Investeerimine on jama! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investeerimine on jama!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teiste raha pole küll viisakas lugeda, kuid seoses hiljutiste "skandaalidega" tekib küsimus,
    et kuidas siis ruttu rikkaks saada? Kõige "ausam" tundub hetkel
    skype way. Me ei räägi siin aastaid rikkaimate top 500 figureerijatest, vaid nö üllatustest.

    Kangro = 1.5 miljardit
    Vichmann = 1.4 miljardit
    Ain = 0.7 miljardit
    Skypemehed = 0.5 miljardit
    LHV skandaal = 0.1 miljardit

    Varsti ilmselt tulevad ka playtechi mehed mängu..

    Esimesed "tavainimestest" miljonärid tulid vist eestisse seoses börsibuumiga. Kas ka viimasel ajal on börs kedagi rikkaks teinud? Tundes mõnda traderit ja nende pyhendumist ei tundu reward sugugi nii ahvatlev olema..
  • Loomulikult saab investeerimisega rikkaks!Vaadake kasvõi hr. Lõhmuse loenguid ,kudas 500eeku kasvukontole pannes iga kuu teeb sust x aastaga miljonäri.Teoorias lihtne ja ilus aga praktikas?
    Vaadake kasvõi neid edetabelmehi.Enamik on neist midagi erastanud(ärastanud),kingitud.
    Ehtne edulugu saaks vist olema Kangrost,kes vist 23-aastasena sõitis Ferrariga ja Ühispanga põhitöö kõrvalt tegeles lisatööga,mis tõi talle üle miljardi sisse..
    Loodetavasti tuleb Eestis ka oma Buffett või Soros kunagi..
  • oihhh... kass tuleb... palju kasse ;)
  • Kas moraal on langemas? Peab vist Lõhmuse ja Kenderi raamatut uuesti lugema hakkama.
  • Saepurusass - siis saad teada, et kõik raha tuleb LHVsse panna ;)
    raha paneb rattad käima...
  • miks mu hing küll ei taha võtta vastu hr Lõhmuse loengut 500kroonise algkapitaliga miljonäriks saada n aastaga. vot mitte ei tea.
  • Teoreetiliselt on kõik võimalik, aga praktikas? Samas, võiks leivaraha ikka teenida kuid võid osta ei soovita, lõug läheb rasvaseks.
  • Tuutud.

    Investeerimine EI OLE daytrademine, investeerimine on see kui sa paned raha millegi alla mis paistab olevat hea ja tore projekt ja millel on tulevikku. Ehk siis kui sa usud microsofti siis ostad microsofti aktsiaid ja kui enam ei usu siis müüd. Protsess kestab aastaid. Samamoodi on investeerimine see kui su sõber tuleb sinu jutule, et tal on lahe idee aga raha pole. Paari aasta pärast kirjutad kordades suurema summa taskusse või kaotad kõik, oleneb kui hea sõber sul on.

    Daytrademine on spekulatsioon ehk siis odavalt ostmine ja kallilt müümine. Daytrader on kannatamatu investor kes tahab KOHE JA NÜÜD rikkaks saada. Sõbrale laenatud raha läheb ta juba homme tagasi küsima.


    Kõige tootlikum on ise midagi välja mõelda ja rahastada oma projekte. Tootlused >50 % aastas. või kõige häving.
    Siis tuleb Investeerimine ehk siis tootlus 10-16 % aastas.
    Noh jah ja daytrademine oma <10 %ga.


    Ärge unustage reeglit et raha tuleb sinu eest tööle panna, mitte sina ei pea raha eest töötama. Daytrademine on töötamine raha eest, investeerimine on raha enda eest tööle panek.

    Keegi ei taha oodata ja kannatada 20 aastat et saada miljonäriks, kõik tahavad seda KOHE NÜÜD JA PRAEGU. Kohe nüüd ja praegu on võimalik saada rikkaks pettes varastades valetades ja teisi tanki lükates, kõige populaarsem eestis on siiski riigivargus ja sabotaaz, asjad mille eest vanasti maha lasti. Te kadestate teisi nende raha pärast kuid, ei vaevu isegi paari investeerimisalast raamatut läbi lugema. Ärge arvake, et miljonäriks saab telekat vaadates ja mittemidagi tehes.

    Selleks et rikkaks saada tuleb kasutada oma aju, vastik ja ebamugav aga möödapääsmatu.
  • 5+ Tin viimase poole aasta parim kommentaar
  • Tin--- siis me oleme ju õiges kohas.
  • Ain , Kangro , Vichmann - kõik ju palgatöötajana ikka rikkaks saanud :))

    Aga rikkaks saamine ju lihtne - pead nägemust omama tuleviku suhtes , mida keegi ei usu . Ja seal positsiooni võtma . Võidavad lihtsalt vähesed , nagu Vichmann näiteks , aga kaotajate arvu ei tea , aga tõenäoliselt on neid palju Lasna- , Musta- , Õis- ja muul mäel ja orus ... :)
  • To arvon
    Loe vahelduseks mõni hea raamat läbi!
  • to Tin,

    daytreidimine ja alla 10% per aasta? Kuule mingi lambi fond ületab ka selle tootluse... Parim fond isegi vähemalt 7-kordselt. Seda muidugi ainult sellel aastal, mitte et see järjepidev protsess oleks, mõnikord lihtsalt läheb hästi.
    Selles suhtes on sul õigus, et daytreidimisega sa töötad raha heaks, nagu palgatöö, muudkui istud ja mõtled ja liigutad hiirt.
    Aga kui soovidki kohe ja praegu rikkaks saada, siis ei saagi investeerida ajahorisondiga 5-10 aastata või veelgi enam. Ja milleks siis kuldne kesktee on? Weektreid! Horisondiks umbes nädal. Siis jälle cash muude aktsiasse või optsiooni jne.
  • Daytradejate probleem on see, et lennatakse suurelt peale. Resultaat - väiksed võidud, suured kaotused.
  • algajate daytraderite probleemiks on esiteks korraliku strateegia puudumine (rapsitakse siia-sinna, täna ühe strateegiaga, homme teisega, korralikult ühele meetodile keskendumata. aetakse taga ulmelist rahamasinat), teiseks riskide puudulik juhtimine (stoppide eiramine, liiga suured positsioonid. imho on viga ka pidevalt ühe kindla profit targeti kasutamine), kolmandaks ebareaalsed ootused teenistuse suhtes.
  • daytrademine tundub minu jaoks olevat selline LIIGA kannatamatute tyypide mäng, mille lahutamatuks kaaslaseks on suured igapäevased doosid kofeiini ja lillad silmaalused. Või siis kui mitte kannatamatud, siis üleliia entusiastlikud. Siinkohal mõtlen ikkagi niiöelda stabiilseid daytradereid, mitte neid, kes "mõnikord" teevad mõned päevasisesed tehingud. Ise harrastan vaikselt swing-trademist enamasti küllalt levinud tehniliste indikaatorite järgi, mis on lihtsalt lühema perioodi (ca nädal-kaks) peale taandatud ja leian, et tunduvalt mõistlikum asi, kui hakata päevasiseselt tõmblema. Tunduvalt kindlam asi ka, loomulikult. Pikaajalise investeerimise jaoks vähemalt lähiajal arvatavasti kannatlikkust ei jagu :)
  • kas keegi siin on uudismänge mänginud nii, nagu seda kord ja kohus ette näeb. millistelt infokanalitelt press release osta, kas Graafiku väljatoodud bloomberg pro, reuters ja newswatch on parimad või kasutati neid näidetena

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon