche. Industry insiders say that while many of the firm’s trading divisions were profitable, shareholder pressure to trim the bottom line has paychecks looking slim. Bonuses had not yet been announced as of press time, but according to one source, “the word on Deutsche is not good.”


    Tundub, et pangas tasub ka töötada kui oled top gun?

    sB
  • Loomulikult ei pääseks. Sest ei lähekski:)
    Question remains, miks teenida raha kellelegi teisele peale iseenda? Kui Sul on methods& execution?
  • Pikad tööpäevad pankades on? ma olen kuulnud ikka 10-12H, kontsentreeritud, nii et pole aega commente kirjutada:)
  • Ma olen kuulnud, et isegi 15-16 :)

    sB
  • Üks sõber töötab NY-s Deutche Banki heaks. Alustas vist aastakese tagasi. Tööle tavaliselt kella 6 paiku, koju peale kümmet (kusjuures nädalavahetus k.a.). Dropout rate (läbipõlenud wannabe'de näol) pidi mingi 80-90% esimese paari aasta jooksul olema, siis alles hakatakse seda õiget raha teenima. Ei suuda pead anda, et kõik ta jutus ka õige on, aga ega see lihtne ei ole ennast top gun'iks üles töötada...

    B.
  • Krt, ma ei saa aru inimestest, kes rabavad 112 tunniseid töönädalaid ja selle üle uhked on... Samuti ei nimetaks wannabe'deks neid, kes sellega läbi põlevad. Kui nende 1-2 aastat pangas töötanute kuutasu arvestada tundidesse ümber, siis ma pakun, et saaks suhteliselt masendava tulemuse oma elu ja vaba aja hinnale. Pakun, et need inimesed suudaksid endale normaalse elu kindlustada ka 112 tundi kuus töötades. Ja ei peaks oma järgi jäänud elunatukest (ega üle 40 naljalt ei lähe selliste eluviisidega) antidepressantide najal üksinda mööda saatma. Alles jääksid sõbrad, perekond ja palju vaba aega, mida saaks kasvõi reisimiseks kulutada.
  • USA börsidel kehtib päevasiseste tehingute piirang, kui kontol on alla $25000. Kas futuuridega saab alustada ka $2000-ga ja hiljem lisada 4K, ilma et päevasiseseid vaja oleks?
  • aiona, päevasiseste tehingute piirang puudutab ainult aktsiaid ja optsioone ... futuuridega treidi palju tahad ka väiksemate summade puhul, vajalik tagatis algabki küll kusagilt 2000 USD pealt ...
  • Buhvet, ei eksi. See tundide arv nädalas võib ju +/-10 tundi kõikuda, aga üldpõhimõte sama. Nii panganduses kui näiteks advokaadibüroodes kui suurtes commodity trading kompaniides.
  • Tõsi ta on. Nii raamatud kui tuttavad bankerid räägivad seda juttu, et isegi kuni 18 tundi ööpäevas töötada ei ole mingi probleem. Samas mõned tüübid näivad seda nautivat. Lisaks kaob kuskilt töö ja lõbu piir ära - minu jaoks on mõne kliendiga pärast tööd õhtust sööma minek vist siiski rohkem fun, kui töö. Samas teoreetiliselt on see töö.. Go figure...

    Fit'iga olen selles plaanis nõus, et miks peaks tõeline papigenereerimisgeenius kuskil pangas 18-tunniseid tööpäevi vorpima? Mõned vast tekitavad sellega endale kapitali. That's it!

    Peale selle aiona, kohalike (Eesti) suurte finantsinstitutsioonide kliendid võivad päeva sees moogeldada, nagu süda lustib. Eimingeid piiranguid.
  • Veel keegi ei ole surivoodil kahetsenud, et liiga vähe aega on büroos veetnud.
  • fit > Question remains, miks teenida raha kellelegi teisele peale iseenda? Kui Sul on methods& execution?

    ma küll natukene teises äris, aga olen enda jaoks selle valja moelnud, et teistega koos pingutamine pakub võimendust, mida üksiküritajal ei ole. ja kui midagi koos teed, tuleb muidugi tulu jagada, ja heldelt. :)

    samas saan aru, et iga (s.h Sinu näide) methods&execution ei pruugi lihtsalt skaleeruda. ja mitteskaleeruv mudel, mille puhul ei jõua personaalne lagi (sissetulekute, motivatsiooni vmt nurga alt) kurval ajahetkel kätte - neid ei tohiks väga palju olla.

    nii et kasvu ja progressi tagamiseks peaks olema Su tegelik küsimus hoopis, kas jagada raha pangaga, kus töötad, või oma pangaga, kuhu palkad töötajaid? :P
  • Rääkisin Kallega ja ta nõustus futuurikauplemise kohta pikemalt rääkima teisipäeval kell 18.00. LHV chatis.

    Futuurid viimasel ajal paljudele huvi pakkunud, seega oleks hea kui küsimused saaksite saata enne chatti mulle maili peale : kristjan.lepik@lhv.ee, siis on suurem tõenäosus, et need ka vastatud saaks.
  • Äkki siis saaks küsimustest - vastustest teha ka kopipeisti siia foorumisse!
  • Kas sa mõtled seda samust 22 veebruari teisipäeva mis on kohe silme ees või mõnda kaugemas tulevikus?? Kas keegi oleks nii hea ja tore LHV kasutaja, kes oskaks soovitada head,kerget ja korralikku raamatut algajale mis oleks eesti keeles ja oleks hea õppevahend aktsiatega tegelemiseks ning samuti nende futuuridega??
  • Seesama teisipäev, mis ukse ees, 22. veebruar.

    ZWEN, pärast teeme kindlasti jutust kokkuvõtte.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon