Ida-Viru kinnisvaraturg - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ida-Viru kinnisvaraturg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • subjekt räägib enda eest, mida arvate? Tundub, et kuumemateks objektideks on Sillamäe ja Jõhvi. Kuidas kohalik olustik on? Laevaliin, sadama arendus, tehnopark, kontserdimaja...

    ja korteri võib saada 4K-ga ruudust, milles päris eile tulekahju lõõmanud pole...
  • Ise pakuks, et Sillamäe ja Jõhvi on suurema tõusu läbi teinud, nüüd võiks ka Kohtla-Järve regiooni kiirest arengust osa saada, hinnavahe on kolmekordne, mis pikemas perspektiivis kindlasti kahaneb. Kuigi takistuseks võivad saada eelmisel aastal oksjonil linna polt müüdud tuhandekroonised korterid, mis ootavad õiget aega ja jäävad tõusu pidurdama.
  • veidi ka statistikat:

    elanike arv Sillamäel ca 17 000; Jõhvis ca 11 500

    city24 vahendusel korterite müügipakkumisi Sillamäel 10, üüripakkumisi 3

    * müügipakkumisi Jõhvis 41, üüripakkumisi 4


    Sillamäe osas on kindlasti ootused sadama arengul ning Sillamäe-Kotka laevaliinil. Mis arvate, kui elujõuline see liin üldse olema saab? Mida on Soome turistidele Sillamäel pakkuda? S.t. peale odava viina? Kui viisakas on Ranna tänava kant? Kas on riigil piisavalt tahet ja vahendeid arendamaks infrastruktuuri? Kontserdimaja Jõhvis on muidugi positiivne näide...

    Ning huvitav kui suur on üldse (niivõrd-kuivõrd) kvaliteetne nõudlus üüriturul?


    btw,

    jah, teema on siin foorumis reaalsuseks saanud peale värske ÄP uudise lugemist. Kuna on juba ammu olnud huvi end sealse olustikuga kurssi viia, algatasin ka teema.

  • Mõtlesingi, et millal järg Ida-Virusse jõuab :). Eelmise aastaga toimus siinsel (Jõhvi ja muu) kinnsvaraturul suur hüpe. Näiteks Vokas (Toila vald) küsiti paar aastat tagasi toa eest 10 000 kr. Tegu siis elamiskõlbuliku pinnaga. Nüüd aga hinnatase juba 150 000 (2-taoline) ja kõrgemal. Kuid lagi pole veel sugugi käes. Jõhvis küsitakse remontivajavate 2-toaliste korterite eest u. 200 000 kr (kesklinn). Ennustan, et seoses uute projektidega hinnatõus jätkub. Laevaliin toob sisse hulga turiste Soomest. Jõhvi meelitab rahvast uue kontserdimajaga. Eks Jõhvi valla kodulehel täpsemad investeeringud ja aregusuunad kirjas, aga siin idamaal perspektiivi küllaga. Jõhvil puudub oma restoran, meelelahutust napib, suurt spordisaali pole. Aga kõik see tuleb, ajapikku. Ei näe põhjust, miks ei peaks tulema. Selle paari aastaga, mis ma siin elanud, on linnapilt Jõhvis palju muutunud. Talviseks turismiks näen tulevikus vanade tuhamägede ära kasutamist (nagu Kohtla-Nõmmel), kuhu annaks rajada kõiksugu mäespordi tegevust. Ühesõnaga hinnatõus peaks garanteeritud olema. Pean silmas just Jõhvit.

  • Lähiajal peaks Ida-Viru kinnisvaraturgu, s.h. üüriturgu enim mõjutama plaanis oleva regionaalvangla ehitama asumine Jõhvi lähedale.
    Samas olen nõus, et Jõhvi ja Sillamäe kant on juba teinud olulise hüppe ja edasiseks arenguks peab ikka mingi lisapõhjus tekkima. Praegu on töötus siiski suur ja palgatase ei ole võrreldav Tallinna omaga. Tööstuspark on jäänud ka suures osas "toredaks projektiks paberile".
    Kohtla-Järve kant aga vindub ja ei usu, et seal lähiajal olulisi positiivseid arenguid oodata võiks.
    Selles veendumiseks tasub ise regiooni linnu külastada ja ka peatänavast kõrvale astuda ning vaagida, et palju võiks olla neid inimesi, kes sellises keskkonnas elada tahaksid.
    Kohtla-Järve arengule annaks olulise tõuke positiivses suunas progressiivse linnavõimu võimule saamine. Seni on valijate enamik olnud küll teist meelt...
  • probleemiks asjalike noorte migratsioon mujale, alguses õppima hiljem tööle. lihttöölise palk a'la 4000 eek brut. samas tallinnas saab luksepp 12k
  • Istuvad 3 vanaeite Ida-Virumaal maja ees pingil ja räägivad

    "Minu pojapoeg on 1 viks poiss, temast saab vist tulevikus arst, juba praegu askeldab kogu aeg zguttide ja süstaldega"

    "Minu lapselaps on ka tubli, temast saab ilmselt botaanik, muudkui kasvatab midagi lillepottides ja käib taimi korjamas"

    "Minu lapselaps tahab lenduriks saada, muudkui karjub teises toas: uuuu ... lendan"
  • Jõhvi pakkumised taandunud 38-le. Tunnistage üles, kes ostmas käis? :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon