Lollikindel investeering min 20% tootlusega? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Lollikindel investeering min 20% tootlusega?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Abielupaaril (mees ja naine) kulub kuus jõusaalis käimisele min 1000 eek+transpordile kuluv aeg ja raha. Kui noorpere ka siis veelgi enam.
    50 000 eeguga saab täiesti korraliku jõusaali komplekti koju (ratas, sõude ergo, kang, hantlid jne). Kel nii palju korraga välja käia pole saab ka jupphaaval soetada (alustuseks nt aeroobse treeningu jaoks ratas(6-7k) ja jõutreeningu tarvis hantlid+pink(ca 5 k) ja saabki juba enamiku lihasgruppidest ära teha).
    Säästad tonni kuus (12 000 aastas) trenniraha + transport + ajavõit + hea tervis garanteeritud;)

    eelduseks on ainult väikese lisaruumi olemasolu kodus (vaba toanurk, kelder, pööning vms).

    Imo üsna asjalik idee ja kavatsen kohe ära ka teha;)

    PS! Ei ole mingi trenazhööride müügimees, kui kellegil on olulisi vastuargumente andke teada, nädalavahetuseni kaalun veel asja!
  • Veel odavam on lihtsalt vähem süüa.
  • Mony osta jah, aga selliseid teemasid võiks kuskil mujal lehel propageerida.
  • 2 priitp - vähesema söömisega su elukvaliteet langeb - isiklike treeningvahendite puhul tõuseb (kulutad vähem aega kuhugi pärapõrgu ülerahvastatud jõusaali tunglemiseks)

    2 rick12 - miks mujal? tegu on ju investeeringuga (toodab end tagasi) + terves kehas terve vaim ning ei näe põhjust, miks ei peaks heast füüsisest olema kasu aktsiaturul kauplemisel? Pealegi mis kasu on rahast kui tervist pole?
  • mony,
    ja kui baaris maksab trogi 60 eeki (õhtu jooksul vähemalt 10 paukku juba 600eeki), siis kodus üksi juues hind ainult 10 eeki pauk.tootlus juba 600% päevas. ja sari peaga trenni nagunii ei viitsi teha, siis oled selle torso tigeri jm. rahaga ka veel plussis. tootlus missugune?
  • 2 kiku
    Baari lähed reeglina sõpradega rahulikult aega veetma(selle õhkkonna eest sa maksadki). Kahjuks pole ma sattunud enamikele eestlastele sobival ajal (peale tööpäeva lõppu), jõusaali kus poleks murdu rahvast ning miskit tibi aeroobikaga kõrvulukustavalt kiljumas (loe: privaatsus olematu = not quality time)...
  • päris haigeks on teemad läinud. mony, soovitaksin sul tootluse definitsiooni vaadata.
  • Hmmm ok näen siin tugevat vastuseisu ja kui tõesti teema ei kõlba pole mul midagi selle vastu kui moded selle kustutavad...

    Samas ma ei suuda mõista mis mõttes oleks nt 50 000 eek paigutamine põhjendustega "isa on väga vaimustuses" ja "Ostsin niisama, las nad seisavad" Tallinki parem idee (olgem ausad, enamik 16 000 Tallinki väikeinvestoritest sooritasid oma tehingud selliste põhjendustega)?

    Pole veel saanud vastust, MIKS on selline tegevus MÕTTETU? Tegemist on ju otsese investeerimisega ka enda tervisesse (paljudel pole lihtsalt AEGA, et trennides/jõusaalides käia)?

    kordan, kui teema ei sobi võivad moded ära kustutada, küll aga jääb mulle mõistetamatuks selline vastuseis, seda enam et ühtegi korraliku vastuargumenti nagu ei ole tulnud (mitte et ma väidaks, et neid ei ole) :/
  • to Mony

    Tunduvalt tootlikum on teha tervisejooksu.
    Tootlikkused jäävad vahemikku 100 või isegi 1000%.
    Tervis pealekauba.
  • Kurat, kui mul oleks vaba ruumi üle, ma üüriks selle ennem 2 tonni eest blondile suurte tissidega ülipilasele välja, mitte ei risustaks mingi vanametallikaadervärgiga:)
  • Trennis on ka lõbusam sõpradega käia. Kaua sa viitsid üksi toanurgas neid hantleid tõsta ja ratast sõita? Hea on kui paar kuud ära tuleb, siis hakkavad asjad seisma. Ma julgeks arvata, et õige trenni õhkkonna eest võib ka maksta (nagu siin baari kohta rääkisid, mony).
    Selle tootluse kohta ei oska küll mingit seisukohta võtta, kust sa selle 20% said, laest võtsid?
    Üldiselt võib sellel teemal arutleda küll, iseasi kui õige koht see siin selleks on.
  • to ekv
    Vaata praegu aknast välja - Kui sa just miski profitalisportlane pole lõpetaksid selle katse kopsupõletikuga:P

    Muidu esimene mõistlik vastus ja argument - kui vaid meie kliima oleks normaalsem (OK on ka hardcore tegelasi kes -30 kraadiga laksivad, aga see selleks) :P

    Polnud plaanis foorumit risustada, võib tõesti ära kustutada. Samas kuniks seda pole tehtud ootan endiselt konkreetseid argumente, niisama ilkuda oskame me kõik;)
  • Tallinna normaalsemate saalide taset koju ikka ei jõua osta. Nt. Cybexi 700 ja 900 seeria jooksulinte (treadmill) naljalt alla $5000 ei leia.

    Aga tõsi, tarbimine (50k eest tarbekaupade ostmine) pole investeerimine.
  • to taavi186

    Kui oleks normaalne jõusaal, kuhu ma saaksin minna kell 6 õhtul argipäeval, kus on vabalt ruumi ja lahe olla, rahulikult sõbraga juttu puhuda ja trenni teha, siis loomulikult...

    Aga mine kolmapäeval kell 6 nt zelluloosi v flexerisse... pool tundi pargid autot juba, ja masinate taga oota järjekorras (eriti kui sul on treeningkava mis ei lase suvaliselt vabanenud masinaid lambi järjekorras kasutada).

    Laupäeva hommikul loomulikult kui rahvast vähe tõesti võib käia, aga kahjuks argipäevadel Tallinnas vähemalt üsna masendav see olukord.
  • to Mony

    Ära nüüd ilma küll argumendiks too. See mis ilm väljas on, ei tähenda midagi. Paned soojemalt riidesse ja saad joostud küll. Mina vähemalt olen ja pealegi kui jooksmisest peaks kopsupõletiku saama siis kuidas on suusatamisega?
  • üldiselt sa sebi mõni korralikum ruum, ostad ca 3 korda 50K eest kraami (küsid investeerimislaunu või midagi), ja paku ise jõusaali teenust, katad administraatori kulud, laenumakse ja kõikvõimalikud arved ja äkki jääb raha veel ülegi ? ja alles nüüd saaks tootlusest rääkida.

    + saad ise tasuta trenni teha enda poolt loodud keskkonnas.

    PS. asi ei ole nii kerge kui minu jutust aru võis saada, aga miks mitte mõelda sellele ;)
  • ja jooksumehed vaadake www.fitness.ee, kus just veidi aega tagasi kirjutas et külmas jooksmine on kehale palju kasulikum :)
  • to Mony

    Soovitan Sul minna spordisaali ilma autota.
    Tootlus aasta baasil 30 või isegi 40%- ütleks.
  • Argipäeviti kell 6 on tõesti jõusaalid üsna ülerahvastatud, ka Tartus.
    Kõigil pole küll võimalik, aga kui saab siis tund või kaks hiljem saali, on seal juba tunduvalt hõredam asustus.
    Siit tekib küsimus, et kui sul on treeningkava, kas siis 50k eest saad omale koju osta kõik vajalikud masinad? Minu arust jääb selle raha eest aparatuuri valik üsna kitsaks. Kui selle raha eest saaks korraliku nn jõusaali, siis võiks üsna paljud meist ilmselt isikliku saali meisterdada...

  • Üldiselt Mony'ga täitsa nõus... sportimine, õige toitumine ning tervislikud eluviisid on kindlasti investeering isegi kui selle tulemusena otseselt rahanumbreid pangakontole ei laeku.
    Kui rääkida säästlikust ning võimalikult tervisele (kellel vaja ka kehakaalule) effektiivsest treeningust siis soovitaksin õues rahuliku tervisejooksu, rattasõidu, suusatamise kasuks. Ise jooksen 4 - 5x nädalas tunnikese ning tervis ja enesetunne väga hea ...ei tee need mõned kraadid külma kellegile viga kui vastavalt riidesse panna... Ka kangid ning hantlid on alati omal kohal aga kui ainult nendega tegeleda siis võib küll musklid lõpuks punni saada aga süda jääb suht treenimata ning infarktioht 50 aastasena on endiselt aktuaalne...
    PS. Nendel kes ütlevad, et ära spordi vaid 'söö vähem' soovitaksin natuke rohkem asjasse süübida, hakkab ka endal tulevikus parem ;)
  • 2 ott216
    Ok, vb tõesti, kuid samas siiski tallinnas vingugaasi ja räuskavate venelaste keskel jooksma ei tõmba, linnast välja sõitmine jooksmise eesmärgiga jällegi omaette ettevõtmine:p

    2 deepsky
    Ettepanek on muidugi tõsiselt hea, kuid kahjuks abielumehena on mulle mõned "viljad" keelatud:D:D:D

    Mis puutub investeering/tarbimise teemasse siis kas kulutus edaspidiste kulutuste vältimiseks pole siis investeering? Sa ju lõpetad kauba rentimise ning hakkad kaupa haldama. a no see selleks, siin n korda targemad mehed sel teemal ja ma tunnistan oma võhiklikust juhul kui seda investeeringuks nimetada ei saa.

    Ehkki rahaliselt ma ju võidan samuti (võin yle jääva tonni iga kuu näiteks panna madala riskiastmega (nii 10% aastatootlusega) fondi:).

    Skeemi mõte nagu minu jaoks ongi selles, et Tallinna elanikuna ma tunnen et on MUGAVAM kodus omada vastavad tehnikat, ning selle 3-4 aasta perspektiivis on see ka TASUTA.

    Mugavus&tasuta mitte tasuta mugavuse arvelt on mu idee point...
  • Mugavam võib olla kodus (maitse asi), kuid tasuta ikkagi trenni teha ei saa, keegi ju atribuutikat sulle niisama ei anna. Nende ostmisele kuluv raha on ka kulu ju.
  • Minu jaoks on küll kodus enda treenima sundimine vähe problemaatiline. Spordisaali lähed, siis on raha makstud ja see sunnib. Samas võib kodus enamik lihasgruppe ilma masinateta kah läbi töötada. Kätekõverdused, kükid, kõhulihastest rääkimata.
  • 2 taavi 186

    Selle raha eest saab aeroobse treeningu jaoks seadme (kas ratta, sõudeergomeetri v miks mitte mõlemad), hantli pingi, tellitavad hantlid ja komboseadme nurka (arvestatud keskmiseid hindu, st mitte odavaima otsa "hiinakaid").

    Mine küsi oma treeneri käest, kui palju lihasgruppe saad läbi treenida juba ainuüksi 1 hantlit kasutades ;)

    PS! Mu eesmärk ei ole öelda, et haaa lollid k2ivad jõusaalis vat ma nyyd ostan ja saan tasuta hahaaha(moron smiley), vaid seda, et minu arvates on üsna asine alternatiiv tallinna tingimustes ja vähese vaba ruumi olemasolu puhul:P

    Kui mul oleks vabalt valitav töö aeg siis tõenäoliselt ei teeks seda operatsiooni. samas enamikul meist ei ole ja seda on näha ka tunglevates hordides.

    A võibolla ma olen lihtsalt üks privaatsuse hull:)

    Kellele ema, kellele tütar.
  • noh läheneme teisest küljest, kust see hull idee mul üldse tuli.

    Enamik inimestel pole nii palju aega ja pole nii ballsy-d, et investeerida kõrge tootlusega riskiaktsiatesse.

    Kuna on tekkinud mul suhtkoht vaba finantsi, siis alguses mõtlesin paigutada mõnda riskivabasse fondi koguma (ca 10%). Arvestades seda, et inflats sööb sult 4% käest, teenid aastas puhast 6 %. 50 000 pealt on 6% = 3000 eek.

    Kui ostan selle summa eest jõuseadmed ja saan mugavalt kodus trenni teha, hoian trenni rahade pealt kokku nagu ennegi mainisin min 12 000 eek. see on 4 korda suurem summa + boonusena v2iksem ajakulu.

    Miks ma peaksin siis eelistama fondi?
  • Siinkohal tekib küsimus kui kauaks sa tahad oma raha fondi jätta? Kui aastaks (sest vahepeal tekivad äkki muud ideed) siis saad oma kasumi + 50000 sealt välja võtta, aga püüa sa oma jõusaali tehnika pärast maha müüa.
  • 2 ott 216

    Kui sellises fondis hoida ~10-15 aastat (ei viitsi täpselt arvutada kuna reaalselt ennast 100% tasa teenib, kuhugi sinna tuuri peaks jääma) oled teeninud 50 000 eek.

    Kui ostad 50 000 eest seadmed ja siis iga kuu vabaneva 1000 eek kannad sinna fondi, on sul 50 000 teenitud ilma 4 aastaga ning lisaks jõusaal kah (ok kindlasti vajavad ka treeningvahendid hooldust, kuid samamoodi on teenustasud ka fondidel).

    Ega ma ei väidagi, et sedasi miljonäriks saaks, kuid antud juhul on ju kasulikum kui fondi raha panna (kordan, inimestel kellel on võimalik käia mõnusa õhkkonnaga normaalselt rahvastatud jõusaalis sõpradega aega viitmas on teine teema, räägin enda eelpool kirjeldatud problemaatikast).
  • Selles suhtes on sul õigus küll jah, aga selliseid näiteid võibki tooma jääda. Neid võib nimetada raha mugavuse asemel investeeringuteks. Räägin enda seisukohast, sest arvan, et jõusaalis käia oleks igati mugavam kui kodus trenni teha.
  • to ott216
    Eks maitse asi jah...

    Teema võiks kokku võtta sellega, et inimesed, leidke omale mugavaim viis ja tehke trenni (vahet ei ole, kas siis jõusaalis, kodus või kui võimalus on siis marbellas vollet mängides).

    Vaadake Eesti meeste keskmist eluiga ja mõelge asja üle tõsiselt järgi:P

    Teie lapsi lohutab higi ja vaevaga kokku kraabitud varanatuke vähe, kui issi südameataki läbi varakult teise ilma läheb:P

    Otsustan vist siiski selle ostu ära teha, eks näis kas kahetsen hiljem või mitte.


    PS! Vabandan nende ees, kes selle teema sobivusega siia ei nõustunud - tõesti polnud eesmärk teadlikult foorumit solkida:(

    Üritan seda viga leevendada üleskutsega, millele küll vastuargumente ei tohiks olla:

    Hoidke enda tervist, Eesti mehed ja küll see papp ka liikuma hakkab;)

    Sellega lõpetaksin omalt poolt.

    Peace!

    Mony
  • Ma saan aru küll mida Mony mõtleb, aga ma leian, et kui hakata kõike kodus tegema, et mis siis lõpuks saab?
    Aga kui sul on kodus saun, siis oled juba sammu võrra ees ja kui julged seda ka kütta (just kulude poolest), siis oled tiiger. Peale trenni lavale ja siis lavalt telku ette maiustama.

    Pirukatšehhi pole mõttet ikkagi koju rajada, et hoida poodi sõitmise pealt kõike kokku.

    Mony, aga proovi järgi ja anna siis teada, kuidas on kodune jõukas. Äkki hakkan sul külas käima ja saad % veel suuremaks.
  • 2 Mony

    Ma kujutan üsna hästi ette, kui paljusid harjutusi annab ühe hantliga teha. Reeglina eeldavad erinevad harjutused oluliselt erinevaid raskusi ka hantlite puhul. Ok on küll tellitavad hantlid, endalgi olemas, aga ausalt öeldes on üsna tülikas neid kettaid seal peal kogu aeg vahetada ja parajaks sättida. Oluliselt mugavam on jõusaalis kohe võtta paras raskus ja oma asjad ära teha.
    Muidugi pole hantlid ka kalleim osa jõusaalist ja neid jõuab ka mitu paari osta:P
    Hädapärast vast saab isegi hakkama nende komboseadmete ja hantlitega, kuid palju parem on ka treenida ikka igat lihast sellele mõeldud masinal...
  • 2 metsik
    Saun oli vanasti küll igas peres olemas, nõuka ajal kadus see komme mingil määral ära ja nüüd soomest jälle ringiga tagasi tulnud, mistõttu sauna omamises nüüd küll midagi eriliselt jaburat ma ei näe?

    Aga kui naine teeb nii häid pirukaid et poest lihtsalt ei saa selliseid?;)

    Vaata South Parki Cartman's very own theme park episoodi and you get the point, miks ma seda teha tahan:) I hate lines man...

    2 taavi 186
    Loomulikult ei saa 50 000 eest samal tasemel ja kogusega tehnikat mis korralikus jõusaalis (ning see eeldab ikka min 50 ruutu pinda kah mis koju kahepeale täiesti mõttetu).
    Samas kui ma lähen ja ootan 15 minutit mingi ähkiva ja puhkiva vanamuti järgi, et oma "spetsiaalselt lihase jaoks" disainitud masinat kasutada... ja sisi hakka jagelema miski 2x2 m tüübiga kes ikka kauem selle masina juures oma järge oodanud on jne... Kui järgi mõelda siis argipäevadel trennis ma ei olegi seetõttu vastavaid jõuseadmeid kasutanud ning pigem hantlitega mässanud (kuna nendest puudust pole)...

    Samas selle 50 k eest saab siiski täiesti normaalse komplekti (koju sulle pole vaja 60 keek jooksurada, aeroobse saad samamoodi tehtud nt. velo ja sõudeergomeetriga (kokku ca 10-15 000 olenevalt seadme varustusest)... Ja kui jooksurada ikkagi tingimata tahad siis nende hinnad algavad samuti 15k (ok, korraliku eest tuleks välja käia 20 ringis)...

    See 20 tuhine jooksurada peab sul kodus kauem vastu kui 60 000 jõusaalis, sel lihtsal põhjusel et sa tarbid seda mõned tunnid päevas, samas kui jõusaalis tarbitakse 4-5x rohkem.

    Võimalik loomulikult et ma eksin ja panen täiega oma arvestusega puusse (ma pole mingi ekspert sel alal), aga eks ma proovi omal nahal järgi siis kuidas on:)

    PS Koonerdamine pole kokkuhoid, aga lihtsalt ma näen võimalust enda elu mugavamaks ja lihtsamaks teha nii, et ma ei pea selle eesmärgi jaoks pappi sisuliselt kulutama.

    Minu jaoks privacy = mugavus = kõrgem elu kvaliteet.
  • Asjale peaks lähenema väga lihtsamalt. Tuleb esitada küsimus: "Miks inimesed käivad jõusaalis, mitte ei tee trenni oma käe peal kodus või tervisejooksu tehes?"

    Minu vastus: kodus ei tee hantlitega trenni, kuna pole selleks mõnusat pinda. Keset elu- või magamistuba on kuidagi tobe hakata metalli laiali laotama ja siis igas erinevas asendis hantlit tõstma. Samuti ei istu mulle kuidagi mõte keset tuba jalgratta selga istuda või lindile jooksma ronida. Meelestatus on selline, et mul ei ole sisemist komforti kodus trenni teha.

    Teine küsimus on enesedistsipliin. Trennis käimine on teatud moodi rituaal, mis aitab distsipliini säilitada. Kui lähen trenni, siis teen trenni, kuna seal midagi muud väga teha nagu pole. Kodus on aga pidevalt sada erinevat asja, mida trenni asemel teha ning keskkond ei aita trenni meeleolu tekkimisele kaasa. Ja tähelepanu ning distsipliin hajuvad.

    Kolmandaks on lisaks ruumipuudusele ka finantsiliselt küllalt keeruline korralik treeningvarustus kokku panna nii, et selle kasutamine ka mugav oleks. Jah, velotrenažööri ning hantlitega saab palju ära teha, aga, no oleme ausad, see ei ole mugav. Seega tuleks soetada veel erinevaid masinaid. See kõik kokku aga polegi enam väga odav vist. Ja kui ühel momendil ikkagi saab trennist siiber, siis spordiklubis jätad lihtsalt käimata ning raha maksmata, koju soetatud varustust maha müüa aga on, ma kujutan ette, jälle üks paras pain in the A.

    Ise saab oma käe peal palju asju teha - ka näiteks autot remontida ja pesumasinat parandada. Omal ajal tehtigi selliseid asju ise ning see oli normaalne. Kaasajal aga ostetakse paljud teenused ikkagi sisse, kuna see on kokkuvõttes lihtsalt mugavam ja ratsionaalsem.
  • kui tegemist on siiski investeerimisega, eelistaks mina seda kiku pakutud 600% päevatootlusega varianti :-)

    moraal: iga rahakulutamine pole veel investeering.
  • olen käinud Noole kergeraksuhallis.jookse, rebi rauda.saun peale.paar kord nädalas käib küll.

    maitse asi, aga paljas masinavärk kusagil jõusaalis jääb kuidagi ühekülgseks.pool aastat (soojem pool) seisab su tulevane imeraud kodus lihtsalt nurgas.ma nimelt ei usu, et suvel oleksid nõus toas vabatahtlikult higistama.

    money, kas tead, milline imeriistapuu on kang? no see, millel paremad pojad, nagu pesu, ripuvad.
    võid veel puudase pommi jalgade külge riputada, kui oma kaalust väheks jääb.

  • Tegelt ma mõtlesin, et kui ma lähen autol kumme vahetama, siis on alati ilge järts, just siis kui ma vahetada tahan ja siis ma mõtlesin, et ma ostan ise selle mutrivõtme ära. Ja pumba ostan ka, statoilis ka kogu aeg igasugu tüübid on ees ja järts on. Ja eriline järts on lõuna ajal kui ma söömas käin, tead, ja siis ma mõtlsein, et ma ostan endale selle pliidi ja poti ja vean iga päev tööle kaasa ja teen ise.
  • priitp:)

    just-just! mõni peab koonerdamist investeerimiseks. Et kui ise kumme vahetan, siis jääb õlle jaoks rohkem raha. Või kui ostan telkule toaantenni, siis ei pea kaabli eest maksma. jne jne.

    Investeering see pole, kuigi tervist ja jõudu saad küll. Siis võiks ju juurikate söömist ja telgis elamist ka investeeringuks pidada. Lollikindlaks kusjuures. Sry, ei viitsind kõiki postitusi lugeda, äkki keegi juba ütles sama asja...
  • see pole ju tootlus vaid kokkuhoid. tootlus on siis kui "jõusaalis" sõbrad raha eest käima hakkavad

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon