Päikeseenergia aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Päikeseenergia aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen JASO-s $6.50 juurest sees selle teesiga, et see CEO ülevõtupakkumisest tingitud $6.80 tase ei pea positiivsete uudiste tulvale vastu.
    Päikeseenergia makro osas ootan turule positiivse üllatusena tulevaid arenguid ja teine poolaasta tuleb samuti üle ootuste hea.

    Teise poolaasta kohapealt on väga raske negatiivseid üllatusi oodata kuna see on juba ca 9 kuud hindades sees olnud. Kõik teavad, et H2 tuleb surmkindlalt nõrk või väga nõrk.
    Kes täna Q3 ja Q4 ja H2 peale mõtleb võib üldse eksida. Sest täna on vaja mõelda juba, mida toovad 2018. ja 2019. aasta. Igatahes mina vaatan palju kaugemale.
    Igas mõttes on JASO napakalt odav. Kui mul lastakse ilma kaotuse võimaluseta panuseid teha, siis miks mitte.

    No ja see kvartal oli järjekordne ettevõte alla rääkimine ja investorite hirmutamine.
    Kui aktsia ronib üle $6.80 taseme, siis võib ülevõtupakkumise episoodi igaveseks unustada.
    Minu silmis näitab aktsia viimaste nädalate ja viimaste päevade käitumine tugevust.
  • Heade tulemuste peale oli JASO eelturul vist mingi 7% üleval ja päev lõpetati miinuses.
    Ei näinud mina seda tugevust seal mitte.
    Aga peale tänast Trumpi säutsu saab siit turult ilmselt edaspidi vett ja vilet :)
  • harley
    Heade tulemuste peale oli JASO eelturul vist mingi 7% üleval ja päev lõpetati miinuses.
    Ei näinud mina seda tugevust seal mitte.
    Aga peale tänast Trumpi säutsu saab siit turult ilmselt edaspidi vett ja vilet :)


    Millist neist arvukatest silmas pead?
  • JA Solar likely to report Q3 loss, says Axiom Axiom analyst Gordon L Johnson III says his recent checks indicate that China and global prices for modules and cell dropped slightly last week, while spot prices for polysilicon and multi wafers used to make solar modules and cells rose sharply from July 12 to August 9 and have since been stable. As a result, the analyst calculates that companies which bought the raw materials at spot prices have seen their margins on solar cells fall to a record low -12.9%, while module makers who bought the raw materials at spot prices have margins of -3.7%, the lowest level since Axiom began tracking them. Given these trends, Johnson predicts that JA Solar will report a Q3 pretax loss of $10M and warns that the company's results could deteriorate further in Q4.


    Gordon Johnson täna. Täpselt see, mida ma eile kirjutasin.


  • JKS - total revenues +39% YoY, EPS $0.28 versus $1.28 year ago. While ASPs declined during the quarter, prices along our supply chain remained relatively high and impacting our margins.
  • Net income ainult US$9.0 million non-gaap. Vaadates et Q3 guidance on neil kõvasti alla Q2 tulemuse, siis on suur risk varsti lõppev kvartal kahjumiga lõpetada.

    Noh, vähemalt suutsid Q2 käivet aastases võrdluses märkimisväärselt tõsta, aga midagi ilusat siit rohkem ei paista ja analüütikute 2018 EPS hinnangud on mumeelest üleliia optimistlikud solari sektoris. Ses suhtes et globaalse nõudluse kasv on tõenäoline, aga sama kiiret kasvu suudab näidata ka pakkumine. JKS pole Q2 suutnud kulusid alla tuua, Q3 on see samuti välistatud, Q4 on mõnevõrra lahtine.

    Short CSIQ.
  • Vanameister solari karu Gordon Johnson ennustab, et USA kehtestab Hiina solarile täiendavad kaitsetollid. Ametlik seisukoht võetakse juba sel reedel. Miskipärast viimastel päevadel on langenud nii Hiina kui USA solari aktsiad korraga. Varem peeti analüütikute poolt seda USA solari võimaluseks tuhast tõusta.

    https://www.benzinga.com/analyst-ratings/analyst-color/17/09/10080991/gordon-johnson-short-chinese-solar-stocks-ahead-of-pote
  • Kasutasin see nädal SPWR alet ära ja lisasin $8.50 juurest kahe käega - nii aktsiaid, kui 2019 call-e. Kui saab veel odavamalt, siis lisan.
    VSLR samuti odavmüügis, lisasin $4.10 juurest. Konkurent RUN meeldib samuti, kuid VSLR valuatsiooni poolest odavam ja kasv kiirem.
    HQCL hakkab ka huvi pakkuma, näpp päästikul. Aktsia tahab varsti lendu tõusta.
    Ahjaa, CSIQ, aktsiad juba ammu olemas, plaan lisada 2019 või 2020 call-e.

    Kõik mainitud aktsiad teevad veel sel aastal uued tipud ja kui ralli käest ära läheb, siis võivad veel kurat teab kuhu jõuda. Kurat teab kuhu jõuavad niikuinii lähiaastate jooksul.
    Kaitsetolle ma ei karda. Otsus on täiesti ükskõik. Samas, tehniline reaktsioon võib selle peale päris korralik tulla - kasvõi -50 %. Plaan on teada - kui aktsiad tappa saavad, siis kasutan võimalust ära positsioonide suurendamiseks.
    Samas pean kaitsetollide tulemist ebatõenäoliseks.

    Makroväljavaated suurepärased, nihe turupsühholoogias juba kolm kvartalit vana. Karud ei saa ikka veel asjast aru, elavad minevikus. On vaja kaugemale vaadata, sõbrad. Kaugemale, kui järgmine kvartal.

    Vabandused ymeramehele, et käin oma über bullish jutuga närvidele.
  • Axiom initiation: JKS, Sell, $10 target.

    See ei puhu muidugi pikas plaanis pilli, rohkem headline. Homme on niikuinii first ruling, mis tänase vehkimise stockis suht pisikeseks teeb.
  • Tõesti vist viimane aeg päikeseenergiasse investeerida:
  • ymeramees
    Axiom initiation: JKS, Sell, $10 target.

    See ei puhu muidugi pikas plaanis pilli, rohkem headline. Homme on niikuinii first ruling, mis tänase vehkimise stockis suht pisikeseks teeb.


    Nagu arvata oligi, siis kedagi ei kottinud. Täna peale 18:00 hakatakse madistama. Aga kogu selle madina võib aasta lõpus Valge maja lihtsalt tagurpidi pöörata, seega kindlat pole siin midagi.
  • Rooftop solar saadetakse hädatapule, et utility scale solar saaks õitseda. Ainult et kas nad on nõus First Solari filmipaneele kasutama? Ja mis saab nendest tootjatest, kes celli impordivad Hiinast kuid paneeli panevad kokku mujal?
    Palju lahtisi otsi veel, aga nagu näha siis turg püüab juba ennast korrigeerida. On langejaid on tõusjaid. Huvitav et CSIQ algul kukkus ja siis hakkas tõusma. Nad müüvad USA-sse suht vähe, neid see teema ei tohiks oluliselt mõjutada.
  • VSLR on ju puhas rooftop solari firma. Ja rooftop solar USA-s killitakse efektiivselt maha maksudega. Sisuliselt võib panustada VSLR pankrotile ja lühikeseks müüa, edu võimalus on selgelt üle 50%.
  • U.S. solar industry “simply cannot survive” at a time when foreign imports of solar cells “have unexpectedly exploded and prices have collapsed.”
    https://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2017/09/22/solar-industry-roiled-by-trade-ruling-that-some-fear-could-lead-to-tariffs/?utm_term=.09ecb7d19c19
    Hiinlased on hinna nii madalaks tampinud, et midagi võtab Trump kindlasti ette.
  • kindsigo
    VSLR on ju puhas rooftop solari firma. Ja rooftop solar USA-s killitakse efektiivselt maha maksudega. Sisuliselt võib panustada VSLR pankrotile ja lühikeseks müüa, edu võimalus on selgelt üle 50%.

    VSLR-il ei ole absoluutselt midagi häda. See on lihtsalt loomulik korrektsioon pärast võimsat 100-protsendilist rallit suvekuudel. Mingisugust tuumatalve USA katusepealsetes päikesesüsteemides tulemas ei ole.
    Pulliturg VSRL-is ja teistes päikeseenergia aktsiates kehtib endiselt.
    Keskmine päikesesüsteemi hind koduomanikule 2017. aastal USA-s oli umbes 2,85 dollarit vati kohta. See on kogu süsteemi hind koos paigaldusega. Päikesepaneelide võimalik hinnatõus seoses kaitsetollidega tõstaks süsteemide hinda vaid 10-15 protsenti.
    Samal ajal kõik muud süsteemi osad muutuvad endiselt odavamaks - nii paigaldus, ehitusload, inverter, patareid jne.
    Nagu allpool toodud pildilt näha, siis mooduli hind (kollasega) moodustab vaid väikse osa kogu eramaja (Residential PV) süsteemist.


    Ühe sõnaga täna see koht, kus turg on kõige negatiivsema stsenaariumi hindadesse sisse hinnanud ja see on tekitanud ülimalt atraktiivse ostukoha. Kuna mõned aktsiad oli juba paar kuud korrektsioonis olnud, siis sellepärast suurendasin juba eelmine nädal positsioone.
    Täna on Suniva petitsiooniga seoses igasugu hallid varjundid võimalikud ja on loodud väga head eeldused asjaosaliste vahel kokkulepe saavutamiseks.
    Täna ostes saad võtta peaaegu riskivaba positsiooni - negatiivne on hindade sees ning kui negatiivne otsus tuleb, siis üllatusi ei ole ja aktsiad enam kuskile ei kuku. Kuid positiivse stsenaariumi või hallide varjundite korral leiab tõenäoliselt aset kõikide rallide ema.

    Warren Buffetilt siia väike tarkusetera:
    “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful”

    Siin hea loogiline arutlus Suniva petitsiooni kohta:
    In April 2017, a Section 201 Petition was filed with the U.S. International Trade Commission (“ITC”) by Suniva (“the petitioner”), a bankrupt U.S. solar cell manufacturer. The requests made by Suniva (and more recently by Solarworld) in this petition essentially call for safeguard measures under which the U.S. solar manufacturers could operate profitably. In practice, this would likely require a minimum import price and an import tariff yielding a module price significantly above current market levels (excluding Anti-Dumping and Counter Vailing Duties, “ADCVD”). Based on the strength of the case to demonstrate injury, presented at the August 15th ITC hearing, we believe the ITC will indeed find injury (i.e. rule in Suniva’s favor) by the September 22nd injury investigation deadline. The stock prices of CSIQ and its peers seem already to reflect the worst possible case scenario. However, we believe the safeguard measures under Section 201 would be very unlikely to have the near apocalyptical consequences that many U.S. developers and foreign manufacturers have argued.

    First, U.S. developers are currently buying limited volumes of modules at $0.45 - 0.50/w (we have heard of a developer offering to pay $0.58 for 1 GW recently). This disproves the argument, made by most market participants, that prices even marginally above the current mid $0.30s would destroy developers’ pipelines. Modules only represent 30-40% of total development cost/w. Even in the very unlikely outcome of a hypothetical 100% price increase, this would translate into a mere 15% increase in total capex/w, before any savings obtainable on other balance of system costs, which have also been consistently declining.

    Second and more importantly, we believe current security prices assign nearly zero probability of a settlement. There are few historical precedents for what a settlement would look like but the precedent that does exist is highly encouraging.

    In April 2006, under the Bush administration, the U.S. soft lumber industry reached a settlement with its Canadian counterpart where $6 billion of accumulated ADCVD was distributed as follows: $5 billion was returned to foreign manufacturers, $500 million was distributed to domestic companies and the remainder was used as a fund to promote the U.S. industry and provide support to domestic manufacturers. In exchange for these distributions, ADCVD were lifted for a number of years, and only a tariff quota system was used.

    A similar situation may play out in the Section 201 trade case. First, there is a large sum of money that could be distributed and used to consummate a settlement. In a series of actions with the ITC in 2011/2012, the U.S. subsidiary of Solarworld AG petitioned to impose ADCVD on solar modules and cells imported from and made with components produced in China and Taiwan.

    Over time, these import tariffs paid by Chinese and Taiwanese importers have grown to an estimated $1.3 billion deposited in segregated accounts at the U.S. Customs, under the responsibility of the U.S. Department of Commerce. What is more, the $1.3 billion in deposits cannot be released to the US Treasury General Revenue Fund until all litigation by Chinese manufacturers who opposed the ADCVD actions have been resolved.

    If past precedent would guide the current situation, it would result in a cash distribution to both the petitioners and foreign manufacturers, making the possibility of a settlement an unexpected and underappreciated source of value for CSIQ. In fact, we believe the possibility of settlement is not farfetched at all. First, a senior attorney who took part in crafting the softwood lumber settlement referenced above is now working for CSIQ on the Section 201 trade case.

    Second and to the point, in mid-2016, Solarworld and CSIQ (as representative of its Chinese peers) agreed to the contours of framework similar to the soft lumber 2006 agreement. The proposed settlement was a result of negotiations involving the companies and the US/Chinese governments, with support from all involved parties. However, the settlement was never ratified as the process was interrupted by a change of the proverbial guard among the representatives overseeing the negotiations for China and the transition of the U.S. White House Administration.

    Applying a similar framework of settlement to the current Section 201 case, a portion of the $1.3 billion in accumulated ADCVD would be restituted to Chinese manufacturers pro-rata for their ADCVD payments to date. We estimate that under this settlement construct, which attorneys following the case confirmed is legally feasible, CSIQ could receive $200 - $250 million (equal to $3.40 – $4.20 per share), which is a material portion of the ADCVD paid to date.

    Notably, these funds have already been expensed as COGS by CSIQ (~$270 million based on the company’s disclosures), and are not capitalized on its balance sheet. The Section 201 petition’s quick process, near term deadlines, and broad impact across the industry make it a powerful near term catalyst to incentivize all parties to reach a new settlement in the coming months. Such a settlement would constitute yet another significant and underappreciated call option for CSIQ.

    https://seekingalpha.com/article/4108224-canadian-solar-rare-bargain-hiding-plain-sight

    Kui viitsisite Seekingalpha lingil klikkida ja selle pika artikli läbi lugeda, siis saate aru, et Canadian Solar (CSIQ) on karjuv ost. Kriminaalselt odav.

  • Veider, et VSLR-i jutuks kasutatakse NREL-i Q1 datat, mis põhiliselt keskendub utility scale läbimurdele. Residential erilist langust hinnas ei näidanud ning kulud lähevad 2018 pigem üles.

    Kui see Seekingalpha jama oleks paberil, oleks paberist kahju. Internet kannatab kõike.




  • http://www.theedgemarkets.com/article/freetrade-deals-may-soften-tariffs-solar-panels

    Timothy Brightbill, a Washington trade lawyer who represents SolarWorld in the case, said no nations should be excluded from tariffs. Otherwise, he said, Chinese solar companies would simply set up factories in Mexico or elsewhere to keep flooding the U.S. with low-cost panels.

    See on sulatõsi, just nii ongi hiinlased käitunud. Täisautomatiseeritud paneelitehase püstipanek ei võta neil kaua aega, kvartal-paar max, kui krunt ja load on olemas.
  • JinkoSolar Ranked as Top Solar Brand Used in Debt-Financed Projects and Most "Bankable" PV Manufacturer by Bloomberg New Energy Finance
    SHANGHAI, Sept. 20, 2017

    JinkoSolar Announces At-The-Market Offering of ADSs
    SHANGHAI, Sept. 27, 2017


  • ymeramees
    JinkoSolar Ranked as Top Solar Brand Used in Debt-Financed Projects and Most "Bankable" PV Manufacturer by Bloomberg New Energy Finance
    SHANGHAI, Sept. 20, 2017

    JinkoSolar Announces At-The-Market Offering of ADSs
    SHANGHAI, Sept. 27, 2017




    Ainult $100M. Suve lõpus oli nagu mingi jutt 200 miljonist. Kas kardavad, et ei tule täis või.
  • Mingi lehmakauplemine on hakanud pihta USA-s nende tariifidega.

    https://www.pv-tech.org/news/suniva-and-solarworld-lower-requested-tariffs-in-us-trade-case

    The petitioners in the US trade case have lowered their requested remedies.

    Suniva has lowered its floorprice from US$0.78 for modules with foreign cells to US$0.74. SolarWorld has suggested a quota instead of a floor price.

    Both insist any remedy must include a tariff with a rate of US$0.25/W for cells and US$0.32/W for modules.

    A filing posted overnight on Thursday suggested year quotas of 0.22GW for cells and 5.7GW for modules in 2018.
  • Euroopa Komisjon sai oma tariifid Hiina tootjatele lõpuks paika pandud. Huvitav on see, et need muutuvad igal algaval kvartalil väiksemaks. Tõenäoliselt surub see vaikselt ka kohalike tootjate müügihindu allapoole ja võib Euroopas päikeseenergia mõnevõrra atraktiivsemaks muuta. Ent Euroopa hinnad vaevalt maailmaturu hindadega võrdsustuvad.

    Kes kogu juttu lugeda ei viitsi siis kerida allapoole kuni tabelini, seal on need kirjas:

    http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32017R1570&from=EN

    Ootame Trumpi ettepanekuid USA tariifide kohta, need peaks tulema hiljemalt 13. nov. USA solari turg on 2 korda suurem kui EL-s ja ka tariifid võivad olla hoopis kangemast puust.
  • FSLR läks lendu Q3 aruande ja tulevikuperspektiivi peale, +18%. Minu jaoks täielik üllatus, kuigi jah, oletades et Trump ikkagi kaitsetollid importpaneelidele peale paneb siis FSLR on sellest suurim võitja, aga eks turg teadis seda ennegi.
  • Üsna lahjad ettepanekud ITC-lt Trumpile, FSLR tõus selleks korraks läbi. Trumpil on viimane sõna aasta lõpus. Võib ka üllatada.


    Commissioners Williamson & Johanson: Cells: 30% duty declining over four years.; 1GW quota increasing 0.2GW each year; Modules: 30% duty with 5% decline ending after four years. Canada Excluded. Other product exclusions – looking for parties to work out language where SW/Suniva did not object.
    Commissioner Schmidtlein: Cells: 10% duty; 0.5GW Quota; Modules: 35% duty declining over four years. Against excluding Canada
    Commissioner Broadbent: Quota 8.9 GW, increasing 1.4 GW per year; Import license of US$0.01 for solar manufacturing etc


    Hiinlasi see ei pidurda.
  • CSIQ Q3 aruanne:

    http://investors.canadiansolar.com/phoenix.zhtml?c=196781&p=irol-newsArticle_print&ID=2315724

    Midagi väga hullu ei olegi, aga silma jäi see, et gross margin üha langeb ja ka Q4 ennustatakse margini langust. Samal ajal laenuintressid on aastaga peaaegu kahekordistunud. OK, hunnik projekte müüakse lähitulevikus maha ja sellega saab osa laenu tagasi maksta, aga milline saab 2018. aasta olema, raske hetkel ennustada.

    Separately, while Canadian Solar remains an industry cost leader, the unexpected raw material cost increase and the appreciation of Chinese currency over the past few months will make it challenging for us to reach our previously-set solar module manufacturing cost target by the end of 2017.

    Short CSIQ. Viimase aja tõus on olnud muidugi muljetavaldav ja martk saab rõõmsalt kasumeid võtta.
  • Jah, aga vaata SEDG tulemused ka, aktsia ise ka lendab, nagu marginaal ja käive.
    Ise sai täpselt suure tõusu eel sealt välja astud 15-16 vahel (kuna kõik olid päikeses nii pessimistlikud)
  • SolarEdge (SEDG): Q3 EPS of $0.66 beats by $0.11.
    Revenue of $166.55M (+29.6% Y/Y) beats by $7.49M.
    Aktsia +13%


    SolarEdge tuli eile õhtul tugevate tulemustega ja aktsia lendas selle peale $37 juurde. Täna võib siit isegi lisa tulla. Ise olen sees $14 juurest (nagu jaanuari postituses mainisin) ja nii kaua loobumise mõtteid ei heieta, kui turg käitub tugevalt.
    Oleme väga noorel pulliturul, mille esimene etapp kestab veel vähemalt mitu kvartalit. Ma ei näe sügavamaks korrektsiooniks lähima 3-4 kvartali jooksul häid eeldusi. Kui korrektsioon tuleb, siis on see väga pikaajalise taastuvenergia pullituru ostukoht. Lõpuks aetakse turg umbes sama absurdsete valuatsioonide juurde, kui oli 2008. aastal fossiilkütuste sektor. Juhtub see varem või hiljem. Detailid mind ei huvita, oluline on suur pilt.

    Vahepeal hakkas Hanwha Q CELLS (HQCL) nii palju meeldima, et soetasin nädal tagasi $8 juurest positsiooni. See asi - maailma suurim päikesepaneelide tootja - hakkab lähikvartalitel korralikult lendama. Homme enne turgu 3. kvartali tulemused.

    Enphase Energy (ENPH) CEO Badri Kothandaraman on Q3 2017 Results:

    So, we had a good quarter. Our 30, 20, 10 transformation is going very well. We were almost breakeven in non-GAAP operating income during the third quarter and we have stabilized our cash position.

    We reported revenue of $77 million for the third quarter of 2017, an increase of 3% compared to the second quarter of 2017. We shipped approximately 231 megawatts or 790,000 microinverters.

    Our GAAP gross margin was 21.4% and non-GAAP gross margin was 21.8%. Our focus on operational excellence resulted in gross margin expansion, lower OpEx and overall improvement to our financial position in the third quarter. We're laser focused on further gross margin improvement through supply chain optimization, new product introduction and pricing management and are on track to reach our 30, 20, 10 target operating model by the fourth quarter of 2018

    ENPH positsiooni veel soetanud ei ole, aga jälgime olukorda. Tundub, et asi liigub paremuse suunas.
    kindsigo

    Short CSIQ. Viimase aja tõus on olnud muidugi muljetavaldav ja martk saab rõõmsalt kasumeid võtta.

    Kahju, väga kahju. Väga kallis õppetund on siit tulemas. See short lendab sulle korralikult vastu vahtimist. Mina ei mõtle mingist kasumi võtmisest enne $50 taset. Arvan, et see $50 juhtub 2-3 aasta jooksul.
    Lapsed, ärge shortige solarit. Ärge tegelege müügiga (pulli)turul, kus aktsiad teevad vaikselt ilma uudisteta iga päev uusi tippe ja uudistega seoses otsivad ettekäändeid rallimiseks.
  • CSIQ net income:
    2017 - 9 months ended $40,202M
    2016 - $65,249M
    2015 - $171,861M
    2014 - $239,502M
    2013 - $31,659M
    2012 - ($195,470M)

    FY2017 tulemus tuleb tõenäoliselt kehvem kui FY2016, kuna Q4 müüki minevad Recurrent Energy vanad projektid on väga väikse marginaaliga ja lisaks on räni ja alumiiniumi hinnad Hiinas lähikuudel endiselt kõrgel ja alumiinium võib-olla terve järgmise aasta, kuna Hiina mingid suht värsked saastenormide karmistamise määrused sunnivad mitmeid alu tehaseid sulgema ja tekib defitsiit, vähemalt nii rääkis CSIQ CEO äsjalõppenud Q&A sessioonil. Ma ei näe siin põhjust eriliseks optimismiks ja P/E väärtus nüüd juba üle 40 on põhjendamatu. Jah 2018 tuleb kindlasti ca 25% käibekasv seoses paneelimüügi jätkuva tõusuga, aga ma ei näe siin marginaali oluliselt paranemas, seega ka net income peaks FY2018 jääma alla $100M, mis ei langeta P/E väärtust kuigipalju. Aga noh jah, pulliturg solaris ajab need valuatsioonid nii üles ja kuigi ma ootasin aasta teisest poolest korralikku korrektsiooni, siis seda pole kuskilt paistmas veel. Võib-olla aasta lõpupoole hakkan vaikselt lossi välja võtma, eks näis mis Põhja-Korea arengutest saab ja kas see trigerdab mingi korrektsiooni kui seal madinaks peaks minema. Ja muidugi üsna oluline on, kui suured tariifid siis Trump PV paneelidele ja cellidele USA-s otsa väänab hiljemalt jaanuaris, see võib investorite hoogu pidurdada, kuigi globaalsel tasandil on ikkagi Hiina nõudlus kõige suurem wildcard millel silm peal hoida. Kas jätkub ülivõimas kasv või tuleb sealt lõpuks pidur.
  • Paistab et turg ka pettus Q4 ja 2018Q1 väljavaates. -9%.
    Või siis spekulandid kasseerivad kasumit, tegelikult oli see ju ammu teada, et Recurrent Energy projektid lähevad müüki ja nende margin on ca 5% ja et räni hinnad on üleval.
  • Martk: Vahepeal hakkas Hanwha Q CELLS (HQCL) nii palju meeldima, et soetasin nädal tagasi $8 juurest positsiooni. See asi - maailma suurim päikesepaneelide tootja - hakkab lähikvartalitel korralikult lendama. Homme enne turgu 3. kvartali tulemused.

    Wiki: The group owns Hanwha Eagles, which is a professional baseball club in South Korea.

    Siit saab tuletada, et HQCL on üleüldse maailma suurim baceball club.

    You went full retard, man. Never go full retard.

  • ymeramees

    20.02.2017 20:19
    SEDG $15
    Sul on SEDG long. SEDG revenue viimastel aastatel: $79.03M; $133.22M; $325.08; $489.84M. Sel aastal juba revenue kukub. Pool aastat tagasi ütles Telsa, kes võttis Solarcity üle, et nendel on plaan in-house invertereid tootma hakata. Solarcity oli suurim klient SEDG-l. Inverteritega on sama lugu, Aasia tuleb peale. See on kindlasti koht, kus kordajaid peaks üles kruttima. Või kas on?

    4.03.2017 9:35
    SEDG $14
    SEDG-le ehk siis turusolkija on niikuinii olemas seega turg kräppis. Ja see, et Aasia tegijaid ei ole VEEL näha, oleks nagu kindlustunne, et neid ei tule. Huawei on niikuinii selline loom, et seda ei taha konkurendiks keegi. Aga kui ta tulemas on, siis ei tahaks küll seda teesi investeerida, et veel ei ole näha.

    4.05.2017 23:24
    Õunte pealt ütleks, et globaalsel turul tuleb slide, mida iganes see USA turg ka oma ootustes ette võtab.

    Kus on SEDG täna? $38!
    Mis tuleb 2017 FY globaalne GW tegelikult? Ymeramees ennustas sama (2016-78GW) või vähem. Tegelik number tuleb ca 100 GW ehk kasv 25 protsenti.
    Never go full retard.

    Mida ymeramees hästi teha oskab? Ekstrapoleerida mineviku tulevikku. Mingit iseseisvat mõtlemist ei eksisteeri. Inimene ei saa asjadest aru. Ma ei saa kunagi aru kuidas need inimesed investeerivad, kes conference call-e loevad. See on kõik minevikus elamine. Eks nad põletavad raha ja sealt see kõige ja kõigi vastu vihkamine tulebki.
  • Kui solari suveralli siin hiljaaegu tühjaks visises, olid kuidagi pildilt kadunud, mis?
    SEDG osas ennustati võimsa konkurendi tulekut. Seda pole seniajani juhtunud, hoopis SEDG ise on teistelt turuosa võtnud. Pole solaril viimasel ajal väga silma peal hoidnud, kui see asi poliitiliseks ära keerati, aga 2017 GW paneks siis lukku kui aasta lõppenud on. Ja hoian solarist ise nägemuse võtmisest eemale, kuni liikumistest aru ei saa. Aga sinu puhul olen ma jätkuvalt seisukohal, et su "investeeringud" on paberil.

    HQCL ei ole suurim paneelitootja.


  • kindsigo
    Ootame Trumpi ettepanekuid USA tariifide kohta, need peaks tulema hiljemalt 13. nov. USA solari turg on 2 korda suurem kui EL-s ja ka tariifid võivad olla hoopis kangemast puust.


    küsimus - kas see tweet tuleb pigem täna või esmaspäeval? kas see ajakava on umbes pakutud või kus seda infot täpsemalt leiab? ette tänades...
  • ymeramees
    Kui solari suveralli siin hiljaaegu tühjaks visises, olid kuidagi pildilt kadunud, mis?
    SEDG osas ennustati võimsa konkurendi tulekut. Seda pole seniajani juhtunud, hoopis SEDG ise on teistelt turuosa võtnud. Pole solaril viimasel ajal väga silma peal hoidnud, kui see asi poliitiliseks ära keerati, aga 2017 GW paneks siis lukku kui aasta lõppenud on. Ja hoian solarist ise nägemuse võtmisest eemale, kuni liikumistest aru ei saa. Aga sinu puhul olen ma jätkuvalt seisukohal, et su "investeeringud" on paberil.

    HQCL ei ole suurim paneelitootja.




    Ma müüsin oma sedg samal põhjusel, et lubati, et tuleb Huawei ja kukub nii paugutama, et marginaalid langevad nagu paneeltootjatel. Ise pakun, et kuna USA EPNH (täna vast +40%) hakkab EPS nulli kanti sattuma, on õige varsti õige aeg minna SEDG lühkeseks, näiteks, ku tekib "pea õlad muster".

    Eks see maksumäär pannakse alles paika, Trump ärimees, ega ta seal Hiinas niisama tsilli. Osa diilist on läbi näha, Hiina võtab hetkel rekord koguses naftat usast ja eks Trump sis võibolla nende maksudega ka nii ei pigista. See Markt tootja täna ütles, et nendel maksudel puudub suur mõju.
  • vipvalve
    kindsigo
    Ootame Trumpi ettepanekuid USA tariifide kohta, need peaks tulema hiljemalt 13. nov. USA solari turg on 2 korda suurem kui EL-s ja ka tariifid võivad olla hoopis kangemast puust.


    küsimus - kas see tweet tuleb pigem täna või esmaspäeval? kas see ajakava on umbes pakutud või kus seda infot täpsemalt leiab? ette tänades...


    Ma vist meelesegaduses kirjutasin veidi ebakorrektset juttu sinna. 13. nov pidi see päev olema, kui ITC on omakeskis kokku leppinud endapoolsed soovitused ja annab need Trumpile üle, kes siis hiljemalt 2 kuu jooksul peab midagi otsustama. Samas selle otsuse sisu ja mõju on tõesti täna suht võimatu hinnata.

    The ITC will officially file its proposals with the president on November 13, at which point he will have 60 days to "take action.” According to Stoel Rives' Morten Lund, this could be an order or announcement for a remedy decision, or he could ask the ITC for additional information.

    https://www.greentechmedia.com/articles/read/itc-solar-trade-case-recommendations#gs.tnIzTNk

  • ymeramees
    Kui solari suveralli siin hiljaaegu tühjaks visises, olid kuidagi pildilt kadunud, mis?
    SEDG osas ennustati võimsa konkurendi tulekut. Seda pole seniajani juhtunud, hoopis SEDG ise on teistelt turuosa võtnud.

    Olen algusest peale kommenteerinud, et korrektsioonide ajal lisan positsioone ja seda on ka postitustest näha, et on on soetatud korrektsioonide ajal mitte turu lühiajalistes tippudes. Foorumist kaon ka edaspidi ära, eriti siis, kui ei ole midagi kommenteerida.
    martk
    3.01.2017 23:59
    TAN - põhi suures plaanis tehtud, soetasin täna 17$ pealt juurde. Eelmine pakk 19$ juurest. Kuna aktsiat laenatakse välja, siis maksti seekord ka 5 protsenti dividende. Pole paha.
    PBW - põhi tehtud, soetatud 3,80$ pealt. Valisin sellepärast, et tegu väga laiapõhjalise WilderHill taastuvenergia indeksiga. http://www.wildershares.com/about.html
    Tehnilistel põhjustel paistab lubav SolarEdge ehk SEDG. Kui see asi sellest kohast stardib, siis saab see olema plahvatuslik. Plaan lähi-nädalatel positsioon võtta.
    CSIQ, soetan, kui tehniline pilt natuke paremaks läheb.

    Need aktsiad soetasin aastateks ja 2017. aastal suurendan positsioone.

    martk
    4.01.2017 19:04
    Tänasest SEDG samuti long.

    SEDG osas jõudsin neljapäeval pärast turu avanemist siiski natuke järele mõelda ja eelistasin kasumi $37 juurest lukku panna.
    SEDG on aasta algusest põhimõtteliselt ilma pausideta püstloodis rallinud ja kardan, et see ei ole väga jätkusuutlik liikumine. Võib-olla kihutab hoopis edasi $45 tasemeni kuhu mõni analüütik pakkus. Saame näha.
    Samuti kallutas loobumisele asjaolu, et lühikeste positsioonide osakaal on märkimisväärselt vähenenud. Kui jaanuaris oli lühikeseks müüdud 30 protsenti aktsiatest, siis oktoobris oli see näitaja 10 protsendi juures - ja pärast viimaste päevade rallit tõenäoliselt short interest veelgi väiksem.
    See jaanuaris välja pakutud tees toimis ning ka umbes sellises ulatuses liikumist ootasin.
    Ma usun, et pulliturg solaris jätkub ning SEDG võib sealt lisa tuult tiibadesse saada. Aga hetkel loodan suuremat sorti rallisid mõnes teises aktsias.
    ymeramees
    HQCL ei ole suurim paneelitootja.

    Jah, teadsin seda, et HQCL on pigem suurim päikeseenergia elementide (solar cell) tootja, kuid kuna kohe ei karanud õiget väljendit pähe, siis läksin lihtsama vastupanu teed. Suure pildi inimesena olen detailides lohakas, selles osas on mind alati kerge vahele võtta.
  • DQ korralik EPS beat 1,12 dollariga (EPS 2,24 vers. 1,30 analüütikud)
  • Visahing
    DQ korralik EPS beat 1,12 dollariga (EPS 2,24 vers. 1,30 analüütikud)


    YTD +108% siiani. Lausa kahju, et ränitootjad radaril pole olnud, samas täna paati hüpata pole võib-olla niivõrd no-brainer enam. Ränitootjad olid aastaid need kes kõige rohkem peksa said, aga tundub et pendel on nüüd teises äärmuses juba mõnda aega ja marginaalid celli ja paneelitootjatest palju suuremad.
  • Poly hinnad on suvest laes ja alla ei ole tulnud. Paar nädalakest on cell ja module hinnad visisenud.
  • kindsigo

    YTD +108% siiani. Lausa kahju, et ränitootjad radaril pole olnud, samas täna paati hüpata pole võib-olla niivõrd no-brainer enam. Ränitootjad olid aastaid need kes kõige rohkem peksa said, aga tundub et pendel on nüüd teises äärmuses juba mõnda aega ja marginaalid celli ja paneelitootjatest palju suuremad.

    martk
    23.06.2017
    Täna soetasin DQ - ennustan, et see asi jõuab sinna 100 dollari kanti 2-3 aasta jooksul.
    Igal võimalusel suurendan positsioone solaris, sest iga järgmine ralli viib meid veelgi kõrgemale.

    DQ oli no-brainer juba mõned kuud tagasi juuni kuus, kui ma $20 juurest positsiooni soetasin. Ilus +120% kasum ja tiksub iga päev juurde. Varsti on see asi 100 dollarit väärt.

    Kui tahate samuti enne suurt rallit jala ukse vahele saada, siis sisenege kiiresti HQCL.
    Samuti tasub teistes solari aktsiates positsioon võtta. Teil pole õrna aimugi kuhu need aktsiad mõne aastaga jõuavad.
    Pikk ja piinarikas karuturg on teie psüühikale kustumatu jälje jätnud.
  • Einoh, selleks et aktsia kolmekohalisi kasvuprotsente saaks näidata, peab peale pullide massipsühhoosi ka midagi muud olema, mis seda numbrit õigustab. Kui ettevõtte sissetulekud sarnast kasvutempot näitaksid, siis fair enough. Aga selliseid firmasid sõelale väga palju ei jää solari sektoris. Mõned on kahjumeid tootnud aastaid, nagu see seesama DQ. Võib-olla on seal mingi tõsine argument, millele toetudes saab väita, et see firma teeb tulevikus kõva sissetuleku ja marginaalid säravad nagu tähed taevas. Sektori buum tervikuna tähendab üldiselt siiski samaaegselt ka kaotajaid ja võitjaid, sest konkurents toimub ka kasvaval turul. Kuigi jah, tõus tõstab kõiki paate korraga nagu öeldakse, turg ei viitsi süveneda pulliturul. Kes on veendunud, et börsidel korrektsiooni 2018 tulemas ei ole, siis loomulikult, all-in ja sõit jätkugu. Ise eelistaks pigem rohkem kõrvalt kiibitseda või langusele panustada ja järgmist turupõhja oodata, et siis all-in teha. Aga kes ei riski see šampust ei joo muidugi. Peaks Hiina pidurit tõmbama, on kogu sektor kummuli.
  • martk
    kindsigo

    YTD +108% siiani. Lausa kahju, et ränitootjad radaril pole olnud, samas täna paati hüpata pole võib-olla niivõrd no-brainer enam. Ränitootjad olid aastaid need kes kõige rohkem peksa said, aga tundub et pendel on nüüd teises äärmuses juba mõnda aega ja marginaalid celli ja paneelitootjatest palju suuremad.

    martk
    23.06.2017
    Täna soetasin DQ - ennustan, et see asi jõuab sinna 100 dollari kanti 2-3 aasta jooksul.
    Igal võimalusel suurendan positsioone solaris, sest iga järgmine ralli viib meid veelgi kõrgemale.

    DQ oli no-brainer juba mõned kuud tagasi juuni kuus, kui ma $20 juurest positsiooni soetasin. Ilus +120% kasum ja tiksub iga päev juurde. Varsti on see asi 100 dollarit väärt.

    Kui tahate samuti enne suurt rallit jala ukse vahele saada, siis sisenege kiiresti HQCL.
    Samuti tasub teistes solari aktsiates positsioon võtta. Teil pole õrna aimugi kuhu need aktsiad mõne aastaga jõuavad.
    Pikk ja piinarikas karuturg on teie psüühikale kustumatu jälje jätnud.



    Kas saan millesti valesti aru, aga kas sellel HQCL-il väga väike päeva käive ei ole?

    Google näitab, et päevas vahetatakse 23000 aktsiat, yahoo näitab 47000.

  • JASO Q3 tulemused umbes samast liigast nagu CSIQ - revenue beat aga EPS miss, marginaalid langemas.

    Net income was RMB 41.9 million ($6.3 million), compared to RMB 44.1 million ($6.6 million) in the third quarter of 2016, and RMB 134.6 million ($20.2 million) in the second quarter of 2017

    "We are seeing some uncertainties around the ongoing trade cases in the U.S. and India, which could impact global solar demand in the mid-term. Additionally, accelerated capacity expansion in the industry is reshaping the competition landscape."

    Aktsia pre-marketis sarnast langust alustamas mis CSIQ nädal tagasi. Minu jaoks muidugi täiesti müstika et see nii üles üldse osteti, aga mis mina ka tean. Martk teab.
  • Ostsin mõni aeg tagasi selle aktsia 7,47 pealt ja esmaspäeval otsustasin 8 peal maha müüa, kuna polnud kindel ettevõtte tulemustes ja lolli peaga tegin seda läbi LHV ning maksin peale vahendustasu ka iga kuu hooldustasu. Tundub, et tegin õige otsuse ja sain õppetunni eest veel natukene kasumitki.
  • Soovitan JASO odavmüüki ära kasutada. Järgmine aasta kaupleb see aktsia juba kahekohalise hinna juures ja 2-3 aasta pärast JASO $30+ väärt.
    Ainult kaks kuud jäänud solari aktsiate odavalt hinnatasemelt akumuleerimiseks. Sest kahe kuu jooksul ehk hiljemalt 12. jaanuaril tuleb Suniva juhtumiga seoses kaitsetollide otsus ja kohe pärast seda plahvatavad solari aktsiad ülespoole.
    Ebaselgus kaob ja meetmeid kas ei tule või need osutuvad oluliselt leebemaks kui turg on eeldanud. No-brainer.
  • martk
    Soovitan JASO odavmüüki ära kasutada. Järgmine aasta kaupleb see aktsia juba kahekohalise hinna juures ja 2-3 aasta pärast JASO $30+ väärt.
    Ainult kaks kuud jäänud solari aktsiate odavalt hinnatasemelt akumuleerimiseks. Sest kahe kuu jooksul ehk hiljemalt 12. jaanuaril tuleb Suniva juhtumiga seoses kaitsetollide otsus ja kohe pärast seda plahvatavad solari aktsiad ülespoole.
    Ebaselgus kaob ja meetmeid kas ei tule või need osutuvad oluliselt leebemaks kui turg on eeldanud. No-brainer.


    martk sa ikka tead, kui väike on USA osakaal globaalses solaris 2018 aastal? Alla 10 GW räägitakse, ma ei tea kas sel aastal tuleb üldse üle 10GW. Loeb ainult see, mida otsustab Hiina.

    https://pv-magazine-usa.com/2017/11/09/eia-projects-utility-scale-solar-market-contraction-in-2018/
  • Postimees: New Delhi õhureostus suurenes taas

    Delhi võimud on peatanud kõik ehitustööd, sulgenud telliseahjud ja keelanud veokitel linna siseneda, kuid õhusaaste tase on kõigist meetmetest hoolimata kuuendat päeva ohtlikult kõrge.

    Arstid on kuulutanud välja häireolukorra ja Põhja-Indias on suletud üle 30 000 kooli.

    Kolm korda võite arvata kuidas India seda probleemi lahendama asub. Hiina on muide samas paadis. Need on kaks maailma suurima rahvaarvuga riiki. Mõlemad kasutavad elektri tootmiseks peamiselt kivisöel põhinevaid elektrijaamu.

    Konsensus ei saa aru kui suured need GW mahud lähiaastatel olema saavad. Tootjad ise on samuti kriisist hella tagumiku tõttu liiga konservatiivsed.
    Ma ootan 2018. aastal tootmismahtudeks ca 130-150 GW, 2019. aastal 170-200 GW ja 2020. aastal 230-300 GW. Kõik see uus tootmisvõimsus, mis praegu on välja ehitamisel saab ära kasutatud ja jääb puudugi. Akude kiire hinnalangus lisab õli tulle.
    Hiina ei hakka elu sees mingit pidurit tõmbama. Vastupidi, Hiina hakkab ennaktempos päikeseenergiale ümber kolima ja kasutab kõiki võimalusi tempo tõstmiseks.
  • Nii Hiinas kui Indias on üks väga vastik probleem, mis Indias on konkreetselt kõri kinni tõmmanud uute arenduste teostamisel. Nimelt on suured probleemid infraga. Elektrivõrk on nigel ega kannata välja nii suuri võimsusi, seetõttu palju elektrit läheb raisku. Hiinas on suurem osa PV jaamu ehitatud lääneosasse, samas kui põhiosa rahvastikust elab idaosas. Indias üldse väga suur osa rahvastikust elab ilma elektrita ja suurtes miljonilinnades toimuvad plaanilised igapäevased elektrikatkestused, et mitte võrke üle koormata. Kujutate ette - pangad ja ametiasutused suletakse terves linnas keset päeva, kuna vool läheb ära. Ja nii iga päev. Ja alati mitte isegi samal kellaajal. Selliste probleemide lahendamine võtab aastaid ja sellega muidugi tegeldakse. Aga jah selles osas olen täiesti päri, et ei Hiinal ega Indial ei ole teist teed kui rohelise ja tuumaenergia peale kolimine nii elektritarbimises kui transpordis.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon