Jaapan ruulib - MTU - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Jaapan ruulib - MTU

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Jim Crameri soosik MTU on ilusas tõusutrendis, aasta pärast hind ilmselt 25 USD. Jaapani pangad on pead tõstmas, soovitan soojalt.
  • kle see mtu on juba tükk aega tõusnud.
  • seda küll, aga tõuseb veel kõvasti, kaupleb vaid kaks korda booki, turuväärtuselt maailmas seitsmes, varade mahult aga esimene, no comments!
  • muuseas, kas teate, mis Jaapani kinnisvaraga toimunud? sealse 15.a. kestnud majandusliku paigaljooksu tulemusena on ka Jaapani kinnisvara globaalsest kinnisvaramullist väljas olnud. eks tsüklid olegi piirkondade kaupa väga erinevad.

    nüüd kui liidame kokku, et Jaapani majandus on muljetavaldavalt pead tõstmas ning ka erinevalt enamusest maailmast ka kinnisvara aktiivne paistab, siis selline MTU sugune jaepank tundub hea investeering. küll väga suur ettevõte, kuid siiski.
  • Kuidas üldse Jaapani aktsiaid osta saab? Kas mingid piirangud ka peal?
  • Mingi osa on adr-dena usa-s kaubeldavad, näiteks ATE, CAJ, HIT, IIJI, KNM, KUB, KYO, MC,MTU, NJ, NTT, NMR, DCM, IX, PIO, SNE, TDK, TM, TMIC, MLEA, HMC, NSANY
  • jeen on nelja päevaga USD vastu 4% ülesse läinud ja see on kajastunud ka MTU hinnas, mis hoolimata Jaapani turu väikesest korrektsioonist ülesse on läinud. Järgmine nädal ilmselt murtakse ka vastupanu 14,2 peal ja siis on tee uueks tõusuks valla
  • t-billilt hea link Jaapani kinnisvarahindade tugeva perspektiivi kohta:
    http://flickr.com/photos/pkedrosky/20240764/
  • PMorgani strateeg Abhijit Chakrabortti ja CSFB Andrew Garthwaite usuvad, et head tootlust pakkunud Jaapani aktsiaturg teeb seda veel aasta, vahendab Blomberg.

    Wall Streeti firmade analüütikute aasta lõpu prognoosid tõstavad investorite huvi Jaapani vastu. Välismaalased on viimase 42 nädala jooksul 49-st ostnud rohkem Jaapani aktsiad, kui müünud.

    Jaapani aktsiaturgu veab majanduskasvu väljavaade, mis pärast majanduslangust näivad atraktiivsed. Vaatamata selle aasta 32 protsendisele tõusule on Jaapani aktsiad jäänud odavateks. Mõlemad strateegid soovitavad vältida USA aktsiaid.

    „Me eelistame jätkuvalt Jaapanit USA ja Euroopa ees, kuna aktsiad on atraktiivselt hinnatud,” ütles Activest Investmenti fondijuht Armin Lang. „Jaapan on majandustsüklis, mis võib kesta veel mõnda aega.”

    Chakrabortti soovitab finantssektorisse kuuluvate ettevõtete aktsiaid, nagu näiteks varademahult maailma suurimat panka Mitsubishi UFJ Financial Groupi ja Orixit. Ta soovitab hoida kundedel oma varadest vähemalt 15 protsenti Jaapani aktsiates, võrreldes indeksi 10,9 protsendiga.

    Garthwaite soovitab hoida portfellis kümme protsenti rohkem aktsiad, kui indeksis. Ta prognoosib Nikkei 225 indeksi väärtuseks tuleva aasta lõpuks 17500 punkti, mis tähendaks võrreldes reedese sulgemishinnaga 15 protsendist tõusu.

    „Nii majandus- kui ettevõtete kasumikasv jäävad Jaapanis paremaks, kui Euroopas ja USAs,” ütles Garthwaite.

    „Isu Jaapani aktsiate järele on ekstreemselt tugev,” ütles Barclays Investment Services investeerimisjuht Gary Dugan Bloombergile. „Kui te vaatate tulevasse aastasse, leidub seal ikka võimalusi teenida head kasumit.”
  • See pole ju sinu originaaltekst, kus on VIIDE!?
  • Jah, Arty0m ma olen sellest täiesti teadlik. Sellepärast küsingi et kus on viide?
  • mis sa kused momentum, ega sa kursatööd ei tee:)
  • mina leian ka, et peaks viitama. Pole tegemist ju peldikuseinaga. A´la teemad "kuskil miskit toimub" või "Naised saunas rääkisid" jäägu Delfi lehele.

    Sügav lugupidamine Delfi tegijatele:)
  • TOKYO (AP) -- Japan's two stock exchanges reported delays in transactions on Thursday due to a heavy volume of orders.

    Jasdaq Securities Exchange in Tokyo said the high volume of orders for correction and cancellation of most of its 956 issues required more time than usual to process orders, the company said on its Web site.

    Jasdaq trades mainly IT-related and service industries issues.

    According to a Kyodo News Agency report, the high volume of orders produced a glitch in the order processing system that resulted in delays of up to eight minutes.
  • Läinud kahe päeva Nikkei liikumise valguses tuleb meelde Kristjan Hänni peaaegu prohvetlik kommentaar 5.01.2006 Eesti Ekspressis. Link: http://www.ekspress.ee/viewdoc/62323F8B501376C8C22570EB004880A8
  • Peeter ei jäta jonni:
    http://www.ekspress.ee/viewdoc/4DD1577C22C535B9C22570F90057E483

    Peeter: "PS Viimases Äriteras tõi Kristjan Hänni välja hulga faktoreid, mis räägivad Jaapani aktsiaturule investeerimise vastu. Tõepoolest – iga ralli äratab alati skeptikud, kes täiesti tänuväärselt juhivad tähelepanu nii-öelda mündi teisele küljele. Siiski kerkis indeksaktsia, millele nädal enne skeptilist sõnavõttu optimistlikult tähelepanu juhtisin (EWJ), nende kahe artikli avaldamise vahele jäänud nädalaga (dollaris) veidi enam kui seitse protsenti."

    Et siis juhtumisi pärast minu artiklit mõne päevaga kogu see tõus kenasti ära kaotada :-)
    Kusjuures vaadates korrektsiooni esile kutsunud ettevõtte tühisust, polnud turul müügiettekäändeks palju vaja. Kas kunagi hakkab taas jaapani aktsiaid ka ostma kohalik vananev ja seetõttu mitte nii väga riskialdis investor, mis teeks võimalikuks praegu peamiselt sisenenud lääne investoritele oma positsioone sulgeda, seda näitab aeg.

    pean oma häbiks tunnistama, et ma vaatan ise ka aeg-ajalt "funds flow" poole, üks väheseid tehnilisi indikaatoreid, mida ma vajalikuks pean vaadata. Hea tootlus on tõesti mingi aja jooksul rekursiivne ja toob endaga kaasa uut raha fondidesse, kuid päeva lõpuks määrab kõik ära fundamentaalne taust ja seda "lolli raha", kes ainult mineviku tootluse põhjal otsuseid teeb, ei jätku igavesti. Tuletaksin näiteks meelde, kuidas LHV hakkas oma teenuseid USA-s pakkuma (kusjuures pikka aega ilma võimaluseta aktsiaid shortida) just internetimulli lõhkemise koidikul. Muu maailm on seda Aasia trummi tagunud juba mitu aastat, kohalikul turul Nordea pakkus mõne aja eest EYP omaga (enda artiklit kirjutades ma muuseas veel ei teadnud, et EYP oma sellesuunaliste toodetega on just turule tulemas) analoogseid tooteid Eesti turule.

    "Trend is your friend" koha pealt niipalju, et kumb trend siis õigupoolest Peetri suurem sõber on? Kas pikaajaline allatrend või lühiajaline ülestrend?

  • noh, hr. koppel suht labaselt tõi selle teema üles, ju siis ego sai pihta. 2 nädalat tõusu ja vaja seda ära märkida? mida see võiks näidata?
  • Iga pikaajaline trend pöördub ükskord.
  • Kahtlemata. VÄGA pikaajaliselt on aktsiad muidugi täiesti väärtusetud, nii et see paarsada aastat indeksite ülesronimist pole mingi näitaja :-)
  • Forbes'is EWJ-st. Tundub, et Peeter ei tihka tulla siia küsimustele vastama. Vanasti olid EYP inimesed ikka aktiivsemad, vähemasti Sven oli küll foorumites üpris aktiivne tegelane (Saku STRONG SELL!?). Ju siis on see, et LHV tema pildi siin foorumis jutu kõrvalt ära koristas, suure egoga kodanikku nii solvanud, et istub nüüd vagusi oma tornis ja mossitab...

    :-)
  • Kui Nikkei indeksi 200 päeva libisev keskmine on selges tõusutrendis, kas see ei anna siis alust väita, et Jaapani aktsiaturu pikaajaline langus on pöördunud?
  • see mtu jäi silma tänu LHV le.Kas on ostukoht või kukub turu langemisega kaasa.
  • Mina arvan, et see on tõsine ostukoht. Nii suur turg on üsna inertne ja praegust olukorda võib vaadelda tavalise korrektsioonina. Isiklikult loodan, et tõus jätkub pikalt ja sujuvalt.
  • kristjan - aga kuhu investeeriksid, konkreeetselt mõni aktsia näiteks?
  • Kauplemisideena ostaksin jälle (panin viimati reedel kinni) SMH putte, kui turg põrkaks. Varsti tundub võimalik shortida SNDK.
  • veidi pikema horisondiga kannatab ehk osta MTAV ja OTP suuremate põrumiste peale, lasta veidi tõusta ja calle peale müüa.
  • srry, nüüd MTEL, mitte vana nimega matav
  • Tundub, et Kristjan Hänni paneb täiega puusse ja Ühispanga poisid jagavad matsu rohkem. Selleks vaadake kasvõi Jaapani turu ja MTU kahe viimase päeva liikumisi. Ja see on alles tõusutsükli algus mitte lõpp.
  • tiny, üks on kindel, sina matsu ei jaga.
    otsustada kahe tõusupäeva järgi (kui eelnevalt on olnud suht järsk langus) kummal on õigus, on ikka väga vale.
    tibusid loetakse ikka sügisel...
  • Mul on sinu üle siiralt hea meel, kui sa oskad sedavõrd kindlalt väita, et pärast 50% tõusnud turgu on praegu meil tegu tõusu algusega, mitte lõpuga. Sul on siis minu ees palju eeliseid. Mina nimelt EI TEA ühegi aktsia või indeksi täpsest tulevasest liikumisest veel midagi. Ja üldiselt kipun ma eelistama inimeste seltskonda, kes tulevasi sündmusi ette ei tea :-) (kuigi nad võivad aeg-ajalt midagi oletada, nagu ka mina). Juhin sinu tähelepanu sellele, et jaapani indeksid on alles pärast tänast räiget tõusu samal tasemel võrreldes minu arvamuse avaldamise hetkega, jeen pisut eur suhtes nõrgenenud. Sellised on faktid tänaseks. Väga tõenäoliselt näeme indeksite tänasest kõrgemaid (ja ka madalamaid) tasemeid selle aasta jooksul. Jään endiselt arvamuse juurde, et keskmiselt juba üle 26 küündiva P/E-ga turgu odavaks pidada ei saa ja seetõttu mina sinna sellelt tasemelt investeerimissoovitust anda ei julge.
  • Kuldar1 mine Hänni paati ja nutke koos, et Jaapani tõusust ilma jääte:) Jaapan müüdi alla Livedoori raamatupidamisjama pärast, makro pool oli ka juba eelmise aasta lõpus selgelt paranenud ja inflatsiooni tekkimine vaid kinnitab elavnenud olukorda saareriigi majanduses. Aga muidugi loetakse tibusid sügisel, kardan vaid, et sinul pole midagi lugeda.
  • Inflatsiooni teke Jaapani puhul, erinevalt mmust maailmast, ei too seal loomulikult kaasa rahapoliitika karmistamist ja kõrgemaid intresse ning kui ka toob siis ega kõrgemad intressid ei saa ju ometi Jaapani aktsiatele halvasti mõjuda. Hoogu juurde!
  • Palun ärgem minge isiklikuks. Hirmus nõme on 6B-sse tagasi minna.
  • Aga teema on mulle isiklikult (ja arvan, et mitte ainult mulle) oluline - tahaks siiski rohkem (sh ka argumenteeritud) arvamusi kuulda, kas investida reaalset raha sinna või mitte!

  • Ülehinnatud poolplaanimajandusliku Jaapani aktsiaid ei liiguta mitte niivõrd ettevõtete tulemused,kui lühiajaliste intressimäärade erinevus kahe suurima majanduse vahel.Viimase aja Nikkei tugevus tuleneb 1/2 osas jeeni nõrkusest ning aktsiate kõrval tuleb olla kursis ka valuutaturul toimuvaga.Igas mõttes kallis Jaapan ei ole minu meelest koht kuhu pikaajaliselt investeerida.Jaapani aktsiaturg on vaatamata hiljutisele edenemisele paremal juhul endiselt pika neutraalse trendiga ja lühiajalist trendi mõjutavad tugevalt spekulandid.
    Suure tõenäosusega aga nõrgeneb jeen USD suhtes veelgi ning sellest lähtuvalt ei ole välistatud uued tipud aktsiate osas.
    Suurt pilti see siiski minu meelest ei muuda ja julgeks arvata,et Jaapan ei ole valdavas osas ostmist väärt tavapärases,ettevõtete tulemustest-suhtarvudest lähtudes,mõistes.Jaapan on 1/2 osas likviidsusel(intressimäärade erinevusel),1/4 osas tulemustel ja 1/4 osas hedge fondide haipil põhinev turg.Nii et kes on kodus keskpankade toimetamistega,valuutaturgudega ja kiire raha uue kevad-suvise moega andku minna.


  • Tänud, popmart, kinnitasid mu ideed - eriti mis puudutab valuutat.
  • Mina lõpetasin Ühispanga Jaapani investeerimisfondiga ära ja suunasin raha India- Hiina investeerimisfondi.
    Usun, et ei eksinud. Aga eks aeg näita.
  • dol

    Kas pead silmas SEB Asia ex.Japan Fund? Tahtsin ka seda, aga ei anta:)
  • Kas seda pangasiselt lasevad vahetada? Mingi tobeda paberimajanduse tõttu nad juba jupp aega ei müü.
  • 8-9 märts peaks selgust saama kas Jaapani Keskpank tõstab intresse. Keskpanga juhi kommentaaridest loeb küll välja et määrasid tõstetakse päris kindlasti. Any thoughts?
  • 8-9 märts päris kindlasti intresse ei tõsteta, juttu võib aga tulla QE lõpetamisest.

    Ft: It is widely expected that the BoJ will abolish QE in April, if not as early as this week. The drive for an early termination seems to have received strong encouragement after the government’s announcement on March 3 that the inflation rate for January 2006 (compared with January 2005) was 0.5 per cent.

    Last autumn, when Mr Fukui and other BoJ policy board members hinted at the exit from QE, the government sent a strong signal not to do it hastily. But in the past few weeks, Heizo Takenaka, the interior minister, Hidenao Nakagawa, chairman of the LDP policy research council, and Junichiro Koizumi, the prime minister, have all changed their tone, suggesting they may not oppose the abolition of QE.

    Although terminating QE in the near term seems to have become a foregone conclusion, it is not clear why the BoJ is in such a hurry, given that the level of inflation – 0.5 per cent – is still very low. The core inflation rate, excluding energy prices as well as food, is a still more modest 0.1 per cent.


  • Miks Jaapanis börsid täna kinni olid? Proovisin netist otsida, aga vastust ei leidnud. Arvan, et Baruto kümnenda võidu auks, aga kindel pole...
  • Jaapani langus on kuidagi väga äkiliseks läinud. Sellise tempoga see langus küll sügiseni ei kesta. Samas võiks suveks turg siiski natuke maha rahuneda. Või mida teised arvavad?
  • Usun, et Jaapanil tuleb varem põhi vastu, kui teistel börsidel ja samuti usun, et aastalõpp tuleb protsentides võimsam, kui teistel. Suuri riske seal ei ole. Erinevalt teistest riikidest on Jaapani majandus tõusutsükli alguses, peale 15 aasta pikkust depressiooni.
  • The best of tiny @ 2006.
    12/12/05 Jim Crameri soosik MTU on ilusas tõusutrendis, aasta pärast hind ilmselt 25 USD. Jaapani pangad on pead tõstmas, soovitan soojalt.
    27/01/06 Tundub, et Kristjan Hänni paneb täiega puusse ja Ühispanga poisid jagavad matsu rohkem. Selleks vaadake kasvõi Jaapani turu ja MTU kahe viimase päeva liikumisi. Ja see on alles tõusutsükli algus mitte lõpp.
    ja
    Kuldar1 mine Hänni paati ja nutke koos, et Jaapani tõusust ilma jääte:) Jaapan müüdi alla Livedoori raamatupidamisjama pärast, makro pool oli ka juba eelmise aasta lõpus selgelt paranenud ja inflatsiooni tekkimine vaid kinnitab elavnenud olukorda saareriigi majanduses. Aga muidugi loetakse tibusid sügisel, kardan vaid, et sinul pole midagi lugeda.

    tiny, kas sulle ei tundu tagasivaates, et sa pingutasid pisut üle?

    MTU 12,44, USD langus lisaks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon