Foorum traderitele. - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Foorum traderitele.

Log in or create an account to leave a comment

  • Arvestades LHV foorumite Delfistumist viimaste päevad jooksul, siis soovitaksin LHVl üritada foorumeid taas sisukamaks muuta. Näiteks võiks olla täiesti oma foorum LHV Trader klientidele, mis oleks teistele tegelastele suletud. Nii postituste lisamise kui ka lugemise poole pealt. Varem võis siin väga huvitavaid ideid leida, nüüd on aga üle poole kommentaaridest täiesti suvaline läbu.
  • Milleks see foorum lugemise poole pealt mitte trader'itele suletud olema peaks?
    Nagu kahju on või, kui algajad investeerimise huvilised ja midagi tarka lugeda saavad? Kadedus? Tõusiklus? Pigem oleks lahendus see, et kasutajanimede juurde tekkiks mingi märge, kui kõva investoriga tegemist on ja milliseid LHV teenustest ta üldse kasutab. Nii saaks ka ülejäänud seltskond aimu, kui tõsiselt vastava kasutaja kommentaare võtta. Head asja tuleks ikka kõigiga jagada.
  • Paljuks läheb vast, kuigi mõte polegi väga hull. Aga siis võiks olla ka foorum investoritele, kelle investeerimishorisont on pikem kui üks päev või nädal!
  • Küsimus pole varjamises. Küsimus on selles, et mingi suvaline vend võib hetkel postitada 100 kommentaari hetkega. Ja kõik asjalikud mõtted kaovad selle läbu sisse juba ära.
  • Lugemise poole pealt võiks ikka avatud olla. Ja aktuaalne on teema ainult senikaua, kuni Lepik-Peegi käki tagajärjel traderitele tekitatud probleemid lahendatud saavad.
  • henryhenry *0*
    See mingi märge võiks siis sisaldada näiteks numbrit 0 kuni 5 ja ratingu suuruse määrab staaž +portfelli suurus+kasumi %.
  • Juba enne SECi uurimist oli plaanis foorumeid liigendada - eraldada investeerimise (kauplemisega) seotud teemad muudest vaidlustest. Kindlasti liigume selle plaaniga üsna pea edasi.
  • Jätaks ikka investorite osaluse ka sisse.
  • Pro klientidele võiks foorum olla, kus saaks ideid arutada ja oleks tagatud kiire tagasisie LHV poolt.
    Aga üldiselt - asjalikud foorumid (päevateemad, üksikud aktsiad, straddle jne.) ei läbustu ju niiehknaa. Läbuks muutuvad investeerimiskauged ja tundlike teemadega foorumid (valimised, tulumaks, LHV kohtucase, äriideed jne.), nii et minu meelest suurt probleemi ei ole. Keegi ei käsi ju kõiki foorumeid läbi lugeda ;-)
  • Investeerimise ja päevakauplemise huviliste vajadused on ikka IMHO üsna erinevad. Neid ühte patta panna on sama mis kesklinna korterihinnad ja straddle enne tulemusi.
  • Huvitav, et aastaid kestnud lahendus siis täna äkki enam ei funka ja nii kole paha, paha on!
  • kreek, 07.11.2005 19:19
    Muide, homme, 8.nov. kohtuistugit ei ole. See lükkub edasi, asjaolud muutuvad, sest LHV edastab alles infot.
    Hääleta: -2 -1 0 +1 +2


    kas see on õige?
  • arwen, Romet-poiss laiab Delfis kui informeeritud roosade uudiste uurivad ajailukirjanikud on.
  • keegi võiks ikka mingi ajagraafiku öelda.mul küll väike summa kinni kuid vahest tundub isegi delfi usutavam kui ametlik versioon.
  • Oskab keegi öelda, kus saab Eestis veel USA aktsiaoptsioonidega kaubelda. LHV-s ju pidurid peal. Aastalõpp aga tõotab võimalusi.
  • to arwen ja Tradingloom.

    Muideks, mul ei ole kombeks Delfis kommenteerida, nii ka sellel puhul.

    Romet
  • Keegi oskab soovitada prophet.net sarnast keskkonda LIFFE futuuride reaalajas jälgimiseks?
  • Jah lodame et LHV jääb ellu ja tuleb kogu sellest sopast välja ja kunagi tekib aega ka foorumeid liigendama hakata.
  • Mis saab külmutatud Trader kontol rahas olevatest optsioonidest optsioonitähtaja saabumisel? Kas vahetatakse aktsiate vastu? Maha ka ei taha müüa, midagi asemele osta ju ei saa.
  • Rahas olevad optsioonid realiseeritakse ehk nende asemel tulevad optsioonireede möödumisel aktsiad (või tekib lühike posistioon).
  • Optsioonide hoidmine kuni optsioonireedeni ei pruugi olla kõige parem mõte, niimoodi antakse kõik ajaväärtus ära ...
  • Paned ennast vastikusse sundolukorda. Mis isenesest käib vastu Optsiooni ideele :D
  • Taaskord tõstataksin päevakorda selle "foorumite reformi" ja küsiksin kas LHV's sellesuunaline tegevus veel käib?
    Tõepoolest võiksid olla sarnaselt Yahoo!'ga iga konkreetse väärtpaberiga seotud teemad eraldi ning samuti igal postitajal võimalus anda ka omapoole soovitus (piisaks 3 variandist: osta, hoia, müü). Viimast saaks muidugi ka kohe tegema hakata, kui iga kasutaja lisaks oma postituse lõppu vastavad read. Näiteks:

    Viisnurk on tugeva potentsiaaliga aktsia, mille mööbli- ja ehitusmaterjalide divisjonide efektiivsusnäitajad eraldi vaadeldes on võrreldes Eesti vastavates sektoris tegutsevate ettevõtetega märgatavalt paremad, mis loob omakorda head eeldused kogu kontserni kasumisse jõudmiseks.
    ----------
    Osta soovitus (oman positsiooni)
  • kas sellest ei tule siis foorum kus promotakse oma aktsiaid?

    Näide: ostsin viisnurka, see ei liigu just hetkel kõige paremini. Siis kiidan asja taevani üles ja annan kõigile soovituse: Osta rämedalt. Noh, keegi ehk ikka ostab, LHV foorumis lugejaid palju. Äkki pushib ka natuke hinda üles, seega saan müüa.

    P.S. Muidu viisnurga suhtes ühte meelt, oman ka:)
  • Marek84, kas ma peaksin siis tõesti pärast iga Viisnurka puudutavat kommi lisama pika jutu sellest kui hea ta on ja lõpuks lisama, et ostke kindlasti juurde? Asjast ei saakski rääkida?
  • mõnes mõttes on sellel ideel iva sees.hetkel on nii et tundub nagu ainult nende aktsiatega saab kaubelda mis siit foorumist läbi jooksevad. aina tallink.
    LHV peaks ise huvituma sellest et mingi pikem nimekiri aktsiaid,nn vaatlusnimekiri algajamal investoril silme ees oleks ja soovitavalt koos hinnaga ja noolega.kasvõi lehe vasakus ääres pikalt ülevalt alla.aktsia all link börsile ja kõrval ka komenteerimise koht nupu all.

    ka need aktsiasoovitused mis ilmuvad siin foorumina võiks kuidagi koos soovitaja nimega oma lehel olla.

    kuigi iga investor kammib läbi suurt hulka instrumente iga päev alati on ka selliseid otsuseid mis tekkivad võõrastest ideedest.
  • CharlieF, kui sinu ostu-soovitus annab kellelegi põhjuse mingit aktsiat puhtalt selle pärast osta, siis on see küll ainult tema enda asi (ehk rumalus) ning vaevalt sellega hinda suurelt kõigutada on võimalik. Samas miks mitte võtta arvesse autoriteetse kasutaja argumenteeritud postituses antud soovitust.
    Pigem võtaksin neid postituste lõpus olevaid märkusi valitseva meelsuse indikaatoritena.
  • Arvan, et üks selline põhjalikum ning põhjalikumalt struktureeritud foorumisüsteem oleks teretulnud küll - info leviku ja kättesaadavuse efektiivsuse mõttes eriti. Ei kahtle, et foorumi struktuuri kindlasti veel põhjalikult muudetakse, eriti nüüd, kus kasutajate arv on suurenenud ja aktiivsust on rohkem ning ehk on midagi juba käsil, aga mõned soovitused enda poolt.

    Struktuur tüüpiline ja lihtne, et on foorumisüsteem e foorumite kogum, mis sisaldab siis erinevaid foorumeid e. "alamfoorumeid" - need hõlmavad konkreetset valdkonda (investeerimine, kauplemine, algajad, portaali puudutavad arutelud, jne).
    Iga alamfoorum sisaldab "teemasid" ehk konkreetseid kitsasse valdkonda jäävaid arutelusid (mingi aktsia, mingi sündmuse, mingi küsimuse kohta, jne). Iga "teema" koosneb omakorda siis teadetest või "postitustest", mida iga kasutaja sellesse teemasse endast jätnud on. Hetkel on see kontseptsioon pisut nihkes, on jäänud mulje.

    Näiteks alamfoorum kauplejatele (sisaldab siis erinevaid teemasid/arutelusid erinevate aktsiate või ideede kohta, kauplemismeetodite kohta, kogemuste vahetamise kohta jne), alamfoorum investoritele (arutelud e. teemad pikaajalistele investoritele, kus siis ideede, võimaluste, erinevate sektorite väljavaadete jms arutelud), alamfoorum algajatele, alamfoorum nn. "päevateemade" ehk igasuguste äripäeva bläkkide/korterihindade/JAHE! ja muu selliste teemade jaoks, alamfoorum portaali/foorumisüsteemi puudutavate uuendusettepanekute/küsimuste/ideede jaoks jne.

    Foorumid tuleks luua süsteemihalduritel endil, teemad luuakse juba registreeritud kasutajate poolt, nagu praegugi. Mõnes foorumis saaks näit. lubada teemasid luua või teemadesse postitada vaid klientidel, nagu siin eelnevaltki pakutud on. Või näiteks, kauplemisfoorumites lubada luua teemasid vaid kauplejatel (seisus põhineb mingitel kriteeriumitel).

    Ühesõnaga, foorumisüsteem a'la stiilis phpBB jms sarnased. Tekib portaali omaette alamsüsteem, mida välja töötada nn from scratch pole muidugi kerge, kuid selleks ongi valmisolevad (ka tasuta) lahendused täiesti saadaval ja installeeritavad - küsimus ja põhitöö on ainult integreerimises kogu ülejäänud portaaliga - kasutajakontodega jms andmetega. Paraku nii on, et mida suurem kasutajaskond, seda funktsionaalsemat suhtluskeskkonda on vaja, et paremini selles olevat infot hallata ja kätte saada.
  • Kas LHV Traderit saab kahes arvutis korraga lahti hoida?
  • lenz, va kavalpea. see oleks against the law ;p kas just see, mida sa kysid; kyll aga see, miks sa kysid :P
  • mul 2 arvutit lauapeal ja hea oleks jälgida ka teisega reaalaega. või siis lähen teise tuppa ja võtan läpaka kaasa, kui ei viitsi laua taga passida. a mis diil sellega muidu oleks siis?
  • Sisse saab logida ainult ühest arvutist. Arvutile saab aga panna kaks kuvarit, nii saab töölaud suurem.
  • Lenz - VNC äkki abiks? ja kui mitut virtuaalset töölauda kasutad, siis eriti mugav aeg-ajalt pilk teisele masinale visata?
  • Mis see VNC on? ja kui panna üks monitor veel arvutile juurde, siis kuidas on on lood hiire ja klaviatuuriga? Pole ise väga suur spets selles.
  • VNC võimaldab teise arvuti pildi kenasti üle võrgu ette võtta ja nii hiire kui klaveriga toimetada. GOOGle abiks, tipi lihtsalt VNC.
  • VNC on tehtud selleks, et teid hauda viia. Aeglane ja ummistab võrguühenduse ära.
    Kui kavas üle võrgu masinas sees olla, kasutage RDP-d (Remote desktop). XP-s vaikimisi olemas. RDP-ga saab täiesti talutavalt ka üle dial-upi töötada.
  • Lenz Windows XP'ga masinale saab päris mitmed monitorid külge panna.
    Ise olen ehitanud ühe sure ettevõtte moniooringu masina. Antud konkeetne masin sai varustatud 10 monitoriga, mis on ka suht windowi lagi hetkel.

    Monitoride vahel liigud lihtsalt hiirega ehk liigud ühelt välja järgmisele ning paigutuse saab määrata ära display manageris.
  • 10 kuvarit?:)

    natuke väheks ei jää või mis?;)
  • Tegemist on ühe konkreetse asja monitooringuga ning 10 kuvariga mahtus kõik ilusti korraga ekraanile. Soft, mis windowsi otsas töötas oli ka spetsiaalselt kirjutatud.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon