Päevapildid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Päevapildid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LHV pakub päevapiltide näol ideid välja. Kui palju teist neid ka praktiseerib, milline +/- suhe?
  • Praktiseerinud päevapilte ei ole, aga õppimiseks ja kogemuste saamiseks väga vajalik.
  • Olen praktiseerinud, statistikat ei teinud. Lõpuks jäin enamvähem nulli (koos teenustasudega) - aga sealhulgas oli mitu oma lollust (ei malland oodata ja võtsin positsiooni liiga vara).
  • FCX tänu reitingutõstule kenas tõusus, päevasisene toetus on tekkinud $61 peale
  • Ikka vaatan, head ideed on ikka oodatud!

    Aga päevapiltide lõpp jääb uduseks või on lõpuga nagu osade muinasjuttudega, et lõpp tuleb ise mõelda!

  • dol,

    Iga kuu lõpus teen väikese ülevaate ideedest ja tootlustest + osasi ideid jälgin lähemalt ja kommenteerin tihemini (nagu viimastel päevadel FCX, SSRI ja CNP, natuke varem IO). Osa ideid ei jõuagi realiseerimiseni, neid ei pea vajalikuks ka lähemalt kommenteerida. Samas ootan ettepanekuid (kas siia foorumisse, Päevapiltide alla või mailile), mida tahetakse rohkem kuulda/näha?

    Sten

  • Kas ei oleks võimalik ootel ja käigus olevaid ideid näidata ka mingi tabelina, muidu jääb mulle mõnikord segaseks, kas positsioon on veel käigus või ei?
    Muidu päevapiltidega igati rahul.
  • to dubow

    väga hea mõte ..nii saaks parema ülevaate.
  • Kindlasti on sellest kusagil juttu olnud,aga mida autor päevapiltides stoppide ja hinnasihi all silmas peab? Kas päevasiseseid või päevalõpu stoppe, kas hard-stoppe (order või trigger on sees) või pehmeid (et vaatab mis saab)? Sama siis ka hinnasihi koha pealt. Lisaks, mis on stop/hinnasihi arvutamise aluseks (mingi konkreetne tulu/riski suhe?, tehniline pilt?, kõhutunne?, või midagi muud).
  • Tänu Steni lugudele ongi LHVs veel contenti. Muidu mahuks vist nädala lood esilehele. Sten on kiirelt arenenud, jätka samas vaimus.
  • Coral,

    Stopid - enamasti päevalõpu stopid, kuid kuna igat aktsiat tuleb eraldi vaadelda, siis see tihti varieerub. Eriti jälgin odavate aktsiate ja lühikeste ideede stoppe.

    Hinnasiht oleneb samuti konkreetsest aktsiast, selle graafikust ning varasematest liikumistest. Nii on raske öelda. Sihiks võivad olla näiteks võimalik vastupanu- või toetustase, gapi täitmine või kindel % aktsiahinnast.

    arkok, annan endast parima

    Sten


  • Raisk, ma ütlen, peaks ka hakkama investeerimisega tegelema. Sõbrad värgid näed sa suubusid õigel ajal kinnisvaraärisse ja nüüd räigelt lebo elu peal – pea iga reede Ratsu Baaris naistele õlli välja tegemas. Täitsa kannis ikka milliseid snegurotskaid seal on. Sanja kurivaim sebis eelmine reede nina eest niisuguse mõnusate ümarate kehavormide ja neoonkollase liibuva pluusiga chick`i ära. Ai, ma ei saa. Aga ma ütlen – ükskord saan ja veel millise, kas või Valgenene esimaadleja Rahmaninova enda. Investeerin rämedalt ja käristan kõigile Ratsus fucking Karu õlut välja. Võtame kõikide naissumokate terviseks, kes on jätnud oma seksika maadlusvormi selga ja presenteerivad oma volüümi!
    Sanja ja Pets on tegelikult terava mõtlemisega poisid. Said õigel ajal rahad kokku ja ostsid Lasnakal 2-toalise korteri 30K per ruut. WC-pott ja aknalauad jäid ostulepingu järgi sisse. Algul mõtlesid küll, et sinna hea naisi kutsuda ja sakuskat libistada, aga siis tuli Petsil geniaalne idee: “Lõikame korteri tükkideks, ehitame 2-kordseks, erastame osa kordidorist EVP-de eest ja müüme asja juppidena maha!” Sanja sai projektile detaili taksojuht Bittmani kaudu ja business läks lahti. Pets pani töö juurest kipsi ja kruve pänna, Sanja jättis pooled Tallina sebrad üle võõpamata seinte värvimise tarbeks ning Süstla-Eedik väristas janus vana põranda üles. 3 kuu pärast 2 korda rohkem elamispinda, eurolakutud boksid, 62K ruut ja mis peamine – esimene korterelamu lilliputtidele.
    Mnjaa, aga kinnisvara on jura investeerimise kõrval. Vennad, raisk ma ütlen, lakuvad kodus mett sooja teki sees ja vaatavad kuidas sambad kerkivad. Pole mingit jupitamist ega detaili – ainult DVD-de sisestamine ja Tenerifel paaristõugetes häälitsemine: “Rumm koolaga, with snow, please!” Ai, ma ei saa!
    No mõtsin kadund neljapäev, et tõmban traati Hansasse ja uurin mis case neil käsil on venkudega. Siuke trendi värk, noh.
    “Jaa, Hansa maaklerid, Evald kuuleb.”
    “Tervist, ma siin vaagisin, …et tahaks … nagu … kunagi palmi all … Blood Mary-t juua, … with snow of course. Paneks mingi tonni alla ja hoiaks paar aastat.”
    “Mõtlemine on Teil õige, Meie leiame kliendile kõik tarviliku. Tulge kohale, vaatame finantsid üle, paneme mõne allkirja ja vanaduspõlv on tehtud.”
    Evald tundus muidu tore mees olevat, aga järsku läks müstikaks.
    Keegi karjus taustal..
    “Evald, Evald, tule kähku! Toetus murdub. PEDE murrab koridorist välja!! Sulge kiirelt!”
    Mine muhvi. Poleks arvanud, et Hansas töötavad sellised jõhkardid. Püüdsid raisad linnavahelt mingi venna kinni, ütlesid “tulge kaasa onu, vaatame finantsid üle” ja kui mingite kuramuse testidega said teada, et tüüp on pederast, lükkasid kohalikku gaasikambrisse. Mis vaesel pedel muud teha oli kui üritada uksest välja murda. Teiselpool ust 24 maaklerit punnivad vastu.

    ....
  • SUNW kukkus tõusutrendist läbi ning päevasisene stop $4.9 peale.

    Sten
  • mõned huvitavad pikad ideed, mis täna silma jäid:

    ORCL tõusutrendis ja $16 vastupanul
    JUPM võib minna gapi täitma
    CMRG tõusutrendis ja $12 vastupanu all

    Sten
  • Kas toetusest läbimurdmise all tuleks silmas pidada päevasiseseid liikumisi või sulgemist? LTON'is positsiooni võttes läksin vist liiga kannatamatuks...
  • mersu36, ma eeldan, et sa mõtled 6. sept päevasisest liikumist? Kui jah, siis toimus järsk liikumine kohe börsipäeva alguses. Börsi esimese ja viimase pooltunni jooksul on liikumised tavapärasest järsemad ning tihtipeale järgnevad nendele järskudele liikumistele kohe ka vastassuunalised liikumised. Börsipäeva alguses soovitaksin ettevaatlik olla või tehinguid kohe mitte teha.

    Sten
  • Kuna ma need 3 ideed siia välja käisin (08.09), siis nüüd ka kommenteerin neid. Nimelt on kõik 3 ideed käiku läinud, siis mõned mõtted, kuhu stop asteada ja kuhu siht:

    ORCL stop $16.2, siht $16.95
    JUPM-il on $8.76 juures kerge vastupanu, seega esimene võimalus kasumit võtta $8.7-75 juurest (ehk ca +8,6%). Stop $8.55.
    CMRG stop $12.1. $12.4 juurde on tekkinud kerge vastupanu, aga kui vastupanu murtakse, siis siht $12.8 juurde.

    Sten
  • CMRG on tänaseks jõudnud sihini, kasumiks 6,6%
    JUPM on samuti sihini jõudnud oodatud kasumiga (8,6%)
    ORCL sulgus eile üsna stopis, kes siis sulgesid, said kerge kasumi (1,2%). Kelle jaoks oli stop lõdvam ja hoidis üle tulemuste sai/saab täna juba 12,5% kasumit. Kuigi ma kunagi ei soovita üle tulemuste hoida, jäi seekord tulemuste aeg kahe silma vahele.

    Edu!

    Sten
  • abesiki, kui midagi sellist veel tuleb, saada mulle e-mailile, hea hommikut alustada:)
  • Kas keegi võtab vaevaks SYMC'i kommenteerida? Minu arust näitab juba teist päeva suhtelist nõrkust 21 juures ning vähenev käive ja hävimine indeksitele võiks ta sealt millalgi kolinal alla tuua. Kas sulgete või hoiate positsiooni edasi? Mis argumentidel?
  • mersu36,

    Kõigepealt minu vabandused, et ei ole kommenteerinud. SYMC viimastel päevadel tõepoolest suhtelist nõrkust näidanud ning seetõttu võtaksin kasumit. Positsiooni sulgeksin $21 juurest (näiteks $20.95 läbivajumisel).

    Head kauplemist,

    Sten
  • Kiidan Steni kõva häälega. Mina olen päevapiltide ideedega normaalses plussis ning lisaks üht-teist selle käigus õppinud. Kui miskit soovida, siis ehk seda, et käiku läinud ideedel võimalusel tihedamalt silma peal hoida ning igasuguste tõmbluste korral olukorrale ja ideele vähemasti lühike diagnoos anda. Üldreeglina huvitab iga otsuse juures vastus küsimusele "miks".
    Jõudu, Sten!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon