Kas keegi oskab soovitada häid naftasektori aktsiaid? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kas keegi oskab soovitada häid naftasektori aktsiaid?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tundub, et tehnoloogiasektoris aina tiheneva konkurentsi tingimustes on kasumi kasv piiratud ja aktsiahinnad koguvad suurt mulli. Nafta oma piiratud ressursiga peaks pakkuma head investeerimisvõimalust. Ühtlasi arvan, et kõrgenev nafta hind ei kajastu veel täielikult antud sektori aktsiates. Kas kellelgi on soovitusi selle sektori suhtes. Järsku on välja pakkuda mõni korralikku dividandi maksev ja stabiilselt kasvav ettevõte.
  • Realmoney.com'is naftasektorit kattev Christopher Edmonds kirjutas eile nii.

  • Koduturule lähimatest võib olla Mazeikiu Nafta ja Neste Oil. Esimese riskitase on muidugi tänu sõltuvusele Vene poliitikast teises dimensioonis, kuid tublid tulemused tulevad ilmselt mõlemal, eriti kui nüüd enne Q2-te osta.
  • to leff
    Ei leia selle sümboli alt kahjuks midagi.
  • USA turul kauplemiseks on Lukoili sümbol LUKOY
  • AloV, aitäh info eest. LKOH ta on RTS'is, sealt ka võtsin. mõtlesin et need symbolid on maailmaringselt samad. nyyd tean et ei ole.
  • Mina hoian praegu üsna suure mõnuga energiasektori indeksiaktsiat IXC-d. Seal on küll üsna suur osa XOM-l ja RD-l, kuid väiksemad tegijad võivad anda pikas perspektiivis indeksisse üsna suuri tõuse.
  • to Leff
    On nagu kuskilt meelde jäänud, et Venemaa kehtestas hiljuti väljaveetavale naftale suured riiklikud maksud. See peaks kasumit oluliselt vähendama. Oskad seda kommenteerida või on mul valeinfo, tol hetkel ei süüvinud teemasse.
  • renkler, kui tahad vene turu kohta rohkem informatsiooni, soovitan hea linki: http://www.vedomosti.ru . n.ö. "vene ÄP". abiks asi. eesti ajalehedes foorumides jne sa ei leia midagi - aastast 1998 vene värtpaberi turg on saanud minu arust asjana mille kohta eestis lihtsalt ei räägi.
  • Siit lingi alt leiab nimekirja, Oil & Gas stockidest, kas nad ka head on, seda tuleb endal analyysida.

    http://news.morningstar.com/news/PR/M07/D13/1121284261271.html
  • Paar väljavõtet SEB Ühispanga veebilehelt:

    ...Lisaks kõrge naftahinna teemale on TNK aktsia tõusu taga käimasolev uue vene naftagigandi TNK-BP loomine. British Petroleum on konsolideerimas oma Vene investeeringuid (mis praegu jagunevad enam kui 600 firma vahel) ühtsesse juriidilisse kehasse, kusjuures antud tegevusel on (vähemalt näib olevat) president Putini õnnistus. Tyumen Oil/TNK on üks kolmest peamisest konsolideeritavast investeeringust, nii et osalus selles firmas tagab tulevikus võimaluse saada mõistlikel tingimustel uue „oligarhiriskist“ vaba naftagigandi kaasomanikuks...

    ...Kazahstani suurima naftafirma PetroKazakhstani aktsiad, mis vaatamata kõrgele nafta maailmaturuhinnale oli läbi teinud märkimisväärse hinnalanguse. Erinevalt Venemaa naftafirmadest, mille maksukoormus on sõltuvuses nafta hinnast, saavad Kazahstani naftafirmad nautida praegust kõrget nafta hinda täiel määral...

    Kas keegi oskab ka neid kahte komenteerida lähemalt?
  • Pärast iga tanklaskäiku tekib soov piiluda naftasektori poole, kuid ise positsiooni neis ei oma (isegi virtuaalportus mitte ! :). Naftahinna eeldatav jätkuv tõus peaks tagama igati tulusa investeeringu, kuid mind isiklikult häirib väga tugevalt Greenspani loidus sel teemal - ehk siis kui kõrgenevad kütusehinnad juba temale muret ei tee, siis ilmselt jääbki meil unistuste 100-ne barrelihind nägemata?
  • Statoil võib olla ka huvitav valik, kuulub Carnegie top 10 picki hulka,

    Carnegie hinnasiht 171 NOK, praegune hind 140 NOK

    LHV klientidele on Statoil kättesaadav USA turul sümboli STO all,

    USA turul kaubeldavatest on ettevõttel suurim market cap Independent Oil & Gas sektoris - 45 miljardit USD, samuti sektori suurte hulgas parim ROE 32% ja korralik dividend yield 4%

    Kaupleb ca 10 korda 2005 aasta kasumit - Põhjamaade samas sektori suure tegija Neste forward P/E näiteks 15 ...
  • renkler, räägi teistele kah, mida huvitavat leidsid.

    Üks meetod muide on see, et otsida üles aktsiad mis mingit indeksit üles veavad. Näiteks IXC sees on väga selgelt näha suured tegijad, kes üles veavad ja veel suuremad, kes kasvu pidurdavad. Eeldusel, et tahad pikalt sees istuda muidugi. Tänases seisus ostmine on muidugi kahtlane. Ootaks raporti ära enne.
  • tänud kõigile, kes soovitusi andsid.

    Hetkel vaatan kõrvalt ootaks mingit korrektsiooni. Pole veel kindlalt otsustanud aga võib-olla Statoil. Hind kõrge aga terroririskid väiksemad. Huvitav kas Saksa turul ka eurode eest kaubeldav. Kui nafta hind tõuseb kerkib kogu sektor. Vaatasin ka vanu aastataguseid LHV soovitusi, tootlused on ikka võimsad olnud.
    Mida dollari kursi kohta arvate, kui Hiina krediteerimise ära lõpetab?
  • Kas ei tundu, et naftasektori rong on juba läinud. Nüüd kus sektor on teinud tipu tipu otsa ei saaks see enam nii kauem kesta... Kas pigem ei oleks aeg mõelda naftale alternatiivsete lahenduste pakkujatele?
  • Miks ei saa kaua kesta? Arvan, et praegu on sektori hinda sisse arvestatud max 65$ barrel, kasvuruumi on minu arvates aga tublisti. Mõtle välja nägemus nafta hinna liikumisest ja tegutse selle järgi.
    Alternatiivide pakkujad on valdavalt väikesed tegijad või suured tegijad, kes tegelevad saja muu asja hulgas ka alternatiivenergiaga - sellist võimast gruppi nagu praegune naftasektor sa niipea nedest ei moodusta.
  • Alternatiivide pakkujad on praeguse tehnoloogia arengutaseme juures ikka naftasektoriga võrreldes erakordselt väikesed ja suurekskasvamine erakordselt kaugel (inimese eluiga arvestades). Mõelda nende peale ju võib, aga plahvatuslikku kasvu oodata vist eriti ei maksaks.
  • Täitsa vabalt võib olla, et uute tehnoloogiate tegijaid võib otsida ka tänaste naftafirmade seast. Samas nt. Statoil teatas hiljuti, et tahab saada teiseks McDonaldsiks. Nojah, pole ka ime - Norras pidada seda musta kulda jätkuma veel kusagil 10. aastaks..
  • Gaas on ka huvitav,teatavasti meil gaasi hind tõuseb järelikult kellelgi kasum suureneb.
    Kas keegi on uurinud seda teemat!
  • 2 märkust ...

    Statoil aktsiat saavad nüüd ka LHV kliendid Oslo börsilt osta, aktsia seal noteeritud Norra kroonides (NOK), orderit aga esialgu veebi kaudu sisestada ei saa, palume helistada maaklerite telefonil 6800420, teenustasu on 175 EEK + 0,4% tehingu summast

    Gaasisektoris võib atraktiivne olla Gazprom, tema ongi see hinna kergitaja, mugav omandada Stockholmi Börsil kaupleva Vostok Nafta (VOST) kaudu, millise varadest üle 90% on investeeritud Gazpromi aktsiasse, osalus Gazpromis üle 1%, vt. ka http://www.vostoknafta.com/eng/index.html

  • Noh, energiasektor tuleb alla praegu nii mis kolin.
  • Võiks veel kukkuda nii min. 50% kümne päevaga. Mina oleksin rahul, et mitte öelda väga rahul!
  • Sa oled short kusagil või pead kütusehindu silmas? Viimasel puhul ära unusta, et kütuseturul kaubeldakse futuuridega ca. 2-3 kuud tulevikus.
  • Ei, kütusehinnad jätavad mind täiesti ükskõikseks in short-term, aga naftasektori aktsiate hinnad võiksid kukkuda kolksuga küll :)
  • No see on sama kui keegi oleks oodanud arvutitööstuse stockide hinna järsku kukkumist buumi ajal. Won't happen. Korrektsioon ja ei midagi enamat. Nõudlus on nii tugev, et mina märgatavasse hinnalangusesse ei usu. Eriti kui seda threadi lugeda: https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=16701#32
  • Ei noh, mis teha, aga kui raha on taga, siis unistada ju võib...
  • Samas, arvestades, et buumil on omadus läbi saada ja siis käib kõva-kõva pauk, polegi vist väga hullumeelne ka langusevõimalust meeles pidada?
  • Valgustad ehk siis teisi kah, mis on need reaalsed makroökonoomilised hoovad, mis nafta alla toovad. Tänane seis on see, et nafta nõudluskõver on praktiliselt mitteelastne. Mai futuuridega spekuleerinud spekulandid said ilmselt oma futuuridest ilusti lahti - muidu poleks juuli tõusu järgnenud. USA naftavarud tõusevad aga üliaeglaselt, samas kerge kütuse varud langevad. Hiina nõudlus suureneb jätkuvalt, samuti India.

    Kust see langus tuleb, huvitaks mind väga. Pigem hindan praegust langust kasumivõtmisest tingitud korrektsiooniks. Ka tehniline pilt peaks seda näitama.
  • Ma pean tunnistama, et ma väga ei näe neid hoobasid, mis suudaks naftat reaalselt langustrendi lükata. Eilne allapoole liikumine on sisuliselt köki-möki arvestades seda, KUI järsk on hinnatõus olnud.

    Mis aga Gazpromi puutub, siis Vostok Nafta on mõnus asi küll, kuid suuremate rahadega poisid peaksid vaatama vast Londonist Rengas Holdings'it. See supp on lihtsalt tummisem. ;-)

  • Nafta piigib 6-12(max) kuu jooksul 70-71 USDpb ja jätkab flat-to-down järgneva 2-3 aasta jooksul.Miks see nii saab olema?
    1.Fed jätkab intressimäära tõstmist,see on peamine põhjus.Pealegi ei prindi Hiina ega India dollarit vaid ainult vastavad sellele flow-le,mis on nominaalselt kokku tõmbumas kuigi Fed on tegelikult veel siiamaani efektiivset rahabaasi suurendanud.
    2.Majade inflatsioon peatub ja USA tarbijal kaob võimalus seal omakapitali kasvatada ning siit edasi välja kasseerida.
    3.Augustiga lõpeb sesoonne tipp autokütuse tarbimisel.
    4.Turu paigalseisul võimalik spekulatiivsete positsioonide sulgemine.Erinevatel arvamustel 5-15 USDpb..
    5.Toormekompleksi äärmisele üleostetusele viitab siin,vastupidise märgina sarnaselt mõjuka(te) ajakirja(de) kaaneloo fenomenile,Hiina poolriikliku naftafirma ostupakkumine sama ala USA firma ostuks.
    Mis tehnilisse analüüsi puutub siis 70-71 on väga tugev vastupanutase.Leitakse see eelmise pika perioodi kauplemisvahemiku edasikandena tulevikku.1980 aasta tipust (40)lahutatakse 1986 ja 1998 a. tehtud topeltpõhi (10) ja tulemus liidetakse eelmisele tipule(40).Põhimõtteliselt kaubeldakse-kasutatakse ka siin fibonacci tasemeid,kuid selle fine tuningu selgitamise võiks jätta teise foorumisse.
  • Mitte ei saa aru, mis tehniline analüüs ja Fed siia puutuvad...
    Erinevalt aktsiatest on naftat inimestel eluliselt vaja. Seega kõik ostavad, sõltumata sellest, kas hind tõuseb või langeb. Kui kõigile antud ei jätku, siis hind tõuseb.
    Seega on nafta sisuliselt nomineeritud globaalse valuutakorvi suhtes ja hind tiksub vaikselt ülespoole koos GLOBAALSE nõudluse kasvuga. Hinna oluline tõus või langus USDides saab pikemas perspektiivis käia ainult koos USD vastassuunalise kõikumisega teiste valuutade suhtes.

  • Eelpool kirjeldatud prognoos ei võta arvesse võimalikke sõjalisi konflikte ja teisi erakorralisi sündmusi.
  • Kas liblikas sünnib või mitte, seda saame näha veel oma eluajal. Odav nafta ja odav põlevkivi on varsti kaunis minevik, kuid elu läheb ju edasi. Tuleviku ennustamine on alati tänamatu töö, aga juba araabia vanasõna ütleb, et peale lennukeid tulevad taas kaamelid. Eks näis.
  • Kui nafta hind jätkab tõusmist, siis arvatavasti suurendab see USAs inflatsiooni ja väliskaubanduse defitsiiti ja USD hakkab kukkuma. Kuidas oleks eesti investoril kasulikum investeerida, kas Euroopasse või USAsse. Ise arvan, et kasulikum oleks euroopasse, kuna USA firmad võivad küll paremaid tulemusi näitata, aga dollari langus nullib investori kasumi. Kuna väidetavalt on laovarud otsakorral ja talv tulekul, siis 90 dollarit peaks kevadeks küll kukkuma
  • Foolis oli hea lugu naftasektori kohta.

    http://www.fool.com/news/commentary/2005/commentary05082206.htm?source=eptyholnk303100&logvisit=y&npu=y
  • NY Timesist ka analoogset lugemist. Päris huvitavad on endise Aramco exploration departmenti endise juhi arvamused art lõpus.

    http://www.nytimes.com/2005/08/21/magazine/21OIL.html?pagewanted=8&ei=5070&en=0eadba516%208df841a&ex=1124769600
  • Gazprom Venemaal +2,94% kui 8 kuu gaasitarned on suurenenud 11%

    Vostok Nafta (VOST-SDB) Stockholmis +5,42%, tegu investeerimisfirmaga, mille portfellist üle 90% on Gazpromi aktsias
  • September 20 - Financial Times (Roula Khalaf ): "Dark blue sofas are arranged in rows in front of a giant screen. Men sit around leisurely drinking coffee, smoking and chatting as their eyes follow the flickering lights on the screen. It may have the feel of a cafe and the appearance of an entertainment centre but this is the 'investment lounge' at a branch of the Saudi British Bank in Riyadh, capital of the conservative Saudi kingdom, where such things as cinemas and concerts are banned... Investment lounges such as this have proliferated over the past two years as the Saudi stock market has surged... "It's a service that the banks offer but it's become a social thing now," says one banker. "Some people come and stay for hours. They follow stock prices, and call up their brokers.' The stock market craze is the most obvious sign of the economic boom in the world's largest oil producer... So extraordinary is the liquidity and so limited the reliable research on companies that investors act on tips heard from friends, internet chat rooms and message boards, driving prices of even money-losing stocks steadily higher."

  • Mina tegin sel aastal igatahes endale kalendrisse märke, et järgmisel aastal tuleb enne orkaanihooaega naftasektoris positsioon uuesti sisse võtta.
  • Energiasektor on nüüd koos naftaga tirinal alla tulnud natuke aega ja silmaga vaadates üsna toetuseni jõudnud. Huvitav spekulatsioon on see, et need reservid, mis vahepeal vabaks lasti, tuleb ju uuest taastada. Mis võiks tähendada naftanõudluse uut kasvu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon