Kesklinna korterihinnad 3 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kesklinna korterihinnad 3

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui lubate uuendan jälle rubriigi Kesklinna korterihinnad et lihtsustada lugemist.


    RAEKOJA PLATS (allikas minu numbrid city24st)

    5 jaanuar 2005

    Keskmine müügihind: 44 000 eek/m2
    Keskmine üür: 2 600 eek/m2 aastas
    Tootlus arvestamata vakantsust: 5,9%
    Vakantsus: 6krt müügil ja 12krt üüril city24:s


    13 september 2005

    Keskmine müügihind: 48 000 eek/m2
    Keskmine üür: 2 100 eek/m2 aastas
    Tootlus arvestamata vakantsus: 4,4%
    Vakantsus: 10krt müügil ja 10 krt üüril city 24:s
  • Murzilka

    Re: Kesklinna Korterihinnad 2 13/09/05 18:50



    Kristjan, ega ma ei väidagi, et minu öeldu on absoluutne tõde. Ja olen sinuga nõus, et teatud perioodildel oleks kasulikum laenata, teatud perioodidel aga üürida. Mõnes mõttes analoogiline situatsiooniga 'tehniline' vs 'fundamentaalanalüüs'. Veidi targem/kogenum inimene üritab mõlemit enda hüvanguks kasutada. Ei eelista üht teisele, vaid vajadusel on valmis kasutama mõlemat varianti

    Seoses 30 aastase laenuga veel üks oluline psühholoogiline aspekt, mis minu arvates mõjitab inimeste käitumist (s.h. otsust laenu võtmiseks või mittevõtmiseks). Laenuvõtja on seotud pangaga ja sellest 'ikkest' ei ole kerge vabaneda. Ja palgatöötajate puhul on selle tulemuseks tihti situatsioon: a) töötajad, kellel on oma arvamus ja b) töötajad, kellel on pika-ajaline eluasemelaen. Ja teise variandi alla minevatel inimestel on enamasti kõrgem stressitase (hirmust kaotada töökoht s.t. regulaarne sissetulek)

  • stefan, kas loed igakord kõik postitused algusest alates läbi:)
    mind viskab küll alati lugemata teadete juurde.
    seega vahet ei tohiks olla, kui palju postitusi on, et lihtsustada lugemist...
  • täna hommikul siis terevisioonis kinnisvarajuttu veidike. Kommenteerijaks Tõnis Rüütel. Kogu point, mis tema välja tõi, oli: ärge muretsege, tõusuks on veel ruumi küll! ärge üürige, ostke ikka!
    tema jutu lõppedes pani Marko Reikop pirni- TSITAAT: "ühesõnaga, ostke omale korter juba täna, sest aasta pärast saab sama raha eest 3 ruutmeetrit!"

    taustaks muidugi postimehe tänane uudis vanalinnas müüdud rekordkalli korteri kohta, mille ruutmeeter maksis 76000EEK
  • Ja üks tore artiklikene, mis küll selgelt maakleri huvides, postimehest siis seegi

    Kommentaar: Investeerige kinnisvarasse!
    14.09.2005 00:01
    Tiina Shein, Uus Maa turundusjuht


    Kommenteeri | Loe kommentaare

    Oma kodu ostmine on enamikule inimestest nende elu jooksul suurim ühekordne investeering, mis juba varakult ette võetakse, et see siis hiljem oma järeltulevatele põlvedele pärandada. See kõlab uskumatult idüllilisena, kuid inimesed sageli ei mõistagi, kuidas nad tegelikult endale oma kodu ostavad.


    Võib nii olla, et keegi tuttav ütleb neile, et oma kodu ostmine on kasulikum kui selle üürimine. Või lähevad inimesed kaasa üleüldise turutrendiga, kus oma kodu ostmine on kättesaadavam kui kunagi varem. Eestlasele on omane mõtteviis, et kui kõik ostavad, siis miks minagi ei peaks seda tegema.

    Investeering kinnisvarasse on parim abimees, mis aitab teil saavutada finantsilise vabaduse. Ja kui te olete kord selle saavutanud, siis ei tohiks küll ükski uks teie jaoks kinni jääda. Kui te olete juba endale oma kodu ostnud, siis on ka teise korteri ostmine palju lihtsam, ning jõudes kolmanda või isegi neljanda korteri ostmiseni, olete tõenäoliselt asjatundlikum kui kunagi varem. Ja mis põhiline, te ei kahetse neid investeeringuid kunagi.

    Mõelge positiivselt. Isegi kui see ei too teile lisaraha, sest kogu üürisummast tuleb teil tasuda laenumakseid ja kindlustust, siis sellele vaatamata on teil olemas märkimisväärne varandus, mida vajadusel maha müüa.

    Kinnisvarabüroos kuuleb tihti küsimust, kas tasub osta korterit, et see siis investeeringu eesmärgil välja üürida. Minu vastus on, et otse loomulikult.


    Püüdke piirata oma igapäevast tarbimist, ärge kulutage nii palju raha tarbekaupadele, nagu kallid autod, ehted, hinnalised rõivad, mille väärtus aja jooksul langeb ning mis võivad teid koguni võlgadesse viia. Investeerige kinnisvarasse!

    Uskuge, see toob teile lisatulu ja see aitab teid finantsvabaduseni, mida te nii väga ihkate! Muidugi pole korterite väljaüürimine ainus viis finantssõltumatuse saavutamiseks, kuid see on reaalne, lihtne ja käepärane samm, millega saavutate vabaduse oma unistuste täideviimiseks.

    Kindlasti tuleb meelde tuletada, et enne kui alustate oma esimest sammu vabaduse poole, konsulteerige kinnisvarabüroo üürieksperdiga. Saage temaga sõpradeks ja te näete, kui palju võib sellest kasu olla, sest nad teavad üüriturul toimuvast väga palju, neil on hindamatud koostöösidemed ja nad viivad teid parima investeeringuni.

  • See artikkel meenutab juba teleturgu ja MLM skeemidesse investeerima kutsuvaid üleskutseid. Albaania?
  • CharieF
    (mõtlesin et esimesel log in tuleb kõik teateid alla laadima, vabandan kui ei olnud vaja uuendada)










  • siiski usun et eestis pole piisavalt likviidset turgu kinnisvara üüriga endale finantssõltumatust teha. sisse hakkab tooma äkki siis, kui üheltmaalt laen on tagasi makstud. kuid kas kogu see aeg on kindel üürnik sees? vastasel juhul tuleb laenumakseid oma rahast maksta.

    kuid, tekitades positiivse käibe, saab iga korteriga veidi endale sissetulekut nii, et selleks midagi tegema ei pea, aga et seda finantssõltumatuseks pidada, peab see piisavalt suure hulga positiivse käibega katma senise palga, ehk siis et saaks sama raha mis tööl käies, ainult selle vahega et midagi tegema ei pea.

    AGA, selleks on sul vaja rohkemat kui kolme või nelja korterit. ma usun, et minnes panka jutuga, mille mõte küsida laenu 10 korteri või 10 korteriga maja ostuks, vaadatakse asja veidi imelikult, kas pole nii ?

    rakveres vist oli müügis maja, kus 16 korterit ja mõned lisaruumida erinevateks otstarbeteks (endine puhkekeskus or smth, aga võimalus kortermajaks teha), kuid hind oli minu mäletamist mööda üle 10mil. kui saaks nüüd aint laenu niipalju kuskilt...
  • to: CharlieF

    "mis küll selgelt maakleri huvides"!?!?

    See ei ole selgelt maakleri huvides, see on kirjutatud umbes 4 aastase lapse jaoks mõeldud selgitusena. Nii räige tekst, et paha hakkab. Ainus väide, millega ma nõustun on see, et ei ole igasugust pudi-padi osta. Aga panna see raha siis mõttetult kallite elamispindade alla rämeda võimendusega? Kui see turundusjuht on mõtlev inimene, siis ta kindlasti tunneb end halvasti, et oma tööandja huvides sellist sitta peab kirjutama.

    Ah jaa, hea point - osta mitu korterit, üüri välja, aga ise ära üüri. Huvitav kes need siis sinna korterisse üürnikuks tuleb, kui kõik aga ostavad ja keegi ei üüri?
  • Põllule ehitatud majad ei muutu kunagi Nõmmeks või Piritaks.

    ei saa tõnis paltsiga nõus olla (tsitaat visioonikonverentsilt), mõni asum tallinna lähedal võib saada sama kvaliteetseks ja hinantuks kui nõmme. viimsi vaevalt et selleks saab
  • pooling. 10 investorit, kes usuvad, et korteri ostmine ja välja yyrimine on tasuv.

    tahtsin siia smaili lisada, aga võibolla on tõesti rahaliselt mõtekam kui pensionifondi investeerida või hoiuse peal raha hoida.
  • goosh !!"#!¤"&%#
    tiina shein, kas su eetika on paremal järjel kui hans h. smithil?
    uus maa hinnati kunagi parimaks kinnisvarafirmaks..
    vähemalt selle juht oli koigi lemmik..
  • "Investeering kinnisvarasse on parim abimees, mis aitab teil saavutada finantsilise vabaduse. Ja kui te olete kord selle saavutanud, siis ei tohiks küll ükski uks teie jaoks kinni jääda. Kui te olete juba endale oma kodu ostnud, siis on ka teise korteri ostmine palju lihtsam, ning jõudes kolmanda või isegi neljanda korteri ostmiseni, olete tõenäoliselt asjatundlikum kui kunagi varem. Ja mis põhiline, te ei kahetse neid investeeringuid kunagi."

    See jutt tuletab mulle meelde ühte raamatut "Kuidas kinnisvara aitab jõukaks saada" v.m.s.
    Lugesin seda kunagi.
  • "Investeering optsioonidesse on parim abimees, mis aitab teil saavutada finantsilise vabaduse. Ja kui te olete kord selle saavutanud, siis ei tohiks küll ükski uks teie jaoks kinni jääda. Kui te olete juba endale oma optsiooni ostnud, siis on ka teise optsiooni ostmine palju lihtsam, ning jõudes kolmanda või isegi neljanda optsiooni ostmiseni, olete tõenäoliselt asjatundlikum kui kunagi varem. Ja mis põhiline, te ei kahetse neid investeeringuid kunagi."
  • Antud jutt tuletab mulle meelde ühte raamatut "Kuidas optsioonid aitavad jõukaks saada" vms.
    Lugesin seda kunagi.
  • naljamehed. tegelt sellest raamatust on ennem juttu siin olnud ka, aga lihtsalt turg on teine.
  • Nüüd võiks ETV veel midagi "Kapital" laatset teha, siis on tipp.
  • ETV peaks programmi lisama saate "Kinnisvaraturu ringvaade" ;)
    ..
    nagu "Kapital" eelmistel aktsiaturu hiilgeaegadel!
  • Saate nimi võikski olla "Kapital," sest eks kinnisvara on ka kapital juu. Vaatajate hulgas oleks see küll väga popp saade. Igal äripäeva õhtul peale AK-d vaataks telekast, kuidas uued majad kerkivad, inimesed laenu võtavad ja õnnelikult oma uutesse eluasemetesse kolivad. Mis täna uudist kodusel kinnisvaraturul? Kes ostab, kes arendab, ja mida? Mida teeb kinnisvara Euroopas, Ameerikas? Kas Kopli ja Kalamaja kesklinnaga juba samas hinnas või varsti isegi kallim? Juhtivate kinnisvarafondide tulemused? Välisinvestorite huvi plahvatuslik kasv! Spetsialistide arvamused, otselülitused KVB-de kontoritesse, kus noored näod tõsisel ilmel ruutmeetrihinna kujunemisest räägiksid. Välkintervjuud õnnelike ostjatega, kes kiidavad oma uut Siidisaba uusrajooni korterit. Mida aga teha seintesse vajuvate pragudega? jne.
  • Alustaks sellest et AK-s loetakse eelmise päeva kv hindade muutust ette.
  • Chatis käidi just välja, et saate nimi võiks olla "Mad Mortgage"
  • või siis "Lihtne Äri", saatejuhid Sille ja Triin.
  • ziff, oleksid pidanud vaatama eile Kanal 2 pealt saadet kahest linnaheidikust:) Aga pole hullu, järgmine nädal võid ju seda teha, algus oli vist 21:00 ja teisipäev:)
  • SidekicK'il õigus saate nimi võiks tõesti olla "Lihtne äri" või siis "Väga lihtne äri".
    Sisu osas ei tohiks kindlasti piirduda vaid lihtsa turuülevaatega.Et vaatajaid üles kutsuda ning neid positiivselt meelestada, võiks tuua sisse Aunaste "Meie" teema, kus ta uusmiljonäre usutleb.Tänane topstory oleks vanalinna korteri ruutmeetri hind on jõundud 76000ni, ostke see on teie viimane võimalus :)

  • samuti võiks olla reality show pundist, kes igaüks kindla eelarve eest ostab korteri kesklinnas, ning kolme kuu pärast võidab see, kes on kõige suurema profitiga maha müünud:)
  • Ziff, mine www.tv.ee. Sealt saad vaadata neid seriaalide arhiive. kahjuks 1 nädalase nihkega.
  • Uh-oh. Tänud info eest, aga ma veedan parem oma vähese vaba aja veiniklaasi ja elukaaslase või hea raamatu seltsis. Ei ole nilbemat asja kui need eestimaised lavastatud 'riääliti shoud'.
  • Tõtt öelda tundub hea raamat hetkel parem investeering kui kinnisvara, aga see on minu subjektiivne arvamus, mis kaldub konservatiivsusele, seda vähemalt kinnisvara osas ning üleüldises melus on see nagu hääl kõrbes...
  • ;-))) et neid teemaarendusi lugedes tuleb tahmatult meelde paraleer, kuidas kunagi mõned tänaval vahvlite myygi ja suhkruvatiga "rikastusid" ;) ma väga loodan, et kinnisvara nii möööduv trend pole
  • Vanalinna hinnad ei väljenda niivõrd sisemist nõudlust, pigem on rohkem seotud välismaalaste kasvanud huvi ja fondide konkurentsiga. Mägede hinnad on küll üle mõistuse ja TLN lähiümbruse hinnad lähevad mägedest juba ette...nt Jüri 2-toal vanas majas ca 800 000. Eesti Pank võiks juba sekkuda sellesse hullumeelsesse hinatõusu intressi tõstmisega ja koguda fondi raha et kõrgema intressi ajal seda kasutada. Praegused ostjad ei tee enam mõistlikke otsuseid vaid pigem panevad kahjumit lukku - st et mitte hiljem veel kallimalt osta nagu ajalugu on nidanud.

    Mõni TLN ümbruse rajoon on varsti väärtuslikum kui Nõmme või Merivälja - õige jutt, sest Nõmmel või Pirital on 1950-2005 pärit arhitektuuri kakofoonia. Ei mingit naudingut ilma kõrge aiata. Uuselamurajoonis on hetkel tsipa põllune, aga 5-10 a pärast on korralik haljastus. Seega kes praegu põllu suhtes nina kirtsutab ja mõnitab, siis 5 -10 a pärast otstab sealt v-o topelt hinnaga.
  • Loen siin erinevaid arutelusid, kuivõrd mõttetu rahapaigutus on korteri ostmine.
    Tehke mulle palun selgeks, milles nn keskmine eestlane niiväga hävib, kui ta on harjunud elama üürikorteris (igakuine kulu ntx 4000eeku+kommud) ja vahetab üürikorteri välja laenuga ostetud oma korteri vastu. Sissemaksu tal näiteks pole (pandib vanemate korteri) ja maksab edasi sedasama 4000 eeku kuus nüüdsest pangale. Tema elustandart ei ole karvavõrdki kehvenenud, pigem naudib ta oma kodu tunnet ja tal suht kama, kas homsel päeval vara tõuseb 20% ja ülehomsel langeb 40%. Tegu pole tema jaoks esmajoones investeeringuga ja hullu rahateenimise võimalusega, lihtsalt asjade loomuliku käiguga erinevate üürikate asemel oma kodus elada. A la tahan värvin seina siniseks, tahan teen tiibuliseks... ise otsustan.

    Kus siis teie, mõttetargad, elate ja kuidas te paratamatuid eluaseme kulusid väldite? Kui ma leiaks ka variandi, kus korterile kulub 0 eeku ja saan 4000 eeku kusagil mujal hirmus kavalat moodi rahaks teha, oleksin ka kahtlemata teist meelt... aga praegu ma mitte ei mõista, miks on inimene oskamatu rahakasutaja, kui ta pangalaenuga kodu ostab.
  • te siin ironiseerite, aga etv-s võiks tõesti olla majandus ja tarbijauudised. siis ehk ei oleks sellist buumi ja tehtaks ratsionaalsemaid otsuseid. muidugi, selleks on raha ja inimesi vaja.
  • kitsasking,

    kesklinna suhtes on mingi konsensus, soovitaks pigem üürida kui osta.
    äärelinnas sõltub sinu eelistustest. m2 hinnad on jälginud pangaintresside ja teiste laenutingimuste muutusi. praegu saad sama korteri mis paari aasta eest, ainult laenu maksad pangale rohkem. suurem raha, mis klient välja käib ei tähenda paremat kvaliteeti (nagu teistes tegevusvaldkondades a la mobiil). riskid on reaalsed (töökoha kaotus, intresside tõus jms), võit subjektiivne (uus MINU OMA kodu)
  • Noh, töökoha kaotus on iga vähegi normaalse inimese puhul siiski ajutine nähtus. Ning päris peost suhu ka ei soovitaks elada, mingi puhver võiks ikka olla vähemalt intresside maksimisekski sellel raskel ajaperioodil, kui tuleb täistööajaga tasuta tööd teha, ehk siis ennast müüa ja uut töökohta otsida.

    Ka üürimise puhul võib töökoht ära kaduda. Üürileandja vaevalt teatud osa üürist nö. võlgu annab (ja tahab selle eest ainult nt. viivist, mis tõsi, erinevalt intressist võib väga suureks kujuneda).

    Mõttetu teema tegelikult.
  • Isikliku eelarve seisukohast on tähelepanek,et oma kodu tähendab võrreldes üürikoduga paindumatust töökoha piirkonna valikutes, vastasel juhul on kõrged kütusehinnad nuhtluseks.

    Kõrged kütusehinnad on igati mõistlikud kuna tõstab ausse logistika - ei ole otstarbekas kõigil üksi autos 50km tööe ja siis 50km koju iga päev sõita.
    Sõidu vältimiseks ongi kasulik üürikodude likviidne turg, mida paraku ei kipu tekkima kuna kõik "eelistavad" maksta intresse pangale aga mitte näiteks kinnisvarafondile(üürimajade haldaja), kelle osakuid seesama üürnik võiks omada! Seeläbi võiks ka majandus tervikuna efektiivsemaks kujuneda.
  • mis eelis on oma kodu omamises?
    sa void ju linnas korterit yyrida ja maal miski palkmaja ise pysti panna.. 4x odavam?
    probleem on pigem selles, et miks ei ole n. 2000 eek/kuus yyrikööke? 20 ruutu? eurokorras, kööginurga ja dushi-toiletiga?

    koik ei taha oma kodu, vaid eksisteerida ja raha koguda, kulusid minimeerida.
    v6tke jaapanist eeskuju - seal on kabiini-torud kus on vaid voodi ja tv,
    nagu nagime "yle piiri" saates. heal juhul 2-3 ruutmeetrit-kuupeemtrit ööbimiseks.
  • Seega võiks teha foorumi postituste põhjal järelduse, müüge oma korter kesklinnas maha (laenuvaba) ja hakake üürnikuks.
    Huvitav oleks teada, palju selliseid inimesi on, kes niiviisi talitaks,usun, et kaduvväike protsent.

    P.S Tõuseb laenuintress, tõuseb üürimakse.
  • No see Jaapani "kabiini-torud kus on vaid voodi ja tv ... heal juhul 2-3 ruutmeetrit-kuupeemtrit ööbimiseks", mille eest 2000 eek/kuus võetaks oleks iga kinnisvaraarendaja unistus. Samal ajal kui nii Tallinna sees kui ümber laiuvad kasutamata maalapid, mida täita uute "torudega".
  • äripäev: TeliaSoneral on nägus pakkuda Telekomi aktsia eest 10 eurot

    tuues paralleeli, kesklinna korteri eest on nägus maksta 100 tuhat eurot või rohkem, kui saad maksa rohkem. mina TS asemel ei maksaks nii palju, kuna mingi hetk peavad praegune makstav rahavoog olema õigustatud tulevaste dividendidega\ üüriga või protsesside reeengineeringust saadava kokkuhoiga\ hoiad toidukorvi arvel kokku.
  • .... või isaettevõte paneb emaettevõttega leivad yhte kappi (sünergia)
  • Jaapanis on ntx. tehnofirmadel küllaltki populaarne pakkuda offices ööbimisvõimalust (laua all lahtikäiv voodi, majas tasemel köök ja pesemisvõimalus). Näiteks inimesele, kelle pere elab väljaspool Tallinnat oleks see täiesti OK lahendus 8-)
    Ka ööbimistorude mõte on, et kui sa ei ole kodune inimene, pole mõtet maksta astronoomilist raha nn. standardkorteri eest - piisab mõistliku hinnaga voodikohast.
  • Kitsas King

    1) TÄNANE intressimäär on TÄITSA EBAHUVITAV sellele, kes laenab 20,30,40 aastat 6-kuu EURIBORi baasil. Ainult mingi viimaste 20 aastate keskmine (+riskipreemia) oleks mõistlik kasutada.

    2) Korterite ehituskulude ja nende müügihindade vahel, saab olla nii suur vahe kui täna vaid ajutiselt, ehk just aastad pärast seda et pangad on oma laenamine lõdvendanud. EHITAMINE TOOB HINNAD ALLA.
  • 3) Jah, eesti palgad tõusevad. Aga eesti kasumid vähenevad. (Eriti võõrandamiskasumid).

    (OK Sillamäe, Rapla jne kus võib osta uut korterit 9000 eek/m2 - seal nad odavamaks ei lähe)
  • Tänane pangandusstatistika näitab et eraisikud laenasid juurde 1,6 mrd augustis. Nende pangakontodel jäi raha samale tasemele kui kuu aega tagasi.
  • mis üldse euribori ajalooline keskmine on?
  • hex
    teine variant on kasutada tänane 20-aastane intress. Saksa riik laenab praegu (20y-Bund) intressiga 3,46%. Eesti korteriostja vastav number oleks....5-6%?
  • Tegelikult on kõige odavam olla KODUTU!
    Elamise/üürimise/rentimise/liisimise peale ei kulu üldse pappi!
    Supiköögist saab supi!
    Vabanevad vahendid võib paigutada OPTSIOONIDE ALLA!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon