Tüng tulekul? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tüng tulekul?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Arusaadav, et Traderis uusi positsioone soetada ei saa. Samas on raske uskuda, et SEC on keelanud LHV-l Traderist raha väljakanded. Pole küll esialgu sellist plaaninud, kuid asi lõhnab imelikult. Justkui oleks juba otsustatud, et Traderi kliendid peavad võimalikud jamad kinni maksma. Tegu on ilmselgelt LHV poolse surveabinõuga, millel pole mingit õiguslikku alust.
    Selle kohta loodaks selgitust saada.

    Viimati tundsin sellist lõhna Lääne-Eesti Panga kõdunemise aegu. (Oli selline must auk, kuhu raha sisse läks, sealt välja aga ei tahtnud tulla) Tookord aitas väga hästi avaldus Finantsinspektsioonile.



  • Kui küsimus on ja tegemist on 5 LHV Trader kontoga, miks ei saa oma varasid siis käsutada väidevad sadakond LHV Trader klienti? Kui kontod jäävad külmutatuks kogu uurimise ja kohtupidamise ajaks (mis võib olla pool aastat), siis on see küll räige kahju tekitamine klientidele. Kas LHV jooksvatest vahenditest jätkubki Trader konto omanikele raha (100 milj. krooni) tagastamiseks. Kas ei peaks siin Finantsinspektsioon koheselt (enne varade kantimist vms.) sekkuma? Eesti Vabariigis on kõik ju võimalik.
  • Kuna LHV Traderi teenuse kasutajad teevad oma tehinguid läbi LHV kliendikonto USA maakleri juures, siis suleti kõigi LHV Traderi kasutajate kontod. Kui on välja selgitatud, kes on nimetatud kontode taga, toimub edasi juurdlus nende konkreetsete kontode omanikega ja teised kontod avatakse.
  • tegemist on nähtavasti 5 lhv kontoga lisaks neile riia ja muudele kontodele mis ajalehtedes kirjas.ma siiski kardan et nad võivad aresti sanktsiooniks jätta kuni trahv tasutud.seal on vist vahe ka palju saab institutsioon ja palju eraisik.kui need viis kontot lhvs on eraisikud siis pole midagi karta sest siis lhvd väga raske süüdistada.

  • kuule "lhv kommentaar", teil võtab KAKS PÄEVA aega "uurimine", kes on teie enda juures registreeritud kontode kliendid?????? ei ole väga usutav stoori. ootan adekvatsemat selgitust ja selgust.
  • ikka ei jõua kohale või !?
    siin puust ja punaseks

    kõigi traderi kasutajate tehingud liiguvad läbi 3konto mille LHV on avanud USA-s maakleri juures
  • to arwen,
    ära kujuta ette, et asjatundlikud isikud kauplevad füüsiliste isikutena. 98% on tegemist juriidiliste isikute kontodega.
  • arwen: ära nii sinisilmne ka ole, mida tehakse firma vahenditega ja nimel, see tähendab ka seda et firma vastutab. Firma võib muidugi nõuda kahjude hüvitust töötajatelt. Kui Merill Lynch'iga skandaal oli, siis trahvid maksis ikka ML.
  • Tropp ütles hommikutelevisoonis et tulu konfiskeeritakse ja samasuur trahv tuleb.Ega need SEC is lollid pole ,trahv võetakse LHVlt ja selleks need arved ka arestiti.Keegi ei usu seal SEC is et see oli pensionifondi või muu eraaeve mis lhv nime all trades.Äripäeval oleva väljavõtte taustal arvan et LHV saab samaselt maakleritega.
  • to lhv kommentaar,
    LHV-le pidid ju teada olema, kes konkreetselt on nende 3 konto taga, mis väljaselgitamisest siin hämatakse. Juurelge edasi nende 3 konto omanikega ja tehke teiste LHV Trader kontod lahti ja laske raha välja kanda.
  • Kas see on LHV teha? Ilmselt sõltub asi SECist.
    LHV võiks küll vähe täpsemat ja operatiivsemat teavet anda. Inimestele meenuvad kohe pangajamad ning sestap on praegune info jagamine olnud ikka väga mannetul tasemel.
  • kas keegi teab oelda,kas tavaline aktsiaomanik ikka saab aktsiaid myya
  • millegiparast on mul juba tund aega yks tehing ootel...
  • nad ei saa seda raha kanda välja kuna varad arestitud ainullt sisse saab kanda.
  • LHV kommentaar oligi selline, nagu karta. Tegelikult pole ju traderi kliendid sõlminud lepingut mingi USA maakleriga, vaid ikka LHV-ga. Järelikult on LHV asi klientide võimalikud nõudmised rahuldada.
    Mina isiklikult küll midagi välja kanda ei kavatse ning traderiga spekuleerimist tahaks ka jätkata. Selline hobi siis:)
    SIISKI OLEKS SELGITUST VAJA traderi struktuuri kohta. Sest kui on nii nagu Carlos väidab, siis asi tõesti nutune.
  • Kui suur tõenäosus on ,et LHV saab trahvid kaela ja mõne kuu pärast polegi enam kontolt midagi kanda,sest raha enam lihtsalt pole ja LHV kuulutab pankroti välja??
  • lodu

    Traderi tehingud ei käi läbi 3 konto, iga Trader on eraldi konto.
  • LHV Group 2004 aastaaruanne on www.economy.ee lehel tasuta saadaval.
    Lühiresümeena tänase päeva omakapital on ca.40 Mio EEK (minu arvamus, kuna 2005 tulemusi ju ei tea)
    Kui LHV süüdi jääb, siis trahv tuleb ilmselt sellest summast ikka suurem ja võibolla lausa kordades. Praegu pole küll keegi LHV omanikonnast kinnitanud, et nad igal juhul selle trahvi ise kinni maksavad.
    Seega LHV objektiivsed selgitused selle kohta, kes on võimalikud kahju kannatajad on HÄDAVAJALIK.
  • Ja lihtsalt huvi pärast tahaks teada kes on ülejäänud kolme konto omanikud?Ega ometi ülejäänud Pro meeskont???
  • to privador,
    praeguse infokogumi alusel võib olla tõenäosus suurem kui oskame karta. LHV ei suvatse ju selgitusi anda ja kas neid saabki uskuda. Paanika kasvab. Isiklikult ei ole usku ka Eesti Finantsinspektsiooni suutlikusse, kelle kiire sekkumine (a'la nagu USA-s SEC) võib olla tagaks mingi osa klientide varade päästmise. Kuni 8.11, mil kohtuistung on, nad kontosid küll lahti ei saa, rääkigu mis tahes. Nii et LHV Traderi klientidele tuleb tagastada nende raha muudest vahenditest.
  • Kuldar

    Sa ilmselt mõistad, et nii olulistele küsimustele ei anta foorumis 1 realisi vastuseid.

    LHV avaldab lähiajal ametlikud vastused kõigile kripeldavatele küsimustele.
  • minu viga "3kontot"
    lähtusin mingist ajakirjanduse killust
    vabandan

    seda infot on ikka palju ning osa sellest on ka vasturääkiv

    prooviks nüüd ilma paanikata, härrased
    ning ootaks selle ametliku kokkuvõtte ära
  • Kas kegi foorumlastest oskab seletada, mida tähendab juriidiliselt "omnibus" tüüpi account?

    Ammu aega tagsi oli selline diskussioon:

    kristjan.lepik
    Re: Väärtpaberitulu deklareerimine 01/04/02 09:54

    Vabandan veidi hilinenud kommentaari eest.
    LHV-l on USAs omnibus tüüpi account. See tähendab, et klientide aktsiad USAs pole LHV nimel, vaid klientide nimel. Seega kui keegi kardab LHV pankrotti, siis oma aktsiate pärast pole mingit põhjust muretseda - need jäävad igal juhul kliendile. Kuna aktsiad on kliendi nimel tuleb neil täita ka W-8 BEN tüüpi maksuraport.

  • Kuldar1

    Omnibus account - klientide varad on välismaakleri juures ühel kontol koos, LHV sisemine register eristab väärtpaberite jaotuse klientide vahel
  • Tundub paanikaks minevat. Kui LHV aktsiad oleks kaubeldavad, siis oleks ilmselt ostukoht.
    Nali naljaks, aga no ei kujuta ette, et USA võtab minu kontolt väärtpaberid, et LHV trahvid kinni maksta. Sellisel juhul tuleb välja, et ma oleksin justkui hoiustanud oma raha LHV-s ja andnud korraldusi teha teatud makseid. Kui nii, siis kompenseerib raha Hoiuste Tagamise Fond.
    Korduvalt on kinnitatud, et pole vahet kes on sinu maakler - aktsiad mida oled ostnud kuuluvad ikka sulle. Vastasel juhul peab Eesti Vabariik mind, kui Eesti kodanikku, kaitsma teise riigi soovi eest rekvireerida minu vara.
  • Hetkel on kauplemiseks parim aeg.vaatan vesise suuga kuidas aktsiad tousevad.jama kui palju.
  • Hoiuste Tagamise Fond ei kompenseeri raha, LHV pole krediidiasutus.
  • Pole küll õnneks traderi klient ( olen seda juba eelnevalt maininud - liiga kallis ja pole aega ), kuid arvan et LHV kompenseerib nendele õnnetutele klientidele väärikalt saamata jäänud tulu :)
  • Mis me siin saamat jäänud tulust räägime, kui pole selge, mida üldse saab.
    Aga kuna olen seda meelt, et asjalikud ettepanekud on alati oodatud, siis pakuksin omalpoolt välja järgmise variandi - aasta algusest üleeilseni teenitud kasum jagada ära päevade arvuga ning korrutada päevade arvuga, mil tehinguid ei saanud teha ning ongi käes saamata jäänud tulu. Kes on siiani kahjumis neil ei saa olla ka saamata jäänud tulu.
  • Henno mind huvitab juriidika.
    Otse küsides kas pankroti korral on see pankrotivara või klientide vara?
  • neil tuleb kahjumilne otsa arvutada :)
  • Kuldar 1
    juriidiliselt on see pankrotivara, nii et tüng tulekul.
  • Kuldar1

    Pankroti korral on see klientide vara. Kus iganes kontot avades peab investeerimisühing (nagu LHV) ka deklareerima kas konto avatakse klientide tarvis või investeerimisühingu oma varade hoidmiseks.
  • velvo
    siis võiks ikka saamata jäänud kahjumit ka arvestada

    saavadki mu konto jäägi endale jätta
  • Fakt on see, et USA pool käsitleb seda ühte välismaakleri juures avatud LHV kontot LHV varana, mille arvelt saab ja ongi juba saanud nn. ebaseadusliku tulu ja trahvide sissenõudmise tagada+ see juurdetulev osa, mille kohta on SEC öelnud, et see tuleb USAsse tagasi tuua.
  • Veidi küll teisest valdkonnast, kuid seotud küsimus: mina olen aru saanud, et kui mul konkreetsel juhul on väärtpaberikontod Ühispangas, siis panga pankroti korral jaavad Eesti aktsiad (mis on meie väärtpaberite keskdepositooriumis minu nimel arvel) mulle alles, välisaktsiad aga lähevad kaduma (pankrotivarana, kuna nad on EYP arvetel kuskil). Kas ma eksin?
  • to vanaema,
    Küsimus on siin selles, et antud juhul on SEC jõuliselt nö. arestinud LHV varana tegelikkuses LHV klientide vara, aga kui suured nõuded LHV vastu jäävad püsima on USA SEC-il kama. Peaasi, et nemad oma raha kätte saavad. Kannatajad on ikkagi LHV kliendid. Mille arvelt tagastab LHV 200-300 miljonit eeku klientidele? Hakkad protsessima. Katet ju pole. Või plekivad LHV omanikud omast taskust.
  • Miks peavad eestlased läbi LHV kauplema kes omakorda kaupleb läbi USA maakleri? Kas siis otse Etrade, Schwabi või mõne muu FDIC liikme juures ei saa eestist arvet avada?
  • Pank ei hoia kliendi aktsiaid üldiselt oma nime all vaid niinimetatud "kliendikontodel"

    Antud varad on panga varadest lahutatud s.t. ei kajastu panga bilansis ja seega ei kuulu ka pankrotivara hulka.

    Ainus võimalus neist aktsiatest ilma jääda on see kui pank on pahatahtlikult need kliendi aktsiad maha müünud ja raha omistanud.
  • No siiani on SEC-i tegevus olnud peamiselt suunatud väikeinvestorite kaitsmisele (erinevalt Eestist, kus väärtpaberiinspektsioon on nii hambutu, et ükski väikeinvestor ei julge enam ammu oma raha Tallinna börsile viia).
    Ei tea, kuid usun, et klientide varad peaksid siiski säiluma. Vähemalt pensionifondid on nii mitmekordselt tagatud, et siin ei tohiks küll midagi juhtuda.
  • Investor, 03.11.2005 15:56
    Ei tee nalja, soovisin oma raha hommikul ära kanda ja siiani ei ole kannet tehtud. helistasin LHVsse ja nad ütlesid, et nad kannavad lähiajalainult 74% prosa minu rahast, kuna kõikidelt kontodelt on arrestitud 26% kaasaarvatud tavalised kontod. ühesõnaga sa saad oma rahast 74% välja kanda ainult.

    On see õige jutt, kui nii siis paistab et kitsaks hakkab minema?
  • oi bljaaa... nüüd hakkab küll juba paanikaks kiskuma :))) ise ootan pangast lihtsat vastust küsimusele kas saan raha välja kanda kui tahan või ei saa.. eks näeb mis vastus tuleb.. mul on tavaline investeerimiskonto
  • Ma ei tea, loodan, et eksin, aga kui see sait siin enam mõne päeva pärast ei avane siis ei maksa imestada.
  • Mida ma siis kogu aeg räägin. LHV ikka ei suvatse veel kommenteerida.
  • See on ikka kummaline küll, et peale loosungite ei suudeta kaks päeva midagi konkreetset ütelda (viidates Ingmar.k. viitele). Kui on nii, siis on, aga miks peab seda niimoodi avastama.
    Ja kui tänu teatud meeste tegevusele on selline jama lahti, siis viimane asi on küll neid toetada. Ei usu ka, et SEC pulli teeb või üliandekaid lihtsalt kottida tahab.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon