Praegu õige aeg investeerida - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Praegu õige aeg investeerida

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Momendil on vaba raha 60tuh EEK ja just mõni päev enne LHV kohtuasja tuli mõte aktsiate alla raha panna. Kas praegu on õige aeg investeerida või targem oodata kuni asjad selgeks saavad üle mere?
  • osta fspa ja kai riskida tahad siis sab
  • 60 K-ga saaksid vabalt Traderi kliendiks. Saad Pro pealekauba ja sealt näha, mida osta, mida müüa. Ilma irooniata, muideks:)
  • Kelle laps,selle nimi ehk mõtle ise.Tänasel päeval vaevalt keegi Sulle midagi soovitab.
  • Olen investeerimise alal suht algaja ja kui paari kogenud inimese kommentaare investeerimisideede kohta ka lähiajal oodata pole, siis sellest ka küsimus.
  • lihhtsam varjant oleks oodata ja asjadel klaaruda lasta kui peaees tulle joosta.
  • Mina kah algaja ja sellepärast ise aktsiatega tegelemiseks jätsin väikse osa oma finantsidest. Enamuse panin kindlamatesse kohtadesse, väikse osa jätsin ise mängimiseks - n.ö. hobi korras. Oma aktsiatega plussis küll olen, aga enamuse on toonud siiski fondid jms. Aga ega ma eriti ahne kah pole. Virtuaalportfellis saab vaadata, mis siis, kui oleks ise täiega teinud. Ja nende kommentaaridega on täpselt nii nagu on. Esimese idee loed ja kõik raha alla paned, siis eee.... pagan, ei tulnd välja...
  • mairo22 : Kui oled algaja - ning ei tee päevasiseseid tehinguid, siis traderist soovitan eemale hoida. Tee endale asjad selgeks, kuidas aktsiad erinevates situatsioonies käituvad. Mida lühem on periood seda suurem tähtsus on tehniliselanalüüsil. Mida pikem seda tähtsamaks muutub "fundamental" anlüüs. Väga palju loeb minu meelest ka see,kui emotsionalne sa oled. Külmanärvi on palju vaja. Otsuseid kaubeldes tuleb teha kiiresti ja emotsioonideta. Kui investeerid pikemalt - siis on asi tunduvalt rahulikum.
  • Traderist eemale hoidmiseks pole mingit põhjust. See on nagu odavam veekindel kell - vett sisse laseb, aga välja mitte üks piisk.
  • mario22 Pane oma raha investeerimisfondi sisse. Mina isiklikult kaaluks just Vene või Ida-Euroopa aktsiate fonde, kuna hiljuti seal toimus korretsioon, osakud on veidi langenud ning peaksid pikas perspektiivis edasi kasvada (vaadates graafikut kasv on juba hakkanud). Soovitan alguses traderist eemale hoida ning harjutada virtuaal portfelliga. PS Ise olen ka algaja ning niimoodi ise teengi :)
  • Vene või Ida-Euroopa fondid on sisuliselt ressursifondid, kus suurim kaal energeetikal ja selles omakorda naftal. Selle asemel soovitan indeksiaktsiaid. Vt. iShares.com. Isiklik lemmik on ixc.

    Aga mis puutub tööriistadesse, siis küsiks, et mida kohalolev rahvas arvab Suprema eTrade Brokerist? Ei ole küll ilus ühe firma koduka foorumis teise firma totoest rääkida, kuid tänases situatsioonis tundub mulle se õigustatud olevat.
  • Suprema eTrade-s ei saa optsioone/futuure kaubelda.
  • traderiga võrreldes on neil tehingu- ja kuutasud kirved. lisaks ei paku nad vist ka optsioonide väljakirjutamise võimalust? positiivne külg on päevakauplemispiirangute puudumine ka alla $25K portfelli korrla.
  • See päevakauplemise piirangute mahavõtmine oli ka LHV Traderi klientide puhul päevakorras. kui kontod uuesti toimima saame, siis läheme ka selle protseduuriga edasi ...
  • Mairo22

    "Kas praegu on õige aeg investeerida või targem oodata kuni asjad selgeks saavad üle mere?"

    Vot sellest probleemipüstitusest nüüd küll päris aru ei saa. Investeerimisotsus ei tohiks sellega kuidagi seotud olla, küll aga võid ju kaaluda millise paqnga kaudu või millisesse riiki investeerida. JA üks võimalus on on muidugi lähtuda põhimõttest "et ka raha on positsioon", kuigi minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt lähema 3-4 kuu jooksul mitte kõige targem positsioon. Aga Parex Pank pakub head intressi :-)
  • Peale suurema tolmu langemist antud case'i ümber ning kindluse saabumist, et LHV eksistents pole ohustatud, vajab ettevõte kindlasti uut positiivset tõuget pööramaks end tagasi endisele edurajale. Ma usun, et üks selline areng oleks kindlasti see, kui õnnestuks LHV Trader teenusest eemaldada daytrading limiit $25k. Antud teenuse populaarsus võiks tõusta kordades ning nii mõnigi hetkel välis-broker'eid kasutav kodanik võiks LHV aktiivse klientuuri kulka lisanduda.
  • Kui ma ei eksi ei ole see 25k lhv piirang vaid üldine nõue, mida lhv ise muuta ei saa.
  • Asjade kulgu võiks positiivselt mõjutada ka Kristjani avaldus. On ta ju mitu korda juba vihjanud, et hirmsasti tahaks endapoolse nägemuse ka esitada aga praegusel hetkel uurimise käigus lihtsalt pole võimalik.
  • Välisbrokeritel võivad küll odavamad teenustasud olla,kuid võivad olla nn lisakulud (orderite tasud,levelite tasud jne).25$ k piirangu mahavõtmine oleks küll hea uudis,siis saavad paljud algajad katsetama hakata väiksete summadega.
  • Tõsi ta on, $25k nõue kehtib põhimõtteliselt kõigile klientidele, kes omavad kontot otse USAs registreeritud ja otseselt sealsetele tururegulatsioonidele alluvate brokerite juures. Siit tulenebki olukord, kus LHV Trader kliendile piirang hetkel kehtib, investeerimiskonto omanikule mitte.

    Samas leidub maailmas mõningaid mitte USA maaklereid, kes pakuvad nn. US direct access trading teenust ilma piiranguteta. Seega, kui ka LHV suudaks saavutada olukorra, kus LHV Trader teenus oleks kasutatav ilma daytrading piiranguta, oleks tegemist igati positiivse arenguga.
  • Ei tea kas see $25k piirangu äravõtmine nii oluline ongi. Mina lähtun seisukohast, et kui tahta teha päevasiseselt palju tehinguid, siis peab olema kas suurem liikumine ja sellest tingitud kasumi võtmine või kahjumi minimeerimine. Et ära kasutada ka väiksemaid liikumisi peaksid olema teenustasud tehingutelt nii minimaalsed kui võimalik, et need potensiaalseid kasumeid ära ei sööks.
    Arvestades, et Traderis on optsioonide pealt 4usd/leping, siis paneb see omajagu pead murdma kuidas tehinguid ajastada. Eestis vist tõesti parim saadaolev. Ei taha mingit reklaami teha aga kui vaadata kasvõi sama teenusepakkuja hindasid, mida lhv ise kasutab, siis märkame mitmekordset vahet. Seepärast võiks hoopisgi natuke teenustasude hindasid langetada.
  • Mis kellegi jaoks väärtus on?
    Kaupleja jaoks ilmselt Trader, aga investori jaoks LHV Pro, eesti tingimustes unikaalne teenus (mitte et pankade analüütikud ei suudaks selliseid asju produtseerida, kuid nad põhimõtteliselt ei anna infot oma klientidele). Pro limiiti võiks ju ka vähendada 50 keek pealt allapoole ja üldse tõestada, kas pärast käimasolevat case keegi üldse julgeb sisulisi investeerimisalaseid soovitusi anda või piirdutakse 3 päeva vanade uudiste ümberjutustamisega.
  • Vene rdx-i vaadates samas tehniliselt tundub, et kui praegune tipp ellmisele alla jääb, siis pilt väga ilus pole. Varem on langev kolmnurk ilusti üles murtud, millele suurem tõus järgnes.Samas praegune pilt nii ilus vist ei paista, vaevalt, et see tipp eelmisest kõrgem tuleb, see oleks juba väga püstloodis minek....
  • Kolmnurk paistab siis 2 aastaselt graafikult.
  • Velikij, mulle office-is tibid väitsid, et LHV bra-l 50k limiiti enam põle. maksa kuutasu (vist oli 100 eeku) ja saad end end kohaliku ajakirjaga kursis hoida.
  • Copy-paste LHV kodukalt:

    "Investeerimisideede elluviimine nõuab investeerimiseks vaba raha olemasolu.
    LHV Pro kasutamisõiguse saamine eeldab minimaalset varade mahtu 50000 EEK LHV Investeerimiskontol."

  • LHV kodukas ei ole kahjuks enam nii operatiivne, siit leiab paremaigi pärleid;) Aga LHV brahinnakirja teemal võiks keegi pärismaalne sõna võtta. võib-olla tõesti tibid eksisid.
  • Kui tibidest rääkida siis lhv-s päris kenad tibid.Mu yks tuttav ,kes ei lase pähe astuda,räägiti tibide poolt suht kiiresti ära,miks pensionifond neil hea on:)
  • Pähe astuda ei lase, aga äkki pähe istuda laseb. Võibolla seal ka võti.
  • LHV office-i tibid andsid seekord täiesti õiget informatsiooni. 50 000 kroonise varade mahu olemasolu Pro teenuse avamisel ei nõuta. Kuid investeerimisideede elluviimine nõuab investeerimiseks vaba raha olemasolu. LHV Pro kasutamisõiguse saamine eeldab varade olemasolu LHV Investeerimiskontol. Päris ilma vara olemasoluta ka teenust ei avata, sest siis pole ju neid ideid ka kasutada võimalik. Iga Pro teenuse soovijaga võetakse ühendust ja varad LHV-s vaadatakse üle personaalselt.
    Tänan, et juhtisite tähelepanu aegunud tekstile LHV kodulehel. selle.

    Kristel Treier
    LHV müügijuht
  • O SHIT!!!

    Ammu oleks võinud klient olla (mitte ainult leping sõlmitud, vaid ka rahad peale kantud), kui kodukal oleks õige info olnud!
  • Jube ´´lahe´´ kui selliseid asju foorumi kaudu teada saab, hästi panete!
  • Siit tuleb ka tänane mõttetera:

    "Päris ilma vara olemasoluta ka teenust ei avata, sest siis pole ju neid ideid ka kasutada võimalik. "

    Arnold kadriorust kirjutab teile neid tekste või?
  • Muide sorry, Velikij - ma mõtlesin eile bra all "a" asemel rootsi keele "o", mis annaks sõnale veidi sümpaatsema tähenduse. Pea lihtsalt ei ole prügikast kuhu talletada html sümboleid, äkki on - å

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon