Ideid... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ideid...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mõtlesin, et mõned ideed maha kirjutada oleks hea:

    1. DNDN, straddle. Põhjus https://www.lhv.ee/personal/premium/index.cfm?nocache=1

    2. SNE, pikk positsioon. CEO vahetus ajas küll kaardid segamini aga ma usun Sony tõusu seoses Sony PSP müügiletulekuga USAs märtsi lõpus. Jaapanis on Sony PSP müügis ja üsna populaarne. Hong Kongis müüakse ka ning läheb nagu soe sai. Hind 200$ kanti. Kõik Nintendod ning N-Gaged on käkid selle kõrval. Oluline on ka see, et kui GameBoy sihtgrupp oli 6-16-aastased kes raha ei oma siis PSP sihtgrupp on 18..34.

    3. MSFT, pikk. Uus Windows koodnimega Longhorn on kuhugi pidama jäänud ning aasta jagu tähtaegadest üle. Kas jääbki tulemata? Ei usu. Kui tuleb, siis nagu alati on ta parem-turvalisem-töökindlam-midaiganes ja jälle ostetakse ning MSFT tõuseb. Üldse on MSFT pikas trendis väga madalal ja hea siseneda. Eilne päev natuke rikkus pilti aga endiselt odav.

    4. NOVL - see on firma mis ei ole mädanenud isegi palju hullemate asjade peale kui see praegune kriitika, et nad pappi ei suuda teha. Mina arvan küll, et peale SuSE, Ximiani jms asjade omastamist on nad konkurentsivõimelised ja küll ajapikku uuesti üles tulevad. Aktsia hind jällegi pikaajaliselt madalaimas punktis.

    vott...kriitika teretulnud.
  • MSFT puhul on minu arvates probleem pigem selles, et lisaks windowsi edule ei suudeta teistes sektorites kanda kinnitada. Entertainment, Business Solutions, Mobile.
    Ehk siis olemasolevat OS ja office edu jätkumist on selgelt näha, aga kas sellest piisab, et pikaajaliselt järjest suuremat kasumit teenida?
  • Wall Street Journal täna Sony (SNE) teemal:

    shake-up energizes stock - WSJ

    The WSJ discusses Sony, which 2 years ago shocked the mkt, and sent its shares into a tailspin, with a surprisingly deep cut in its profit outlook. Now, those shares are rising after a different kind of shock: the unexpected appointment of a new mgmt team, led by Howard Stringer. "It's definitely a step forward," says Lesley Kaye, investment director at fund manager GAM, which bought a lot of shares after Sony's stock price tumbled in 2003. "Sony has been in the wilderness for years." Still, investors and analysts are sounding a cautious note on whether shares will keep rising, pointing out that Mr. Stringer hasn't yet laid out his plan for improving profit, let alone shown results. Analysts from big brokerage houses such as Merrill Lynch, Morgan Stanley and Goldman Sachs said in reports that they are watching developments and have a good impression of the new mgmt lineup. Still, they aren't changing their cautious investment recommendations until they have a better idea of how the team will work.
  • ok, kriitika siis ka:)

    1) Straddle mis ajahorisondiga? kas lähima paari nädala jooksul on suuri liikumisi oodata su meelest?

    2) Pole kindel, et üks toode Sony hinda oluliselt tõstab, liiga diversified. Jaapanis popid asjad on ka varem USAs läbikukkund. Pealegi tõusnud juba. Kui jõudsid 37-38 pealt osta, siis congrats.

    3) ja 4) Pole tehnoloogia analüüsimis väga tugev, kuid nõrgeneva dollari ja kõrgete naftahindade varjus USA aktsiaturul pikemas perspektiivis long olla - kahtlane.
  • Fit:

    1) straddle enne/peale tulemusi. 15 märts on ju nädala pärast

    2) Seda ma mõistsin ise ka, et üks toode Sony reas on tühine, samas investorite psühholoogia on ehk selline et kui 25 märts või millal see USAs müüki tulebki keeravad ehk turu üles. Kahjuks ei ostnud. Idee oli 37.7 peal kindlasti juba olemas aga kahjuks polnud raha, mille eest osta. Nüüd ei teagi enam, mida teha.

    3/4) mis see nafta tarkvarasse puutub? Sorry et runal küsimus aga ma väga otsest seost ei näe.
  • 1) Kui DNDN on Provenge story, siis mis tähtsust omavad ta earningsid? Ei mingeid. Bettie võib kinnitada, ma usun.
    Või on mingi triali tulemusi oodata?
    3/4 teeme siis puust ja punasest ette - naftahinna tõus=maailmamajanduse langus=aktsiaturgude, sh. ka tarkvaraaktsiate langus.

    Samas muidugi võib ka teoretiseerida, et transport muutub kallimaks, rohkem suheldakse üle interneti= tarkvaraboom?

    Ja dollar, damn, mis kasu on, kui MSFT tõuseb 20% ja $ kukkub samapalju?
  • Ehk siis tsiteerides klassikuid: "Investeerimine on jama!":)
  • Tehnoloogiaaktsiate ja naftahinna seosest saab aimu vaadates tänast Nasdaqi graafikut peale uudist USA naftavarude kohta

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon