Lühikeseks müük Hansapangaga? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Lühikeseks müük Hansapangaga?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida kogenenumad mängurid arvavad kas peale suurt tõusubuumi kui Hansa hind laes on ja Swedbank-ile müügist loobutakse hakkab Aktsia kolinal kukkuma? Sest arvata ju on, et peale esimest ebaõnnestumist kohe uut pakkumist ei tehta ja nõrgemate närvidega inimesed hakkavad kohe aktsiatest vabanema? Kristjani toodud Peoplesoft (PSFT)-i näitepõhjal peaks lühikeseks müük siin päris kena kasumi tooma? Kõik kriitika ja arvamused on oodatud sest ise olen 17 ja alles hiljuti hakanud börsi jälgima.
  • Kas keegi oskab kommenteerida, mis juhtub siis, kui Swedbank saab 95%? Millise hinnaga sel juhul voetakse ule need ulejaanud 5% ning kuidas see on satestatud seadustega? Milliste tingimuste taitumisel Swedbank voib otsustada Hansapanga borsilt araviimise? Mis juhtub sel juhul araviidava ettevotte aktsia hinnaga ning kuidas toimub sel juhul nende aktsiate ulevotmine?
  • Mina ei usu, et müüakse 95% ära see ei ole võimalik et inimesed oma osalusest loobuvad.
  • to: nokia6100

    Ebaloogiline. Kui pakkumisest loobutakse, siis ikka arvatakse, et hind liiga madal. Ja seega nähakse tõusupotentsiaali. Ei ole küll ORCL-PSFT case'ga väga kursis, kuid seda näidet reeglipäraseks lugeda M&A tehingutes ei ole vist kohane, kuna ORCL oli VÄGA PIKA PIDAMISEGA, ei rahmeldanud ja PSFT juhtkond ja osad suuromanikud ju lihtsalt jonnisid. Poison pillid olid vist samuti päris vihased. See võimaldaski pika aja vältel seda ühinemist ebatõenäoliseks pidada.

    Hansa puhul on vastupidi - praegusest on legit toetustase alla tõmmatud, kuna kui rootslased on sellistelt ridikjuloosselt kõrgetelt tasemetelt pakkumise teinud siis eufooria saab ainult kasvada. Stiilis, "ei saa ju oma rahvuslikku uhkust ära anda".

    Kuna ma olen veendunud, et rootslased on ihned ja kurjad, aga kindlasti mitte rumalad, siis ju selline pakkumine ikka päris tõsine ei ole. Miks? Sest:

    1) Oleks neil tõsine soov Hansa täielikult üle võtta, oleks pakutud korralikku premiumi. Ei pakutud, hoopis aetakse stiilipuhast odavat mäda suust välja (hea pakkumine, madal likviidsus (teraIRW, tegu ju ainsa aktsiaga baltikumis, mida võib likviidseks pidada) jne.).
    2) Kui tõsist soovi üle võtta ei ole, siis milleks see show!? 1 Versioon on selline, et see on setup exitiks, mis võiks kujuneda selliselt:
    a) Pakkumine lükatakse tagasi, elementaarne.
    b) Swedbank "solvub", kuna "eestlased pole koostööaltid".
    c) Teatatakse baltikumist väljumisest, et keskenduda koduturule, kuna "panganduskultuur on erinev".
    d) Tegelikult üritatakse dumpida oma aktsiad, kuna selle väärtus on ridikjulõsli hai.
    e) Kõigepealt müüakse näiteks 15% minigile ameerika fondi(de)le, kellel on palju raha, mis on vaja siia piirkonda investeerida.
    f) kuna siis ollakse alla 50%, siis hakatakse jupikaupa müüma, kaasa arvatud open marketil lollidele eestlastele, kuigi loomulikult hoopis väiksemas mahus.
    g) Lõpuks ollakse meeletult raha teeninud eelkõige ameeriklastele (kes PEAVAD siia investeerima) ja eestlastele (kes ei saa ju ilma Hansapanga aktsiaid omamata elada) müügiga.

    Tõusvate intresside ja tiheda konkurentsivõitluse tingimustes on see smart move. Kotti hoiavad aga ameeriklased, kes küll korra oigavad aga selle minor lossi varsti unustavad ja ootavad järgmist võimalust millal saaks lootusetult hilja uutele turgudele siseneda ning eestlased, kes siis jälle järgmised 10 aastat sõna "börs" või "aktsiad" kuuldes suure hooga minema jooksevad, eredalt meeles kuidas oma säästud lõpuks börsile viies talle kurjad finänsjeerid jälle koti pähe tõmbasid.

    Aga lühiajaliselt on Hansa loomulikult ainult 1-s suunas liikumas. Üles.
  • suffiks, väga huvitav stsenaarium. Kui see tõesti nii läheks siis tuleks olla siiralt imestunud Swedbanki strateegiliste võimete üle. Kõigepealt '98 ja nüüd siis '06-'08?

    tegelikult on tõesti raske uskuda nende siirust teha praegu selline mõttetu pakkumine peale vastavasisulisi TeliaSonera kogemusi.

  • Miks tehti ülevõtmispakkumine just maj.tulemuste avaldamise päeval?
  • Hakake parem aegsasti uuele pangale nime mõtlema
  • Squeeze-out’i läbiviimine

    KUI FÖRENINGSSPARBANKEN OMAB PAKKUMISE LÕPPEDES VÄHEMALT 95% HANSAPANGA AKTSIATEST, KAVATSEB FÖRENINGSSPARBANKEN VASTAVALT EESTI SEADUSTELE KASUTADA ÕIGUST VÕTTA ÜLE KÕIK ÜLEJÄÄNUD HANSAPANGA VÄIKEAKTSIONÄRIDE AKTSIAD.



    "VASTAVALT EESTI SEADUSTELE -Teadjad! Kas oskab keegi seda seadusesätet lühidalt lahti seletada!!
  • Äriseadustik näeb ette võimaluse põhiaktsionäril, kelle aktsiatega on esindatud üle 90% aktsiatest, õiglase rahalise hüvitise eest üle võtta vähemusaktsionäride aktsiad. Pärast ülevõtmise otsustamist tuleb aktsiaseltsi juhatusel esitada Eesti Väärtpaberikeskusele (edaspidi EVK või registripidaja) avaldus, mille alusel EVK korraldab aktsiate ülekandmise põhiaktsionärile ning hüvitissummade ülekandmise vähemusaktsionäridele.

    Täpsemaplt loe:
    https://www.e-register.ee/?id=1393&c_tpl=1006
  • to: msinvest

    loe ka: http://www.bilanss.ee/cgi-bin/web/index.cgi?action=viewnews&id=167



    e. põhiaktsionär ise määrab audiitori, kes määrab "õiglase hinna"...
  • 1.Rootslased ei ole lollid!
    2.Äkki teevad midagi mis aktsia hinna alla viib.(keskpäevatunnis arvati et kui Neivelt ja Raasuke kinga saab siis ka aktsia kukub 25%)
    3.Ebrd võib tõesti ära müüa 11 ga ja võibolla ainult seda püütaksegi et paar suurinvestorit ära müüksid.
    4.Kui suurinvestorid on müünud siis tehakse ülejäänuile uus pakkumine nii 15 eur.
    Loodetavasti saame veel hinnatõusust kasu!
  • EUROPEAN BANK FOR RECONSTRUCTION AND DEVELOPMENT 15 297 568 4,820 %
    kui saavad selle osa siis ka kopikas teenitud!!!
  • tegelikult on see kõik ju solvav! strateegiline investor, nagu nad ennast nimetavad, teeks ikka pikaajalisemaid plaane. et kui nad olid eelmise aasta splitiga nõus siis see pidi ju ka mingit mõju avaldama ja ega siis rootslaste nõusolekuta ei oleks ka seda läbi viidud. võib olla loodeti et Hansa aktsia nii kiiresti ei tõuse ?! moskvasse minek ju sobis neile, või kuidas? nüüd loodavad kiiret kasumit - juhul kui nende soovid täituksid ja nad saaksid kõik aktsiad enda kätte. minu meelest võime hakata end harjutama ka uue nimega: näteks FS Hansapank (FS - FöreningsSparbanken) või Swedbank Eesti.
    täiesti arusaamatu tegevus! või siis lõi välja nende "kadedus" et Hansa spliti järgselt nii kiiresti kosus võrreldes nende oma aktsiahinnaga. aga kui tütarettevõte on nii väärtuslik siis minu meelest on see nagu lisaväärtus - rohkem emotsionaalse külje pealt, ja väärtuslikku ettevõtet hoitakse mitte ei käituta mõtettult (et kui lapsel on mänguasi mida ta alguses jagas ka teiste lastega ja hiljem enam ei taha seda teistega jagada siis ta ju solvab teisi ja jääb sõpradest/ mängukaaslastest ilma vähemalt mõneks ajaks). tegemist on SEBi ja Sampo sarnanse stesenaariumiga, ainult see viiakse täide nüüd.
    mina ei nõustu sellise pakkumisega mitte mingil juhul, - täpsemalt öeldes olen sellele TOTAALSELT VASTU - sest börs ei ole selline koht kuhu minnakse ja siis tullakse. börs on ikka tösine asi ja minek börsile ei ole naljanumber - kui börsil olemine ettevõtte väärtust ei kasvata siis võib tõesti lahkuda (Estiko). muidu aga tuleb jääa börsile.
  • to arwen: 4.Kui suurinvestorid on müünud siis tehakse ülejäänuile uus pakkumine nii 15 eur.
    Loodetavasti saame veel hinnatõusust kasu!

    No miks peaks svenssonid pärast seda, kui on suurinvestoritelt vajaliku aktsiapaki kätte saanud €11-ga, mingisugustele tühipaljastele väikeaktsionäiridele pakkumise tegema 36%-lise preemiumiga? Be real, kui vajalik 90% käes, siis võid endale ise juba heaga koti pähe tõmmata:)

    B.

    Diskleimer: oman aktsiaid, müüki ei plaani


  • Huvitav kui EBRD on juba öelnud et nad müüvad Swedbankile (Äripäev, Bloomberg). Nad oleksid võinud müüa nii palju kui võimalik üle pakkumishinna. Nüüd on oodata kiire langus 172-ni. Iga kroon selle üle on boonuseks. Minu soovitus: MÜÜ.

  • Eestlastel kokku on rohkem kui 5%, mis tähendab, et...
  • Spekulandid, mis juhtub aktsia hinnaga siis, kui pakkumise tähtaeg läbi saab ja kuulutatakse pakkumine ebaõnnestunuks? Ajutiselt kaob 11 EUR'i toetustase?
  • mis on võimalus hansapanga asemel swedbanki noteerimine tallinna börsil?
  • kui midagi dramaatiliselt pole turul juhtunud siis kindlasti pakkumisperioodi pikendatakse. Pärast seda aga ma ei usu et tuleb 2005-2006 mingit uut pakkumist. Swedbankil pole hädas osta. Ma ütleksin et 9 korda 10st ei tõsteta ülevõtmispakkumist kui tegemist pole kontrollivõitlusega.

    Siis jälle sama olukord nagu varem. Minu meelest kõvasti ülehinnatud aktsia.

  • drell, vaata mis juhtus Eesti Telekomi aktsiaga peale TeliaSonera esimese pakkumise läbikukkumist 2004. aasta suvel
  • rightsaid

    sellest räägiti Swedbanki webcastis, ja tundub et seda kaalutakse. (Miks siis mitte pakkuda Hansapanga aktsionäridele Swedbanki aktsiad - mõtlen mina (Swedbanki peakontor Tallinnas, Indrek Neivelt juhatuse esimees)

    Swedbanki aktsia Tallinna börsil suure spreadiga vaevalt oleks minu meelest kellelegi huvitav.



  • eelmine kord kui swed hansat kokku ostis siis Alfred Bergi vahendusel.Ta võib ka täna vaikselt 11.5 pealt aktsiaid kokku osta.
  • Parim lahendus tundub vähemalt mulle nagu stefan välja tõi... aktsiate vahetus koos Swedbanki noteerimisega Tallinna Börsil. Praegused aktsionärid ei kaotaks, vaid säilitaksid oma positsiooni arenevas ettevõttes.
  • Arusaadav, et müüakse 11.4- 11.6 peal! Kuid kes ostab? (päris suured kogused)
    Kas tõesti Swedbank???
  • Swedbank ei tohi osta ja seda kindlasti ei tee.

    kas võib üldse usaldada tänaseid tehinguhinnad, äkki müüb parem käsi vasakule kätte. Kindel müüja peaks muidu olema EBRD kes on juba lubanud müüa hoopis 172 pealt.
  • Kas EBRD-l ei ole võimalik teostada tehing bõrsiväliselt Swed-ga kokkuleppehinnaga?
    Hansapangal olema vist ka nn. kauplemise arve: kuhu saab aktsiaid kokku osta ...
  • jah, minu meelest võib Swedbankil pakkumisperioodil osta kuidas iganes, peaasi et nad ei maksa üle 11 eur.
  • Kui EBRD müüb, siis võimalikult palju turul üle 11 euri, mis peaks viima aktsiahinna langusse IMHO, aga kas niisugused suured fondid võivad ka oma sõnu süüa?
  • Härrased, pressiteatest ei paista MITTE kuskilt, et EBRD oleks või isegi võiks olla turul (!!!!) müümas üle 11e. Ma arvan, et kui nad seda teeks, siis Föreningssparbanken oleks mycke-mycke kuri!


    EBRD intends to accept offer for Hansabank shares

    The EBRD intends to accept Swedbank’s offer and sell its shares in Estonia’s Hansabank on the terms indicated in a statement issued by Swedbank earlier today. The EBRD became an investor in Hansabank in 1998 following its merger with Eesti Hoiupank, where the EBRD was already a shareholder. The EBRD’s shareholding was further increased later in the same year to strengthen Hansabank’s capital base after the Russia crisis.

    The sale of the EBRD’s remaining 15,297,568 shares would complete the Bank’s divestment from Hansabank after it had already sold about half of its shares in 2002. This is consistent with the EBRD’s policy of exiting from investments where the EBRD role has been successfully accomplished.

    EBRD First Vice President Noreen Doyle said: “We supported Hansabank before, during and after the Russia crisis of 1998. It demonstrates how the EBRD is taking risks when required and needed.”

    Hansabank has performed strongly in recent years and has become one of the leading banks in the Baltic States, providing high quality and innovative services to its corporate and retail clients.


    Press contact:
    Axel Reiserer, Tel: +44 20 7338 7753; E-mail: reiserea@ebrd.com
  • Karumõmm, ma saan aru, et sõna maksab, aga kas nad seal EBRD-s on lollid või? Kas see on ärieetika rikkumine?
  • Ikkagi ei saa aru, kes ja miks oleks mycke-mycke kuri?
  • MSM

    Föreningssparbanken = Swedbank ja kui kokkulepe on olemas 15 297 568 aktsia omandamiseks hinnaga 11 EUR, siis kuri oldaks juhul kui EBRD tuleks ütlema, et panime vahepeal 297 568 aktsiat turul hakkama, saate ainult 15 000 000 või mis iganes analoogne case ...
  • Tänan, Henno. Poleks seda suutnud ise paremini öelda!
  • No ega neil ometi juba kirjalikku lepingut ei ole!
  • webcastis kinnitas Swedbank et poldnud midagi kellegagi kooskõlastanud. EBRD käitumine on lihtsalt kas rumal või petlik. Usun rumal. See selleks, 172 eek nii või teisiti liiga kõrge hind.

  • Hetkel on olemas Swedbank kavatsus teha pakkumine kõigi neile mitte kuuluvate aktsiate omandamiseks hinnaga 11 EUR ja EBRD kavatsus see pakkumine vastu võtta.

    Swedbank kavatsusest saab pakkumine peale Finantsinspektsiooni heakskiitu ja peale seda saab EBRD seda ka aktsepteerida.

    Samas kui pakkumine kukkub läbi ei ole Swedbank kohustatud ka EBRD käest aktsiaid ostma, pakkumine on seni teadaoleva info põhjal tingimuslik, st. kehtib vaid juhul kui õnnestub praegu omatavatele aktsiatele pakkumise käigus lisaks ostetud aktsiate abil omandada 95% osalus Hansapangas.

    EBRD kavatsus pakkumist aktsepteerida võib sundida Swedbank pakkumise sellest tingimusest loobuma kuna ainuüksi EBRD osa omandamine oleks neile suur samm edasi kavandatava ülevõtmise teel?
  • 10 päeva enne pakkumise lõpemist on Swedbankil õigus loovutada 95%-tingimusest ja osta nii palju mis on kätte saadud.
  • Nüüd tuleb loota, et Hansapank teeb ülesostupakkumise hoopis Swedpank-le. Vastasel juhul küll suurt hiinahüpet enam vist loota ei ole.
    Miks mitte lühikeseks müük ja siis uutele jahimaadele, sest arvatavasti saab ka Hansapanga aktsia tõus ükskord otsa
  • Henno "Ta lisas, et enamus käibest tuli suurte maaklerfirmade siseste plokktehingute kaudu."
    Mis on selliste tehingute mõte ?
  • nier

    Selliste tehingute puhul on sama maakleri erinevad kliendid tehingu osapooled ...
  • Kust ma näeks grafikuid Swedbank-ist.
    Ja uudiseid. on mingi link?
  • mis on seb-il ser A ja ser B? mingi splitt oli vä?
  • geltmann

    Kui tähelepanelikumalt vaatad, siis enamusel Rootsi aktsiatel on A ja B aktsiad - Ericsson, Volvo, Electrolux jne., üldjuhul annavad A aktsiaid rohkem hääli, mis võimaldab siis asutajatel ettevõtet ka väiksema osaluse juures kontrolli all hoida - enamus Rootsi suuri ettevõtteid on teatavasti Wallenbergide perekonna kontrolli all.
  • Jah, üldiselt suht geniaalne süsteem, kui sa suudad 10 ühiku rahaga hoida enda kontrolli all 10 ettevõtet, mis igaüks on 50 ühikut raha väärt.
  • Kuna gi vist Eestis ka, et juhtkonnal A ja töötajatel B,C

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon