Trader kliendid ühinegem! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Trader kliendid ühinegem!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üksikisikutena LHV-ga sõdimine on raskem ja kulukam. Nii, et koondugem, et meie kõigi huvid saaksid kaitstud. Eelistaks asjalikumaid mõtteid.
  • Mind paneb imestama et selline teema tehakse lhv foorumis.
  • Loodan esialgu,et LHV üritab teha kõik,et ausaid kliente säästa kahjudest.
  • Rahunege maha keegi ei võta teie raha ära.See on mitmekordselt garanteeritud ,maakleritel on tagatisfond jne.Pole mõtet üldse polemiseerida, tuleb oodata kohtu otsus ära.Süüdlastele määratakse trahvid ja kui nad neid maksta ei jõua siis nõutakse neilt tsiviilkorras need sisse.Aga see ei puuduta kuidagi tavakliente
  • Viitsib keegi Tõnis Ojale Äripäeva selle foorumi lingi saata, ta vaeseke oksendab muidu äkki siiamaani selle peale kuidas LHV kliendid foorumites LHVd kaitsevad
  • mina ei ühine selliste idiootsete üleskutsetega

    enne, kui üle mere asjad selgeks saavad, ei ole millestki rääkida
  • arwen,

    see on väga tore kui see nii on!

    Traderi kliendid vajavad ammandavat tõendust järgmise kohta:

    1. Kontodel olevad rahad on garanteeritud mitmekordselt
    2. LHV-l on olemas vara võimalike trahvide tasumiseks (nt. bilanss)
    3. vaja on korraldada Traderi klientidele eraldi briifing antud asjaolude kohta.

    Praegu olevaid ametlikke kommentaare ei saa kaine inimene uskuda. Olukord, kus fi ja lhv tegutsevad salamisi ühe jope all ei ole vastuvõetav.

    P.S. mingil hetkel ei ole foorum enam õige koht kus asju arutada. siin võiks asjast huvitadud isikute ringi välja selgitada.
  • olen ka klient ja muret teevad paar asja:

    esiteks oskas meie peaminister teema kohta eile õelda vaid mõmm-mõmm-kurjategijatele-karistus... mina siiski ootaks riigilt kaitset ja muret selle pärast et EESTI KODANIKE VARAD ON USAS KÜLMUTATUD. Kui asjad vastupidi oleks, siis oleks kõik konsulaadid ja ministeeriumid tagajalgadele aetud. Loomulikult ei saa Eesti USAle pähe astuda, aga et meie riigil päris po...i on, see paneb kurvastama.

    Keegi refereeris Finantsinspektsiooni esindaja sõnavõttu raadios, kus ta olevat arendanud loogikat, et investorid on sellised loomad kes arvestavadki sellega et nende pangakontod võibolla ükspäev rekvireeritakse. SELLINE ISIK ON TÖÖL FI-s, kes ei tee vahet kodanikelt vara ära võtmisel ja vara vähenemisel läbi fin. instrumendi turuhinna muutuse??

    kui meie riik jätab selles keissis tahaplaanile kodanike vara kaitse, siis seon enda finantsid küll kohalikust banaanikast niivõrd lahku, et isegi eesti kroone ei oma korraga üle kuu aja varu.
  • Noh LHV varad trahvide maksmiseks ei puhu pilli kuna LHV (või LHV'lt) ei saa niiehknaa seda raha võtta klientide kontodelt. LHV ei ole pank mis klientide hoiuseid mööda ilma laiali laenab.
  • see loogika et kliendi raha kasutatakse mis iganes lhv või lepiku või peegi nõuete rahuldamiseks et tööta.
    säilitage rahu ja külma närvi.tropp kiidab meid investor loomadeks,olgem siis sellised.
    mina küll ei karda et minu raha lhv s kaduma läheb.ma kardan et ma ise vahest vale otsuse teen ja selle kaotan.
  • Trader kontode omanike probleemist võib ju aru saada. Tegemist ju enamasti investeerimiskontost nö edasijõudnud investeerijatega, kellel suuremad panused mängus, kuid sellest hoolimata ei tasu siis kohe kõiki teisi ja võibolla ka vähemkogenud investor loomi oma appihüütega barrikaadidele ajada.
  • eelmise postituse lõppu jäi lisamata et tegelikult võtan pika positsiooni, kedagi kohtusse kaevata ei viitsi ja usun trader kontode peatet vabanemist. lihtsalt et ikka ja jälle suudetakse rumaluse ja vastutustundetusega üllatada kõige kõrgemalt tasandilt.
  • Antud olukorras ei saa tõesti LHV-d süüdistada(olemasoleva info põhjal),sest Treiderisse on see
    kollektiivne vastutus sisse programmeeritud-konto meil kõigil ju ühine.Ükskõik,kes oleks neid
    tehinguid teinud-tulemus oleks sama.
  • Ühineda võiks case'ist olenemata. Hea mõte ju paar korda aastas kokku saada. Kuigi arvan, et enamus ei taha oma isikut presenteerida. Isiklikult ilmselt ma päris sellesse seltskonda ei sobigi, sest mul ei ole isegi vara kokku miljonit, rahast rääkimata (imelik tunne kohe, et miks ma Traderit kasutan - endal pole milligi). Mulle lihtsalt meeldib jälgida aktsiate hindu reaalajas, näha kuidas tehingud teostuvad minu tahtest sõltuvalt ning saada sealjuures eestikeelset tuge ja nõuannet. See on minule hobi. Nii nagu paljud kummardavad jõusaale või diskoteeke, ostavad iga neljapäev lotopileti, koguvad marke, veeretavad kuule jne.jne. on minu jaoks hobi tegutseda börsil. Ja ma ei ole mingi teistmoodi loom, et peaksin sellepärast saama ekstra tähelepanu osaliseks või kellegi eksimuse pärast karistatud.
  • Samas ma arvan,et mõni konto oli kauplemismandaadiga ja kui ka seal tehti midagi keelatut,
    siis see on tõeline jama.Siis ju ka konto omanik süüdi pole,sest maakler teeb keelatud tehingu.
    Ja tänu maaklerile jääd kõigest ilma.See on küll juba otsene kohtuvärk.
  • Trader konto omanikel ei ole kollektiivne vastutus, igaüks vastutab oma kontol tehtud tehingute eest ikka ise, muuhulgas ka SEC ees.

    Kuna 5 Trader kontol LHV kaudu avatud Trader kontode hulgas on SEC juba varasema uurimise põhjal tuvastanud väidetavalt ebaseaduslikke tehinguid, siis on külmutatud kõik Trader kontod kuni uurimine selgitab kas selliseid kontosid on veel.

    Juhul kui LHV kannaks nüüd oma varade arvelt mõne Trader konto kliendi varad välja ja pärast osutuks seegi konto süüdiolevaks mõnes ebaseaduslikus tehingus ning toimub seal varade osaline või täielik konfiskeerimine, siis on LHV süüdlase asemel kahju kandnud.

    Nagu korduvalt juba öeldud pole ebaseaduslikke tehinguid mitte sooritanud konto omanikel midagi karta.
  • Tekkis hoopis selline küsimus, et kas koos Trader kontode raha väljavõtu piirangu kadumisega kaob ka kauplemispiirang või võtab kontode kauplemiseks avamine kauem aega?

  • Ka ühinemise poolt. Esialgu veel LHV-d kohtusse ei kaebaks. Küll aga enne, kui traderiga taas pikaks lähen, sooviks LHV-lt kinnitust, kuidas tagatakse, et edaspidi ühe või teise kliendi/töötaja tegevus (mis on juhuslikult SEC-ile silma jäänud) ei ohustaks minu ja loomulikult ka teiste klientide varasid. Ülesanne LHV tootearendusosakonnale.
  • Mis puudutab selle foorumi eksisteerimist siin lehel, siis laseme paradoksil sündida.

    Las LHV kliendid võitlevad soovi korral LHV vastu, kes on absoluutselt enim huvitatud nende varade vabastamisest ja võitleb kõigest jõust selle eest.

    New Yorgis on päev alanud ja conference call LHV - SEC - juristid samuti
  • UTU

    kauplemine ja rahade väljakandmine saab võimalikuks samaaegselt ...

    muide, peale 28. oktoobrit avatud Trader kontod toimivad ja kauplemine on võimalik ... mis viitab sellele, pahalasi otsitakse "vanade" Trader konto omanike seast ...
  • Mul on küll üks soovitus--LHV maaklerid ei tohiks ikkagi ise turul osaleda.Nad on klientide korralduste täitjad ja kõik.Kui tahavad hakaku kliendiks ja tulgu töölt ära.
  • dom123

    Kui mõni tehing on SECile silma jäänud, siis mida saab LHV tootearendusosakond ette võtta? Antud juhul ju jäid mõned tehingud SECile silma juba mitu kuud tagasi, kuid LHV ei teadnud sellest kuni kõigi kontode külmutamiseni midagi.
  • Tahaks teada ainult ühte - Mis juhtub kui tuleb kõige halvem, et tegelased jäävad süüdi, peavad tagastama teenitud kasumi ~100milj ning peavad maksma 3x trahvi (lisaks ~300 milj).
    1. Ei ole saanud selget vastust kas on ming teoreetilinegi võimalus, et SEC'i jaoks USA juriidika kohaselt on tegemist ühise kontoga ning sellest tulenevalt võiks SEC kogu vara katteks arestida?
    2. Kui see peaks juhtuma, kas LHV maksab mitte süüdi olevatele klientidele nende varad oma vahenditest tagasi?

    Kui need küsimused saaksid ametliku ning konkreetse vastuse siis oleks minuarvates kogu teadmatus ning paanika olemata.
  • 1. arestimise asemel mõtlesin trahvi katteks konfiskeerida
  • Henno,

    Kas oleks võimalik näha dokumenti, mis ütleb, et minu konto on külmutatud sellel ja sellel kaalutlusel. kui uurimine ei näita minu süüd, vabastatakse konto aresti alt...

    Praeguseks selgunud info viitab sellele, et varade jaotus on lhv sisene ja siis kas sec aktseptib seda või mitte.
    On see üldse täielikult tuvastatav, et minu kontoga ebaseaduslikke tehinguid ei toimunud?

    FI jutt sellest, et kontod on külmutatud võimalike sanktsioonida tagamiseks ei lähe kokku jutuga, et kontod on külmutatud, sest on ebaselge tehinguid teinud isikute ring. See ei sobi ka jutuga, et sisejuurdlus on lõppenud ning isikute ring on teada nii FI-le kui LHV-le.

    Ei tahaks kuulda hiljem sellist juttu, et trader kontode külmutamine oli lhv poliitiline otsus ning eelistati inv. konto kliente, sest neid oli lihtsalt rohkem...
  • arwen

    Keeruline küsimus, on poolt ja vastuargumente.

    Kuidas saab maakler kliendile professionaalset nõu anda ilma isikliku kauplemiskogemuseta? Või kas on otstarbekas lasta kliendi varasid juhtima isik, kel turukogemus absoluutselt puudub?



  • ma juba kujutan ette kuidas SEC'i mehed mu konto tehinguid uurivad ning itsitavad

    :)))
  • Analüütik las tradeb kui tahab.Maakler ei anna kunagi nõu.Portfellihaldur tegelgu minu rahaga ja tal ei tohi valikuvõimalust olla enda kasuks.
    Saatke keegi mõnda panka õppima kuidas see asi käib.Huvide konflikt peab olema välistatud.
    See mis praegu juhtus oli ette näha.Muuseas ma võtsin ka Kristjani käest sellepärast oma portfelli ära,mitte kahjumi pärast.Ma vaidlesin siin foorumis kellegagi teist,vist ka Kristjaniga ja ma lihtsalt ei suutnud tol korral seda uskuda et see nii on teil korraldatud.
  • navas

    Ole kena ja loe hoolikamalt läbi juba KKK all toodud kommentaarid, seal on juba korra öeldud, et LHV Traderi klientide varad ei ole koos omnibus tüüpi kontol, vaid iga konto on täiesti eraldiseisev. Ehk siis varade jaotus ei ole Trader konto puhul LHV sisene nagu investeerimiskonto puhul. Ja selles mõttes on ka kõiksugu tehingud väga selgelt tuvastatavad.

    Kontod on külmutatud selleks, et tagada sanktsioonide tagamine läheb absoluutselt kokku selle jutuga, et tehinguid teinud isikute ring on ebaselge - nii see oli kontode külmutamise hetkel, hetkel on absoluutselt kõigi kontode omanikud SECil teada - nii head kui pahad.
  • Olen ka siin Hennoga ühel meelel, et maakler peaks saama ikka oma isiklikke varasid ka teenima panna. Pealegi hea maakler peaks olema oma ala fanaatik ning ei ole võimalk tal keelata sellega ju tegelda, muidu hakkaks ta tegema seda läbi variisikute ning pilt läheks ainult ebaselgemaks.
    Pigem on lahendus selline, et maaklerfirma peab sellesosas mis puudutab klientide raha võtma väga konkreetse vastutuse oma maakleri tegevuse eest ning maakleri võimalike pettuse korral garanteerima kliendile tema varade puutumatuse kasvõi omavahenditest. Maaklerfirma on ju tegelikult ainuke kes saab maakleri tegevust siseeeskirjade jms. piirata ning kontrollida...
  • Ühinemise üle olen ennemgi mõtteid mõlgutanud aga tõuge nagu puudus.
    Meil daytraderitel ei ole vaja sõdida LHV-ga - ei üksinda, ei ühinenult aga TRADERCLUB võiks olla, eesmärgiga kaitsta klubi liikmeid ühiste jõududega, samuti kogemuste vahetamine ja palju muud, mis omased taolistele ühingutele kuni juriidiliste küsimusteni välja.
    Klubi liikmeks võivad olla kõik, kes soovivad - see tähendab, et ei pea omama miljonit-miljoneid vaid tingimuseks on traderina tegutsemise õigus ja mitte ainult LHV-s.
    Klubi asutamiseks on vaja asutavat kogu ja kohta, kus asutamiskoosolek korraldada.
    Kindlasti on palju häid mõtteid ja ideid meis kõigis - see vaja elustatad. Olen valmis osalema asutajana. Kuis ma siin foorumis võtan sõna kaasa rääkida esimest korda, siis oleks hea kui keegi, näitaks ülesse initsiatiivi koondamaks meid huvilisi ühte.
  • Nad saavad siis ka mu tehinguid uurida,kui ma kaubelda saan.Ja mõnes mottes on ju asi jama.
    Kui ma teadlikult riskin ja ostan vahetult enne tulemusi ja oletame,et mul vedas-aktsia läks
    kõvasti kallimaks.Mõni aga võib arvata,et järsku sain varem kusagilt midagi teada.
    Kui 5 konto pärast kõik ülejäänud kaubelda ei saa,siis see ongi kollektiivne vastutus.
  • arwen

    Sinu postitustes on alati sisu, olgu need siis minu vaadetega kattuvad või mitte. Aga seekord jäi siiski puudu see selgitus miks maakler ei või isiklikul kontol kaubelda.

    Huvide konflikt maakleri puhul on kauplemine kliendi vastu, front running jne. Kõiki neid tegevusi on võimalik tehniliste vahenditega tõhusalt piirata või siis kontrolli teel hõlpus avastada.
  • henno, ntx. kauplemismandaadiga portfelli puhul on maakleri huvidekonflikt ka lihtsalt ajapuudus.
    Kui maakler ei ole kohustatud tegema alati enda ja klientide kontodel samu tehinguid, siis on tal ikka ja alati stiimul pühendada rohkem (töö)aega iseenda portfellile. Vähelikviidsete aktsiate puhu ntx. teha tehinguid ainult iseenda portfelliga.
    IMHO päästaks näiteks se, kui maakler oleks kohustatud ntx. iganädalaselt isikliku portfelli sisu klientidele avalikustama. Siis tekiks mingigi võimalus hinnata, kas enda varadele lähenetakse teisiti, kui klientide omadele.
  • Henno - Sinu viimase lausega ei saa nõustuda, see kontroll ei toimi - kuidas muidu oli võimalik, et sellist asja ei avastanud mitte LHV, vaid avastas SEC. Ma olin ka pehmelt öeldes hämmeldunud, kui sain teada, kui kergelt tegeletakse erainvesteeringutega klientide oma kõrval. Minule see usaldust ei tekita. Parim lahendus LHV-le oleks töötajate kõikide isiklike kauplemiste keelamine turgudel, kuhu investeeritakse ka klientide raha ja kvartaalselte aruannnete esitamine, milliseid aktsiaid on iga inimene (k.a. sekretär) firmas omandanud isiklikult. See pole normaalne, kui klient põhimõtteliselt maksab selle eest, et tehakse turuanalüüsi, ja selle sama raha eest, saab ka lhv töötaja isiklikult kaubelda ja raha teha. Ülisuur huvide konflikt...
  • Klientidele portfelli avalikustamine ei ole võib-olla kõige parem mõte. Küll võiks aga ülevaade olla organisatsioonis endas (kasvõi sisekontrollile).
  • väga tore foorum... remo5 kas häbi ei ole sellist lambi foorumit tekitada...

    kõigest muust mitte viitsides kommenteerida... kuidas see ühinemine sinu arvates siin praegu aset leiab, kas sat tahad kokku saada meiega või...

    las ma arvan mis su asja idee oli... homses lehes pealkiri... LHV Trader kliendid ühinesid, et võidelda LHV-ga.... palju õnne
  • remo5 - ära saa valesti aru mul ei ole mingit isiklikku viha sinu vastu (ma ju ei tunnegi sind) lihtsalt sinu kommentaarid on kõik nii kibedad ja minu meelest ei muuda midagi paremaks vaid hullemaks... ehk siis... tekitavad paanikat

    peace :)
  • Pealkirjad, pealkirjad... peavad müüma kõigile võrdselt... LHV Trader kliendid tulid kokku ööklubis Angel... Viimaks saabus politsei... Ajusaagimi kommentaariga... vms.
  • Lugupeetud Traderi kliendid , teie ühinemisest pole enam kasu , kõik vajalik ja väärtuslik viidi täna öösel LHV peamajast ära , selleks tehti roheline koridor ( vöötrada ) . Ja kas meie , ülejäänud tallinlased ja LHV kliendid , peame selle jura koristamise eest ka veel maksma ?? Kohe kohtusse !

    http://www.postimees.ee/041105/online_uudised/182173.php

    Ärge mind pekske , ma ei tea midagi :)
  • Mulle tundub, et mõistlik lahendus oleks hoida maaklerite eratehingud seotud klintidele teostatud tehingutega e. maakleri erahuvi kattuks klientide huviga. Siis jäävad ära süüdistused, et miks minu portfelli hallates on suudetud toota 5 protsenti miinust, aga endale ajakirjanduses väidetud 70 kordne tootlus.
  • Puskin


    Mil viisil oleks LHV sisekontroll pidanud avastama selle, et LHV klientide sooritatud tehingud on väidetavalt ebaseaduslikud? Tehingute tegemises ja kasumi teenimises ei ole iseenesest midagi iseäralikku. Sisekontrolli tegevuse eesmärk on eelkõige kontrollida, et tehingud ei ole sooritatud klientide vastu või neid front runnides jms.

    SEC ise avastas väidetavalt ebaseaduslikud tehingud 1 turuosalise vihje peale nagu on kõikjal meedias korduvalt välja toodud.
  • Henno,siin all on võlaseadus.Huvide konflikti vältimiseks ei tohiks maakler ikkagi sama asjaga tegeleda.Maakler on puhtalt tehniline töötaja mitte mingi nõu andja.Nõu annavad analüütikud või keegi kes asja jagab.Maakler ei tee kuskil maailmas investeerimispangas investeerimisotsuseid.Maakler on nagu teller pangas.Head või halba maaklerit ei ole olemas.On hea või halb analüütik,portfellihaldur(kes ei tee tehingut ja pole loomulikult maakler vaid annb tehingukorralduse maaklerile).

    § 658. Maaklerilepingu mõiste

    (1) Maaklerilepinguga kohustub üks isik (maakler) vahendama teisele isikule (käsundiandja) lepingu sõlmimist kolmanda isikuga või osutama kolmanda isikuga lepingu sõlmimise võimalusele, käsundiandja aga kohustub maksma talle selle eest tasu (maakleritasu).

    (2) Maaklerilepingule kohaldatakse käsunduslepingu kohta sätestatut, kui käesolevas peatükis sätestatust ei tulene teisiti.

    § 659. Kohustuse täitmise vastuvõtmise piirang

    Maakler võib tema poolt vahendatud või osutatud lepingu poolte nimel vastu võtta makseid ja lepingust tuleneva muu kohustuse täitmist, kui ta on selleks eraldi volitatud.

    § 660. Ebaõige soovituse andmise keeld

    Maakler ei või teha käsundiandjale ettepanekut sõlmida leping isikuga, kelle kohta ta teab või peab teadma asjaolusid, mis annavad mõistliku aluse kahelda selles, et see isik täidab lepingust tulenevad kohustused kohaselt.

  • to Jurgen,
    mis paanikast sa siin räägid, vaata mis toimub, juba LHV suuraktsionär asjas sees. Mõtle ise edasi... Palju sul seal raha sees on, kui ei ole, siis on lihtne kommenteerida.
  • arwen, kui maakler on tehniline töötaja, siis miks pagana päralt ei või tal endal portfelli olla? Ta ju ainult täidab kliendi, analüütiku või portfellihalduri korraldusi - s.t. tal puudub võimalus kliendile külma teha, v.a. front-running jms. sarnased skeemid.
    Antud juhul on minu ja nagu aru saan, ka mõnede teiste, põhiline mure see, et portfellihalduril oli oma portfell, mis tootis suurusjärkudes paremat kasumit (senise info põhjal), kui tema hallatavad kliendiportfellid. OK - (senise info põhjal) tegeles portfellihaldus illegaalsete tehingutega, mida ta heausksetele klientidele, jumal tänatud, siiski ei teinud. Aga - järelikult valiti positsioone vähemalt osa positsioone enda ja kliendiportfellidesse erinevalt.
    Siit tekib kohe küsimus - jättes kõrvale hämarad tehingud - siis kui palju aega kulutati iseendale, kui palju klientidele tehingute otsimiseks? Kas vähelikviidsete väärtpaberite korral eelistati enda portfelli?
    Ma näen lahendust ikkagi ainult selles, et portfellihalduril tohib isiklik portfell olla ainult samas süsteemis klientide omadega. Ei mingeid varifirmasid, ei mingeid otselepinguid teiste maaklerfirmadega. Kõik tehingud olgu vähemalt sisekontrollile nähtavad ja ülimalt soovitavalt võiks kliendid teada halduri isikliku portfelli tootlust.
  • remo5.

    On ju olemas Investorite Liit, kes kaitseb väikeaktsionäride huve!
    IL on küll veel noor aga uue üksuse kõik loomisraskused jäävad ära.
    Ja üldse. Mismoodi sa seda sõda LHV vastu ette kujutad: labidate ja plakatitega kontori ette või?
    Antud olukorras ei ole vist muud eriti võimalik teha, kui oodata, loota ja kannatada kuni USA-st lahendused tulevad!
  • ikka labida iakirve ja kivikirvega ka
  • korraga kahte tagumikku ei saa panna!
    ma saan aru küll et siin on kõik maaklerid koos aga tööajal ikka tegeldakse töö asjadega ja peale tööd oma asjadega.isiklikke probleeme,ka investeerimisprobleeme tööle kaasa ei võeta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon