Hansa Liising - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansa Liising

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    lihtsalt huvist küsin, mis arvate antud loost:
    http://www.postimees.ee/300705/esileht/172816_1.php

    tunnen isiklikult nimetatud kodanikku ja mul on selle loo suhtes loomulikult oma seisukoht, aga tahaksin veidi teie moraalsust testida. Kas Hr. Margus käitus õigesti ja see oli HL või notari bläkk? Puudulik asjaajamine? Lihtsalt faktiks veel niipalju, et Hr. Pransuse puhul on tegemist korraliku usklikuga, kui moraalne tema käitumine oli?
  • Oleneb, mida HL leppetrahviks oma eksimuse eest pakkus. Artikkel jätab selle targu mainimata.
    Prantsus sellest teatavasti oli keeldunud.
  • Mida tähendab "Hr. Pransuse puhul on tegemist korraliku usklikuga"?

    Mäletan temast kunagist ajalehe juttu kui väga heast müügimehest.
  • noh, mina tean teda sellisena. Jumalauskliku ja seadusekuuleka inimesena. Kahtlemata väga hea müügimees. Üks ei sega ju teist, MSM?
  • Jah MSM, ma mäletan ka. See artikkel ilmus vist aastal 1997. Prntsus teenis kolleegidest kordades rohkem - ca 40 k eeki kuus.
  • Moraalne või mitte, pigem lähtuda, kas seaduslik või mitte, ja seaduslik see on, umbes nii nagu keegi MV Hoiu/Hansapanga aktsiatega teenis või Tartu Kommertspanga varad kuskile teise panga loomisse kadusid.
  • Mis teha, riigilt varastamist ei peeta patuks ja nii ka pangalt. Pank, koos liisinguga, raporteerib aasta lõpus ikka suurtest kasumitest.

    Mäletate, sellele Rapla mehele, endisele muusikule, kanti ka vist 1 mil $ kandis kogemata raha arvele. Mees pani rahaga kohe Saksamaale. Hiljem tuli tagasi ja taheti siin vangi panna. Kahjuks on nüüd surnud.

    Kahe panga ühinemisel kandus minu arvele ka mäletamistmööda üle 100 000 krooni. Mingite aktsiate müügist nagu teist korda raha. Mina, rumal, hakkasin pangalt küsima, et mis värk on, ja siis kadus raha kohe ära. Mis te arvate, et kui oleks kohe sularahas välja võtnud, et siis oleks see raha mulle jäänud vä?
  • ma tean ka seda meest aastast 97, müüs muuhulgas soodsalt kasutatud mobiiltelefone, mis olid häkitud (päritolu võib ise aimata) vot selline "jumalasulane" see mees
    võõra vara TEADLIK omastamine on igaljuhul illegaalne, isegi kui see justkui kogemata juhtub
  • artikli põhjal on see teie huiantsus paras M..N ja T..PEA
    aga sedamasti perverte on palju liikvel.
    kord kvartalis ikka mõni tõbras sisse astub
    jumalasulane? tundub et kui oled miskit vasakule pannud kellegi apsaka tõttu oled kohe jumalasulane, S-jalad ka kanged jumalasulased. paari tõbrast(jumalamehed) tean veel.
    ja lahe on see , et õigust jääb neil ülegi.
    kahju , et on 2005 mõnikord tahaks ikka väga käed käiku lasta.
  • TNT, sa oled vist valusalt kannatada saanud, et NII kuri oled? :-)

    Iga päev varastatakse autosid (minult korduvalt), iga päev röövitakse korterid (minult korduvalt), iga päev röövitakse tänaval (mind veel mitte, ptui), ...
  • MSM,
    põhimõtteliselt mulle ei meeldi VARGAD
    ja seda see huiantsus on.

  • ja muideks ei ole valusalt kannata saanud.
    loomulikult on mu tagant püütud varastada, raha välja huiata ja ka välja pressida.
  • Lugesin seda lugu enne siinse jutulõime algust ja ei olnud vaja isegi endale mingeid moraali testivaid küsimusi esitadagi. Tegemist on esmajärgulise suliga, ükskõik kas tal on selles pikaajaline kogemus või oli see esimene juhus. Selline käitumine annab kohe esimese järgu kätte. See, et tegu on jumalasulasega kinnitab ainult arvamust, et lunastust läheb ikka paluma see, kellel põhjust on. ;)
    Olen ise kogenud kõiki TNT poolt välja toodud ebamugavusi ja julgen arvata, et sellised keeramised on ikka väga argipäev ja levinud praktika. Rehepaplus. Nuta või naera. Aga ole ettevaatlik!
  • Kui liisingu poolt oli kinnistu suurus algselt notarile õigesti esitatud on süüdi tegelikult notar. Huvitav kas notar luges lepingu objekti puudutava osa täielikult ette või oli ka asjasse segatud. See muidugi ei õigusta pettust ja liisingu töötaja tähelepanematust.
  • MSM, raha ülekandmine kogemata on ikka teine asi, sellega ei kaasne ju mingit juriidilist alust, mis tõendaks raha õigusliku omandisuhte üleminekut. Samas, kui on lepinguga müüdud... no leping ja allkiri juba omab seaduslikku alust.
    Mis muidugi ei tähenda, et ma riigilt ja pangalt varastamist pooldaksin. Kuid kahjuks paljud suuremad (ja rikkamad) kisakõrid on just niimoodi Eestis oma varanduse kokku ajanud. Küll mitte kogemata nagu antud mees vaid plaanitult. Keegi vist isegi rääkis kuidas tal KGB-lasest sugulane ripakil asju ette ajas? Ja mees ise tahab end veel ärimeheks tembeldada hoopis :)
  • MSM, mis autodega sa sõidad ja kuskohas neid hoiad, et neid sinult korduvalt varastada üritatakse?
    Võib-olla oleks sellest teistel mõndagi õppida?
  • Mul savi, kes või mis see äkköljardär oli, aga täiesti mõttetu on alla mängida HL töötaja kriminaalset hooletust. Kui tegu polnud notari ja äkköljardäri kokkumänguga, siis on see sügavalt HL poolne probleem ja nende lugupidamatu ja räigelt hoolimatu suhtumine oma ülejäänud klientidesse.

    HL-l oli alati võimalus probleem lahendada kiriku keset küla ehitamisega ehk näiteks oma idiootsuse eest poole kinnistu väärtusest rahas välja käia ja oma nägu päästa. Ei usu, et ükski ratsionaalne inimene loobuks sülle kukkunud 0,5 X cash on hand 1 X vastu, kui viimane variant eeldab aastaid kohtute vahel traavimist, endast oluliselt suurema PR masinavärgi vastu võitlemist ja pidevat stressi. Siit järeldub, et kas äkköljardär oli tõesti vihane opportunist kes ei olnud nõus mõistliku kompromissettepanekuga (0.05 X või 0.1 X vms kompensatsiooni on totrus ja selline jama tulebki kukele saata) või otsustas HL, et vaatamata sellele, et tegime oma teistele klientidele tünga ja keerasime paljudel inimestel närvid (ja võibolla ka elu pikaks ajaks) tuksi, oleme õiged mehed ja ajame asja peeneks.

    PS Täpselt selline käitumismudel tõestabki seda, et igasugustesse finantshiidudesse tuleb ülima ettevaatlikkuse ja robinhoodiliku hoiakuga suhtuda.

    PPS Dont trust financing companies. Dont trust insurance salesmen.
  • Kui vaadata kuidas HP turu kõige madalamat intressi pakub ja puhtalt töötajate laiskuse või nõmedate sisekorraeeskirjade pärast teadlikult miljonitest loobub teise panga kasuks, siis üldse ei imesta, et HL samat liini ajab ja ennast maailma nabaks peavad, kes kompromissile ei lähe, kuna see solvab nende au ja uhkust ning pigem peksavad peaga kivi.
  • Hmmmm..
    Ise peaks seda mainima, et kui oleks olnud Kod.p. asemel oleks juhtinud HL tähelepanu tehtud veale või hiljem selle ilma igasuguse jauramiseta vabatahtlikult tagastanud.
    Ju ma ei ole siis "ratsionaalselt" mõtlev inimene.
    Aga eks inimeste sisemine eetika on erinev...
  • Aga kui Prantsus oleks ikkagi head advokaadid palganud? ...palgaks 75% kruntide hinnast. Võibla käiski küsimas ja öeldi, et asi mõttetu.
  • Vaata asi selles, et HEAD advokaadid sellise ahviäriga ei tegele.
    Kõik ju tunnevad üksteist.
    Teinekord laenu/liisingut ka vaja.
    See on ikka selliste nurgaadvokaatide teema.
  • noh, äkki Kaasik - tema ju tegeleb minuarust selliste afääridega meelsasti? Aga ma ise mõtlesin ka, et eks P. kindlasti külastas juriste :)
  • mõni hea advokaat oleks ehk meelsasti ka Hansa Liisingut esindanud eesmärgiga Prantsus süüdi mõista pangapettuses ja tema omagi osa kinnistust kahjude katteks arestida :)
  • Henno, ei ole sellist keisi seal.
    Näpukas, võla ülekandmine, hiljem not ost-müük. arendaja ei kontrollinud, hansa samuti jäi jutu põhjal mulje. või oli näpukas ainult võla ülekandmisel.
  • ja seda ka, et ega Kaasik loll ei ole,
    et peaga seina peksma hakkab.
    ta on ikka ärimees ja laenu/liisingut vaja ka hiljem saada.
    mitte mustas nimekirjas istuda ja vaadata kas sireen hakkab helisema kui panka lähed või ei hakka.
  • Arvestades, et kinnisvara hinnad on jõudsalt kosunud pole tõesti midagi imestada, et ka sellise kaliibriga mehed nagu Kaasik varsti Hansapanga ukse taga laenujärjekorras seisavad, et omale Mustamäele korterit osta. Varsti ka Marchel kahetseb, et kunagi Hansapangaga kohut sai käidud, kuna majaostuks nüüd laenu ei anta :)
  • Varsti läheb HP Marcelilt laenu võtma. :-)

    Algul oldi Marceli peale, eriti Mõis, väga kurjad. Huvitav, kas nüüd peetakse teda täiesti aktsepteeritavaks äripartneriks?
    Ma ikkagi ei saa aru, kas kogu see raha kuulub nüüd temale või on ta nn tankist? Kõige suurem osanik seal seitsmikus oli vist ikkagi O.Taal. Muide, ühes intervjuus, oli vist siis, kui ta oli suurima aktsiaportfelli omanik, ütles, et pole tal eriti mingit raha ja rikkust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon