äriidee kaitsmine 2 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

äriidee kaitsmine 2

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere. Kunagi ammu juba arutleti seda teemat...
    Mul on veidi teine probleem. Välismaal olen näinud ühe väga hea reklaami viisi, mida siin Eestis ei kasutata. Kuna ise reklaami äriga ei tegele, mõtlesin et võiks seda ideet pakkuda firmale, kelle tegevuseks reklaami pindade müük. Mõtlesin, et koostaks projekti ning müüks reklaamfirmale seda maha. Samas kuna projekt (idee) ei ole kaitstud, firma kuulab mind hästi välja, ütleb "aitäh, nägemist" ja siis rekandab seda idee ise. Teine asi on see, et see idee ei ole minu poolt välja mõeldud. Ütleme, et kui nt idee ei ole kaitstud rahvusvahelise patendiga, kas oleks võimalik kohaliku patendi saada? Veel kord ütlen, et jutt on just ideest (mis on väga sarnane äriplaaniga), mitte konkreetsest toodest. Oleks tänulik kõikidele inimestele, kes saaks kuidagi aidata :)
  • Mu meelest mõne asjaga lihtsalt ei saagi teenida. Ja see on üks neist.

    Ma olen ka välismaal näinud igasugu asju mida siin ei ole või ei tehta. Mille eest ma siis nagu tasustatud peaks saama? Et olen võõra idee "maaletooja", kes selles valdkonnas ise ei tegele ja ellu viia ei suuda?

    Sellisel puhul on pigem kasulik mõnele õiges valdkonnas töötavale tuttavale seda ideed sõbramehe poolest mainida ja see hea tunne mis tekib siis kui sõbral/tuttaval sellest tulu tõuseb on suurem kui see teoreetiline papp mida oma laenatud ideel seljas elama hakates ja iga hinna eest kaitstes kuidagi võibolla äkki ehk tulevikus saada õnnestuks. Kui veab.
  • jess, tradingloom.
    yks kõige mõistlikumaid sõnavõtte siin foorumites
  • Tradingloom, sina soovitad et paku seda idee oma sõpradele või tuttavatele... Kui oleksid mul tuttavad reklaami äris, siis loomulikult teekski niimoodi. Kuid neid kahjuks ei ole. Samas ma ei saa aru, miks oleks "amoraalne" sede idee firmale müüa, mis arvatavasti tooks ettevõttele kasumit. Sina ütled, et see on liiga lihtne raha.... noh, mina ju koostan projekti. Kas on kellegil veel teised mõtted, kuidas ma saaks oma idee realiseerida?
  • tee konkureeriv reklaamifirma ja müü toodet. kui idee on müüv, siis parseldad oma firma konkurendile maha
  • Kas sa oled mõtelnud selle üle, et äkki seda välismaa ideed ei kasutata Eestis kuna see ei tasu lihtsalt ära? Näiteks välireklaam. Mujal on palju lahendusi kus ühel välireklaamikandjal pildid vahelduvad. Hea mõte, teeme Eestis ka, müüme rohkem! Ainult, et meil on neil raskusi isegi selle ühe, mittevahelduva pinna mahamüümisega :-) Laseme hinna alla ja müüme volüümiga!? Heh, välireklaami valmistamine maksab nii palju, et see on kallis ka siis kui eksponeerimine suisa nulli ajada....
  • Reklaam on HiTech stiilis, lahendus on sarnane kaubandus keskustes rippuvate plasma telekatega, kuid on märksa odavam ja minu meelest effektiivsem
  • google.com -> otsingusse "chuvaki" ja advanced search alt paluda näidata ainult eesti lehti:

    link

    seal chuvaki@hot.ee otsib igasuguseid voodipartnereid. kas selles vallas ka reklaamiideed?

    http://voodi.com/sms.php?page=3&action=show_sms_page&id=19499

  • trammides jookseb kah mingi reklaam plasmatelekast. et siis idee pole kuigi uus. kunagi kaubamaja vastas olev reklaam korjati maha kuna selle vilkumine segas öörahu vms
  • to Pung
    :) Kas sa otsid kõike emaili internetis ning mis sellega seotud on? ...ega kas see maania ei ole?
    Teine asi on see, et mis puudutab mu eraelu, see ole üldse seotud selle foorumiga.
    Ja vastuseks su küsimusele... ei reklaami idee tõesti ei ole seotud selle kuulutusega.
  • nagu priitp räägib - see et pole midagi siin tehtud, ei tähenda et teadmine välismaal toimivatest asjadest poleks siia kohale jõudnud. inimesed liiguvad tänapäeval ju suurtel kiirustel ja hulgakaupa ;) seega pole tõesti mõne enda jaoks tundmata valdkonnast tehtud avastuse või ka "avastusega" muud targemat teha, kui võimalusel tuttava käest küsida, miks te siin nii ei tee. ja kui seda tuttavat ei ole, siis kogu asi ära unustada.

    milleks peaks keegi tahtma osta projekti (loe: asjatundmatu inimese muljeid välismaal nähtust ja tema ilmselt naiivset ettekujutust kuidas selle ideega kodumaal pappi võiks teenida), kui ta on a) sellest isegi varem kuulnud või näinud b) võib ise iga kell googeldada või välismaale minna ideed uurima

  • noh, jah ma vist ise ka hakkan aru saama... et vaevalt raha nii kergesti kätte saab. Aga noh, kirjutan maili ühe reklaami firmadest, et äkki see ei ole utoopia. Raha küll ei saa, kuid on meeldiv, kui äkki näen et idee töötab ja inimesed seda kasutavad
  • No nüüd oleks kohane veidi arvutada. Plasmatelekas maksab 50K? See on 3 aasta peale liisides ca 2K kuus? Sa teed odavamalt, et 1,5K kuus? C'mon, selle äri mõte ei ole kulutada 2K (+ muu organisatsioon) ja teenida 2,2K, vaid teenida 22K. Viimasel juhul see veidi odavam (aga tradeoffiga) hind ei koti ehk ?
  • To priitp
    Sa ei arvestanud fluktuatsioone.
    Iga 20`s plasma läheb seal trammis-bussis katki ja igaveseks katki.
    Ja kui millegi pärast on vähem rahvast ja kui millegi pärast mõni reklaam käib närvidele jne.
    Siis pappi ei tule ju.
    Keskmine kasum ei ole arihmeetiline keskmine.
    Seal tekib midagi sarnast nagu alalisvoolu sillas. Üks laine pool lõigatakse maha.
    Küll poolenisti aga igal juhul sellelt poolelt kus hästi läheb ja samas apsakad ruulivad täiega.
    Must tsenaarium, mis? Pole midagi, lihtsalt äri.
  • Tegelt oli see mõeldud rohkem nagu chuvaki`le
  • Mehed, ega ma pole öelnud et kavatsen paigaldada plasmasid mis maksavad 50K või paigaldada ekraane bussides või trammides... no... Point on just selles et investeeringud on väiksemad ning reklaami pinnad on paigaldatud turvalistes kohtades, kus keegi neid ei lõhku ega ei varasta.
  • Alusta sellest et kirjuta endale äriplaan, siis näed kas tasub ära või mitte.
  • Olen reklaamiäriga hästi kursis - tunnen kohalikke meediaväljundeid, reklaamiagentuure ja paljusid olulisi reklaamivajajaid, -kliente. Kui siiralt usud, et see idee end Eestis piisaval määral ära tasub ja oled valmis ise selle nimel vaeva nägema, teeme ühisprojekti :) Koos teeme firma, koos teeme vajalikud ettevalmistused, koos müüme pinnad, koos jagame kasu. Sobib?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon