tuleviku kinnisvara turg - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

tuleviku kinnisvara turg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Foorumis "kesklinna korterid" enamik arvamusi nagu mina sain aru, et pealinna kinnisvara nõudlus langeb ning on paras aeg kasumeid välja võtta ehk pealinna kinnisvara maha müüa.

    Foorumis oli kirjutatud selline mõte, et "rahas võimalik et liigub Tallinnast hoopis mujal Eesti arenevatesse piirkondadesse kuna sääl on elamiskulud versus palk paremas proportsioonis"
    Mida teised arvavad?

    Pakun arutleda, kus võiksid ollas sellised perspektiivsed arenevad piirkonnad lähimatel 5-10 aastatel, kuhu tasuks investeerid ja kas üldse tasub kinnisvarasse investeerida?
  • osta võsahttp://www.delfi.ee/news/koos/reality/article.php?id=11477057
  • olen foorumis uus. Kui seni on Tallinn arenenud peamiselt mööda rannikuäärt ja tagaplaanile oli jäetud Tartu maantee suund, siis viimased aasta–poolteist on tõestanud vastupidist. Jüri–Assaku poolt räägivad eelkõige looduslähedasem elukeskkond ning asjaolu, et Assaku alevikust pääseb Tallinna kesklinna kiiremini kui Mustamäe linnaosast. Kurepõllu maa jagamine ju juba käib (pool jagatud maad on ju juba oma potensiaalse ostja leidnud) kui teise poole krahmab endale ETK (Maksimarket), siis potensiaali heaks elukeskkonnaks ju palju.
  • to kkk
    Thanks, väga huvitav artikkel. Lugedes kommentaare väga meeldis ühe mehe jutt: "tänane kinnisvara investeering on justkui neljas pensionisammas ehk kes seda ei tee, käitub rumalalt. Vaatamata hirmutamistele pikas perspektiivis kinnisvarahinnad tõusevad ja mitte vähe."
  • Lõik artiklist:
    Kui aga vaadata asja teisest küljest nagu majanduses ikka peab tegema, siis igal aasta lisandub maailma ligikaudu 600 miljonit inimest ja juba 5 aasta pärast arvatakse olevat meid 8 miljardit.

    Siin on küll kõvasti puusse pandud. Maailma rahvastik kasvab ca 75 miljoni inimese võrra aastas. Praegu on maailmas kokku ligi 6,5 miljardit inimest.
  • Teades, et kinnisvarakrahhid toimuvad keskmiselt iga 20 aasta tagant on võimalik õige ajastusega ostes ja müües oma pensionisammast suurendada ca 10x. Kes seda ei tea, käitub rumalalt.
  • to Alvar, kinnita oma v2ite t6esust. Allikat on vaja.

    martk, kinnisvarakrahh tuleb siis kui laenu % yles l2heb. ei pea vaatama statistikat.
  • Kristock, vaata linki:

    http://www.census.gov/ipc/www/popclockworld.html
  • Täielik saast on see artikkel. Vend üritab heroiseerida ja müstifitseerida kinnisvaravaldkonda, mis on blablabla seda ja shashamasha teist. Unustatakse ära - KINNISVARA ei tooda mitte midagi.

    PS Tegelikult polegi kinnisvara väga ülehinnatud, palun vaadake:

    Ostke varemed, 40 miljonit krooni

    Suht mõistuse piires kõik veel.

    PPS Viimasel ajal ongi hakanud toimuma see, et igasugu isehakanud banaanid serveerivad "ekspertarvamusi" kinnisvaraturust, mida siis lihtne inimene asjaliku või - veel hullem - tõe pähe võtab. Kinnisvara on uus, igamehe ratsa-rikkaks skeem, kus kaotada pole lihtsalt võimalik. Tegelikult on see muidugi Eesti ajaloo grandioosseim rikkuse ümerjaotumise skeem, kus kinnisvaraarendajad-ehitajad rikastuvad massi arvel lihtsalt ebaproportsionaalselt palju võrreldes teiste majandusvaldkondade kontrollivate jõududega.
  • külastasin hiljuti Patarei vanglat ja vaatasin, et sellest saaks ka kena miljööväärtusliku korterelamu. Unustagem seal sunniviisil elanute kannatused ja mingid kahtlased seened, kõik müügiks!
  • Mõned päevad tagasi kuulsin, et Patareist leiti ülimürgine seen ja keelati koheselt edasised ekskursioonid.
  • Suffiks ära sashamashhat loe,loe numbreid.Ma pidin ka kunagi korterit ostma,aga jäi katki kuna kallis tundus.Hind oli kuskil 3000$ kahetoalise eest ja aasta oli 1990.Laenu ei saanud siis kinnisvara tagatisel keegi.
  • Aastal 1990 ei olnud korterid "üldreeglina" üldse kinnisvara, vaid vallasvarana hooneregistrites arvel...
    Loomulikult ka pankadel ei olnud veel hüpoteeklaenude kogemust (selle importisid hiljem).
    Tagatipuks olid laenuperioodid ka suht lühikesed s.o üle 10a laen haruldus.
  • ...mäletan kunagi, kuidas ühe väliseestlasest õppejõuga sõitsin 90ndate keskel Patarei vanglast mööda. Tegelane (ise muide mitte vaene mees) kommenteeris suht häälekalt - " Boys, mis, te jämate? See on prime real estate, ja teie, mehed, lasete siin vangla olla." :-D
  • vastus küsimusele oleks paljassaare ja kopli liinide piirkond, igati perspektiivikas ja kena koht!Kes kahtlevad lugegu Robert Nermani raamatut "Kopli"
  • Ise olen ka mõelnud, et ostaks tükk maad Paljaasaarel... miks mitte?! ...ilus vaade merele, kesklinnast lähedal. Muidu, kas keegi on kurssis, kellele see maa kuulub praegu. Kopli suhtest kuulsin, et Kopli liinid on juba maha müüdud, kas Paljasaare on samuti eraomand?
  • seal pidi maa olema radioakteevine, miski geoloogiline kiht tuleb pinnale,
    radoon jms terviseriskid. kopli liinid pidid olema veel linna kaes, kuna nad ei suuda elanikke valja t6sta.
  • To Chuvaki
    atraktiivne koht veel on Tallinna kesklinnas, kohila tn. K-Raua vastas. Kuidas küll kinnisvarahaid seda krunti pole märganud (või ilutseb ikkagi Kalev AS bilansis)
  • to rig
    Mis asja??? maa radioaktiivne?! esimest korda kuulan seda. Äkki oskad info allikat anda, et saaks lugeda. Tundub päris huvitav arvamus, et Paljasaare poolsaar on radiaktiivse maaga...
  • Eesti on Euroopas 3 kohal radooni sisalduse suhtes. TM ehituse lisas oli väga huvitav artikkel. Robinsoni kommentaar Vennad ehitus ehitusvoorumist, loodetavasti ta ei pahanda et selle siin ära toon, ise ei osand asja kahjuks paremini kommenteerida.

    Radoon on radioaktiivne gaas, mis imbub maa seest. Eestis on valdu ja piirkondi, kus see "teatud asjaoludel" imendub intensiivsemalt kui mujal. Kasutades mingit maa seest vundamendi soklitest õhusüsteemi, tekitate endale TUGEVA riskimomendi!

    Inimesed mõelge veidi peaga.

    Maailmas on kindlaks tehtud, et suurema radoonisisaldusega piirkondades on hullumaja inimeste tervisega. Ka Eestis on 2-3 piirkonda sellist!

    See ei ole utoopia ega müstika!
  • Eelmine kommentaar sai natu segane

    Robinsoni kommentaar Vennad ehitus ehitusvoorumist, loodetavasti ta ei pahanda et selle siin ära toon, ise ei osand asja kahjuks paremini kommenteerida.

    Eesti on Euroopas 3 kohal radooni sisalduse suhtes. TM ehituse lisas oli väga huvitav artikkel. Radoon on radioaktiivne gaas, mis imbub maa seest. Eestis on valdu ja piirkondi, kus see "teatud asjaoludel" imendub intensiivsemalt kui mujal. Kasutades mingit maa seest vundamendi soklitest õhusüsteemi, tekitate endale TUGEVA riskimomendi!

    Inimesed mõelge veidi peaga.

    Maailmas on kindlaks tehtud, et suurema radoonisisaldusega piirkondades on hullumaja inimeste tervisega. Ka Eestis on 2-3 piirkonda sellist!

    See ei ole utoopia ega müstika!
  • Tallinna ümbruses neid radoonipiirkondi päris palju, kui ma hästi mäletan, sis tabasalupool pidi olema üks intensiivsemaid piirkondi, aga pead ei julge anda
  • sven77, lihtsalt info mõttes - kes on need 2, kes meid edestavad?
  • mehed!kõigest saab võitu, ei see radoon murra kedagi...tuleb kopsud tühjaks köhida ja pisike uberik osta ning paremaid aegu ootama jääda :)
  • to: kittya
    Kahjuks ei tea kes need 2 on

    Väiksem uberik ei päästa kahjuks, põhiprobleem radooniga pidi olema see, et vältida selle imbumist eluruumidesse, et tuleb vundamendid paremini ehitada, vabas õhus pole probleem nii hull
  • Chuvaki, täiesti tõene info. Kiire otsing:

    (uues aknas )08.04.2004 16:59 PM Online Eestis on kõrge radoonitase
    07.10.2003 00:01 PM Online Peeter Ernits, erikorrespondent Pakri krundid kiirgavad radioaktiivselt
    10.04.2004 EPL Online, Teadlased uurisid vähitekitaja radooni levikut
    16:45 08.04.2004, EPL Online Eestis on kõrge radoonitase
    17.04.2004 EPL Online, Helen Eelrand, Väldi kiilaspäisust, ehita maja õigesti

    Kui õieti mäletan, siis kogu Põhja-Eesti oli ohtlik(um) piiirkond.
  • Ega kas naftat kuskil Lasnamäel ei ole? :)
    Noh, aga tõsiselt vaatamata et maa on seal "natuke radiaktiivne", kas mingil kinnisvaraarengu firmal piisaks raha, et välja osta terve poolsaart, läbi viia sinna kommunikatsioone, ning teha seal uut elurajooni (midagi Merirahu rajooniga sarnast). Tegelt kopli võib sama ghetto jaada, lihtsalt tuleb ehitada Paljasaareni korraliku teed, kõrget aeda rajooni ümber ning palju Falcki turvamehi palgata :)
  • Eesti Looduses vist asjalikum info:
    Rein Ahas, Age Poom, Siiri Silm Keskkonnasäästlikult ehitada ei tähenda ainult “öko-mäkerdamist“
    Valter Petersell, Voldemar Mõttus, Krista Täht Nähtamatu ohuallikas Eestimaa pinnases
  • to: momentum
    Tegelikult ei ole Põhja-Eesti veel kõige hullem, Kesk- ja Ida-Eesti poolt leiab hullemaidki paiku (vaata Kiirguskeskus kaarti).
    Kuna olen ise teemaga natuke kokku puutunud, siis julgen öelda, et radoon on ohtlik siis, kui sa pole seda ohtu enesele teadvustanud ning oma majas vastvaid mõõtmisi teha lasknud!

    Uue maja ehitusel tuleks alustada ikka geoloogiliste uuringutega, mis peaks ka selgitama pinnase radoonitaseme. Kui radooni paljuvõitu, siis projekteeritakse maja vundamenti radoonikaitse (spets. kiled), mis peaks olema suht efektiivsed meie tingimustes. Kui pinnas aga eriti radoonirikas, on võimalik ehtitada radoonikaev. Ühesõnaga abinõud on tegelikult olemas, kuid miks sellega arendajad tegelenud pole, küsige neilt!
    Need, kellel maja juba valmis, pole muud teha, kui talveni oodata ning siis lasta kiirgust mõõta, sest talvel on maa maja ümber külmunud ja kiirguse tase majas suurem! Olgu veel niipalju öeldud, et Tallinnas on ühes uues arendatavas piirkonnas leitud maja, millel hetkel radooitase nii ülemõistuse suur, et majaomanik veab arendajaga vägikaigast nõudes raha tagasi või lisa/ümberehitust.
    Kes aga eriti peeneks tahab minna, siis kiirgust on võimalik mõõta ka näiteks kahhelplaatidelt.

    Radoonist saab veel lugeda (siit).
  • nähtamatu ohuallikas = nähtamatu tuluallikas?
  • lõpetaks äkki juba selle radoonist jahumise ja räägiks asjast ka. Tallinna maaklerid väidavad, et hinnad pealinnas tõusevad praegu lausa päevadega. sama ei saa kindlasti väita suurema osa muu Eesti suhtes. proportsioonid on paljuski paigast ära. kui näiteks Soomes on riigi odavaimate ja kalleimate korterite ruutmeetri hinnas nii 4-5 kordne vahe, siis Eestis on see vahe kohati 20-25 kordne. ainet arutlemiseks on siin kindlasti.
  • Nagu lehekestes oli pajatatud võib Tallinnas leida hõlpsasti töö 5000se palgaga... näiteks Falck
    pannes pere kokku kaks liiget hõlpsasti 10000 koos.
    Mõte, et kui nii hõlpsasti saab 10000 kr pere kohta kokku siis ei ole hetkel veel imestada aga tõusupotentsiaali või jätkusuutlikkust muidugi ma selles ei näeks. Samas pole ju kunst öelda, et järgmine aasta on 6000 lihttöölise palgaks.!!
  • Nagu lehekestes oli pajatatud võib Tallinnas leida hõlpsasti töö 5000se palgaga... näiteks Falck
    pannes pere kokku kaks liiget hõlpsasti 10000 koos.
    Mõte, et kui nii hõlpsasti saab 10000 kr pere kohta kokku siis ei ole hetkel veel imestada aga tõusupotentsiaali või jätkusuutlikkust muidugi ma selles ei näeks. Samas pole ju kunst öelda, et järgmine aasta on 6000 lihttöölise palgaks.!!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon