taksojuhid turul? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

taksojuhid turul?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olen tasakesi kõrvalt vaadanud, kuidas ühe ja teise Eesti aktsia hind on viimaste päevade/nädalate jooksul päevasiseselt 10+% hüpanud ja tundub, justkui 90ndate eelkrahhiaegne hullus oleks jälle kätte jõudmas, kus ka taksojuhid juba börsile mängima tulevad. Kuidas kommenteerivad minust oluliselt targemad? Kas hinnarallid ja pea kõikide aktsiate tõusmine on normaalne või tegelikult ikkagi väikespekulantide poolne õhu sisse pumpamine?
  • Ma arvan, et paljud on müünud Hansa maha ja sisenevad nüüd teistesse aktsiatesse ...
  • Arvan sama, sest suurim tõus hakkas ju peale pakkumisteadet Hansale,mille järel paljud väikeinvestorid Hansast väljusid ja ka Telekomist väljujad hakkasid raha mujale paigutama.
    Samas arvan, et 97 üks -ühele ei kordu seni, kuni välisinvestoritel pole põhjust kiiresti Eesti turult väljumiseks.
    Langus vast 30-40% maksimumist on vägagi võimalik,eriti kui taksojuhid ei leia enam uusi marsruuttaksojuhte kellele kõrgematelt tasemetel aktsiad edasi müüa!
  • Täitsa nõus, et Hansapangast väljumine annab oma osa, aga... Kui vaba raha tekkimine on ainus või vähemasti peamine põhjus, miks midagi muud senisest 10..20..30% kallimalt ostma kukkuda, siis tundub see ikkagi pigem mulli kui majanduslikult argumenteeritud otsusena. Või arvab turg, et siiani on teiste firmade aktsiad olnud alahinnatud??
  • Taksojuhid ON ilmselgelt turul ja ostavad. Ostavad kusjuures Rakvere Lihakombinaati - ettevõtet, mille omanikestruktuur peaks ikka ostumõtted ära peletama küll. Ostavad Baltikat - ettevõtet, mis "hiilgab" 2.8protsendilise puhaskasumimarginaaliga. Ostavad Sakut - ettevõtet, mille kasvuvõimalused on pehmelt öeldes piiratud... Tekib vaid küsimus, millal Klementit ostma hakatakse?
  • Loevas sinu kommi ja panevad kohe orderid ülesse :)
  • ma olen muidugi vana hansa f'n aga mul on selline tunne et kui se swedi pakkumine l]peb ja ei onnestu siis hansa v]ib mitte kukkuda aga isegi tousta.hirm et 11 aint saab kaob.teised aktsiad pole eestis lihtsalt likviidsed.
  • A oskab keegi prognoosida kaua selline tõus jätkuda võib? Mida näiteks Rakverest arvata võib? Kas lühemas perspektiivis (~1 nädal) võib selline kasv jätkuda? Lugesin just investeerimise õpikust tehnilist analüüsi ja proovisin ise midagi kokku sirgeldada, (ega need eesti graafikud vist kõige sobivaamd pole,kahju et omx candlesticki ei näita) ja Harju elektril ning telekomil paistab nagu mingi trend ( http://www.hot.ee/panda112/001 ) olema,Saku kipub viimaseid aastaid vaadates kevade paiku kasvama aga kas NT Rakvere ja Viisnurga hinnarallile ka mingi põhjendus on?
    Muidu vaadates Telekomi ja harju elektrit siis peaks juhul kui hind trendijoonelt tagasi üles põrkab, peaks nagu tõus jätkuma? Kas aktsia likviidsus muidu mingil moel tehnilist analüüsi mõjutab?

    Üks küsimus veel-keda te taksojuhtideks nimetate?
  • No Rakvere on ilmselt põhjustatud suhteliselt värskelt avaldatud suurest kasuminumbrist ning sellelt aluselt on paljud väikeaktsionärid positsioone võtnud.

    Baltika umbes sama lugu. Kurvas seisus ettevõte avaldas majandustulemused, kus saadi kõva kahjumi pealt kasumisse ning sealt ta tõusma hakkas. Süstis kõvasti ka peale veebruari müükide avaldamist. Ise võtsin positsiooni 2,19 pealt sisse pärast 2004. aasta majandusaruannet ja kuna eeldasingi lühikest hoidmist, andsin 2,78 pealt ära.
  • klge unustage see tehniline analüüs 1 kord ära ja eriti veel eeesti turul
  • nõus, TAst pole Tallinna börsil mingit kasu.
    Muide, ÄP kirjutas, et Baltika tõusu taga on ainult kolm "taksojuhti." Taksojuhi teenistus peab ikka kõva olema, kui kolmekesi suudavad Baltikat nii kergitada :)
  • SideKick, kui Sa pead silmas seda artiklit http://www.aripaev.ee/mod/emb/online.html?disp=2&uud_id=662660 siis mina sealt küll liiga üheselt välja ei lugenud, et just nimetet 3 uut omanikku hinna üles oleks löönud. Sama hästi võisid hinna üles ajada just taksojuhid pärast neid suuremaid tehinguid.
  • marguspro, taksojuhid on üldnimetus eriti rumalate ja vaeste kohta, kes vahel turgu vales suunas liigutavad. Leebem variant on väkeinvestorid.
    Vahel nad müüvad valel ajal ja keeravad tarkade analüütikute ennustused tuksi.
    Aga tuleb ka ette, et ostavad valesti ja turg käitub ettearvamatult.
    Kuna turg tervikuna ei saa olla rumal ega eksida, siis on mōistlik järeldada, et mängus olid taksojuhid.
    Nagu Sa aru saad, taksojuhid on pahad.
  • to marguspro:

    kui arvad, et aitab, siis candle rakvere kohta:
    link
  • arrow, ma ei viici eriti ÄP artiklitesse süveneda, pealkijast jäi mulje nagu ostjaid oleks ainult kolm :)
  • Rakvere täna jälle 15% plussis. IGILIIKUR
  • Rakvere metsiku tõusu taustal (tea, mis tehnilised analüütikud sellise kõvera peale arvavad) tekib vägisi kiuslik mõte, et keegi sügava taskuga mees teeb turul nalja ja vaatab, kuidas iga liigutuse peale börsil silma peal hoidvad inimesed konstantses hämminguseisus viibivad...
  • rick12: Siiani on tehniline analüüs Tallinna Börsil üsna kehvasti toiminud kuna turgu mõjutavad väga kõvasti professionaalid kes lähtuvad põhiliselt fundamentaalsetest näitajatet ja oskavad neid tõesti ka hinnata. Pluss oluline faktor TVB'l on alati olnud ka siseinfo lekkimine. Ma arvan et mida rohkem on hindades õhku, mida rohkem on turul taksojuhte, seda paremini hakkab ka tehniline analüüs toimima.
  • Väike näide sellest, miks ma ei julge iial Rakvere suguseid aktsiaid puutuda ... see mees, kes ülemise ääre pealt miski 250 000 EEK eest aktsiat haaras, saab need hetk hiljem ainult -25,9% lossiga maha müüa. Esimene tõsine ostja on alles 2.28 EUR peal.

    Kui ma tahan kaubelda, siis ma kauplen ikka aktsiad, kus on piisavalt likviidsust igal ajahetkel väljumiseks.

  • Henno oota veel mõni nädal, siis saad ka korralikuma kasumiga maha müüa.
  • rick12

    Kui Sa USA turul kaubeldes aastaga 100% kasumit teenisid, kas Sa ostsid aktsiaid, kus spread on 8-9% ja peale ostuhetke on võimalik exit 25% allpool?

    Kui ei ostnud, siis miks?

  • Vaatleksin Rakveret kui pikaajalist investeeringut, mitte kauplemisideena. Sellise likviidsusega aktsiatega ma ei tegelenud :)
  • Terminoloogilise korrektsuse mõttes... Ehk siis defineeriks kahte tüüpi investoreid, keda eriti viimasel ajal kipub ringi jooksma…

    TAKSOJUHT - inimene (investor), kelle jaoks ainuke dimensioon väärtpaberist on hind ja selle liikumine. Ehk siis ta tormab ostma aktsiat, mis on soovitavalt kahekohalise protsendi ülespoole kimanud. Taksojuht on esimene nutja, kui ta näeb, et laia spread'i tõttu aktsia näiteks 10% miinuses on. Kahjumisse jäädes süüdistab kõiki peale iseenda. Ja juhul kui tõepoolest on taksojuht, siis räägib ka reisijatele, kuidas "noored lipsuga mehed" talt "tema viimase raha" ära võtsid. Loomulikult tuleks "noored lipsuga mehed" ka kõik kinni panna. Pärast kaotust kasutab ka väljendeid „see aktsiavärk pole üks õige asi“ ning mõistlikest ideedest rääkides vastab „ma korra juba proovisin, pagan autorahast jäin ilma.“
    Peamise info saab maakeelsest meediast ja samasuguste taksojuhtide käest.

    RAKETITEADLANE - laen ameerika slängist (pseudo)geeniuse kohta. Inimene (investor), kes üritab minimaalse rahalise panusega võtta maksimaalset riski. Või siis üritab oma kummaliste mõtetega turgu "üle kavaldada." Raketiteadlaste kategooriasse lähevad näiteks need, kes turuhinnast mitmeid ja mitmeid protsente eemal bidi või ask'i poole peale ÜHEKS päevaks ordereid panevad - ja paremal juhul neid nii 10 korda päeva jooksul muudavad.
    Parajad raketiteadlased on aga ka need, kes ühe lepingu kaupa rahast väljas optsioone kauplevad, pankrotistunud ettevõtete aktsiad 0,000000000000078 dollariga ostavad ning palgapäeval kohe optsiooniturule tormavad. Nende ühisosaks on illusioon ülikiirest rikastumisest. Peamise info hangivad internetist tegemata seejuures vahet tõsise ja kahtlase info vahel. Ilmselt helistavad tuttavale investeerimisspetsialistile erutatud häälega kohe, kui on saanud kuskilt e-maili või kõne „soodsa investeerimisvõimaluse“ kohta.

  • Karumõmmilt, ilusad definetsioonid, aga oleksid võinud kirjutada ka seda, kuidas ajalooliselt see nimi tulnud.
    Olen kuulnud, et kunagi ammusel ajal olevat taksojuhid New Yorkis põllumajandusfutuuridega (sealiha) kaubelnud ja isiklik sõiduvahend andis neile vist mingi eelise.

    :-II Tegelikult tahtsin kirjutada hoopis seepärast, et kas teil on ka see jama, et just selle teema jutt ei mahu aknasse ära? Kas viga on minus või LHV-s?
  • MSM: Taavi134 on siia ühe monstroosselt pika lingi poetanud, mis veabki mõned brauserid laiaks (näiteks mul Firefoxi, samas IE näitab normaalselt, sest murrab ? ja % kohalt rea ära)
  • karum6mm--- ten points.Ma sain ikka p2ris h2sti ,su kommi lugedes,enda yle muiata.:)
  • Karum6mmil tõesti hea definitsioon. Paraku olen isegi kahekohalise hinnahüppe teinud aktsiat tipust ostes "kooliraha" maksnud, kuigi kõiki teisi oma rumaluse tõttu süüdistama ei kipu ja kuna kahju oli väike, siis väga kõvasti nutma ka ei hakanud...Pigem püüan ennast investeerimise alal natuke harida, et enam sama viga ei kordaks.

    Kui tehniline analüüs Tallinna börsil eriti ei tööta, kas siis kuidagi on võimalik lühiajalisemat arengut prognoosida?
  • Henno juba täna õnnestuks Sul RLK maha müüa mingi osa parema hinnaga:)
  • Ennustan RLK-le peatset langust, kuna Transpordiameti kontrolli hirmus eemaldatakse tõenäoliselt osal taksodel taksomeetri "kiirendaja", seega kaob paljudel taksojuhtidel oluline sissetulekuallikas, mida börsile "investeerida"
    Link

    ;)
  • Eesti turg ja "tehniline" analüüs...

    Ütleks nii, et kõige tehnilisem väide, mida esitada saab on : Never underestimate the predictability of stupidity :-D
  • Nonii, RLK -13% mõne tunniga... Tunnistage nüüd üles, kes naljast aru ei saanud :D
  • Täna on meie "staaraktsiatel" raskusi, Baltika orderbook nägi mõned hetked tagasi välja selline ...

     

    Tallinna Börsi Reglemendi kohaselt ei saa börsile asetada ordereid, mis erinevad rohkem kui 15% eilsest sulgemishinnast. Eilne 2.84 - 15% = 2.42

  • Ehk mõjus ka tänane Äripäeva artikkel Milderite manipuleerimisest aktsiatega?
  • See on vähe cool, et ajakirjanduses on kõik korrektne kui sisuliselt VÄITE ees on sõna "Kas" või lõpus "?".

    Pakun veel välja pealkirju, mis on ju täiesti ledzhitt, sest "tegu pole väitega vaid küsimusega":

    kas Äripäev või selle töötajad saavad kompensatsiooni selle eest, et random faktidest meelevaldseid järeldusi teevad?

    Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest, et kogu aeg sellist mäda aetakse?

    Tõnis Oja on Taavi Veskimägi ja Urmas Reinsalu sala-armuke?


    Ma loodan et mõte jõudis kohale.

    Ei oma Baltika ega ühegi teise TVB-l noteeritud ettevõtte aktsiaid ega võlakirju. Samuti ei ole ühegi sellise ettevõtte teenistuses. Pursuing this matter in court will result in defendant default and no claims shall be paid.
  • siis juba järgnev pealkiri :)

    Äripäev konkureerib Kroonikaga samas turusegmendis?
  • ja Suffiks, parandaksin su üht väljapakutud pealkirja, võiks olla lihtsalt

    Äripäeva börsitoimetus koosneb idiootidest?

    Piisab täiesti küsimärgist, üleliigsed faktid, mida keegi võib ümber hakata lükkama, näiteks mäda ajamine, mis on suhteline (kellele mäda, kellele mitte) on täiesti üleliigsed pealkirjas.

    Kusjuures, mina sain artiklit lugedes aru nagu Milderid said soodsamalt turult ostes kui võlakirjaprogrammi kasutades... või eksin?
  • See ei ole ilus Äripäeva börsitoimetust täies koosseisus idiootideks sõimata. See läheb samasse ooperisse nagu poliitikas, eriti praegu, et koalitsioon on idioodid ja opositsioon on targad. Eks nad ole tihtipeale ikka väga huvitavaid asju päevavalgele ka toonud.
  • Keegi ei sõimagi ju :) Lihtsalt küsiti viisakalt, kas on :)
  • Täpselt, Äripäev peaks vähem lahmima ja rohkem faktidel artikleid püstitama. Küsimärk ei tohiks olla vabandus lahmimiseks.
  • Artiklis on 3 olulist fakti:

    1) Milderid ostsid aktsiaid
    2) Milderid omavad vahetusvõlakirju
    3) Võlakirjad toovad kasu vaid teatud hinnatasemel

    Meelevaldne on ainult nende faktide tõlgendus, ma seda siiski päris lahmimiseks ei nimetaks

    Ei saa 100% kindlusega väita, et aktsiate hilisem hinnatõus ainult Milderite aktsiaostu tõttu tekkis

    Samuti ei saa väita, et see üldse mõju ei avaldanud hinna liikumisele

    Tõde on kusagil olemas, :)
  • to: Henno

    Ma olen põhimõtteliselt sinu arvamusega nõus ja tõesti, mainitud 3 punkti on faktid. Samas, piisavalt pädev demagoog suudab nendele kolmele faktile tuginedes tõestada, et dinosaurused surid Homo Sapiens Sapiensi poolse liigküttimise tulemusena. Meaning - they dont mean shit. Võibolla on Milderid leidnud uue hingamise ja usu oma ettevõtmise edukusse. Võibolla olid nad purjus ja ostsid pohhuismist. Ainult nemad teavad. Kuna nad ostsid PÄRAST tulemuste avaldamist, siis pole põhjust igasugustel Ühe-Teate-Küll-Millise-Firma-Haipijatel köhida ja meelevaldseid järeldusi teha. Kui piisavalt kõvasti haipida, siis võib ka 892 aktsiaga kunagi "rikkaks" saada.

    Muuseas, kui ma õieti mäletan, siis vist selle Ühe-Teate-Küll-Millise-Firma juhtivtöötaja/laborant tegi finantskeemilisi katseid enne tulemuste avaldamist. See oleks põhjus verd köhida. Aga what do i know, võibolla mäletan valesti.

    to: MSM

    Keegi pole ju kedagi sõimanud, nagu fun ka osutas. Tegu on ju lihtsalt küsimustega. Huvitav kuidas nendest süütutest küsimustest midagi sellist sai välja lugeda!? Tegu polnud ju ometigi arvamusavaldusega.

    Diskleimer sama mis enne.
  • MSM, tänud komplimendi eest :)

    Henno, tänud selgituse eest. Artiklist ei lugenud välja, et Milderid omavad vahetusvõlakirju vaid, et "võlakirjaprogrammi kohaselt saab tegevjuhtkond kuni 1. maini osta Baltika aktsiaid hinnaga 33,42 krooni aktsia". Milderite ostuhetkel oli hind ju odavam sellest. Muidugi on veel kirjutatud, et "mille realiseerimisel saaks juhtkond tänase päeva seisuga üle 1,5 miljoni krooni kasumit". Siit võib muidugi oletada, et mingit tulevikutehingut... Samas, kui 10000 aktsiapakk niimoodi turgu mõjutab, siis kuidas mõjutab turgu vastavat kasumit tootva aktsiapaki realiseerimine? Sellest peaks nüüd küll igaüks aru saama ja nii libedale jääle kasumi teenimisel vast ikka ei astuta... potentsiaalselt müüdav kogus oleks siis ju teoreetiliselt 10 kordi suurem sellest, millega siis "manipuleeriti" hinnatõstmiseks.
  • No see Baltika teema on ikka ÄP poolt väga pingutatult maisegieiteakustkohast välja imetud. Kui mingite väikeste diilidega suudeti aktsia hind tõsta üle vahetusvõlakirjade vastu saadava hinnataseme, siis ma tahaks nüüd näha, kuskohas on see turg, kes on valmis neid suuri aktsiakoguseid, mis vahetusvõlakirjadest saabuvad, samal hinnatasemel vastu võtma, et Milderid mingit reaalset kasumit selle tehingu pealt teeniksid. See, et mingitel suurtes kogustes seisvatel aktsiatel on kuskil peaaegu maailma vähimlikviidsel turul mingi virtuaalne turuhind, ei tähenda veel, et seda kasumit realiseerida saab.

    Dis kleim er: mul ei ole väärtpabereid. üldse.
  • Ega Milderil ja teistel Baltika juhtivtöötajatel ei ole vaja kõiki võlakirju realiseerida, saab valida vaid sobiva koguse, mida õnnestuks turul müüa. Vaadake kas või börsiteadete järgi, ka võlakirjaprogrammi esimene osa kasutati väiksemate koguste kaupa ...

    Ei ole vaja liigselt innustuda 1,5 miljoni suurusest võimalikust kasumist, kui reaalselt õnnestub välja võtta näiteks 100 000 kasumit, siis on ka see igati normaalne tootlus ju?

  • Rakvere ääred praegu 2.30 - 2.35

    2.30 on ka 15% võrdlushinna limiidi järgi viimane võimalik hind kuhu saab orderi paigutada

    eilne sulgemishind 2.70 - 15% = 2.30

    Kui nii edasi läheb, siis võime täna näha võrdlushinna limiidi ajutist suurendamist börsi poolt, minu mäletamist mööda oleks see kolmas sellelaadne juhus, varasemalt Baltika ja Viisnurga puhul rakendatud
  • Siis peab küll päris kehvasti minema kui firma ülestöötamise asemel jahitakse 100 000 kroonist kasumit... aga nii mõnigi hea asi on just selliste rapsimiste pärast kihva keeratud.
  • Taksojuhid (mis jah küll käibel üldnimetasuena) ja keraamikud :))


    Hansapanga keraamikust aktsionär Tatjana Zolotuhhina omab hetkel 300 Hansapanga aktsiat. “Tahan neid vaatamata Swedbanki pakkumisele veel juurde osta,” oli naine kindel.

    ÄP 13.04.05
  • Siin peitub võimalus Swedpankile. Mingi 3% aktsiatest võivad nad ju rahulikult Zolotuhhinale müüa, no ütleme umbes 15 EUR eest. See ei takista neid hiljem ju 13.5'ga neidsamu aktsiad sundkorras tagasi osta ;-)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon