Portfelli väärtus - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Portfelli väärtus

Log in or create an account to leave a comment

  • Aga ehk siis paneksite siia kirja ka hetkelise portfelli turuväärtuse, siis on näha mis sorti tegijatega siin foorumites tegemist on. Ei olegi erilist teksti juurde vaja vaid lihtsalt üks arv paluks:) Eriline uurija ikka olen..:) okei siis panen enda oma kah.

    ca. 170 K
  • huvitav oleks samas ka teada, et kas tegemist on harrastukauplejaga (põhitöö kõrvalt) või on kauplemine esmane sissetulekuallikas.
    enda kohta niipalju, et on pisike plaan alustada harrastuskauplejana lähimatel kuudel, portfelli suurusjärk 75 kuni 100K EEK. hetkel uurin lihtsalt võimalusi. kaalun ka varianti jääda lihtsalt harrastusinvestoriks ostes mõnda indeksaktsiat või ida-euroopa suunalist fondi.
  • ma veel uudistan niisama ringi, ei ole kindlasti mitte põhitegevus... selleks oleks mul vaja suuremaid kogemusi ja teadmisi... plaanin tõsisemalt selle asja ette võtta kui rohkem kapitali
  • Oeh, sul peab ikka väga palju raha üsna kergelt käes olema, kui nii suurte summadega pea ees tundmatus kohas vette hüppad!
  • ca' 20k EEk. 8-17 tööl, mudellennukeid ei ehita, lihtsalt on tekkinud kuri hobi Börsi näol.
  • ehk oleks siis targem kui otsiks kellegi oma portfelli haldama, kellel rohkem kogemusi...
    kes oleks nõus? :)
  • 'Tallink' teema all clTimo poolt lingitud saates rääkis Enn Pant, et tal ka börsil mängimise pisik küljes, portfell suurusjärgus 2 milj EUR.

    To: Velikij
    See "pea ees tundmatus kohas" oli vist minu kohta kommenteeritud? Et siis kasiinomängu ei plaani teha, pigem üritaks põhjus-tagajärg seoseid tabada ja neid enda hüvanguks rakendada.

  • Siiani aastate jooksul mänginud ca. 10k piires. Käsitlenud seda kui õppemaksu. Võtnud sisse mõned võidud ja mõned kaotused. Teritanud arusaamu ja kontrollinud neid virtukates.

    Nüüd plaanin kevadel ca 100k-ga sisse tulla. Aga enne tahaks teada saada, mis sellest SEC-i asjast saab. Variandina võib ilmselt ka mõne konkurendi kaudu turule tulla. Ehkki eelistatud on LHV kui SEC asi suudetakse lahendada nii, et investorile mingi kindlus jääb.
  • Ma soovitan ka alustada pigem 20-30K ringis. Sellise summaga ei söö tehingutasud väga suurt osa kasumist ja saab vajalikke õppetunde. Alguses kaotab praktiliselt 100% kauplejatest raha. Paari aasta pärast on mõistlik portfelli suurendada ja kui väga hästi läheb, siis võib õnnestub ka kunagi raha teenida. Kahjuks enamik nii kaugele ei jõua.

    Portfelli väärtused, mida eespool välja käidi, tundusid küll alustavale investorile väga suured. Tundub, et kergelt tuleb, kergelt läheb. Mõelge, palju peab keskmine eestlane tööd rügama, et üle 100K kõrvale panna?
  • Raha ei tule ainult tööga.

    IPilot, ma ei saa su seisukohast aru - miks LHV kliendid peaksid eelmise aasta jama endale lossina sisse arvestama?
    Või sa viitad selgelt ettevõtte võimalikele makseraskustele peale SEC-i trahvinõuet? Ei taba su ärevusnooti.
  • Ma ei tea, kas siia foorumisse mõni pikemaajalisema investeerimiskogemusega investor (ca 10-15a.) ka pilgu heidab, aga minule meenub (lugedes uute investorite turuletulekust) üks investeerimistarkus (ja ärge jumala eest võtke seda isiklikult): aeg on turult lahkuda, kui koduperenaised hakkavad investeerima ja aktsiakursse jälgima - siis on järelikult buum ja võib kergelt krahh tulla.
  • juba võtsin....:(

    nii, kust ma nööri saan....:D
  • romi0, kes sa oled siisk

    a) koduperenaine
    b) taksojuht
    c) autolukksepp

    viimase toon eraldi välja, sest meie foorumis on üks selline isend, kes suutis oma haltuurarahaga biitida lhv pikaajalist 12% tootlikkust.
  • C a 35K. Sellest enamus Kasvukontol st. tegelen hobi korras. Aktiivne kaupleja ei ole.
    Leiva -ja vorstiraha teenin ettevõtlusega. Aktsiatega sebin huvi pärast, iga kuu mõõduka
    kopika nendesse investeerides. Ehitan oma isiklikku sammast. Vaikimisi olen arvestanud 15-20
    aastase perioodiga. Alles siis hakkan aastatega kokkuaetud miljoneid sirgeks lööma.
  • Winger, mis vahe on koduperenaisel ja taksojuhil?

    usu mind, ma teen üle 12%:D ja oma pooleteist tonniga..


    ooo kõik professionaalsed investorid siin, teile on ikka nii Ad, Bd kui ka Cd vaja, et suudaksite end hästi tunda
  • loomulikult on vaja... saab ka siinsel turul siis hästi teenida pumpamise pealt ;)
    Ise olen tänu sellele teeninud 2 päevaga ~10% ja ka kaotanud, aga mitte üle ~5%
    Hetkel istun väikses miinuses(seni kui ei realiseeri miinust pole)... samas olen otsustanud pikema plaani kasuks, sest ei ole kooli kõrvalt piisavalt aega mitme asjaga tegelemiseks.

    Teemasse kahh: portfelli väärtus ~14K
    Aasta plaanis tahaks ikka ~30% seda raha kasvatada, aga eks näis... kui rahulikult magada ei saa siis tuleb väiksem risk valida :)
  • Ma ütleks seda, et 100k pole väga hullu midagi alustajale, kui paigutab need erinevate suundadega ja mõistlikult laiali ära. Miks mitte sellest 100st 50k kasvukontole panna jne jne. Ei maksa siin midagi väga nuriseda, et udud udud, samas kui mõtled esmaselt sisse tulla ja kohe 100k lauale panna mõtlematult, siis on küll kurjasti.
    romi0, 1500 su teenustasusid ei söö? Pm, tähendab see, et ühte kohta invest ja ootamine ju!
  • aga kuhu mul kiiret on?:) ma üritaks vast rohkem investeerida kui kaubelda.

    100k algajale? natuke liialt optimistlik kooliraha ei ole äkki?
  • ei ole, aga eeldusel et on olemas tugevad teadmised antud sektorist...
    näiteks mul asi puhtalt raha taga - normaalsed teadmised IT sektorist, aga kasumi sööksid teenustasud ära... see 10K liialt väike USA turu jaoks.
    Näiteks sügisel enne üldse reaalse rahaga kauplema hakkamist ostsin virtuaalis AMD'd... kasvanud selle ajaga ~14$... seega pikaajalisema investeeringu puhul loeb ikka reaalne sektori mõistmine päris palju ;)
  • romio
    aga miks kohe kooliraha, võib olla kõik läheb hästi.
  • võib olla:)

    vist kuidas kellelegi, mõnele ehk pole 100k nii suur raha kui peaks osa sellest või enamus tagumikku kirjutatama.

    ma arvan, et ma saaks ka 100k hakkama, võibolla:) aga eelistan siiski alguses natuke pisemaid summasid..
  • Kui sa ei kavatse spekulandiks hakata, siis pole 100K midagi suur... pigem on see just selline summa, millega ei hakata igat rongi püüdma... Eeldan, et kes suudab 100K investeerida omab ka kõrvade vahel teatavat taset. Muidugi selles viimasel ajal enam kindel pole kohati jääb mulje, et on aasta 97-98 ja igaüks üritab börsil raha teha...

    to: romi0
    Sul see 1,5K aasta investeerimisplaan?
  • Idee on iga mingi aja tagant taoline summa juurde süstida. Olgugi, et teenustasud 5% umbes sellest summast on, saan ma ilmselt ka tohutu kogemuse, mis virtuaaltrading ei anna.

    kasvõi 2 aastat kui vaja.
  • Olen sellel alal täitsa algaja.Alustasin Tallinkiga,pärast müüsin ning ostsin asemele eesti ja balti aktsiaid.Praeguse seisuga on portfelli väärtus ~40k EEK.Võibolla lähiajal suurendan.
  • eks tallink andis vist eestile palju uusi investoreid juurde, mis on muidugi tore.
  • Ei tea kas just investoreid,aga pööras inimeste tähelepanud börsile küll :) Reklaam igalpool massimeedias oli ju nii tugev ja firma kaubamärk kah kõva,et kõik (enamus) arvasid,et aktsia hind peaks kindlasti üles lendama nagu rakett :) Mul sõber töötab investeerimise alal ja soovitas kah osta.Oli arvamus,et aktsia hind võib paari kuu jooksul tõusta 15-20% ja idee oli spekuleerida :) Aga sellest sain veendumuse,et iga asi ei ole kindlasti selline,nagu see tundub paljudele ja kus liiga palju juttu ja ärevust on,seal võib asi hoopis untsu minna.
  • Kas see vestlus ei peaks toimuma algajate foorumi all?
  • Iseenesest foorumi teemal pole viga midagi, eks mehed on ajast aega ikka oma asju võrrelnud, aga daimler`ilt õige tähelepanek, osa juttu võiks tõesti mujal olla
  • sven77
    kas sa pole tähele pannud, et alates Tallinki noteerimisest on siia tekkinud palju uusi inimesi kelle postitused pole ehk nii huvitavad kui ootaks. mitte et mul värskete investeerimiskonto omanike vastu oleks, aga ehk saaks nad kuidagi delikaatselt algajate foorumisse suunata?

    just my 2 cent
  • Ennustan, et pole kaugel see aeg, kui 50K-200K protfelliga algajad investorid ÄP või Kroonika esikaanel strateegiliselt paljastatuna huvipakkuvates poosides ilmuvad.
    Piisab vastavate meediate peatoimetajate pilgust siia foorumisse.
    Meie ajastu uuskangelased.

    Ahjaa, mingi reaaliti teevee võiks teha, kus castingu ajal kogutakse kamp suvalisi teidreidereid või nende vannabiisi, pannakse 3-kuuks kuhugi kinnisesse ruumi 24h televaataja järelvalve alla ja lastakse treidida kuni nõrkemiseni. Viimane, kes jalgadele püsima jääb, on võitja. Portfelli suurus ei määra. Säästaks lhv-d ühest foorumist.
  • winger, daimler, see kes tahab lugeda antud teemat seda ka teeb, igaühel on natuke erinev arvamus..foorum on foorum ja teema on teema:)
  • peate vist leppima ka algajate postitustega...palju õnne!:)
  • wingeri post oli hea.
    Tegelikult on neid üsnagi tühiseid teemasid tekkinud vägagi palju, nõustun kõikide eelkõnelejatega.

    Samas aga ei näe, et LHV tegutseks. Palju räägitakse ka Foorumis "meie portaal" all ja küsitakse jne, kas vastuseid saame? Eriti nagu ei saa küll.

    Ootaks ammustele soovitustele ja arvamustele ka feebacki tegijatelt.
  • Oi Daimler ja kõik teised auväärsed isikud siin foorumis. Ma sügavalt vabandan, et olen häirinud Teie silma ja raisanud Teie mitmesaja dollarilisi ajasekundeid tühja-tähja peale.


    vabandan...


    sügav kummardus!!!
  • daimler kas sa kuulsid ka ferrari häält?
  • Uute inimeste rohkus nagu ei häirigi, eks arvamuste paljusus ikka rikastab maailma, pigem see et mingi aeg läheb jutt aiast ikka väga kaugele ( nagu ka praega :), lõppkokkuvõte on nii et iga teema all räägitakse igast asjast, lihtsalt väsitav lugeda
  • kustkohast Te võtate, et jutt Portfelli väärtusest kaugele läheb?!?:O

    ahjaa... õige, tuli ju ainult üks number toksida portfelli väärtuse näol siia teemasse.
    Oleks pidand aimama, et midagi muud ei tohi öelda:S
  • romiO

    Teemal pole midagi viga, lihtsalt liialt kõrvale kalduvad kommentaarid, kiirelt silmadega üle lasta sis mingi 10nes kommentaaris on juttu oma portfelli suurusest!!! Muude asjade jaoks ju muud teemad
  • väga tore siis jääge teema juurde..number ja kõik
  • Jah, ma arvan ka, et kui kellelegi ei meeldi, siis ei pea ju teemat lihtsalt lugema. Igaühe oma asi. Samas olen seda meelt küll, et kui jutulõime nimetus on Portfelli väärtus, siis võiks siin ikka juttu olla ka portfelli väärtusest ja muu jutt muude teemade all.

    Seega toetan igati Annox mõtet - jääge teema juurde ja pange siia kirja oma väärtpaberiportfelli hetkeväärtus!
  • Peale teema tõstataja karmi sõna eetris pea tunnine vaikus :)

    Et keegi mind ennast teemast kõrvale kaldumises ei süüdistaks 400 K eek

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon