Äkki peaks investeerima mobiilmängu tootjatesse - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Äkki peaks investeerima mobiilmängu tootjatesse

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen uurinud mobiili mängude tootjate firmasid ja paistab et neil ootab helge tulevik. Leidsin ka netist selle info. Õelge mis te asjast arvate

    Europe : Total global revenues from mobile games are forecast to increase from USD 2.6 billion this year to USD 11.2 billion by 2010, according to Mobile Games, a new strategic research report from Informa Telecoms and Media.

    Downloads will account for around two-thirds of total global revenues through 2010, but online multiplayer traffic will start to generate significant income for mobile operators, as cellcos launch more multiplayer games and introduce community features that will encourage user uptake. By 2010, online multiplayer games will generate 20.5 percent of total global revenues.

    "The Asia-Pacific and Europe will continue to dominate the global mobile gaming market in terms of revenues and users," says Pamela Clark-Dickson, co-author of the report, and editor of continuous research service Mobile Games Analyst, published by Informa Telecoms and Media. "However the U.S. is set to become the second largest individual market by revenues and users, behind Japan and China respectively, by 2010."

    Meanwhile the mobile games industry still has work to do to encourage mass-market adoption of mobile games. This year, just 6.7 percent of all mobile subscribers globally will download and play a mobile game, rising to 15.2 percent by 2010.

    "The cellcos' strategy of targeting hardcore gamers was the right thing to do when the market was in its early adopter phase," says Stuart Dredge, co-author of Mobile Games and reporter at Mobile Games Analyst. "But now what the market needs is mass-market take-up, which means that the mobile games industry has to provide games that will encourage more casual users to play."

    Merger and acquisition activity is thinning out the mobile games market, especially in the games development and publishing sectors. The race is on to acquire the smaller mobile games companies whose survival to date has relied on the production and distribution of good quality games based on desirable licenses, but which haven't been able to scale their operations.

    "Previously consolidation occurred mainly among mobile games companies but recent acquisitions and investments by vendors such as RealNetworks and Cisco Systems attest to a growing interest in this sector from the wider digital media and information technology industry," says Clark-Dickson.

    Mobile games companies will also likely embark on brand-building and consumer marketing activities during 2005, as they launch their own direct-to-consumer offerings, and seek to build the profile of mobile gaming in the marketplace.

    While the cellcos' decks will continue to be the primary source of games for mobile users, games companies have also started distributing their titles through third-party content portals and through bricks-and-mortar retailers.

    "Multimedia memory cards will become an increasingly important games delivery mechanism at retail, particularly for 3D and feature-rich 2D titles," says Dredge. MMCs will contribute 9.1 percent of total global revenues for mobile games by 2010.
  • oskad sa nimetada mõnda pure play mobiilimängude tootjat, mis oleks ka börsil noteeritud?
  • aga ma ei oska midagi öelda investeerimiskõlblikkuse kohta
  • Milkman, kas sa neid mänge mängides tead ka, kes on selle konkreetse mängu tootnud? Ehk kas sa tellid omale mängu tootja järgi?
  • Milkman, kust allikast artikkel pa"rit?

    Muideks, teine sarnane valdkond, millel tasub silma peal hoida, on online casino ja online betting kolimine mobiilile (pigem kyll betting osa just).
  • Informatsioon on pärit http://www.3g.co.uk/PR/May2005/1459.htm

    Üks tuntumaid pure play mängude tootjaid on Gameloft. Aga ma ei tea kas ta bõrsil noteeritud on. Aga millegipärast usun ,et on kuna tegu on suurte tegijatega kes on isegi Nokia n-gage eritellimusi täitnud. Kuigi nad hetkel spetsialiseeruvad java ja sis. mängude tootmisele. Tegu ei ole kindlasti väikese firmaga sest mobiilmängud jõuavad suht varsti arvutimängudele järgi. Eriti siis kui symbian 90 turule jõuab. Mina tavaliselt tellin Gamelofti mänge kuna erinevalt teistest mobiili mängude tootjatest ei puudu nende mängudes sisu. Aga see on alles mobiilimängu ajastu algus. Viimase kahe aastaga on hakatud seda vadlkonda võtma väga tõsiselt. Ennustatakse real time multiplayer mängimist kui 3G levima hakkab. NOKIA on ka sellest aru saanud peale selle kui nad põrusid haledalt läbi n-gage turule tulekuga. Nüüd nad plaanivad toetada n-gage mänge kõikidel uuematel Nokia mudelitel. Pole mõtet toota telefon-mängukonsooli kui kõik üle maailma toodavad kogu aeg telefon-arvutit mis võimaldab sama graafilise kvaliteediga mänge mängida. Olen mobiili mängude arengul silma kaks aastat peal hoidnud ja pean tunnistama et see kiirus millega mängud telefonis arenevad on tohutu. Alles meil oli ussi mänguke aga nüüd olen isegi Doom 1 ja 2 oma symbian 60 peal tõõle saanud. Kui soovite mobiili mängudest enam sotti saada siis kahte veebilehte soovitan. www.gameloft.com arvestage et tegu on alles veel java mängudega aga julgen ennustada et see sama firma teeb ehtsaid 3d mänge aastal 2010 uute telefonide peale. Teine veebileht on www.n-gage.com seal on põhilised n-gage mängud mis peaksid andma ettekujutuse mis tippmängud hetkel mobiilis olemas on. Olen investeerimises algaja olen kaks nädalat registreerimata siin viibinud ja õppinud investeerimisest. Seega tean küll palju mobiili mängudest aga ei tea pea-aegu midagi investeerimisest. Aga üks on kindel ,et kui käed rüpes istuda siis võib jääda heast võimalusest ilma. Aga noh eks peab veel mõnda aega mobiil mängu turul silma peal hoidma
  • Mobiilmängude turgu ei tasu vaadata lahus tavalisest mänguturust. Minu arust on sel alal tänapäeval pigem juba ületootmine.

    Mobiilmängude turu kõrval tasub kindlasti jälgida ka MMOG (massive multiplayer online games) turgu, mis mõnes mõttes mobiilmängudega käsikäes käib. MMOG turg on samas raske, mängutegijaid palju, püsikulud suht suured ja kui sa suurim (või Hiina turule orienteeritud) ei ole, on elu karm. MMOG turg on hetkel ka paar miljardit USDi.

    Hiina Shanda (NASDAQ: SNDA) on eelmisest aastast ilusasti tõusnud. Samas Korea Gravity (NASDAQ: GRVY) aasta alguse IPOst pigem allapoole liikunud.
  • Gaming Corporation (GMC @ LSE) poole võiks vaadata. Samuti seal World Gaming (WGP). Natuke teine, kuid siiski huvitav Sportingbet (SBT).

    M.
  • Mobiiläng kõlab hoopis paremini kui mobiilmäng. 1. on uus huvitav ja unexplored, teine juba old news, lihtsalt ammu leiutet ja parendatav jalgratas.
  • EA võttis siis eile JMDT 27 usdiga üle, juulis kui see teema käima läks siin foorumis, siis kauples aktsia 27-35 dollari vahel

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon