Uus valitsus => Uued P/E-numbrid... - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Uus valitsus => Uued P/E-numbrid...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Väike hoiatus selle eest et kui tuleks selline valitsus võimule kes kehtestaks ettevõtete tulumaks näiteks 25% tasandil, siis tuleb mitu Tallinna börsi ettevõtete p/e-numbrid korrigeerida samavõrra. Firmad nagu Hansa ja Merko maksavad vaid paar protsenti tulumaksu ja nende puhaskasum/aktsia võiksid dramaatiliselt langeda kui juurutataks sellist Euroopa Liidu kohandamist. Loodame et see ei juhtu, aga tuleb ette valmistada.

    Üldjuhul soovitaksin mina täna väikeinvestoridele oma ülikallid Tallinna Börsi aktsiad maha müüa ja valmistuda Tallinna Vee erastamiseks.
  • Kas keskerakonna vasakpoolsus ei hakka äkki Vee erastamist pidurdama?
    Kas nad üldse on selles asjas sõna võtnud?
    Teadjamad võiks kommenteerida!
  • Tallinna Vee börsile minek peaks nagu pöördumatu protsess juba olema. Muude riigiettevõtete erastamisele, vabandust vähemusosaluse börsile viimisele võib see küll negatiivselt mõjuma hakata.
  • Keskerakonna vasakpoolsus vaevalt riigiettevõtete börsile viimisel takistuseks saab, sealt tuleb ju raha, mida saab toetusteks jagada (=hääli osta)

    Vaata Keskerakonna ja Respublika vahel sõlmitud värske Tallinna koalitsioonileppe punktid 23 ja 24

    Koalitsioonilepe

  • respu ja kesk oleks ideaalne paar.
    arvan et pikas perspektiivis tunduvalt parem kui reformarid.
    olen väga rahul. vaher võiks muidugi koigest hoolimata lahkuda..
  • Tänud vastajatele.
    Aga kartus keskerakonna vasakpolsuse ees jääb õhku!
    Ettevõtte tulumaksu nad saavad muuta ainult riigikogus mõttekaaslastest koalitsioonipartnereid omades, mis aga vist vähe tõenäoline! Praegu veel.
  • Ma mõtlesingi et kuhu see TV börsileminekust saadav linna raha läheb?
  • btw

    riigi korraldatud ideekonkursil maksusysteemi reformimisele võitis mingi venelanna kes pakkus välja ka ettevõtte tulumaksu.Ma täpset arvu ei mäleta aga see oli midagi 25-50% vahel.Äripäevas rääkis.
  • kas see oli see sama neiu, kes tegi avastuse, et tulumaksu alandamise asemel vqiks pool tulust maksuvaba olla?
  • Ühtne Venemaa oleks ideaalne valitsus Eestile. Pikas perspektiivis palju parem kui eesti erakonnad. Pole mingit demokraatiajama vaja ja rõvedat parempoolsust, mis on viinud riigi kriisi äärele.

    IRW:)
  • tunnistan ausalt, olen Res Publica liige. Umbes aastast 1994 kui ta oli veel selline lõbus väitlusklubi moodi asi. Aga nyyd kui aega leian avalduse viia, astun sest sitast välja, milleks ta on muutunud.
  • to Fit. aga seda riq vist ongi juba aastaid promonud? Nüüd on oma soovile suhteliselt lähedale jõudmas. Kui KERP võim käes, siis tuleb paar näitlikku kohtucase'i teha a'la Hodorovski ning va kapitalistiraiskadelt riigiomand (loe: kõik mis vähegi midagi sisse toob) tagasi võtta.

    Üks probleem küll on - põle seda naftat meil kuskilt puurida, mis igikestva majanduskasvu meile tagaks ja õnne õuele tassiks, aga noh, kui juba Putiniga samas paadis oleme, siis küll ta meile om isalikust armust vähemalt igaastase kraanimaksu tagab.

    Vive le socialisme!

    B.
  • Nafta puudumine pole mingi probleem. Valistsus võiks ju maa sisse paagid rajada ja need naftat täis osta ja siis võiks anda teatud seltsimeestele loa õiges kohas puurida. Vot see oleks õige kodumaise kapitali ja ettevõtluse toetamine.
  • Cynic, kui Eestil oleks strateegiline vilja... vabandust naftavaru, siis mingid mehed juba puuriks õige koha peal :)
  • te olete nagu atonen - soimab teisi posikesteks, endal kollane lips, lipsus6lm kole, mees ise ka pole brad pitt.. arvate et kui inimesele meeldivad noored kaunid daamid siis eriti rahul oleks ta vanade haigete eitedega? miks te seda kommunismi sotsialismi ja venamaad koikjale topite, kui keegi julgeb kahelda valitud tee oigsuses?? kommunism töötab palju pareminigi kui demokraatia, kui majandusest räägitakse. saatuslikuks saab ikkagi yksikindiviidi varastamine mitte yhiskonnakorra vigasus. demokraatia ei suuda ammu enam ohjeldada kapitalismi voimu, samuti nagu ei suutnud sotsialism ohjeldada saamahimu. koik sureb.

    demagoogid. miski ettepaneku eest minister maha võtta, seda enam, et asja kallal on ikka palju proffe.. vaga hasti tuleb välja väiklus! teile muidugi meeldiks, et koik mis vahegi sisse toob, tuleks s66rumaale anda?

    ma nagu täiega naeraks kui saabub taas aeg ja miski kuradi pööbel k6ik ära laastab. siis voite oma k6rkuse tasku pista ja hauas edasi nautida. rege rauta suvel ja igast probeelmid tuleb eos lahendada mitte uskuda oma koikvoimsusesse ja viru katuselt toompeale hypata.. sa void ju sitaks tark olla, aga öösel metsas karu rynnaku ohvriks langedes pole sellest eriti kasu.
  • öösel ikka head m6tted tulevad - venemaal on maksud madalad, majanduskeksond suht vaba, tarbijaid metsikult. minge sinna kapitalismi arendama :)
  • to riq

    Krt, kui ainult selle kirjatüki järgi oleks pidanud otsustama, siis oleks pakkunud, et autor on Juku-Kalle Raid. Päris fun on sellised asju lugeda, sest tead, et ei saa sa neist ei targmaks ega jää ka lollimaks. Hea alternatiiv inimesele, kes SLÕL-i lugeda põhimõtteliselt ei taha. Ühesõnaga jutt jooseb ning hea maalähedase tämbriga.

    Mis puutub näteks Vaheri ettepanekusse, siis pean ise seda igati normaalseks. Kui numbrid ees ja eesmärgid kirjeldatud, siis vähemalt püsib probleem silme ees pidevalt, mitte ei kao jälle järgmise meediamullini ära. Normaalne suhtumine ja midagi paha ma selles ei näe. Venemaa mõõde sai sisse toodud pigem läbi KE suhete ja RP-s olen pettunud tema viimase aja ponnistuste pärast. Kurat no ei mõista, mis neil peas on. Kui see kõik on tehtud selleks, et järgmistel valimistel KE-lt hääli võtta (samastutakse KE-ga, mitte RE-ga ning minnakse seega nende "jahimaadele"), siis ei toeta, aga mõistan sellist väikest "litsakust". Kuid kui nüüd ka majanduspoliitiliselt oma põhimõtteid kanna pealt muutma hakatakse, siis ei oska enam midagi arvata. Kõige mõttetumad ongi täiskiirusel 180-kraadised pöörded. Paratamatult kukud ümber kui üritad selliselt kiiruselt kannakat teha ja majanduses annab see kindlasti tunda. Mida kuradit me rapsime, ehitame majanduse üles ja võtame siis kasutusele põhjamaade sotsiaalpoliitika. Paneme siis minugipoolest kasvõi 250-astmelise maksusüsteemi püsti ja puhkame aastas 56 päva järjest. Kuid uurige natukene palun ka seda, mis vahenditega Rootsi/Soome/Taani sinna jõudsid ning siis hakake "võrdsust" taga ajama.

    Ahjaa - mul tuli meelde üks huvitav väide USA kongressi kohta - siis kui kongress on patiseisus (mõlemal parteil hääli enam-vähem pooleks), siis see on majndusele kuldne aeg. Siis ei saa samal ajal midagi "per**e" keerata. Pole otsust, pole probleemi.

    Ei ole mõtet mängida kogu aeg selle Esimese ja Teise Eesti kaardile ja selle pealt oma renomeed kasvatada. Nii ei saavuta midagi muud kui ainult suuremat lõhestumist. Eesmärk peaks meil aga siiski üks olema või mis?

    B.
  • riq. Lugesin su artikli kolm korda läbi, aga ei saanud kuidagi selle sõnumile pihta, sõna "ärapanemine" jäi ainult meelde. Hea teksti üheks defineerimisvõimaluseks on: jutt on seda parem, mida pöördvõrdelisem on seos loo pikkuse ja seal pakutavate ideede vahel ehk mida rohkem ideid vähemate sõnadege edasi annad, seda parem. Isiklikult ei leidnud ma sealt ühtegi mõtet.

    Mis puutub eelnevasse kommenti, siis see on kõige ehedam demagoogia. Tuleb, peab, on jama, naudiks pööbli võimu, kobige Venemaale, las karu ründab tegijaid, demokraatia ei suuda ohjeldada ..jne. Miks pead laskuma kõige madalama vaimuga inimeste tasandile? Väidad, et kommunism töötab majanduses paremini kui demokraatia - see on totaalselt paradoksaalne väide majandusteaduse seisukohalt minuteada, pole isegi kuulnud mitte ühestki teooriast, mis seda väidet toetaks. Kender ütles kunagi tsiteerides ühte vene kirjanikku "kommunismi mõte on õilis, aga iga samm mis praktikas sinna poole liikumiseks tehakse, on totaalne kuritegu inimkonna kallal".

    Teisisõnu, kahju on lugeda seda demagoogiat, sest mõnikord on sul minu arvates häid mõtteid. Unusta poliitika ja ühiskonnakorraldus ja jäta ainult ideed, mis on vabad poliitilisest pildist. Igal inimesel pole sära ja tungi Georgi moodi garaazis genereerimisega tegeleda - kas see poleks märksa mõnusam kui demagoogitseda?

  • riq! Saan aru, et vaatasid eile Foorumit ja esmaemotsioone püüdsid teistega jagada.Saade oli tõesti vägev! jagus küllaga.Emotsionaalne
    Järgnev ei ole Sinu halvustamiseks, vaid lugemiseks ka teistele, kuidas inimene oma sõnademängudega päris rappa võib minna! Minu arust.

    Kuidas jaatada elu?
    03.02.2005 00:01

    Praegu teoksil oleva haldusreformi kaalukas tuumik lähtub nõukogude-perioodi kaugele jõudnud saavutistest, mis tõukepindlikul määral baseeruvad okupatsiooniperioodi sundsuunistatud kavade lõpuleviimise tahtest, kus rahva ajaloolis-kultuuriline mälu eesmärgistati nivelleerida olemasolevalt õudustatud parameetrite tausta respekteerides.
    Kui säärast tendentsi soovitakse Eesti Vabariigis jätkata, on see okupatsiooni jätkusuutlik seemendamisprotsess inimeste südameis ja nende südametunnistusis ja pealegi “demokraatiliselt” ja jumalavaenulikku tagapõhja kummatiselt arvesse võttes.
    Kas anname endale aru, et astume samm-sammult lähemale destruktiivsusele, kui ka päädime loodava valla nimena vaevalt nulli protsendini küündiva elu hoidva ja säilitava hoiaku nimena Tapa vald?
    Kuidas jaatada elu, kui pakutav nimi jaksutab vaatama vaevalt üle giljotiini läve?

    Algur Kaerma, praegu veel Tapa linn

  • ei.
    kusjuures ega teine eesti ka eriti arva et ma oiget juttu raagin - nemad tahaks kirvega kallale minna. no kas te kujutate ette mis mentaliteet seal valitseb?
    ala et kuna riik ja riigiisad muudkui kaklevad omavahel ja panevad riigi vara tasku,
    siis jarelikult on mul ka oigus seda teha. koik varastavad. ja siis raagime et ehitame majandust yles.

    meie poliitikutel ja valgekradel voib ju raamatutarkust olla sajebis, aga elu eestis ei ole mitte sama mis raamatus. hariduse ja oma edu alusel eeldatakse et nii ongi hea. ma isiklikult ei poolda pollumajanduse toetamist yldse, eus laheb selle peale enamus eelarvest. samas, kui pollumeestega rääkida, siis voiks jouda ju kompromissile - nad koik ei ole idioodid! aga ei, koigil on tegelt pohhui. no ma ei saa naiteks aru miks on vaja maksta kinni igast pollumaj tehnika soetamist ja miljoni hektari maalappe, kui riigi seisukohast on tahtis et sailiks pollumajandamise oskus? seda saab ka vahemate ressurssidega. aga noh, kahjuks ei suuda ma oma m6tteid teistele selgeks teha.

    inimesel on oiglustunne. kui seda rikutakse, on vaja kedagi kes kaitseks. kui kellegil on oigus olla kaitstud siis keegi PEAB teda kaitsma. PEAB kaitsma on kohustus. kohustuse eest tuleb maksta. mida rohkem teineteisele sitta keeratakse seda rohkem on vaja igasuguseid kaitsjaid ja seadusi kaitsma. seda keerulisemaks ja kulukamaks laheb keskkond. igasugune "vaba" majanduskeskkond nagu ka kommunism on voimalik siis, kui inimestel on arenenud oiglustunne, ehk ei tehta ylekohut. hea oleks, kui vahel moeldaks ka teistele. naiteks kui naed et kogu vastutulev autorida ootab vasakpööret sooritada pyydva auto taga, oleks moistlik sel autol lasta vasakpööre sooritada. sinule vaike kulu, teistele suur voit. ehk siis koik need reformi pooldajad voiks koigepealt alustada sitakeeramise lopetamisest, siis tuleb ka vaike ja effektiivne riigiaparaat.

    igasugune majandusvabadus jne toob kaasa sama pasa mis on venemaal, brasiilias, usas jne. see, miks pohjamaades asi funkas, on tanu sellele, et nad on siiski suht rahulikud inimesed. naudin iga hetke soomes viibides, ja soomlased on rahul, et neid ainult eestis röövitakse.. loppude lopuks, ega average joe ei aja taga mitte raha vaid elum6nu. it just happens to be, et elum6nu seostatakse enamuses (kallite) asjadega. selleks on vaja raha. a mis kasu on paljust rahast kui enamus kulub sellest oma ellujatmiseks? ala turvaseadmed? turvamehed? aga kes on suvel soomes järve ääres saunas öösel käinud, moistab ilmselt mind.

    see ärapanemise loo point oli optsioonide teooriast ;)

    ja nagu lugejakiri mulle väitis, et kohati sarnaseid ideid
    rakendatakse ka õigusteaduses nt. Hohfeld W. N. (1919) Fundamental
    Legal Conceptions v6i Commons J. R.(1924) Legal Foundations of
    Capitalism


    First order jural positions
    If we have two agents i and j then:

    Right of i is Duty of j
    Duty of j is Lack of Liberty of j
    Lack of Liberty of j is Lack of exposure of i

    Näide:
    Boats that are in danger enjoy some legal right to be helped by other
    ships. This right is necessarily correlated with the duty of other
    boats not to leave when another ship is in danger. This duty does also
    necessarily entails that other boats do not have the liberty to leave
    and that boat that is danger is not exposed to the liberty of other
    boat of refusing help.


    Second order jural positions
    no Power of i is no Liability of j
    No Liability of j is Immunity of j against Power of i
    Immunity of j against Power of i is disability of i

    Näide sõnavabadusest:
    If, because of the existence of a Bill of rights the State has no
    power to change legal entitlements and restrict my liberty of speech
    (Simmonds, 1986 p. 132), this means that in this respect I have no
    liability towards the state or, in other words, an immunity against
    its power that is correlated to the corresponding disability of the
    State.
  • kule koto, see on samal tasemel mis naiteks tallinna koalitsioonilepe respu ja keski vahel.
    ma ei saa sellest aru.
  • ise olen vist endiselt respu liige, liikmemaksu pole ammu tasunud (astmelise tulumaksu vastu voitlev erakond kehtestas astmelise liikmemaksu!?!?!?!). vahepeal motlesin et astuks respust välja. viimase aja syndmused panid meelt muutma. eriti see korruptsiooniparameetrite asi. respu voib ju olla ootusi petnud jne, kuid tyybid vahemalt pyyavad. parts on ikka vaga s*tas seisus enivei. aga oskate välja tuua, mida konkreetset respu paha on teinud? viljasalved, linnahallid.. on teil respu kohta miskeid suurejoonelisi kalasid öelda?

    sõnapidamisest: never say never. kunagi kui olid valimised oli kesk suureks ohuks. nyyd tundub et palju suuremaks ohuks on hoopis reform. rahvaliit ja m66dukad khm sotsdem.. no millal varem keegi yldse oma lubadustest kinni on pidanud? koige lihtsam on ju yldse mitte midagi lubada ja mitte midagi teha - siis ei saa kriitikat!
  • riq.
    Antud artikkel avaldatud Algur Kaerma poolt Virumaa Teatajas 03.02.2005.
    Egas see lihtinimesele polegi kirjutatud. See nagu mingi tulnukatele kodeeritud sõnum!
  • See Algur Kaerma, ja sisuliselt ka naiteks Vaher (olen teda kuulnud s6na v6tmas) lähevad rappa sellega, et nad arvavad, nagu poliitikud/ametnikud peaks mingeis standardväljendeid ja tuttavaid sonu kasutama ja kui nad kirjutavad lihtslausetega siis peetakse neid lolliks. voi siis ongi eesmrgiks et keegi aru ei saaks. vaata kasvoi mis tyybid räägivad teles: maksuaksjale.. kodanikule.. valijale.. millal keegi rääkis viimati inimesest? kui linnavaltsuses pole pooltel isegi keskharidust, siis ei imesta puuduliku k6neosavuse yle. hirmutab aga, et sellised inimesed juhivad meie elu.. eriti, kuna neil nagu oma aju vist midagi ei toodagi.
  • Täielikulkt nõustun sinuga!
    Hirm suhelda tavakonaniku sõnavarasse on suur ja kust see targa inimese imidz siis välja peaks paistma!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon