Tsensuur lhv foorumites - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tsensuur lhv foorumites

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • täna eemaldati minu kommentaar lhv-st. ilmselt rikkusin mingeid reegleid. kindlasti ei taha ma mingeid reegleid rikkuda. samas omaarust ei kasuta ma ebatsensuurseid väljendeid jms. kas kuskil on kommentaaride kirjutamise reeglid kirjas? no vaadake ise, kas mu kommentaaris on midagi ebatsensuurset.

    kommentaar käis lhv seminari kohta "kuhu paigutada hansapanga raha". kiitsin lhv-d suurepärase idee eest sellisest asjast seminar teha. võtta tasu selle eest et juttu kuulamas käiakse kus antakse teada et tegelt oleks kõige õigem see raha lhv hallata anda :) samas on ka tore, et on antud võimalus inimestele kellel on palju raha, aga kes ei saa seminarist osa võtta. neil soovitatakse helistada klienditeenindusse kus finantsgeeniused soovitavad raha anda lhv hallata. lisaks soovisin edu lhv-le :)

    no pole ju midagi ebatsensuurset et see kommentaar eemaldada.
  • Võibolla võis sinu kommentaaris leida irooniat LHV aadressil:)
  • äkki ongi irooniat. see peaks olema kuskil reeglites sel juhul kirjas, et keelatud on kritiseerida, nalja visata, ironiseerida lhv toodete, teenuste, töötajate jne üle. või mis?
  • Tere,

    Ma ise küll seda kommentaari ei näinud, kuid kolleegide väitel oli seal üsna ülbe tooniga tegu. Ülalolev ümberjutustus poleks kustutamist leidnud, kuid soovitused a la "edu lihtsameelsete püüdmisel" nüüd ka viisakad pole ja teemasse ka ei läinud. Antud seminar pole LHV promoüritus, vaid pigem kuuleb seal Rain Lõhmuse mõtteid raha paigutamise suhtes. Kliendid saavad neid ellu viia ka mujal.

    Ma leian, et selleks, et LHV foorumid peldikuseinaks ei muutuks, on ka edaspidi vaja teatud metsasanitaride tööd meil teha.
  • Lugesin ka Roimar postitust. Ei leidnud midagi väga teravmeelset ega otsest laimu LHV kohta, kuigi pisut negatiivne toon läbis teksti küll.
    Hoopiski häirib nn uued tegijad, kes algatavad aina "uusi" teemasid, kusjuures samad teemad on juba avatud. Uue teema algatamise kohal, võiks olla meeldetuletus, näiteks midagi sarnast: kontrolli, ega teema pole juba algatatud.
  • Anette nõus, üritame neile seda meelde tuletada ja topeltteemasid maha võta, hõlbustab ka vanemate teemade seast otsinguid.
  • no selge. ei tohi olla ülbe tooniga ja ei tohi väljendada arvamust et lhv lihtsameelseid üritab püüda. oma mäletamist mööda olin pigem lõbusas tujus, st. ei saanud ka toon ülbe olla. pole mul lhv vastu midagi ja hankige omale kliente edasi, olgu nad lihtsameelsed või mitte. selline labane (sry. vbla mitte kõige viisakam sõna) tsensuur tekitab küll pisut elevust ja soovi vaielda ja teemat üleval hoida.

    kui te arvate tõsimeelselt et korraldate selle hansa raha paigutuse seminari lihtsalt infonäljas inimeste informeerimiseks, on see tiba üllatav. saladuskatte all annan teile soovituse: seda seminari on võimalik ära kasutada potentsiaalsete, suurt kogust vaba raha omavate klientide usalduse võitmiseks, oma kliendiks meelitamiseks ja selle raha enda hallata saamiseks. mõelge selle peale, pole veel hilja :)
  • Foorumite kohta lisaksin ühe soovituse. Foormumites arutatakse sageli LHV-PRO all avaldatud investeerimis ja kauplemisideesid. See on muidugi tore, kuid paraku ei leia seal avaldatud mõtted sageli kajastamist LHV-PRO all. See on probleem, sest foorumeid on hulgem ja neis avaldatud sõnumeid palju. Foorumi teema ei lange sageli kokku nimetatud investeerimisidee nime vms. tunnusega ja seega raske oletada et sealt võiks infot leida kui mitte kõiki foorumeid läbi lugeda, mis on pisut tülikas. Foorumid ka aeguvad või ei kuvata neid enam kui pole enam palju uusi sõnumeid vms. Ennekõike tahaks paluda et ideede autorid oma ideesid sagemini idee lehel kommenteeriksid. Vähemalt võiks idee lehele lisada lingid foorumites avaldatud autori enda kommentaaride kohta.
  • roimar, miks sa arvad, et seminar oli lihtsameelsete püüdmiseks. Millele sa tugined, kui väidad, et see, kes raha LHV hallata annab, on lihtsameelne?
  • to: puhkuse

    Ma arvan, et Roimar ega keegi teine (kaasa arvatud mina) ei arva, et inimene, kes raha LHV hallata annab on lihtsameelne by default. Küsimus on selles, mis ajendil ja põhjusel ta seda teeb. Arvatavasti Roimar mõtles rohkem selle seminari ajastust, esineja valikut (vaadata päevakajaliste börsisündmuste kontekstis) ja kaasnevat retoorikat + pitchi lõpus. See kõik kokku on natuke meepoti, teki ja poole DVD-mängija maiguline, aga ilmselt siiski ainult kurjade paranoikute peades. Aga nagu öeldakse, "dont hate the player, hate the game."
  • kahtlustan, et mingi tehniline viga on juhtunud et mul ei olnud võimalik enam roimarina siia sisse logida :) õnneks on võimalik alati uuesti registreeruda. selles mõttes on lhv portaal suurepärane.

    suffiks, nõus su jutuga. ei pea ma kedagi lihtsameelseks. mu kommentaari mõte oli juhtida tähelepanu, et äkki oleks põhjust sellistesse seminaridesse kerge umbusuga suhtuda. eriti kui seminari ettekandest selgub et ennäe, polegi olemas ühest retsepti hansapangast vabanenud raha investeerimiseks. et asi on palju keerulisem, aega ja teadmisi nõudvam ja väga riskantne kui ise hakata investeerima. et ikkagi kõige õigem lahendus oleks anda see lhv hallata. vastasel juhul seisavad ees unetud ööd ja vaesumine :)
  • Roimar,

    Igasuguseid konspiratsiooniteooriaid võib aretada ja Jüri Lina suguseid tüüpe, kes kõigesse umbusuga suhtuvad on ka kindlasti palju. Aga kui inimesed tulevad seminaritutvustust lugema ja seal selleteemaline jauramine käib, siis see pole mu meelest päris oma kohal. Eriti kui sel jutul eriti tõepõhja all pole.

    Kõik kes Raini seminaril käisid, veendusid ise, et Rain pakkus mõtteid ja suundi raha paigutamiseks, mitte ei promonud LHV tooteid. Mõnda küll mainis, kuid pakkus välja ka teiste omasid.

    P.S. Jüri Linaga peaks kontakti saama aadressil jyrilina@yahoo.com

    P.P.S. Võiks selle teema nüüd lõppenuks kuulutada.
  • väga vahva kui oli tore seminar ja läks korda. aitähh abivalmilt välja pakutud jüri lina kontakti eest, mul omal seda vaja pole aga paljusid kindlasti huvitab.

    veidi üllatav muidugi on et lhv spetsialist kutsub üles vältima ettevaatlikkust ja umbusku, kui asi puudutab inimeste raha investeerimist. parku ma ei saa sellise lähenemisega nõustuda. kutsun ikkagi üles ettevaatlikkusele isegi juhul kui investeerimine käib lhv kaudu ja rain lõhmus on investeeringutele oma õnnistuse andnud :)

    minu meelest on see tore teema ja miks mitte seda arutelu jätkata :)
  • Kui Hansapanga kontoris seisab keegi suure sildiga "Hansapank läheb pankrotti" ja karjub "paanika!, paanika!", siis ta ilmselt juhatatakse ka viisakalt pangasaalist välja. Pärast võib ta muidugi väita, et "soovis kultiveerida ettevaatlikust ja umbusku".
  • kristjan, väga eluline näide :) sarnase, teisest äärmusest pärit näite võiks ju tuua "investeerimisgurudest" kes soovitavad inimestel raha hallata anda. aga ma ei too seda näidet sest kummalgi äärmuslikul näitel pole selle teemaga midagi ühist. tegemist on liialdustega.
  • Ma küll ei käinud seal seminaril aga mis seal ka huvitavat räägiti?
    Midagi muud ka räägiti , mis ainult seda va ameerika aktsiaid ei puuduta?
    Ja veel, et kes seal seminaridel käivad muidu? Mul mulje jäänud, et noored ja vihased, kelle jaoks see trading on kündmata põld?
    Visoonid kuhu vahendeid panna on teretulnud, endal ideed varsti täitsa otsas. Ekspressist lugesin Raini juttu, päris lahe oli.
  • TNT, ma ei ole küll hea indikaator, kuid ka mina sain seminarilt mõned huvitavad mõtted. Mis puudutab USA aktsiaid, siis juba ammu vaatame LHV-s asju laiemalt ning ka Raini seminaril oli ideid üle kogu maailma.

    Kes seminaridel käivad? Kaugeltki mitte ainult noored ja vihased, väga seinast seina on kuulajaid. Samamoodi ei saa vist küsida, kes on investor Eesti turul - väga kirev on seltskond siin.
  • Asi on selles, et osa inimestest on/arvavad olevat piisavalt targad, et oma raha paigutamise osas ise valikuid ja otsuseid teha. Osad neist õnnestuvad teised mitte. Osa õnnestub kohe, osa maksab "kooliraha".
    Teine osa meist küsivad valikute tegemisel ja instrumentide valimisel nõu või ostavad vastavat teenust "personaalne varahaldus".

    Investeerimisalane nõustamine on usaldusega seotud küsimus. Usaldad või mitte rohkem variante lihtsalt pole. Samas usalduse olemasolul tuleb lihtsalt soovitatut kainelt analüüsida. Aga peamine on ikkagi nõuandja/teenusepakkuja usaldatavus.

    Sama mis arstiga. Ega me ju kirurgi kätt ei hakka keset operatsiooni juhtima või mis?

    Mina LHVd usaldan ja olen nende poolt pakutavaga rahul. Seega ei ole ka mõtet siin foorumis pikalt edasi heietada ning toetan kristjani ettepanekut teema lõpetatuks lugeda

  • Kristjan, kas see on tõsi et Roimar ei saa endise nimega foorumisse?
  • MSM, tõsi jah. Eks Eesti ole väike ja paljud ei julge oma nime alt kirjutada, kuid Roimar pole kaugeltki esimene kasutaja, kes kustutatakse, kuna ta on esitanud valeandmed registreerumisel.

    Põhjus lihtne, kui kasutad kellegi teise isikukoodi, siis tekitab see probleeme, kui see inimene ise peaks tahtma LHV kliendiks tulla.
  • Natuke teemast mööda, aga tekkis lihtsalt puht sportlik huvi, kuidas saab teada, et vale inimese isikukood on?

    Valeandmetega registreerimine muidugi iseenesest ilus tegu pole.
  • Fun, proovi kasvõi aadressi ldap://ldap.sk.ee/
  • Jah, aga sel juhul ei saa teada, et vale inimese isikukood on, vaid ainult seda, et IK ja nimi ei klapi omavahel. PS On palju inimesi, kelle isikukoode seal arusaadavatel põhjustel pole ka ;)
  • kristjan, huvitav-huvitav mille alusel väidad et ma vale isikukoodi kasutasin?
  • mis andmebaas teie käsutuses on ja kust lhv selle hankis?
  • LHV käsutuses on see sama eelpool viidatud ldap://ldap.sk.ee/ andmebaas nagu iga teise internetikasutaja käsutuses. Ehk siis arvestada tuleb meie vabariigis asjaoluga, et ID-kaardi omanike nimed on isikukoodi järgi avalikult päritavad ning ka vastupidi.

    Samas ei ole vaja üldjuhul hakata kontrollima isikukoodi selleks, et klassifitseerida näiteks Karu Jõmm inimese nimena valeandmeteks.
  • On suur vahe, kas inimene esineb kellegi teise nime või lihtsalt varjunime all. Olge õnnelikud, et ta kirjutas Karu Jõmm, mis on ilmselgelt ja kõigile arusaadavalt varjunimi, mitte Jüri Lepik, mille puhul võib küsimuse alla kerkida identiteedivargus.
  • Selguse korras pean märkima, et Karu Jõmm oli laest võetud näide. Arusaadavatel põhjustel ei esita me siin LHV kasutajate nimesid, isegi kui need on varjunimed.

    Täiendava selguse korras kinnitan, et kontrollisime "Karu Jõmm" stiilis kasutajanime tõttu Sertifitseerimiskeskuse kaudu kasutaja Roimar poolt registreerumisel esitatud isikukoodi ning selle koodiga inimene on Sertifitseerimiskeskuse andmebaasis esindatud. Kuna exroimar kinnitab, et temal ID kaarti ei ole, siis järelikult on kasutatud valeandmeid nii nime kui ka isikukoodi puhul. Kristjani poolt mainitud põhjustel ei saa LHV sellist asja aktsepteerida.

    Kuna isikukoode on väga lihtne ka ise suvaliselt genereerida, siis ei saa LHV sellist valeandmete esitamist ka välistada - ajame uksest välja, tullakse aknast tagasi, nagu näha ka juuresolevalt pildilt :) Seetõttu jääb meil üle vaid loota kasutajate heale tahtele ning teha omalt poolt mõistlikkuse piires vajalik selleks, et LHV foorum ei muutuks anonüümseks peldikuseinaks.
  • Täpsuse huvides küsin, et kas peldikusein võrdub antud juhul kriitilise/naljaga pooleks tehtud kommentaaris LHV kohta?
  • vabandan oma umbusku ja mõningast paranoilisust, aga miskipärast kahtlen, et minu foorumist eemaldamine oli tingitud väidetavate valeandmete esitamisest :)

    öelge ikka otse välja kui mu naljad ei meeldi ma ei pane pahaks :)
  • Muideks mulle selline leebe tsensuur isegi meeldib. Kasvõi sellepärast, et minu enda liigse tuhina käigus mõnikord vähese mõtlemise tulemusena materialiseerunud mõtted saavad eemaldet, ega häbista mind google käshshi kaudu kuni surmani :-)

    Samas, oo lihtsameelsust, kas keegi tõemeeli arvab/on arvanud, et siin saab kirjutada kõigest mida tint paberile on nõus maalima.
  • no siiamaani on küll õnnestunud soovitud asjad kirja panna. kõike mis paber kannatab pole katsetanudki.

    eks see on sellise internetiajastu puudus. ühelt poolt tahad olla hästi läbipaistev ja kliendilähedane firma, foorumid mis hoiavad inimesi koos ja meelitavad kohale jne. teiselt poolt on omad ohud selle asjaga, nagu näha juuresolevalt pildilt :) igal juhul lõbus ponnistus
  • päris lahe oleks kui hansapank riputaks foorumi üles klientidele. ja samas teeks reegli et panka kritiseerida ei tohi, ainult neutraalsetel teemadel või kiitvad kommentaarid.
  • Mind ei häiri antud juhul niivõrd see, et mingi teade eemaldati, vaid see, et täiesti suvalise kommentaari peale hakati kontrollima inimese andmeid.

    See on asi, mis minule TÕSISELT vastu hakkab viimasel ajal LHV puhul. Kui mõni klient esineb kriitilise arvamusega LHV kohta, siis tormab 5 värisevate kätega inimest kliendi andmeid kontrollima (neid juhtumeid on piisavalt olnud). Finantsasutuse puhul peaks töötaja nägema kliendi andmeid AINULT siis, kui on neid vaja näiteks mõne tehingu sooritamiseks või siis, kui on TÕSINE põhjus oletamaks, et klient on esitanud valeandmed (ei, kõhutunne EI OLE piisav!). Kriitilise kommentaari kirjutamine EI OLE piisav põhjus oletamaks, et klient on esinenud valeandmetega ega tohiks olla ka põhjus, miks kliendi andmeid kontrollida.

    Ma ei kujutaks ettegi, et kui viskaks pangas nalja ja ütleks tellerile, et nende pank läheb pankrotti, siis selle peale hakkab teller (telleri ülemus või kes iganes) minu andmeid kuskil kontrollima.

    Palun LHV-l võtta seda kirjutist kui minu poolset ametlikku kaebust LHV kohta ja menetleda seda vastavalt.
  • Exroimar, rahune maha. LHV-l omad reeglid, Sinul omad. Kui kokku ei klapi, lahuta ära ja mine eluga edasi.
  • uuuuu ..... inno tähismaa, kus sa oled?
  • poiss, oel rahulik, olen täiesti rahulik. arva ära kes tegelt rahutud on oma ämbrisse astumise pärast :)
  • Exroimar, palju räägitud, aga sa vist ikka ei saa hästi pihta. Ütlesin juba alguses, et minu meelest selline alusetu virisemine selle seminari teema juurde ei sobinud, kustutasime. Leiab siit foorumitest ka kriitikat LHV aadressil, väga harva kustutame midagi. Seega see hansapanga näide oli vägagi ebatäpne.

  • exroimar paistab päris haige inimene
  • Fun,

    tuletan meelde, et roimar-exroimar oli kõigest kasutaja ja mitte klient. Ja LHV-s on kliendiandmetele ligipääs vaid väga valitud isikutel. Samamoodi saab kasutajaid sulgeda vaid seesama selgelt piiratud list.

    Roimar,

    Usu mind, me pole siin üldse rahutud, sarnase ebasobiva kommentaari kustutaks ka nüüd. Piinlik on mul sellepärast, et oma aega sellise arutelu peale nii pikalt olen kulutanud, kui arvasin, et teistele LHV kasutajatele oleks selgitus vajalik.
  • Yhinen kasutaja "fun" markusega. Sellist asja ei tohi kyll lubada, et finants-asutus niimodi kliendi andmetega ymber kaib.
    Kogemus omalt poolt: LHV jaoks sai yles seatud eraldi mailikonto, mitte kusagil peale minu LHV kliendiandmete seda ei figureerirunud. Peale viimast intsidenti, kus samuti hoiatamata kustutamiseks laks, hakkas akkitselt tulema yle 50 spam maili paevas - enamus neist investeerimise teemadel. Igastahes ei jata see head muljet.
  • kristjan, saan väga hästi pihta. teile meeldis kustutada, mulle see ei meeldinud. pigem lõbus. mõlemad saime oma rahulduse kätte: kustutamisrahulduse ja arvamuseavaldamisrahulduse :)
  • minu meelest on internetiajastu suurim puudus see, et iga mees võib varastada võõra isikukoodi

    sellega kusagil ennast regida
    suvalist mula ajada
    ja jääb õigust veel ülegi
  • Energy

    Tead, mul mitu meilikontot, mis mitte kusagil ei figureeri, aga ometi tuleb sinna iga päev palju spammi ...
  • sexroimar

    Sama lugu, kuid millegiparast teistele kontodele spamm ei tule. ???
  • tiit_p, on jah selline puudus internetiajastul. midagi pole teha, sellega tuleb elada :( selline puudus on ka et kogutakse isikukoode, meiliaadresseid jms. isiklikku infot, käiakse selle infoga igasugu asutustes kontrollimas ja muid asju tegemas, saadetakse spämmi jne. ja õigust jääb veel ülegi.
  • exroimar
    Kahju sinust, oled hammasrataste vahele jäänud.
    Hetkel oled suht atraktiivne (ikkagi hambajäljed peal)
    Mõne aja pärast oled unustatud ja kasutu.
    Ka LHV on sinu jaoks kasutu, paraku.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon