Helsingi börs ja Fortum - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Helsingi börs ja Fortum

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas oskab keegi nimetada mõnd informatiivset vahendit jälgimaks uudiseid Helsingi börsifirmade kohta. HEX-i leht on muidugi olemas, kuid ootaks midagi laiemat ning veidi ajakirjanduslikumas stiilis infot kui lihtsalt "kuiv" ametlik börsiteade.

    kauppalehti.fi ning arvopaperi.fi (sealt leidsin muuseas positiivse üllatusena ka eestlase Jaanika Heinsoo kaastöö) lehtedest olen teadlik, kuid need on tasulised. Kas võib üldse leida mõnd tasuta loetavat? Ehk liigub siin ka rohkem Soome turuga rohkem kursis olevaid inimesi, kel mõni hea näpunäide. Soome keelne info pole ka takistuseks.

    Teine ning spetsiifilisem küsimus ka. Kuidas kommenteerite Helsingi börsil kauplevat Fortumit? Vähe aega tagasi tegi Fortumi aktsia läbi -25% languse. Põhjuseks dividendipäeva kukkumine ning fakt, et Fortumi aktsionäridele jagati ära (mitte küll kõik) eralduva Neste Oili aktsiad. On keegi olukorda jälginud ning oleks praegu hea koht Fortumit osta? Neste Oil tegeleb samas nafta rafineerimisega, mis peaks päris kasumlik äri olema, eriti kuna suudavad oma tooteid keskmisest kallima hinnaga realiseerida.
  • Kuigi olen Soome turgu juba mitu head aastat jälginud pole ma leidnud ühtegi tasuta uudistesaiti. Kauppalehti Online on kiireim, Arvopaperi Online natuke aeglasem, kuid põhjalikum, samas ei kajastata seal vähemolulisi uudiseid.

    Fortumi aktsia on energiahindade tõusu toel tugevalt kosunud. See on ka peamine aktsia mootor ja kui sa soovid aktsiasse investeerida, siis pead sa ennustama nafta ja elektrihinna liikumist. Kuna energiahinnad on minu silmaringist väljas, siis hinnaliikumist ennustada ei soovi.
  • suhteliselt suur osa Fortumi omakapitalist on jäänud Fortumisse (väiksem osakaal Neste Oilile). Fortumi eeliseks veel see et Lenenergo investeering (mis on olnud päris odav) võib hea tootlikuse anda. Muidu minu meelest kindel ja ikka veel odav aktsia. (kuigi ilm alati mõjutab - soe jaanuar+külm märts q1)

    Negatiivne see et aktsionäride tulumaksud tänavu VÄGA kõrged. Neste aktsiadividend maksustatakse nagu tavaline dividend. (Riskpreemia kui riik on suuromanik:-). Juba hilja midagi teha.

    Neste Oilil ka tugev positsioon turul. Konkurents küll tuleb, aga võtab aega rafinnerimisvõimsust üles ehitada. Shipping-tegevus samuti hea tootlikusega - aeg kui üha rohkem kaubad liikuvad ümber maailma.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon