kinnisvaramaaklerite uus trikk? märksõnaks BRONEERITUD - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

kinnisvaramaaklerite uus trikk? märksõnaks BRONEERITUD

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervist!
    Olen nii pool aastat aktiivselt korterite turgu jälginud ning nüüd otsustasin midagi ära võtta (põhjus lihtne - elan Tallinnast väljas ning tööle käimine aeganõudev ning kallis).

    Sihiks seadsin siis tüüpilise 2 toalise "magala" korteri Mustamäel/Nõmmel /Kristiines.
    Natuke pani nina kirtsutama üsnagi soolane hind, kuid mis teha, elu on karm.

    Sobilikud korterid olid juba ammu välja vaadatud - paistis et mingit huvi nende vastu ei olnud, kuna paljud kuulutused olid juba 3-4 kuud üleval rippunud...

    haarasin siis telefoni ja asusin asja uurima.

    Tulemus:
    10 Telefoni kõnet erinevate kuulutuste peale - 8 vastust Ostetud/Broneeritud, 1 ei võtnud vastu ja 1 korter asus majas, millele Peldik oleks aunimetus.

    See ei ole nali - 8/10 korteritest mille kuulutused üleval ostetud või broneeritud!!!!

    Mis paneb mõtlema - teatavasti city24-s kuulutamine on tasuline, nii et välistada võiks variandi, et müüdud korteri kuulutus "unustatakse" mitmeks kuuks üles.
    Samas need on üleval ja ainuke loogiline järeldus oleks, et need kõik osteti ära eelmise nädala jooksul:P

    Mis mulje mulle jäi - hoitakse üleval fiktiivseid kuulutusi eesmärgiga:
    1. kompida hinda, st tegelikult müüa ei plaanitagi sellise hinnaga, kuid vaadatakse palju huvi on ja suurema huvi korral tõstetakse.
    2. kui oled läbi helistanud 10 kuulutust ja 8 öeldakse sulle et kurat just läks ära, tekib psühholoogiline effekt võtta esimene võimalik et ÜLDSE midagi saada.

    Igastahes tiba ebaeetiline lähenemine maaklerite poolt ning ehe näide sellest, et kinnisvara alase statistika tegemiseks EI SAA KASUTADA KINNISVARA PORTAALIDE MÜÜGIKUULUTUSI (eriti veel kui 1 korterit müüb 5 maaklerit 8 erineva hinnaga 10 erinevas portaalis).

    Aga võib-olla mul lihtsalt ei jopanud. Sellisel juhul lähen sõiman oma matemaatilise statistika ja tõenäosusteooria õppejõu näo täis ebateaduse õpetamise eest:D

    Mida arvate TEIE?
  • Mõned kuulutused on olnud pikka aega üleval, nii 5-6 kuud ja koguaeg kiri "Broneeritud" all. Kuulutus ju tasuline. Milleks kuulutada broneeritud asja? Kas saab broneerida pooleks aastaks siis? Tegu ikka mingi müüginipiga a-la "meil ostja olemas aga pidurdab hetkel, kui tiba peale viskad teeme talle külma" Aga imelik see, et sõna "broneeritud" peaks huvilisi põhimõtteliselt eemale peletama, või jäävad siis eriti haiglaslikku huvi tundvad potensiaalsed kliendid:))))

    kuskil foorumis kirjutasin ka, kuidas pärast maaklerile maili saatmist hind 100K üles hüppas.
  • Welcome to reality! Selleks, et sellest aru saada, ei pea teadma mitte statistikat ja tõenäosusteooriat, vaid hoopis psühholoogiat. Oled õigesti aru saanud sellest "võtta esimene võimalik et ÜLDSE midagi saada" - efektist, sest selle peale rõhutaksegi. Näiteks uus korterelamu, pooled korterid on juba enne ehitust broneeritud, kuid pool aastat peale ehituse lõppu on ikka suur hulk kortereid müümata (sorry, et näidet pole kohe siia momendil tuua, kuid pole aega lähiajaloos surfata oma võidete tõestuseks).
  • Alustage vastupidist kampaaniat. Helistage maakleritele ja teatage, et soovite osta. Siis pange järsku maakler ootele. Mõne hetke pärast teatage, et oi üks teine maakler pakkus sama korterit natuke soodsamalt. Ühesõnaga mõelge midagi välja. Alati annab olla ebaeetilisem kui mingi hädine kinnisvaramaakler. :)

  • Palju õnne Mony et sa EI OLE korterit ostnud. Sa kuulud selle väikse eksklusiivse gruppi, kes võib varsti rahulikult valida kõiksuguste pakkumiste vahel kui hinnad hakkavad langema. Kui sa oled tänani vastu pidanud, loodan ma et sa praegu kinnisvaralõksusse sisse ei kuku.
  • Kinnisvaraäri peab ikka hea olema. Olete te viimasel ajal näinud maaklerit, kes tagasi helistab? fakk, ühe kuu üüri eest (+KÄIBEMAKS) võiks see töll teha vähemalt müügitööd, mitte oodata, kuni hiir suhu jookseb.
  • troim - olen sellist nõksu kasutanud laenude ja liisingute puhul. Erinevus on see, et pead ise natuke vaeva nägema ja asi toimib. Tõesõna, helistasin kõik laenuasutused läbi ja ütlesin, et seal ja seal pakuti odavamalt - mida teie pakute. Näit. autoliisingu sain koguni 1000 krooni odavamaks.
  • Muide, "müüdud" tekib arendaja kodukale vastava objekti juurde kohe, kui MITTEnotariaalne eelleping sõlmitud ja käsiraha sisse makstud.

    Teine asi on see, et igas korterelamus on tavaliselt hulk kortereid, mis rabatakse kohe ära (maaklerite väitel 25%) ja teatud hulk, mis kuidagi kaubaks ei lähe (viimased 25%). Vahepealne osa on "broneeritud".
  • Aimar, finantsasutuste puhul see (vist) ei kehti. Mina sain kodupangast parema prosaga elukat, kui kolm konkurenti turul pakkuda suutsid. Kui ütlesin neile, et vaadake, mul on pakkumine a,bc% ja palun tehke mulle pakkumine a,bc-0,1 siis selle peale laiutati käsi ja öeldi, et nemad alla a,bc+0,1 teha ei saa. Ei tea, mis trikke oleks pidanud veel tegema?
  • Minu arusaamist mööda tuleks igaljuhul maakleriga ühendust võtta kui huvi objekti vastu on. Igasugused kirjad seal all on pigem püüniseks pandud. Vähemalt saad aimu, kuidas maakler plaanib sul nahka üle kõrvade tõmmata. Aga äkki teed seda temaga hoopis ise?
  • Velikij, tea midagi. Mul toimis ka kodulaenuga nii. Ladusin pangas a letti b,c %, esmalt saadeti pikalt, ütlesin, et lähen panka b ja astusin uksest välja, helistati 3 tunni pärast tagasi. Saatsin nad ise pikalt ja läksingi panka b. Autoliisingul vähendati isegi laenulepingu tasu poole võrra, kaotajaks jäi jälle pank a :)
  • Aga korteritest niipalju, et aastaid tagasi vaatasin ühte korterit, hind oli 850 000. Ütlesin maaklerile, et mõtlen veel. Kõllasin suht kohe tagasi, aga ennäe, veidralt ruttu olid igast broneeringud tekkinud. Lõin käega. Aga korteri hind City24s aina kukkus ja kukkus. Lõpuks helistas maakler paari nädala pärast tagasi, ja ütles, et on võimalik saada 815ga. Nagu ikka, saatsin pikalt :)
  • märksõnaks BRONEERITUD
    võidakse kasutada mitmel eri põhjusel
    1. korter on pandud omaniku poolt müüki ja on leitud ka ostja, aa korteri paberi majandus on vähe korrast ära (pärimine pooleli, lahutus, ....). üldjuhul siis võetakse väike käsiraha ja jäetakse kuulutus üles , et juhul kui peaks ostja mingil põhjusel "ära kukkuma" olex võimalik müüjale pakkude mõnda teist potensiaalset ostjat.
    2.inimene on leidnud omale korteri, mis meeldib ja mille sooviks ära osta aga pole jõudnud veel pangaga läbirääkida .............
    3. omanik ei viibi mingi aeg eestis ja tahab tehingu kindlasti ise teha (ilam volituseta kellelegi) .........
    4. pooleli olev ehitus.............
    5. maakleri bluff

    põhjus mix kasutatakse - BRONEERITUD - võib olla mis iganes ja ei usu, et keegi seda lihtsalt sellex kasutab et kedagi hirmsasti petta tahab

    2 toaline korter mustamäel,kristiines,nõmmel läheb praegust üldjuhul müügiks sama päev kui kuulutus üles läheb :s
  • Kahjuks on endal just vaja soetada üks korter. Olukord on ikka päris hull. Vähegi mõistlikuma hinna-kvaliteediga korterid kaovad päevaga. Kahe nädala jooksul on olnud 4 uut kuulutust millele olen helistanud kuulutuse avaldamise või avaldamise järgsel päeval, kuid mis on juba müüdud/käsiraha makstud. Kolme korteri puhul on maakler või müüja teatanud nädala jooksul umbes 15% hinnatõusust. Tundub, et kortereid ostetakse kokku??? täiesti valimatult. Pangatädid ütlevad jällegi, et neil kiired päevad hetkel ei ole. Välismaised kapitalistid?
  • Tahan just varsti oma 2-toal. korteri (50 m2) maha müüa Kristiines. Ei tea mis hinna peaks panema?
  • maakleri eetika peaks tegelikult ju tähendama, et ta ei ütle broneeritud, vaid informeerib (juba sõlmitud eelkokkuleppe) leppetrahvi suurusest ja on nõus rõõmuga käepigistust unustama ülepakkumise korral.
  • http://www.maakleritekoda.ee/index.php?m=2&s=9

    selline koodeks peaks kehtima maakleritekoja liikmetele
  • Normaalsed paneelikate korterid lähevad tõesti nagu soojad saiad - panime vabaks jäänud korteri müüki, enne 24h möödumist oli müüdud.
  • recur: kas vabaks jäänud korteritelt oli tähtis cash kiiresti kätte saada või miks siis +10 või +15% ei pannud otsa?
  • Mul ühel tuttaval oli vaba raha ja ostis niisama lõbuks Koplist peldiku korteri 400k eest pool aastat tagasi.Nüüd pani naljaviluks 700k hinnaks.Võite kolm korda arvata kas osteti ära või mitte..
    Lihtsalt see on kõik hullumeelne,mis toimub.Ok hinda võib ju igaüks küsida,aga lihtsalt huvitav asjaolu on see,et leidub igasugusedi oinaid,kes hasardis ostavad ükskõik mida .
  • Jah seda niikaua kui kuskilt tekib piisaval hulgal julgeid kes ütlevad et meie ei osta selle hinna eest ja või intressidega ning mingi muu majandust mõjutava faktoriga miskit muutud natuke.
  • Kohtasin inimest kes viimased mitu aastat maksnud euribor + 4.9% ..
  • hind tõusiski selle aja jooksul, aga ju polnud siis piisavalt taipu seda rohkem kergitada
  • riq, ära naera midagi, kui tal oli korter kinnistusse kandmata, siis vallasasjade osas on pangad väga karmid. ja eks see karmus ikka laenuintressis väljendu.
  • aobukak,need julged,kes täna ei osta maksavad aasta pärast veel rohkem.Ja ikka nutavad,et miks ma küll varem ei ostnud.

  • Väga paljute kinnisasutustega kokkupuudet pole olnud, kuid üldiselt näeb asi välja nii:

    1. Inimesel tekib mõte, et jubedalt oleks uut korterit vaja
    2. Inimene vaatab kuulutusi ja valib 3-4 huvitavat välja
    3. Inimene helistab need huvitavad läbi ja palub jumalakeeli broneeringu peale panna (reeglina majades, millest alles auk olemas).
    4. Kolme nelja korteri juurde ilmub kiri "broneeritud"
    5. Inimene uurib ja puurib, valib välja ühe korteri ja sõlmib sellga käsiraha peale ebaseadusliku eellepingu
    6. Maakler saab raha ja asendab kirja "broneeritud" kirjaga "müüdud"
    7. Kolme-nelja korteri maaklerid hakkavad inimesele helistama ja uurivad kas ta ikka tahab (kuna tahab juba keegi teine)
    8. Osad neist võtavad "broneeritud" märked maha


    Eraldi teema on see, et ka maaklerite veebilehed pole alati päris up to date.

    Muide. Sellest majast pole veel aukugi maas: http://www.groosi.ee/korgemae3/hinnakiri.php
  • iPilot,

    Kahju, et levitad väärinformatsiooni. Võin ntx 2 õlle peale kihla vedada, et Sinu poolt mainitud konkreetse maja auk on maas ja enamgi veel, põhja on juba täidetud!

    Muus osas nõus!
  • Azza. Nüüd panin küll puusse. Big difference, aint it?
  • Eip ole mette suur diferents :) Aga miks valisid näiteks justnimelt selle konkreetse maja sadade seast? .-)
  • Käisin vaatasin siis objekti üle. Augu põhjapoolses osas on betoneerimistööd ka juba lõppjärgus, lõunapoolses on ainult mingi 2x2 meetrit betooni. Aga augus :)
  • No 15. jaanuarist olen (peaksin olema) selle "augu" naaber (majas 55). Samas see, et auk praegu olemas on, asja ei muuda. Üle poole maja oli siis juba kindlasti müüdud kui auku veel ei olnud.
  • Nõus osaliselt. Augu kaevamine ja "müüdud" märgete teke on sujuv protsess ja need käisid enam-vähem üheaegselt. Mu tavapärane jalgrattasõidu-marsruut läheb sealt majast mööda :)
    Täiesti nõus olen väitega, et üle poole oli justnimelt "broneeritud" kui auku veel maas ei olnud. Ehk tegelikult jõuamegi sinnamaani, et kõigepealt tekib "broneeritud" ja siis pole probleem märkele vaatamata seda ära osta kui ikka tegelikult osta tahad. Ehk seega - katse-eksituse ja konkreetse näite kontrollimise meetodil jõudsimegi täpselt selle tõestuseni, mida jutulõime algataja öelda tahtis.

    PS Samas on seal Sinu tulevases majas, iPilot, IMHO olulisemaid asju kui naabermaja augu olemasolu, näiteks ülitobeda kuju ja paigutusega radikad, üldkulude maksumus jms. Aga see vist ei huvita jälle teisi foorumlasi :( Kui viitsid, suhtleks sel teemal privas?
  • Eks see arendamine on nagu IPO. Kõigepealt saavad valikuvõimaluse ja hinnaboonuse arendaja juhid, maaklerid, muud siseringi sõbrad, kes arendaja riski maandavad. Ja lõpuks ülejäänud.
  • Pole nõus Sinu tõlgendusega, coral! Just sellesama Kõrgemäe Aatriumi case najal õnnestus meil tõendada, et valikuvõimalus on suur sõltumata märkest "broneeritud". Arendaja juhid ja maaklerid - mis huvi neil peaks olema? Ainult müüa, mitte kortereid kokku osta.
  • Kinnisvaraturul toimuv pole muidugi tervemõistuslik, kuid kui reeglid on selliseks kujunenud, siis pole midagi muud teha kui nende järgi mängida. Seega ei tunne ma ennast kuidagi süüdi, et sai poolteist aastat tagasi kah ühte sellisesse auku korter ostetud, kus alles buldooserid müttasid. Tõsi, kui maja valmis oli 1/3 kortereid ikka müümata ja 1 või 2 tükki siiani. Aga pole nagu mõtet sirge seljaga ringi käia, et öelda mina põrsast kotis ei osta, kui allesjäänud "põrsad" on sellised kuhu kunagi päike ei paista, ehitaja poolse siseviimistlusega ja vale suurusega. "Auku ostmine" on samas paraku alati ainus võimalus, kui soovid projektist erinevat planeeringut ja viimistlusmaterjale.
  • Tradingloom, vaidlen vastu. Just nimelt selle pärast pole ma vaadanud ühtegi "korterit paberil", sest ei ole kindel kas ikka pärast saab samasuguse objekti nagu lubatud (kvaliteet, hind, tähtajad). Kui natuke otsida, siis leiab väga kena planeeringuga, viimistlusega, valguse ja vaatega kortereid. Nõustun juba ette, et hind on neil soolasem. Kuid minu jaoks oluline näha, katsuda, tunda seda enne ostutehingu sõlmimist kaalub kaugelt üles lisaraha. Aga vbla on mul nõudmised madalamad... :)
  • to privador
    mis arvad, kui praegu selline korter osta. Kas oleks võimalik poole aasta pärast samamoodi võita?
  • "Broneeritud" nippi on ju kasutatud vähemalt kümme aastat ja see ei ole kellelegi mingi uudis.
  • Velikij:

    Arvan, et tean neid probleeme, kuid privas võib suhelda seegipoolest ipiloot@hot.ee
    Kunagi ma kah muretsesin nende radikate pärast, kuid pmst. praegu ei näi see probleem mulle suur. Üldkulude maksumuse all pead seal silmas konkreetselt mida? Küte tuleb suur, seda ma tean ja olen sellega ka leppinud. Samas ei usu, et see oluliselt suurem tuleks kui mu praeguses korteris. Isegi ilmselt väheneb sellega võrreldes.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon