LHV kohtusse - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV kohtusse

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV võiks näiteks siinsamas foorumis esineda lihtsa maakeelse ametliku selgitusega mis, kes, kus ja kuidas. Et keegi teine peale Fit'i ja asjaosaliste ka aru saaks, mis toimub. Minul on lihtsalt paha tunne neid kõiki katkeid lugeda, ei muud.

    PALUN LIHTSAT JA SELGET INFOT!!! Ei ole ju palju soovitud...

    Jõudu ja jaksu igatahes teile selle jamaga hakkamasaamisel!
  • kas klientidel ka nüüd mingit jama sellest tulenevalt.aktsjad maha müüa ja minekut või on liiga hilja juba sest varad pidid arestitud olema.
  • esimesed 20(+80) miljonit..
    täna hommikul ikka paras üllatus!
    ma arvan et nad ei tohi seda kommenteerida uurimise käigus..
  • tahaks ka teada,kas uurimise all on füüsilised isikud või firma?kui antud isikud,siis ei ole muud jama,kui firma maine kannatab,aga kui firma siis on asi vähe nutusem.
  • arvan et usa läheb sellise jama eest ka firma kallale kui vaja.
  • no mina sain nagu niipalju asjast aru et arestitud on lhv usas asuvad varad .nii et seega nagu firma varad.kehv lugu muidugi,aga ehk pingutavad seal usa pool v2he yle selle asjaga.INFOT paluks?
  • SEC-i pressiteates on eraldi ka LHV kostjana välja toodud: http://www.sec.gov/news/press/2005-155.htm
  • Päris karmid süüdistused. LHV alustas esimese asjana sisejuurdlust, et toimunu täpsed asjaolud välja selgitada. Loodan, et need süüdistused minu aadressil saavad uurimise käigus ümber lükatud, kuid korrektse uurimise huvides peatan oma tegevuse LHV juhatuse liikmena ja LHV investeerimisteenuste juhina.

    Loodan, et saate aru, kui ütlen, et enne lõplike uurimistulemuste teatamist ei saa ma täpsemaid kommentaare anda.

    Parimat,
    Kristjan Lepik
  • SECi pressiteade
    Süüdistatavad: Oliver Peek(24) ja Kristjan Lepik(28)
    Periood: alates Jaanuar 2005..
    Summa: 100 milj eek umbes..

    The Commission's complaint alleges that, in June 2004, Lohmus became a client of Business Wire for the sole purpose of gaining access to Business Wire's secure client website. Once defendants had access, they surreptitiously utilized a software program, a so-called "spider" program, which provided unauthorized access to confidential information contained in impending nonpublic press releases of other Business Wire clients, including the expected time of issuance.

    ..Using several U.S. brokerage accounts, the defendants have bought long or sold short the stocks of the companies whose confidential press release information they have stolen, and purchased options to increase their profits...
  • Uudis maakeeli ETV onlines. Hommikul oli päris lahe telekast vaadata Neeme Rauda, kes oli kehastunud Hercule Poirotiks finantsinspektsiooni lähistelt.
  • väga huvitav... need mahud kõlavad eraisikute jaoks kuidagi uskumatult suurena...
  • Räägivad ikke, et asjaga on seotud konkreetsed inimesed, mitte LHV.
  • "No one," Business Wire Chairman and CEO Lorry Lokey said in a statement, "gained access to our news release file prior to distribution to the media and investment community. Some of the SEC statements in its complaint have been misinterpreted."

    Certain individuals gained access to a screen shot of limited background information, the company acknowledged but this information did not include the content of news releases.

  • loodame et asjad siski päris nii ei ole, nagu neeme raud iga pooltunni tagant telekas kindlahäälselt väidab. seal jääb küll kõlama, et kõik on juba kindel ja trellid on vaid vormistamise küsimus nüüd.
  • "Our action today demonstrates that we will seek out and stop securities fraud wherever we find it. Whether in an old-fashioned boiler room or, as in this case, in the high-tech environs of the Internet, such conduct will be met with a swift and vigorous enforcement response," Linda Chatman Thomsen, Director of the SEC's Division of Enforcement, said in a statement.

    võibolla on kõik see lihtsalt üks demonstratsioon
  • Business Wire President Cathy Tamraz denied Tuesday that anyone had been able to access confidential press releases.

    "There are blatant inaccuracies in the SEC's complaint," Tamraz said. "At no time did anyone access confidential press releases."

  • Kas keegi selgitaks, kas näiteks ka kasvukontol olevad indeksi aktsiad on samuti aresti all vai puudutab see vaid päevakuplejaid?
  • küsimus on see, et mis rahasid liigutati. Olid need klientide rahad, fondide rahad või oma isiklik kapital. kui oma isiklik - siis tehku mis tahavad. Kui juba LHV klientide rahad - siis on asi kurjasti
  • ainuüksi spider-programmides nüüd küll midagi paha pole - korduvalt (ka eesti kohtus 2 või 3 korda) on üles tõusnud küsimus: kui mul on legaalselt ostetud arvuti, legaalselt ostetud tarkvara ning legaalselt ostetud internet, mis kuradi pärast ma ei või brauseris aadressiks kirjutada midaiganes ma soovin.
  • Tagatisfond

    http://tf.ee.mikare.net/est/refund/Osafondid/#2675
  • http://www.nytimes.com/aponline/business/AP-SEC-Investment-Fraud.html
  • kui ma avaldatud kildudest õigesti välja loen, on kas kasutatud mingit peegeldajat (sel juhul süüdistagu jänkid endid ise konf. info linkimises) või on küsitud konkreetseid urle deduktiivsel meetodil (taas võivad jänkid endid süüdistada).

    info kasutamise eetiilisus on juba omaette teema, kuid muidu meenutab see keiss ET vs Tõnu Samuel juhtumit kangesti.
  • LHV kui firma on asjasse segatud vaid seetõttu, et USA maaklerite ja ka SEC poolt vaadatuna paistavad kahtlusaluseid tehinguid teinud isikud välja kui "LHV kliendid". SEC ei pöördunud uurimise huvides enne süüdistuse esitamist meie poole infopäringuga, milliste investorite kontod konkreetselt kahtluse all on. Teeme SEC-ga ses osas koostööd, et probleem võimalikult kähku "lukku panna". Klientide ja LHV vara on nii USA-s kui Eestis kindlalt eraldatud. Veelkord, asjasse mittesegatud kliente ega LHV-d institutsioonina probleem ei puuduta. Kindlasti seisame selle eest, et asi saaks ruttu selgeks ja võimalikud süüdlased rikkumiste tõendamise korral karistatud.

    Lauri Isotamm
    LHV partner
  • Parimat reklaamikampaaniat on raske välja mõelda, edu Teile!
  • Iseenesest geniaalne idee, ei tea kas tulid ise selle peale või kasutas seda juba varem keegi?
  • arwen, äärmiselt huvitav arusaam reklaamikampaaniast sul... minuarust kahjustab selline jama eesti alles tärkavat investeerimiskeskkonda...
  • Juristist sõber ütles nii: pole kohtuotsust, järelikult on tegu solvamisega. SEC tuleks kohtu anda siis LHV ja kahe selle töötaja solvamise pärast.
    Ja sama millele enne vihjati -- mis seadus keelab netis surfamist ja URLide chekkamist?
  • no kuulge,kui seda kohtusaagat LHV reklaamiks ei oska keerata siis pole mõtet ärimaastikul mütata.Vaadake USasse kasvõi Martha Stewartit.Kui osatakse seal lollusi teha siis tuleb osata see lollus ka rahaks pöörata.
  • uudistest käis läbi ka sõna "screenshot", tundub olevat ainus, mille lekkimist hetkel nii SEC kui ka businesswire korraga tunnistavad.
    et sajad press-reliisid enneaegselt lhv-lasteni oleks jõudnud, newswire ise kindlalt eitab.
    mis aga spider-teemasse puutub, siis selle kasutamise ebaseaduslikkuse hindamine on subjektiivne, kõhutunde küsimus. google on ka spider näiteks. tõnu samueli keissi dilemma seisnes peamiselt selles, et kas tegu ei olnud päris lahtisest uksest sisse murdmisega, kus "röövel" ei saanudki aru et nüüd ta on "tohutust turvasüsteemist" läbi närinud ja jõudnud liiga kaugele süsteemi sisse... ehk siis jalutas sisse avatud uksest, mispeale tuli peremees suure vihase koeraga, kes tõnule hambad p...se lõi.
  • Vähemalt SECi arvates on LHV kui firma siiski asjasse segatud:
    The Commission's complaint alleges that, in June 2004, Lohmus (loe: LHV) became a client of Business Wire for the sole purpose of gaining access to Business Wire's secure client website..
  • Seletuseks, et "spider" programm on sellinse programm, mis simuleerib browseriga browsimist. Ehk siis nagu oleksid ise exploreriga lehe peal aga vajutaksid kõik lingid läbi. Tänapäeval on isegi browsereid, mis proovivad lehti ette sisse lugeda, ehk siis teevad küllaltki sarvast tegevust.

    Nüüd sellist asja nimetada "hacking scheme" on pehmelt öeldes liialdus. See on sama palju hackimine, kui tavaline veebi browsimine :) Tekib tunne, et seal taga on kas midagi hoopis muud. Või oli SECil vajadus musklit näidata.
  • pöörake tähelepanu ka sellele et Usas sellisel tasemel süüdistuste esitamine ajakirjanduses tähendab et case on koos ja tõendid olemas ja asi läheb kohtusse.Siinne siseuurimine ei puutu asjasse.
  • to matrox
    Ma ei tea nüüd, kui kursis Sa inimeste psühholoogia alustega oled,
    aga igasugune reklaam - ka negatiivne - on ikkagi reklaam ja mõjub sellena.
    Võtame või selle K-kohukese värgi.
    Vaevalt, et Keskerakond sellega kokkuvõttes midagi kaotas.
    Igasugune pressis loku löömine ja pasundamine tuleb ainul kasuks.
    Seda muidugi seni, kuni asi on kuulujuttude tasemel.
    Kui SEC midagi kurja ära tõestada suudab, siis on jama küll majas.
    Aga jamad väljenduksid sel juhul suuremas osas teisel pool lompi -
    LHV tegevuse piiramine, varade arest ja selle järellainetuse mõju Eestis.
    Vaevalt, et mõni LHV klient ise selle pärast ohkima hakkab,
    et talle oletatavalt mittelubatud meetoditega hangitud infi ette söödeti.
  • Delfi ja muud peldikuseinad on juba pasaga üle valatud. Muretsevad oma pensionite pärast jne. Ja tunnevad kahjurõõmu. Vastik.

    Huvitav on see et mõned artiklid käsitlevad kahtlusaluseid juba süüdiolevatena, kas seda tohib teha, kui kohut pole olnud?
  • seni kõige detailsema infoga tuli välja usa today:
    http://www.usatoday.com/money/industries/banking/2005-11-01-bizwire-bust-usat_x.htm
  • te olete nats lapsikud.

    1)sama rumal kui kedagi syydi moista antud info pohjal on ka kedagi oigeks moista - otsuste langetamiseks pole infot. Mis siis et meil on syytuse presumptsioon. Asi on ikkagi uurimise all. Uurimine naitab, millisesse seisu lainefunktsioon kollapsib :) Mõtteid võib alati avaldada, aga Langi uus ettepanek laimuseadusele paneb varsti ka need pähe tagasi.

    2)ka kuriteo yritamine on kuritegu.

    3)Kuidas asi tehniliselt teostati, voime vaid oletada.

    4)Samuti on kuritegu lolluse, kaitsmatuse, nõrkuse (ja inimliku eksituse?) jne ärakasutamine.
    Kui autol on v6tmed ees ja uksed lahti, kas seda võib sisi ärandada?

    5)Raha ei ole poliitika, kus igasugune reklaam hea on. Mis olid esimesed kysimused siin foorumis? et kas klientide varad on ka arestitud? keda se reklaam kotib kui su varad voivad arestimise alla minna. Koik teavad mis juhtus andersen consultinguga. olen lhv fänn, ei sooviks sama saatust. see "igasugune reklaam on hea reklaam" sobibvaid commodity ja lollide jaoks, st kui myyd commoditit lollidele siis on tahtis et "as seen on tv" :)

    6)Samuti ei tea täpselt mis olid businesswire kasutajalepingu sisu ning mida tapselt on moeldud Section 10(b) of the Exchange Act and Rule 10b-5 thereunder (Trading "on the Basis of" Material Nonpublic Information in Insider Trading Cases )
  • Mina saan niimoodi aru, et GOOGLE, mis samuti netis ringi surfab on samuti ILLEGAALNE? Kui kuskile turvatsooni sisse ei häkitud, siis nagu tuleks vastutusele võtta hoopis business-wire siseinfo lekitamise eest.
  • This July, after deciphering the nature of earnings announcements that were to be issued by eBay and Yahoo, the SEC alleges, the Estonians and their employer traded heavily in those stocks before and after the announcements.

    ***

    näeb välja nagu osa Kristjani "Straddle enne tule tulemusi" strateegiast. äkki uurimisel selgub et call-optsionide ostu ajal müüs ta sama kogus put-optsione.

    Krijtjan, Oliver, soovin teile edukalt nende süüdistuse alt välja minna.
  • Soovitus kõigile - ärge spekuleerige ennem kui asi selge pole. Tehke tööd rahulikult edasi.
  • Ja raha jätke ka sisse, muidu võimendate ise üle.
  • leff: optsioonistrateegiad pisut sassis? straddle = samade parameetritega call ja put optsioonide ostmine korraga, mitte callide ost ja puttide müük (=kirjutamine). ja milleks straddle't kasutada, kui edasine suund teada on? :)

    "...traded heavily in those stocks..." - see konkreente lause ei viita mingis osas optsioonidega kauplemisele, imho.
  • tankist,

    äkki hoopis häkiti sec lehele ja see teade seal on osa geniaalsest marketingist? no see oleks tõesti geniaalne! paraku ilmselt mitte.
  • RistoX,

    July 20, 3:29:36 p.m.-3:58:55 p.m. ET
    Lohmus buys 1,500 eBay call options for $173 each
    July 20, 4:15 p.m.
    EBay releases better-than-expected second-quarter earnings
    July 21
    Lohmus sells 1,500 eBay call options for $518 each
  • Seda ma lugesin ise ka, leff. Straddle-enne-tulemusi strateegiaga pole sellisel treidil aga midagi ühist.
  • Tore on lugeda andunud jüngrite komentaare ja järelehüüdeid . Ilmselt ei kohtugi omavahel ei Peek , Lepik , Lõhmus ega ülejäänud inimesed sealt majast , sest neil igalühel on oma kood ja sissepääsuluba ja seetõttu tegutsesid kõik juhuslikult ja iseseisvalt , nagu Kennedy mõrvamise puhul USA -s kunagi ammu . Ja Apananski ka ei teinud midagi ju valesti .
    Kui mina andsin Lepikule ja LHV-le raha kauplemisportfelli mandaadi teostamiseks , siis tulmuseks näidati mulle pidevalt miinust ja sellel sügisel lõpuks , peale aastat aega otsustasin selle lõpetada ja sain lõppyulemuseks mingi miinus 5% . Foorumis straddle .... aga toimus küll palju paremate tehingute presenteerimine , millegipärast istus minu konto pidevalt pooles ulatuses rahas ja tulemuseks oli müstiliselt pidev miinus . Ja sellepärast , et sain aru , et mind lollitatakse , ma selle mandaadi lõpuks lõpetasin .
    Ahnus ajab upakile , see on vana kehtiv tõde . Kui Lepik oleks mulle teinud oma lubatud tööd , oleks ma täna temale ja kõigile seal majas kaasatundja vähemalt , mitte küll õigustaja . Antud juhul olen hoopis topelt petetud ja minule selle ja kõikide teiste sarnaste juhtumite puhul läbiviidav PR loputus ei ole lgemist väärt , olen elu jooksul aru saanud meedia võimalustest ja usaldusväärsusest .
  • straddle enne tulemusi oli siis suitsukate?Miks tegeleda mingi jamaga,kui suund on teada ja $$$ ootamas?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon