Kõige kahjumlikum tehing… - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kõige kahjumlikum tehing…

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei tea, kas just keegi enda rumalaid tehinguid siia kirja panna tahaks, kuid ise teen otsa lahti.
    Valisin välja aksia LPTH ja müüsin selle lühikeseks, kuna uskusin langust, kuid turu avanedes hakkas see hoopis võimsalt ülesse rallima. Nüüd seisan vastakuti ilusa 4-kohalise dollari miinusega ehk kroonidesse võib igaüks selle suurusjärgu ise arvutada.

  • njah, tänase päevaga 114% "praeguseks" plussi, uskumatu....
    huvitav milline on üldse kõige suurem päevatõus, viimase 10 aasta jooksul ntx.??
  • Kas saamata jäänud kasum on kahjum? Või oli kahjum juba eelnevast ajast?
  • Hetkel pole veel aksiad tagasi ostnud. Ehk hetkel figureerib see number realiseerimata kahjumina. Ei kibele nagu hetkel neid aksiaid tagasi ostma. Jääb sinisilmne lootus, et crack-ib katki ja mühiseb allapoole.
  • Jah. Asi selles, et sellise keskmise kauplemisaktiivsusega akstsiast hoian mina küll eemale. Vaatan, et päevakäive oleks ikka üle 100 000
    Ise sain suurest ahnusest viimasel straddle mängus tehinguga 40% lossi.
  • rihi,
    kas tohid välja rääkida, mille põhjal sa langust uskusid?
    Respekteerin täiesti, kui vastad näiteks - sisemisest kripeldustundest.
  • LPTH 3 kuu keskmine käive on 59503.2 aktsiat

    LPTH eilne käive oli 3 320 100 aktsiat

    LPTH aktsiaid on üldse kokku 3 830 000 aktsiat

    Sellises aktsias lühike olla ... kõlab mõtlemapanevalt
  • Minu esimene ost oli Sotsiaalpanga C-aktsia. Kaalusin veel, et kumba osta, Sotsiaalpanka või Hansat. Oli ju suur pank ja arvasin, et venkud suurte rahadega oma pangale ikka külma ei tee.
  • 450$ on minul see number, selline mõnusalt väike õnneks :)
  • Läksin LPTH-s lühikeseks 6,25 pealt hetkel on 5,35 ...pole paha aga silm on ikka pidevalt peal!
  • Mina läksin eile 3.84 peal lühikeseks, seega...
  • ai ai läheb kaua aega ja palju kannatust!
  • Sai ka eelmise aasta viimases kvartalis lolli peaga peale suurt tõusu Viisnurga aktsiaid hinnaga 3,00 EURi ostetud (ääremärkusena nii palju, et tegemist oli eelmise aasta hinna tipuga). Peale seda kukkus hind kolinal 2,30 EURi peale. Seega 23% nagu maha visatud :-)
    Samas tänaseks olen peale madalama hinnaga juurde ostmist keskmise hinnaga juba peaaegu turuhinna lähedal, nii et veidi kannatust veel ja küll ta tõusule läheb :-)

    Siit moraal - ei tohi lasta emotsioonidel kainest mõistusest võitu saada.
  • Pold küll kahjumlik tehing aga, hansa callide müük 2 päeva enne swedide esimest pakkumist, saamata jäänud kasum ca 5e kordne saadud kasum
  • Siin on vist kombeks rääkida saamata jäänud tulust? Kindlasti oli eelmise aasta kahjumlikeim tehing mitte osta Baltikat. Siiamaani pole ostnud, teen soovitustele ignoor! :)
    Värskeimatest jätta kasutamata võimalus, kus Viisnurk kukkus 2.30 peale ning juurdeostmise asemel märkida Tallinkit ... oomaigaad :(
  • Ma võin öelda, et algajana ei tasu optsioonidega (eriti US omadega) mängida, sellest 2005 aastasse kokkuvõttes väike kahjum.

    Ehk siis kõige kahjumlikum tehing oli GOOG callid, kus hind tõusis paar päeva peale optsioonide tähtaega $10 üle strike ... vale ajastus, mis maksis kõvasti.
  • Noh, ma panen siis ka oma kahjumlikema tehingu kirja:

    Ühe nimetu, lennuka elektripüssitootja way OTM strangle, kus volatiilsuse languse ja aktsia suhtelise stabiilsuse kaudu sai suhteliselt lühikese ajaga $30k -> oluliselt vähem. Täpselt ei mäleta enam, aga kahjum oli tõenäoliselt 50-80%. Aasta 2004.
  • Ega selle nimetu nimi äkki Taser olnud?
  • Heh eks neid rappaminemsi on küll ja küll, aga kõige valusamalt on meeles ikkagi LEXR langes tulemuste peale miski 30%, mul oli seda võimendusega võetud ja kogu portfelli ulatuses, see võttis kauplemise isu päris pikaks ära, maakler müüs aktsiad kätte jäi pisku, aga ütleme nii et samasuguseid lollusi teen ikka edasi, ise ka ei saa aru miks, eks see AHNUS ole, kuigi tean täpselt, mis asi on riskide optimeerimine.
  • 2005. aasta alguses ostetud DNDN -$8K. Praeguseni hakkan kogelema, kui meelde tuleb.
    Õnneks sai aasta sees korduvalt viga parandada ja praegu on selle kontoriga mu seis nii umbes +$1K.
    Aga kodutöid õppisin küll tegema. Isegi keskkooli eksamite eel ei olnud nii usin kui praegu enne igat ostu.
  • Peaasi, et neid tehinguid kahetsete, siis saate ka andeks..:)
  • futuuridega -6k$ ... kuue päevaga.
    Lööb ikka kaineks küll. nagu ämbritäis külma vett näkku :)
  • to: ymeramees

    Võis küll olla jah :).
  • Kunagi börsi eelmisel hiilgeajal 1996-1997 sai ostetud oma tööandja aktsiaid vist 160 EEKi pealt. Kuna kogus polnud suur, siis peale krahhi jätsin nö. mälestuseks. Aastal 2000 loovutasin ülevõtjale hinnaga alla 10 krooni tükist.
  • Kahjumlikeim tehing oli NINE. Hiina valitsus teatas, et nende toodetava ekspori/impordi deklaratsioonide esitamise tarkvara asemel hakatakse analoogset tarkvara firmadele tasuta pakkuma. Kolmandik kogu portfellist päevaga läinud nigu niuhti :) Leidis aset eelmisel aastal.
  • pole ise eriti mänguri tüüpi (portfell hajutatud, nii kogustes kui sektorites) ja seetõttu tõelisi crashe polegi olnud, kuid näiteks BCONiga sain möödunud aastal taaskord õppetunni ses osas, et tuleb endale siiski piirid ümber seada.
    A' la "talun kaotust kuni ca -20-25% ja siis müün maha, misiganes".
    BCONit hoidsin ja hoidsin, lootes et tõuseb ... kuni mingil hetkel oli tiksunud ca -55% peale ja jäigi sinna nädalaiks. Müüsingi maha, kaotus jäi siiski õnneks vaid -1K$ kanti.
  • NINE IPO
    result ca -7k$.
    kui avanes, siis rallis, mis kole.
    läksin pisikeste summadega paar korda pikaks ja noppisin pisikesi raasukesi.
    ja siis läksin ahneks ja rabasin suurema tüki.
    Kui tõusis kahe tunniga 11- 14 siis langes paari minutiga 9ni.
    üks õhtu võtsin nina täis ja lossi sisse, kaine peaga ei kippunud kuidagi
    jumal teab, kas selle kooliraha ka kunagi tagasi teenib
    praegu tundub olevat tore gambling target shortimiseks, ehk saab delisti?


  • Raha on neil aktsia kohta üle $3. Samuti võitsid nad pakkumise sellesama tarkvara tootmiseks, mida hiina valitsus nüüd tasuta jagama hakkab. Sinna võimalus ju value-added services juurde müüa. Delist vähetõenäoline, kuid määramatust veel palju. Esialgu tasuks ehk rahule jätta.
  • Siit ka üks kõige lollim näpuvea häving. Mõni aeg tagasi kui MOSY 5 juures kauples sai lühike oldud ja tahtsin peale turgu katmisorderi traderis 4.8 peale topeltkogusega sisse panna. Aga vist unise pea tõttu sai ostulimiidiks hind daala jagu valesti pandud 5.8. Kuna MOSY väikse käibega ning eriti järelturul suure spreadiga aktsia siis sai mingimees õnnelikuks kelle rippumajäänud orderi ma 20% turuhinnast kõrgemalt äraostsin... (kuna tahtsin lühikest kattes kohe ka pikaks minna siis veel 2x koguse...) Siit moraal, et ikka 2 korda mõõda siis alles klõbista...
  • Ostsin baltika kui oli 5.06 peal, müüsin kui oli teinud languse(käis alla nelja kui õigesti mäletan) ja tõusis 4.53-le, helistasin lhv maaklerile nõu küsimiseks, ta nõustus minuga, et võiks müüa kuna ei peaks nagu olema mingit tõusu tulemas..

    Ja järgmine päev - Baltika kvartali tulemused... ja nüüd siis aktsia hind 13. oleks alles oleks 3x mu raha..

  • peaks ära mainima eelmise aasta call optsioonid MNF teemadel, kogu see venitamine ja ebakindlus turul ning mu roosilised ootused tekitas ca 50k kahju (100% MNF alla paigutatud vahenditest).
  • Siin samuti MNF callid ja lisaks NABI, mis oli täiesti minupoolne idiootsuse tipp. Protsendiliselt suurim kaotus, rahaliselt on hullemaid olnud.
  • Mul sel näd kõige kahjulikum tehing, sain Traderi töösse ja tahtsin kohe proovida, et kui kiirelt asi käib, see kauplemine. Ostsin googli call optsioone Jan ja seeläbi tuli kaotus vastu võtta ca 6K. Ühekorra sain laksu ka ca 20K kui FMD langes 15%, kuid siis ära ei müünud ja nüüda taas nullis. Ostsin isegi juurde, teise portfelli ja seal ilusasti +12%.
  • Müüsin SIRI pea täie portfelli ulatuses lühikeseks (esialgne plaan oli mitte üleöö hoida aga no mis see üks öö ikka teeb) ja siis pärast turgu teatatakse, et keegi Mel Karmazin tuleb nende juurde tööle ja ostab ise endale ka turult mõned aktsiad. Järelturul sai positsioon suletud, kahjum ligi 25% portfelli mahust mõne hetkega.
  • saamata tulu:

    1/6/2006 O STC .GOPAR-GOOG JAN 390 Call 1 75.5 14.95 7534.81
    8/24/2005 O BTO .GOPAR-GOOG JAN 2006 390 Call 1 2.65 14.95 -279.95 $7,254.86

    samas, augustis just hakkasin investeerimisest uurida.

    reaalne kahju, reaalne 'õpiraha': MNF1L Jan 13 call ostetud kui aktsia oli 11,97, praegu see ei maksa midagi, -292 LTL (298st)
  • ühinen kah MNF i callide perega :(
    praegugi veel veebruari calle, mis täna nulli jõudsid
  • MNF1L - paistab suur klubi olevat, mul Aprilli call 11,5 käes ja ka sügavas miinuses, aga noh, aega veel on :)
  • Eelmisel aastal ostsin PartyGamingu aktsiaid praktiliselt tipust. Peale majandustulemusi lendas päevaga kolmandik investeeringust, kusjuures ma millegipärast ei osanud oodata sellist reaktsiooni. Aktsiad on siiani alles, kuna usun, et pikas perspektiivis on firma edukas. Viimased majandustulemused on olnud head ja aktsia hind on samuti tõusuteel.

    Tuletades veel meelde suuremaid lolluseid, siis kunagi sai shorditud aktsiat sümboliga WEL, miski poole tunni pärast aktsia kahekordistus ja sain margin calli.

    Omal ajal sai ostetud Ericssoni, järgmine päev tulid tulemused, mis saatsid aktsia 25 protsendi võrra allapoole. Aktsia jätkas langust ja lõpuks murdusin, kokku tuli miski 80% lossi. Lõpuks läksin lühikeseks enne majandustulemusi ja siis muidugi aktsia tõusis miski 20%.
  • Aeg siis kokkuvõte enda LPTH tehingutest teha. Kogu loss umbkaudu kokku 29000.- EEK. Praegu on küll igasugune isu tehingud enne korraliku kodutööta teha. Loodan, et see "kooliraha" tuleb mulle kasuks. Hetkel võtan nädalaks paariks aja maha ja ei näpi tõenäoliselt ühtegi aksiat. :)
  • Kaks täiesti suurt lollust, mida olen piisavalt kahtsenud - Annox´i ja jumalasõna alusel peaksin need seejärel andeks ehk saama.Ja ülejäänud minu üle naerda:)

    Esimene oli "rohelisemast rohelisele taksojuhile" omane paanika, mis tegi pimadaks. Ei olnud veel LHV klient, piilusin esialgu vaid foorumeid. Ja Ameerika turust ei teadnud üldse midagi, v.a. järeldused jällegi foorumitest, et seal tundus palju põnevam, kui mujal. Olin ostnud esimesena portfelli suve hakul esimesed kolm aktsiat ja need seisid paigal - igav hakkas juba esimesel kahel nädalal. Foorumist lugesin, et Pro all soovitati Netflix´i - ostsin. Aga ka see seisis ja siis hakkas allapoole vajuma. LHV õppimise alajaotusest olin lugenud, et Ameerika turul vigu ei andestada, jänes puges põue, otsisin foorumi uuesti üles. Aga seal keegi samasugune tume küsis vales foorumis hoopis teise aktsia kohta ja keegi tegijatest selgitas talle, et ta ei ole mitte ainult tume, vaid hoopis tumedamast tumedam, sest see firma läheb pankrotti. Seda lugedes ma ei märganud isegi kõnesoleva aktsia sümbolisse süveneda, tegin Hansas korralduse müüa turuhinnaga. Kooliraha rahas polnudki nii suur aga peale seda, kui order oli paanika ajendil juba teostatud lugesin uuesti ja sain eksimusest aru. Kripeldama jäi just seetõttu et järgnevate kuude lõikes oleksin saanud lossi asemel enam kui 50% võitu.

    Ka teine tehing oli kahjumlik mitte suure rahalise kaotuse pärast vaid saamata jäänud tulu pärast. Ostsin enda jaoks ühe "naiselikult seksika" kosmeetikafirma aktsia pikaajalise eesmärgiga. Müüsin aga selle väikese kahjumiga maha siis, kui hetkeks tuli sügiseste segaduste ajal LHV-st inf, et ka tavaklientide osa rahalisi vahendeid külmutatakse. Sel hetkel tahtsin igaks juhuks lihtsalt midagi rahas välja saada, sest seda tundus vaja minevat. Tagasi seda aktsiat ei ole senini ostnud, sest ta on piisavalt vahepeal tõusnud.

    Aga tänu mõlemale juhtumile ja kärsitusest tehtud muudele ennatlikele tehingutele olen elus jälle midagi õppinud. Rihile vastupidiselt - aega maha ei võta ja ikka näpin aktsiaid edasi. Kindel arvamus- eksimusi selles mängus vältida ei saa, vastu näppe võivad saada/saavad nii algajad, tegijad, kui ka LHV Pro all kirjutavad proffid oma ideedega:)
  • aga öelge kuidas teil nagu üldse seisud on, kas kogu kauplemisaja algusest + või - poolel
  • Alustasin oma investeerimist Tallinkiga.Ostsin IPO käigus ja müüsin kõigepealt osa kui hind oli 5,22 EUR peale kukkunud ja pärast ülejäänud osa 4,93 EUR eest,sain veel kaubale õnneks.Kahjum tuli koos teenustasudega ca. 1400 EEK,kuid arvestades kuipalju on ta pärast seda langenud,olen mõelnud et isegi vedas.Pärast seda on tekkinud üleüldse huvi aktsiaturu vastu.Ostsin siis uusi aktsiaid (Apranga,PTR) samuti vaadates nõuandeid foorumis ning ise natuke kaalutledes,aga lolli peaga tõusu pealt,praegu on nad kah miinuses,nii et hetkel miinuses a´la 2500 EEK (koos Tallinkiga).Kooliraha seegi.
  • Sorry,PTR on plussis ikka nats :) See selleks.
  • Ostsin ka natuke fondide osakuid,need on praegu plussis.Lõpptulemus ~1200 EEK miinust.
  • Intel. Just mõned päevad enne 2005a tulemuste avalikustamist, mis viisid INTC ca 15% vabalangusesse. Naiss. Jääb vaid loota, et see aasta kulgeb edukamalt. Võiks ju ehk tsipa juurdegi osta, kuna usk nende edusse on säilinud. Paras miinus vajutab küll portfelli punaseks, lausa kole kohe :(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon