Kapital iseseisva elu alustamiseks - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kapital iseseisva elu alustamiseks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Plaani hakata oma lastele iseseisva elu tarvis kapitali koguma (lapsed 4 ja 2 aastased). Kas siin olijad oskavad midagi soovitada mida kuhu ja kui palju igas kuus panna et 18 aastaselt saaks nooruk endale iseseisvasse ellu astumiseks korraliku stardikapitali
  • Kui palju on "korralik" stardikapital ?
  • Soovitaksin paigutada iga kuu näit mingi summa Investeerimis fondidesse.
    Seal on risk hajutatud ja 16. aastaga peaks päris korralikult seeme kasvama.
    Et hajutada ise veel riske siis investeeri erinevatesse fondidesse.
    Näit esimesele lapsele EYP ja teisele HP või LHV. soovitavalt aktsia fondidesse.
  • LHVs on olemas selline toode nagu Lapsekonto

    Link 

  • paindlik ja soodne
    Alustada võid juba 500 krooniga kuus. Vajadusel saad igakuisetes maksetes pausi teha või hädasti vajamineva summa välja võtta. Lapsekonto ostutehing on 1%, min 29 krooni. Haldustasu Sa esimesel aastal ei maksa. Edaspidi on see min 25 krooni kuus.

    Kui suured need tasud siis on? 25x12 ehk 300kr haldustasu ja 500kr iga kuu sissemakse juures 29kr x 12 ehk 350kr?
  • Elu alustamise kapital on lugemine.Las lapsed loevad sarja "Seiklusjutte maalt ja merelt" läbi ja esimesed miljonid on juba olemas.
  • Ei taha saatana advokaati mängida, aga soovitan vähemalt läbi mõelda ka elukindlustusseltside pakkumised. Investeeringu tootlus tuleb küll nullilähedane, aga on võimalik osta elukindlustuskaitse enda surma puhuks - s.t. kui leping on ntx. sõlmitud 500000 kroonile ja sured hommepäev, siis laps saab ikkagi selle summa kätte.
    On muidugi ka teisi võimalusi riski maandamiseks:
    http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=87507
  • LHV Lapsekonto on siis LHV Kasvukontoga sama struktuuriga toode, kuid mõeldud just oma laste arvele raha kogumiseks.

    Ma usun investeerimisse ja Kasvukonto oma ülesehituselt on väga puhas investeerimistoode. Samas kui pankade pakutavad elukindlustuste ja muude kellade-viledega tooted on peamiselt kasulikud pangale, tootlust sealt eriti otsida ei tasu.
  • Vaevalt, et mõni firma pakub toodet, mis talle endale kasulik ei ole ;-) Ma olen ka selle koha pealt nõus, et pangad ja kindlustusseltsid ise ajavad vett segaseks, tuues turule investeeringuriskiga elukindlustusi, aktsiaindeksiga seotud hoiuseid jne.
    Aga elukindlustust ma niisama lihtsalt maha ei kriipsutaks. Tegemist on selgepiirilise tootega, millel on oma nišš - kindlasti mitte mingite kellade-viledega.
  • algatuseks peaks välja mõtlema, kui suur on sinu riskitaluvus. no tead küll, suurte (aga tarkade) riskide võtmisel on ühest küljest võimalik et 16 aasta pärast saad tagasi vähem, kui sisse panid, aga reaalsem on see, et võtad välja kordades rohkem, kui sisse panid.
    alternatiiv on vähese riskiga asjad, nagu eelpoolnimetatud elukindlustusfondid: saad kätte just niipalju, kui sisse panid, paar kopikat ja meelerahu võibolla pealekauba.
  • Sry - ka elukindlustusest võid kätte saada KORDADES rohkem, kui sisse panid. Lihtsalt riskid ja rewardid on täiesti teist tüüpi.
  • Küsimus selle lapsekonto kohta - kuidas maksustamisega on: näiteks kui võtad raha välja kui laps 18 aastaseks saab? Seal kasvukonto pluss all võiks mingi instrument olla mis toorainesse invesesteeriks - nafta, metallid jne.
  • Maksusubjektsus kehtib lapse suhtes nagu täiskasvanutel.
    Tulumaksu tuleb tasuda maksuvaba tulumäära ületavalt summalt ning kui on arvestatud lapse kohta ka isikliku tulu vähendamise võimalusega (nö maksuvaba tulu lapse kohta) siis see proportsionaalselt lapse teenitud tulule hoopis väheneb.

    Lastega siis nii, et ühe-kahe lapse puhul on kasulik eraldi aga alates kolmandast lapsest võib juba isiklikul kontol hoida(teenustasukulu sääst), kui see majanduslikult otstarbekam tundub.
  • Raha tuleb ja läheb. Muutuvad valitsused ja riigikorrad. Minu vanemad kinkisid mulle korteri. Väga väikese küll, aga ikkagi "oma tuba-oma luba". Majandama tuli muidugi ise hakata. Nüüd olen oma mõtteid suunanud samuti sinna poole, et lastel oleks võimalik oma elu alustada oma katuse all. See ei pea ju olema miljonivaatega või tohutult "euro". Sellesse ei saa suhtuda kui kinnisvarainvesteeringusse vaid kui laste elukvaliteedi alustalade rajamisse.
  • "Jurmala", kas sa tahad kasumi hiljem natuuras välja võtta? ok, väike nali.
  • Metsik...imelik nali sul jah - lapsi sul vist pole!
    Maksustamise all mõtlesin, et kui lapsele näiteks kooliraha välja võtta kui laps 18 saab kas siis tuleb kasumi pealt tulumaks? See lapsekonto vist sama mis kasvukonto.
    Ise mõtlesin, et kui asutada mingi sihtasutus ja seal luua lapsekonto LHV-s ja siis seda raha sihtotstarbeliselt kasutada näiteks lapse koolirahaks.. , et siis vist tulumaksukohustust ei peaks tekkima praeguse seadusandluse alusel. (sedused võivad muidugi 18 aasta pärast olla muutunud)
  • Kunagi oli LHV meeste poolt selline jutt, et taotletakse maksusoodustust kasvukontol, kui vähemalt viie aasta jooksul sealt kasumit välja ei võeta. Kuidas see edenenud on?
  • SEBs olemas selline toode nagu kasvuportfell, toode on juhitud strateegiaga ja raha liigutatakse koguaeg erinevate fondide vahel. Seega kindlat tootlus ei ole kõik tootlus fondide põhjal. Peale 12 aastat saab tootluse välja võtta tulumaksuvabalt.
  • See SEB kasvuportfell on mingi elukindlustustoode ja kindlustatu peab vähemalt 15 astane olema.
  • stocker seda juttu olen ka mina kuulnud nii umbes 2 aastat tagasi ja ilmselt pole see kuhugi jõudnud ....
  • rick12
    Kas see ei olnud Rain Lõhmuse seminaril Radisson`i teisel korrusel? Oleks huvitav teada, mis sellega ikka saanud on?
  • Ei mäleta täpselt, aga ootame huviga LHV kommentaare
  • Kasvukonto maksusoodustusest - antud lahendus oleks kliendile ikkagi liiga kalliks kujunenud ja jäi seetõttu ära. Sellepärast pole ka rohkem sellest kuulda olnud, kuid plaanid on endiselt jõus - otsime kliendi jaoks paremat lahendust.
  • hea kasvatus,
    head geenid
    ja soe käepigistus
  • Kui Sul on tõsine tahtmine ja oled aldis uutele väljakutsetele on mul Sulle ehk üks võimalus pakkuda.Aga sellest siis juba pikemalt kui Sul huvi on.
  • ystrexil on arvel 43 miljonit Savisaare kinnisvaratehingute raha, mis oleks vaja kiirelt ära liigutada. Kes lubavad oma arvet kasutada, saavad poole omale vms.
  • Osta Ekranast!! Kui õnneks läheb, võid veel isegi kolmikud teha - jätkuks kõigile. Kui aga halvasti, noh... siis pole ka veel hilja otsast alustada.
  • ytsrex

    LHV foorumites sallitakse paljude erinevate investeerimistoodete soovitusi, täiesti vabalt võib arutada ka teiste pankade poolt pakutavate toodete üle, näiteks on meil teemad Ühispanga Kasvuhoius vms., Trigoni Teise Laine fond jne.

    Aga heaks tooniks ei saa küll lugeda igasugu võimaluste pakkumist, mille kohta lähemat infot ei avalikustata ... kui tegu on tõsiselt võetava investeeringuga, siis kannatab ka avafoorumis välja öelda, millega on tegu ...
  • CRIBU123

    Peale seda kui LHV kaotas septembri alguses kontohooldustasu III samba pensionifondi osakute hoidmisel on LHV Täiendav Pensionifond kõige soodsam viis pikemajaliseks investeerimiseks väiksemate summadega regulaarsete sissemaksete kaudu, minimaalne ühekordne sissemakse 150 EEK, saab investeerida püsikorraldusega, teenustasu ostul ja müügil 1% summast, hoidmine siis tasuta ...

    Ma eeldan, et lastele stardikapitali kogumisel peaks risk olema samal tasemel pensionipõlve kindlustamiseks kogutavate summadega - seepärast peaks pensionifond hästi sobima, mujal selleks pakutavad spetsiaalsete toodete investeerimisstrateegia on ka analoogne pensionifondide omaga ...
  • Suured tänud postile vastajatele. Astun üks päev LHV kontorist läbi siis saab juba ka ilusti paberil näha mida siis tegelikult valida.
    To: ytsrex räägi oma ideest lähemalt siin samas foorumis. Saab asja konstruktiivselt arutada ja kuulda ka teiste spetsialistide nõu.
  • Mis rahvas sellest läbi sihtasutuse kasvukonto kasutamisest arvab?
  • ei taha negatiivseimat vaadata, kuid sihtasutust ei saa pärida (s.t. asutaja isikut ei saa pärida). ühene vastus ja kohtupraktika muidugi puudub, kuid kindla peale mängimine see pole.

    teiseks, sihtasutusel saab määrata vara saaja sihtasutuse eesmärgi täitumisel või lõpetamisel. mugav võimalus, kui sihtasutusele annetamist mitte soovida tulumaksu soodustuse nimekirja - sellisel juhul peab olema mõni riiklik asutus vara saajaks lõpetamisel.
  • to CRIBU123
    Tahan just sulle seda pakkuda,kuna sa mõtled oma laste tulevikule.
    Kirjuta yts@hot.ee
    to HENNO VIIRES
    Kahjuks ei saa.Aga olen valmis ka sulle vastama.
  • ytsrex, henno.viires@lhv.ee ootan vastust pikisilmi
  • Henno, kui viitsid, seleta lähemalt kuidas oleks mõistlik lastele raha koguda oma III samba pensionifondi kaudu.

    Kuna III sammas on vist (vähemalt osaliselt) tulumaksuvaba, siis on see mõte üsna intrigeeriv - samas on minu jaoks hetkel segane, kuidas lapsed suureks saades minu pensionifondist raha kätte saavad ja millised kulutused sellega haakuvad?
  • Mulle tundub, et mingi nutsakas pappi lapsele tema 18 sünnipäeval puhtalt kätte, ei pruugi olla parim investeering. Usun et 95% 18-aatsastest laristab selle raha lihtsalt maha ning 1-3 aasta pärast on järel tühjad pihud. Alternatiiv oleks ehk mingi sihtotstarbeline toetus a la raha ülikooli õppemaksu tasumiseks vms.

    Ise olen vaikselt mõelnud, et parim investeering lapsele on lapse panemine 'õigesse' kooli (nt. Inglise kolledzh, Prantuse lütseum, Reaalkool , GAG ja veel paar muud kooli Tallinnas, teiste linnade k0ohta ei oska kahjuks öelda). Ehk siis nö. eliitkooli. Kusjuures, tähtis pole niivärd see, et ta selle kooli viielisena lõpetaks, vaid pigem see, et laps satuks 'õigesse' keskonda - kus õpivad edumeelsemate vanremate lapsed, kus tal tekiksid vajalikud sõprus- ja tutvussidemed edaspidiseks eluks.

  • Mõelge välja, millist tulevikku te lapsele tahate - ka poliitiku, suurärilase, eduka keskklassi, vaimuinimese vms. Ja andke siis ise eeskuju, pluss vajalikul hetkel pisuke materiaalne toetus :-)
    IMHO 'õiged tutvused' ilma korraliku kodupoolse panuseta genereerivad pigem Kroonika staare ja poliitikuid, kui tõelisi ärimehi. Kasvõi juba sellepärast, et paljudel eliitkooli lastel puudub praktiliselt igasugune kokkupuude 'madalamate klasside' eluga - ja kui edasises elus need kogemused omandatakse, võib see paganama valus olla.
    Mitte, et ma ise mingi eeskuju oleks - lapsed käivad ikka suht. 'valgetes' koolides :-/
  • to murzilka

    Edumeelsete vanemate laste kooli panemine ei pruugi ka mitte hästi lõppeda!!
    Kui ikka ise pole samast puust siis on sind suhteliselt lihtne kõrvale tõrjuda (vaene lapse psüühika) ja kõrvaletõrjutuna vaevalt sulle ka erilisi tulusaid sidemeid tekib... tekivad sidemed aga mitte õigetega !
  • Laste kasvatamine hakkab pihta juba enne nende sündi, suhelda on vaja.
    Kui keegi arvab, et noh ta ju liiga väike, mis talle rääkida siis ta võitleb hiljem tagajärgedega.
    Olen pigem seda meelt, et parem ülesuhtlus kui alasuhtlus.
    Plika esimene sõna tuli 5,5 kuu pealt poisil 6,5 kuu pealt.
    Muidugi sõltub eesmärgist. Mõni sünnitab sünnitusabi rahade nimel kah.
    Samas ei ole see inimese hakatis mingi eraomand ka.
    Ühel hetkel tuleb nentida fakti, et kasvatuse aeg on läbi ja lapsest tuleb lahti lasta.
    Nii halvasti või hästi ta seda oskab läheb ta oma teed.
    Häda sulle endale kui ta sinust siis lugu ei pea.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon