Roosad lehed. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Roosad lehed.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Alustan sellest et ma tean.

    See on rämps. Ära osta. Kaotad kõik. VÄGA ohtlik.

    Ma tean.

    Põhiline oht, et asi on äärmiselt mitteläbinähtav + isegi kui asi läheb hästi, ei jätku volüümi..., on nii?

    OK, ma tean seda kõike. Samas tahaksin ikkagi kuulda teie arvamusi ühe rämpsu kohta, mille leidsin.

    Prime Rate Incvestors Inc.

    Graafik:
    http://stockcharts.com/def/servlet/SC.web?c=PRRM,uu[w,a]daclyiay[dc][pc10!c40!f][vc60][iUb14!La12,26,9]&pref=G

    Quotes:
    http://www.pinksheets.com/quote/quote.jsp?symbol=PRRM
    http://finance.yahoo.com/q?s=PRRM.PK

    Nii. Graafikult on selgelt näha, et asi liigub 100% kaupa. ehk siis hea oleks osta 0.0001 peal ja müüa 0.0002 peal.

    Üldiselt tundub väga 'easy money'

    Probleem? Võiks ju olla volume, et võin küll osta miljon või kasvõi 10 miljonit aktsiat 0.0001 peal, ja tõusebki asi 0.0002 peale, aga ei saa maha müüdud - keegi ei osta?!
    Stockcharts.com graafikult paistab samas, et volume on väga suur - kõigub 500M juurest 1.5B juurde. Seega peaks olema nagu see probleem lahendatud?

    Ainult et - kui aktsia käitub nii läbinähtavalt, kes siis on nõus üldse 0.0002 juures ostma?
    Vahest need, kes loodavad, et juhtub midagi 15. Nov sarnast?

    Ise nagu ei oska lähemalt asja uurida, infot muidugi vähe.
    Aga huvitaks lihtsalt teie arvamus ja igasugused parandused minu jutu kohta.
  • See ei ole enam penny stock ka, sellele ei oskagi nimetust anda ja mina ei otsigi selliseid. Mingi fundamentaalne taust peab ka firmal olema, kui on valdavalt N/A, siis pole mõtet edasi vaadata. Graafik ka olematu. Täiesti mõtetu.
  • Noh, tegelikult on ju graafik täiesti olemas. Kui vähemald stockchartsist vaadata...
    sealt näha, et mõni päev aktsia alustab madalalt, lõpetab kõrgel, teine päev vastupidi jne... ühesõnaga iga päev 100%-lised kõikumised. Tausta leiab teises quote's antud lingilt.

    Mitte et ma nüüd kohe seda asja siin ostma tormaksin. Lihtsalt tundub huvitav julla. või noh. rämps .
  • Ragulka, kujuta nüüd, et bid/ask on sügisest saati olnud 0.0001/0.0002 ...

    Ja 500 mln päevakäive on nii odava aktsia puhul rahas mõõdetuna sama kui 5000 aktsiat 20 USD aktsia puhul.

    Pink sheetil kauplevad aktsiad, mis börsilt välja heidetud ning selleks on enamasti ka väga mõjuv põhjus. Algajad peaks kindlasti eemale hoidma.
  • ragulka

    see tõus on näiline, bid on kogu aeg 0.0001 ja ask 0.0002, lihtsalt mõni päev tehakse sulgemishinnana arvesse minev viimane tehing bidi, teine päev jälle aski pealt, siis jääbki mulje 100% tõusust ...

    pakun et Sa ei saa pealegi 0.0001 pealt ostetud, kuna juba enne Sind on seal kõvasti ordereid ootel ...
  • Aitäh Kristjan ja Henno. Heitsite valgust mu tumedusse.
    =)

    Aga kui lubate, jätkan oma lollide küsimustega...

    Oletame siis, et bid/ask ongi kogu aeg nii olnud, nagu te seletasite.
    Kuidas siis sel juhul üldse see graafik eksisteerib, ma mõtlen, mingid tehingud peavad ju toimuma? Sest volume näitab, et vähemalt 700M aktsiat vahetas omanikku reedel?
    A la kui osta 1000 krooni eest neid aktsiaid, saaks 1M aktsiat, 700M käibe juures ei tohiks olla müük nagu väga suur probleem?
    Graafikult on nagu nähe, et mõni päev aktsia alustas 0.0001 pealt ja lõpetas 0.0002 peal (hele candle), teine päev kauples vahemiks 0.0001-0.0002, kuid lõpetas ikka 0.0001 peal (tagurpidi T) jne... seega midagi ju nagu toimub? Ehk keegi ikka müüb ja keegi ikka ostab ka. Ja mitte lihtsalt ei seisa need bid ja ask seal? Või olen ma millestki väga valesti aru saanud?

    Ja... Võin anda ju sisse limiidi 0.00011 ja olengi teistest ees? Või tehakse neid pakkumisi sammuga 0.0001?

    PS. Kristjan - seda olen jah aru saanud, et need ettevõtted, kes pinksheetidel kauplevad, on välja visatud ja eks neil tõesti oma põhjus ole (seesama aktisa maksis kunagi, kui nüüd piksheets.com ei valeta, ligi 200$). Küsin uudihimust.

    Öeldakse küll, et hoia eemale, aga miks....? tahab väike laps teada.
  • Ragulka, ära unusta tehingutasusid, neid juurde lisades ei jõu kasumisse isegi 1000% tõusu järel.
  • Ragulka, alustada tasub lahtimõtestamisest, mida tähendab sulgemishind. Päeva viimane tehing. Kui see on ost, on hind 0.0002, kui müük siis 0.0001. Sellest kogu liikumine graafikul.

    Miks nendest börsivälistest (pink sheets, OTC) aktsiatest eemale hoida algajatel tasub? Esiteks ei ole nad kohustatud infot avaldama samas mahus, mis börsiettevõtted ning teiseks on seal ka ettevõtete kvaliteet oluliselt halvem. Risk kaotada suurem.
  • 0.0002 peal tehtud tehingud paistavad olevat kaduvväikse käibega vähemalt viimastel päevadel. Nii et kui isegi peaks õnnestuma 0.0001 osta, siis müüa pole seda ikkagi kellelegi.
  • Ragulka,

    Mõtle lihtsalt hetk. Igal asjal on põhjus. Aktsia on kaubeldav „Pink Sheetil“, miks mõtle ise. Aktsia maksab 0.0001 dollarit, mõtle miks. Aktsiaid on ringluses 47,8 miljardit, mõtle miks. Ettevõtte aruanded pole kättesaadavad, mõtle miks. Ettevõtte turuväärtus on 4.8 miljonit dollarit, miks?

    Ja vahel pole põhjust ka.

    P.S Vean kihla, et sul pole ligipääsu Pink Sheetil kaubeldavatele aktsiatele. Miks?
  • Äkki on praegu hoopis YUKOSt kasulik osta? Saab hästi palju ja liikumised on ka nii 25% ringis. :-)
  • Minu isiklik ämber - AHFI.PK.

    Raha küll alla ei pannud, kuid entusiasm/hasart/hullumeelsus tabas mind küll täiega! :-D
    Õnneks sain õppetunni ilma rahaliste kaotusteta.
  • :-II Ära ole nii laisk! Ära kirjuta mõistujuttu! Kõik ei ole nii profid, et teaksid mis firma on AHFI ja mis temaga juhtus.
  • Ma küll selgeltnägija pole, aga ma arvan, et AHFI tundus eelmise aasta novembri lõpus ilgelt hea firmana :) Aga vast Karum6mm täpsustab.
  • pink sheet pidigi olema hea koht raha tegemiseks, naised saunas rääkisid :-P
  • Et kõik ausalt ära rääkida, pean ma alustama päris algusest...

    Olin eelmise aasta novembri lõpupoolel lihtsalt otsimas mõnusaid "pick'e." Selle tegevuse käigus komistasin täiesti kogemata sellise toreda lehekülje otsa nagu http://www.pennystockpro.com/. Seal räägiti pikk jutt firmaksesest, kes tahab USAs spordisaale ketistada jne-jne-jne. Täitsa selline mõnus müügijutt oli. Huge potential, fundamental value jne!
    Asja hind oli $1.62. Target ei rohkem ega vähem, kui $8... Surfisin netis veelgi ja leidsin täiendavat infotki. Kõik oli muidugi ilusti optimistlik.

    Isiklik varasem kogemus pinksheediga oli selline, et olin väga lähedalt näinud, kuidas üks onu tegi ca 45 min jooksul $10000st $12000. Ütleme nii, et see oli minus tekitanud teatavaid reservatsioone ja ma evisin asja suhtes enda arvates tervet skepsist. Sain aru, et likviidsust enamuses nimedes ei ole ning enamus infot pärineb mingitest foorumitest jne...

    Samas asi tundus piisavalt hea selleks, et oleks peaaegu isegi reaalsed $1000 alla pannud (kindlasti mitte rohkem!), kuid just sel hetkel raha oluliselt mõistlikumate investeeringute all kinni poleks olnud ning eelmainitud reservetsioonid poleks seganud.

    Tegin siis natuke paper-tradingut. Asi kimas väga nobedasti mingi pea $5ni ning ma leidsin, et ma olen paras jobu...

    Minu agooniat teenimata jääva tulu üle jälgis muigega aga üks tegelane, kes teemal kogemusi evis. Tema väide, kui asi maksis ca 3 ümber oli järgmine: "See kimab sul veel viieni, kuid jaanuaris on selle asja väärtus sul 0!" Ja siis ta itsitas nii, nagu isa itsitab, kui ta näeb, et laps läbi kogemuse midagi õppimas on...

    Otustaval hetkel saabus uudis kauplemise peatamisest. SEC olevat esitanud järelpärimise, mille sisu tekitas kahtluse nii ettevõttes kui tema reaalsetes plaanides, suuruses, omandisuhetes jne jne jne. The works! Nice. Kauplemine oli jupp aega kinni. Uuesti avanedes tehti diile 0.80 pealt. Mina stoppisin oma paper-tradingu positsiooni 0.60 pealt. Autch!

    Loo moraal :

    a) if something looks too good to be true, it probably is;
    b) kummaliste ja tundmatute asjade puhul on alati hea enne päris rahaga sebima hakkamist veidi paper-tradingut teha;
    c) internet on saatanast! (vat see on uudis!);
    d) vanemaid/kogenumaid treidereid TASUB kuulata;
    e) pink sheets/OTC USAs ei erine palju Riia börsist;

    Lohutavad asjaolud :

    a) päris raha jäi alla panemata;
    b) sõpradele jäi asi soovitamata;
    c) sama pick'de otsimise reis tõi ka häid leide. Näiteks Beverley Enterprises (BEV.N), mis kerkis samal perioodil, mil AHFI.PK-d jälgitud sai, mingi 45%
  • karumomm, selliste stockide puhul ei ole ju ei fundamentaal- ega tehnilisel analüüsil mõtet - seega mida annab paper trading kui asi on kinni vaid ajastuses?
  • paper trading on sama, mis virtuaalportfellis katsetamine, seega pruugi see seotud olla tehnilise ega fundamentaalanalüüsi katsetamisega ... ka oma ajastuse oskust saab nii testida
  • Nii ta on - kui ka reaalset pappi alla ei pane, siis "paberil" positsiooni jälgid kasvõi enda proovilepaneku nimel ikkagi pingsalt. Kui tõesti muud ei saa, saad ju kogemuse (!). Kogemus on turul aga alati ju väärtus.

    Järgmine kord olen võib-olla mina see, kes mõnele pink-sheedi aktsiast vaimustusse sattuvale tegelasele isalikke õpetussõnu jagab... :-p
  • Ma arvan, et pink sheeti aktsiaid võib osta ainult W.Buffeti meetodit kasutades - firma asub sinu elukoha läheduses, tunned isiklikult juhtkonda,... või siis visata kulli ja kirja.
  • nüüd yks loll küsimus,millele ma iseseisvalt vastust ei leidnud...
    kas pink sheet aktsiate ostmine käib samamoodi kui tavaliste aktsiate ostmine?

    btw. ise põrusin ka AHFI-ga, õnneks ainult paberil.Hea kogemus ikkagi.
  • :-II
    Ärge rääkige mingisugustest põrumistest mis toimus oleks tasemel, s t virtuaalis või teie mõtetes. Paberil olen mina ka julge mees ja panen miljoni Farma alla.
  • nüüd yks loll küsimus,millele ma iseseisvalt vastust ei leidnud...
    kas pink sheet aktsiate ostmine käib samamoodi kui tavaliste aktsiate ostmine?

    et kas läbi LHV on neid võimalik omandada??
  • See muidugi sinu raha, aga mina soovitan eemale hoida
  • Ühinen stockeri arvamusega. Soovitan alustada Tallinna börsil või suurte USA aktsiatega (CSCO, INTC, MSFT). Viimaste puhul on küll võimalik võit väiksem kui pink sheet aktsiatel, aga ka kaotus oluliselt väiksem. Roosad lehed ei allu ka praktiliselt mingile analüüsile.

    Olen börsil tegutsenud pea 8 aastat, sealjuures nii suurelt võitnud kui ka kaotanud. Õnneks pole ma pink sheet aktsiate otsa sattunud. Paar korda olen küll ostmist kaalunud, kuid õnneks on jäänud räiged lossid saamata.
  • Ma ei saa aru, miks kõik pennydega kauplemise suhtes nii tõrjuvad on?
    1. Risk on väiksem kui futuuridega (maks. kaotus ainult 100%)
    2. Suured tegijad vist nendega ei tegele, s.t. ajupotentsiaal millega võistled on madalam
    3. Tehingu tulemus on lihtsalt formaliseeritav (0, -100%, +100%) - kergem strateegiat paika panna
    Loomulikult ei tööta nendega kaubeldes klassikalised tehniline ja fundamentaalalnalüüs. See aga ei tähenda, et sobiva psühholoogilise mudeliga (mitte TA) ei võiks pennydega mässajate tegutsemist ette aimata. Mudel peab muidugi ennustama ka likviidsust (mis tavaliste aktsiate puhul eeldatakse piisavalt suureks et mitte eraldi sisse tuua) jms.
    Disclaimer: Ei kauple pennydega ja ei kavatse ka ;-)
  • heh,yks kord miinus 100 % ja muutud ka ise t6rjuvaks.
  • to maidre:

    ega siis pennystockide alla sama palju raha ei panda, kui Merko või HSBC alla. Sinna uputatakse natukene raha, nii vähe, et sa pärast nutma ei hakkaks. Ja aktsiaid ostetakse pundi kaupa.

    ylejäänud raffale:
    ärge olge nii negatiivsed, pennystockid on ju ehtsad haip-aktsiad, sa pead ainult õigel ajal sisenema ja õigel ajal väljuma. Ega ma ei vaatagi pennystocke mingi tõelise äriideena, kõige tavalisem pump&dump. Nii, et rahu rahvas, kui ise ei oska siis ei ole vaja nii nefatiivselt nendesse suhtuda, kes oskavad/tahavad.

    PS.ise ei oma pennystocke.
  • pundi kaupa jäi seletamata = valid 10 aktsiat, mis peax lähitulevikus tõusma ja ostad igayhte sellise summa eest millest sul naine pexa ei anna ja endal kahju pole.
  • Kui kõik kümme põhja lajatavad, siis ikka nutad küll
  • ei ei, see summa peab isegi 10 aktsia peale kokku olema nii väike, et sa kapist köit ei hakkaks otsima. No siin annab muidugi vaielda, kui suur on kellegi jaoks väike raha aga ta peaks koos tehingutasudega jääma alla 5000 krooni.
  • Siis teevad vaid tehingutasud juba 7,3%.
    See lõhnab raketiteaduse järgi.
    Aga nööri pead kohe kaela siduma, sest kui see kaadervärk taevasse kihutama hakkab võid ree pealt maha kukkuda.
  • tehingutasud moodustavad isegi rohkem aga see selleks. Oluline on tabada õiget aktsiat ja mitte sellese armuda. Samas ei tohi aktsiat huupi ka valida, tuleb õige haip leida.
  • Vot selle "õige" leidmine ongi teadus, mida hurraaga mehed ei oska ja hiljem paela otsima lähevad. :(
  • No see 'õige' leitakse foorumitest, kus inimesed seda kiidavad ja tekitavad sellega buumi. Nii raske ta ju ka ei ole. Ntx. AHFI.PK oli nov-dets päris suure kiidulaulu ohver ja nii tekkiski tehislik nõudlus, millega osav kaupleja kindlasti teenida oskas müües õigel ajal.
  • kristock,
    pead küll ei anna, aga kas (nii tõusu-, kui langus-) buumitekitajateks antud hetkel ei ole siiski peamiselt fondid?
    Mitte parv taksojuhte, kes joonduvad ajakirjanike fantaasia järgi.
  • Kas fondid siis kauplevad pennydega 8-|
    Point ikkagi see, et tuleb mängida selliste summadega, et oleks likviidne. Kui see tingimus on täidetud, ja nägemus haibi realiseerumisest on olemas ja teenustasud mahuvad strateegia sisse, siis pole pennydel häda ühtigi.
  • Miks aktsiad kauplevad börsiväliselt (roosad lehed, OTC)?

    Sest nad pole börsikõlbulikud.

    Miks need aktsiad enamasti väga odavad on?

    Sest neil on probleeme ja need probleemid pole kuigi väiksed.

    Miks inimesed siis selliseid aktsiaid ostavad?

    Ahnus. Odav hind loob illusiooni suurest potentsiaalsest tootlusest.

    Kuid seal on ju võimalik teenida!

    Enamasti EI. Ainul väga kogenud kauplejad teevad seal raha. Nii palju kui minu silmad näinud, 99% kaotab seal raha.
  • penny stocks = financial markets junk food (James Cramer)
  • kristjan,
    nagu sinust aru saan, 1% (kogenud kauplejad) ikkagi teenib pennydega raha. Samas - kas kogenud kauplejad tõesti vitsivad pennydega jännata - sest by definition seal suurte rahadega mängida ei saa (likviidsus). Ma pigem usun, et lõvid ja tiigrid tõmbavad algajatel nahka üle kõrvade optsiooniturul ja daytradingus, pennydes tuleb enimalt rinda pista hüäänide ja shaakalitega (aga paranda mind ku eksin).
  • klepik,
    kui oled näinud, et 99% kaotab seal raha, siis kuidas see 1% siis raha seal teeb?
  • Nagu kõik ei saa võitta nii ei saa ka kõik kaotada.
    See on siililegi selge, seda võib isegi minusugune väitta.

    Aga jutt on ilmselt nendest kes stabiilselt võidavad tänu oma pikaaegsetele kogemustele selles vallas.
  • Enamus inimesi kes pennydesse investeerivad usuvad tõemeeli aktsia hinna tõusu ja selle hiilgavasse tulevikku. Lollid ytleks selle kohta. Mina arvan, et ei pea olema kogenud investor, et pennydega teenida, sa pead lihtsalt reegleid teadma ja kohe kindlasti ei tohi aktsiasse armuda, tuleb müüa kohe kui piisav kasum sees. Samas võib ka sellega alt minna aga harjutamine teeb meistrix ;)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon