Majanduskasv Eestis vs.Tallinna börs - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Majanduskasv Eestis vs.Tallinna börs

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Palju on räägitud majanduskasvust Eestis.Ma küll ei tea täpselt,milliste valemite järgi seda arvutatakse aga kui börsi vaadata siis ei saa kasvust juttuki olla.Pigem võiks siin täheldada langustrendi.Seda enam,et firmad on enda aasta tulemused juba avaldanud ja need nagu aktsiaid eriti märkimisväärselt üles ei liigutanud.Tekkib küsimus,et mis siis neid hindu veel peaks liigutama?Millegi pärast arvan,et suht sitt aasta tuleb aktsiatele börsil.Hetkel ei näe ma tõesti,et midagi positiivselt sensiatsioonilist võiks siin toimuda.Nii,et mis majanduskasvust meile siin räägitakse?
  • Jah, tõsi küll, OMX Tallinna ligi 48%-ne tõus eelmise aasta jooksul on ütlemata pask!
  • et kui Baltika aktsia enam peale tulemuste avaldamist kohe raketina üles sööstnud on Eesti majanduskasv läbi ?
  • Majanduskasvust kätte jääv raha paigutatakse kinnisvarasse ja arenevatele turgudele. Miks ma peaks investeerima eesti firmade aktsiatesse kui ma näen muudel turgudel suuremat teenimisvõimalust?
  • Krabistaja õige. Meie börs paraku oma madalate käivete juures ka üsna riskantne.
    Rääkides majanduskasvust, siis see "pommuudis" peaks ka meid mõjutama, kui ennustused paika peavad.
    Ja jah, artiklis (delfi oma) on muidugi viga. 1 eur = 1.7 dollarid on mõeldud mitte vice versa.

    http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/article.php?id=12333437
  • meie börs enamalt jaolt ei sobi ei investeerimiseks (pigem juba mingi fond või index) ega ka spekuleerimiseks (välja arvatud mõned erandid muidugi). Päeva- ja aastakäibed nii tühised, et suuremaid summasid ja aktsiakoguseid võivad omale kõrvalhobina lubada vaid üsna jõukad kauplejad. Ennustame mis me ennustame, aga poppaktsiate kindlat tõusu mina küll ei julge ootama jääda - kipub pikaajaliseks investeeringuks muutuma varem või hiljem! Mulle tundub laineharjal sõit üldse pisut riskantsena eriti eesti aktsiatega!
  • Kuulge mehed,no miks te börsi järgi otsustate siis,kas maj. kas kestab veel või on läbi.Aasta ju olnud kõigest 2 kuud,mida selle järgi veel otsustada saab.Pealegi väidetavalt tulevad sel aastal turule uued firmad.Gibons,vabandust,kuid natuke imelik tundub Su jutt,mis asi on popp aktsia?!!Ega see pole ju ometi mingi moeartikkel.Selline sõnastus ei ole minu arvates kohane börsil.Maksab ikkagi firma koos oma põhivaral. väärtustega (know how,patendid jne) ning lisaks mängib rolli firma käekäik maj.näitajad,arenuperspektiivid ja üleüldse turu olukord.
    Ärge pidage palun mind targutajaks,kuid sellise jutu peale tekib tunne,et tegemist oleks justkui hasartmänguritega,mitte investoritega,et kui 100 pannakse sisse siis tahaks väh. 100% võitu.
    Soovin kõike parimat.
  • gibons, päris ei julgeks nõustuda.
    sobib ikka investeerimiseks ja sobib ka kauplemiseks, kuid kindlasti on riskantsem kui nii mõnigi suur turg.

    Siiski üsna muljetavaldav 48% oli läinud aastal.
  • to: tom 74 ja piuks. Kui nüüd kellegi tundeid riivasin, siis sorry! Enamus kohalikest aktsiatest ikka kääbused - päevakäive 0 või siis 28 aktsiat jne.! Tahtsin lihtsalt öelda, et kui siin kaubelda tahad, pead paratamatult valiku tegema 3-4 populaarsema (andeks, mis on turul kaubeldavam see on ju popp? Baltika? kas 5 x parem ettevõte, kui aasta tagasi?) vahel ja sellised 100-200k ostud-müügid on kohe kellelgi silmas! Siin võid investoriks vastutahtsi muutuda - peale kv. tulemusi võib aktsia kaotada likviidsuse (kas päeva käive 0,1milj. EEK-u näitab head likviidsust?). Ütlen ausalt, mind eriti fundamentaalnäitajad ei köida (mitte et ma neid lugeda ei mõistaks, olen ka ise mitme firma juht) vaid see, et aktsia lühiajaliselt kindlas suunas 2-3% liiguks, et tekiks oma 1-2% päeva (max-paari) jooksul välja võtta ja teatud summa juures seda polegi nii vähe kui tundub! Loomulikult jälgin pingsalt, mida osta soovitatakse, millal tulevad maj. aasta ja kv.tulemused, mida näitavad pikaajalised graafikud ja millist trendi aktsia päeva (viimaste päevade) jooksul näitab, jne., aga kõiki neid ettevõtteid läbi analüüsida, milleks? Kogu see kauplemine vajab muidugi raudsetest reeglitest kinnipidamist ja kui ikka positsioon liigub teatud maani vales suunas, siis see ka sulgetakse! Ei mingit armu! Ja raha tuleb üle öö hoida võimalusel sulas - tuleb rahulik uni! Edu Teilegi!
  • Kui kalameeste termineid kasutada, siis olen pigem spinningusportlane ja armastan "looduses" ringi jalutada! On siin kalamehi?
  • Gibons
    Kõik on ok minu poolest, kuid viimasel ajal jääb siuke mulje,et on muutunud väga sagedaseks selline jutt a´la "miks siis aktsia paigal seisab,nädalaga tõus VAID 5%" vms.See pole sugugi halb näitaja ja pigem omada sellist aktsiat,millel on perspektiivne pikaajaline trend,kui sellist mis kõigub üles alla kuni 10%.Mis kiirelt tõuseb,see võib kukkuda veel kiiremini.Mul pole absoluutselt näit. Baltika vastu midagi ning siiralt on nendest hea meel,kel oli külma närvi hoida aktsiat kuni 15 EUR-ni,kuid kui vaadata tulevikuperspektiivi,siis on sellise aktsia ost vähem mõtekas,kui veel arvestada,et riskipreemia võib tulla ehk 30% aastas,mis on vägagi tõenäoline teenida ka teiste aktsiatega.See on minu seisukoht.
    Parimate soovidega,
    Tom
  • ... ja liiga prisked ja jõulised elukad mind pigem hirmutavad - äkki veavad koguni õnge käest! Sellpärast kannangi pussi vööl, et "säga puhul" nöör kärmelt läbi lõigata!
  • tom74
    pole Baltikat mul, aga on saku see-eest ja mitte just odavalt. ütleme et see oli tööõnnetus nagu...
    Iseenesest nagu probleemi pole, aga tuleb vist realiseerida - tundub kisub muidu pikale?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon