Hüvasti Euro - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hüvasti Euro

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=11238137
    Järjekordne põhjus miks ei saa Euro alates 01.01.2007 käibele tulla. Tundub, et hr. peaministri poolt lubatud mullide lõhkemise aeg hakkab lähenema.
  • toivo, äkki oleks parem olnud ikka Delfi foorumitesse jääda, LHV lehel on Sinu kommentaar pehmelt öeldes naljakas ...
  • Delfiin: Tänan lahke nõuande eest. Ongi naljakas, kuid korterielanike kommunaalkulude hinnatõus on vältimatu. Vaevalt see inflatsiooni langemisele kaasa aitab.
  • Ma pakun, et juhul kui suur osa sellest põlevkiviõlist on Eestist välja müüdud, siis tulemuseks on suurenenud tulekahjude arv talveperioodil. Ega inimesed ikka külmas elada kannata. Hakatakse kütma elektriga (suureneb kindlasti ka elektriradikate müüjate käive).
    Minu teada just paljude NL ajal ehitatud paneelmajade (nii Tallinn kui muu Eesti) elektrijuhtmestik ei tohiks sellisele koormuse kasvule vastu pidada. Tulemuseks juhtmete ülekuumenemine ja potentsiaalset tulekahjud.
  • Bundesbank warns on eurozone rush
    By Ralph Atkins in Frankfurt
    Last Update:1:50 PM ET Jan. 23, 2006

    Germany's Bundesbank on Monday issued a blunt warning against rushing the expansion of the eurozone currency bloc and criticised prospective member Estonia over the size of its current account deficit.
    MARKETWATCH TOP NEWS
    Serono still looking for buyer
    DaimlerChrysler to trim management
    Pfizer's inhalable insulin seen getting U.S. approval
    Asia rebounds on crude-oil decline, gains in New York
    Disney board meets on Pixar
    Free! Sign up here to receive our Taxing Times e-Newsletter!
    TRADING CENTER


    E*TRADE


    Estonia had until recently been expected to join the existing 12 countries that comprise the eurozone next January.

    But its hopes of meeting the membership criteria, along with those of Lithuania, have been set back by the impact of higher energy prices on its inflation rate.

    The intervention by Germany's central bank is another blow for the European Union's newest members, which see joining the eurozone as a chance to boost growth and trading links. Slovenia appears the only country left in the running for entry in January 2007.

    The Bundesbank, which in the late 1990s expressed serious reservations about Italy and Belgium joining the original eurozone members, is one of the most powerful voices within the European Central Bank.

    In its latest monthly bulletin, the Bundesbank did not comment on which countries should join the eurozone or when. But it warned that rushing eurozone entry would make harder the task of setting an appropriate exchange rate. The wrong exchange rate could widen the current account deficit further and lead to "corresponding adjustment costs," it argued.

    The official criteria for eurozone membership do not refer to current account deficits, and the Bundesbank accepted that running a deficit was a normal part of a catch-up process with more affluent countries.

    The bank argued, however, that the deficits of Estonia and Hungary have been significantly higher than appropriate at their stages of development.

    Hungary has also seen its hopes of eventual eurozone membership set back as its public sector deficit has ballooned significantly beyond the 3 per cent of gross domestic product limit set under EU rules.

    Estonia's current account deficit was equivalent to about 10 per cent of its GDP last year, down from 13 per cent in 2004.

    Hungary's current account deficit has been running at about 9 per cent of GDP in recent years.

    On Monday night, Slovenia received confirmation that it was likely to be given the go-ahead to start the final technical preparations for membership.

    "Slovenia has fairly good prospects of joining," said Karl-Heinz Grasser, Austria's finance minister.

    But he told the European Parliament: "Regarding Estonia and Lithuania, as the figures stand, things look bad". Austria holds the EU's revolving presidency.
  • Iroonia selles, et kui kinnisvaraturg langeb kiiresti kevadel, võiks nii inflatsiooni- kui ka jooksevdefitsiidiprobleem paraneda.
  • Jooksevkonto defitsiit ei ole Maastrichti kriteerium. Nii et sellest jahudes võib tunda demagoogianoote sakslaste poolt.
  • "The wrong exchange rate could widen the current account deficit further...."
    Et siis nagu 15,64664 polegi see lõplik tõde, või on fritzud jälle demagoogiat harrastamas.
  • Puudub põhjus eeldada, et Eesti Pank krooni enne Euroga liitumist ei devalveeri, kuna kivisse raiutud see vahetuskurss ju ei ole. Ekspordi turgutamiseks oleks hea doping. Lisaks kohitseks tarbimismaaniat. Igatpidi kasulik, vaata kuidas tahad.
  • suffiks
    kuna eesti palgad liiguvad ladusalt nii üles kui alla, ei oleks siin devalveerimises mingit kasu.

    Siin on oodata teistsugust arengut, ma arvan. Kinnisvarahindade langus => Laenamine pankades kuivab kokku => Jooksevdefitsiidi finantseerimist enam pole => Majanduslik langus (eelkõige kinnisvara ja sellega seonduvas)

    Vähem tööjõu kinnisvarasektoris => rohkem tööjõu tööstusele (palkade pidurdumine)=>välistasakaal taastumine
  • suffiks,
    kui ma õigesti mäletan, siis krooni kurssi saab muuta ikka RK ja miski räige (>2/3) enamusega.
  • Faktilise märkuse korras: eesti krooni tagamise seaduse muutmiseks on vaja vaid lihthäälteenamust. Selle seaduse paragrahv 2 sätestab, et eesti krooni ametliku kursi määrab Eesti Pank Saksa marga suhtes; Eesti Pangal ei ole õigust Eesti krooni devalveerida.

    Vahepealsete seadusemuudatustega tuleb viited saksa margale lugeda viideteks eurole, Eesti astumisega EL-i tuleb krooni tagamise seadust lugeda koos EL õigusega.

    Tihti jäetakse tähelepanuta, et eurole ülemineku kurssi ei määra mitte Eesti Pank või Riigikogu, vaid ECOFIN, tõsi küll kõikumispiiridega (http://www.ecb.int/press/pr/date/2004/html/pr040627_2.en.html).

    Bundesbank'a sõnavõtud praegu on pigem musklite näitamine mis on suunatud mõnede kandidaatide reputatsiooni õõnestamisele.
  • tegelikult oleks ju palju kergem arvutada kui vahetataks raha 1:15 kursiga ehk revalveerida väheke, devalveerimine kursini 1:20 oleks natuke palju juba vist:)
  • Kes vahe kinni maksab?

    Loe eelnevat postitust, ERM II ollakse fikseeritud kursiga, kõikumispiir on 15%. Kui sa revalveerid või devalveerid üle selle siis tuleb uuesti järjekorra sappa minna ning jälle kaks aastat ERM II istuda ning tõestada et sa uut kurssi hoida suudad.
  • halvad uudised kui analüütikud täppi panevad.Samas on arusaamatu kuidas inflatsiooni peatada kui eurot ei tule.inflatsioon peaks suurenema kütusehinnaga ka 2007 aastal.
    Või kütusehinna tõus 2007 peatub???

    kui Eesti ja Leedu tõesti eurole üle ei lähe siis see ka negatiivne börsidele.
  • Euroopa Komisjon lööb juba eelmise aasta septembrist seda trummi, et Eesti ja Leedu eurole üle ei lähe (ok, väikeste variatsioonidega, aeg-ajalt on ka positiivsemaid toone). Kui seda mantrat piisavalt kaua kultiveerida, siis ei juhtu börsidega midagi, pigem oleks üllatus kui eurole tõesti üle minnakse.
  • Nüüd on vist Almunia öelnud, et tõenäosus on kõrge et Eesti täidab euro-kriteeriume käesoleval aastal.

    Samuti et see oleks Eestil lihtsam järgmisel aastal


    ???
  • LHV võiks klientide portfellis EEKi eurodena hoida. Oleks vast huvilisi rohkem kes oma raha LHVsse paigutaks! Üks mõte uitas...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon