Ati - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Ati

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ati saavutas peale tulemusi 76$ hinna kui peale seda kukkus siis kõvasti ja nii on teinud kaa veel paljud energia sektori aktsiad Kas keegi oskab öelda umbes palju Ati kukub ja mis on energia sektori aktsate langemise põhjus?
  • 1 põhjustest oleks kahtlused Iraani küsimustes. See võetakse ÜROs arutluse alla 29. aprill ehk seesama nädalavahetus. Kui kõik läheb plaanipäraselt on järgmiseks nädalaks teada, mida Iraaniga ette võetakse. Kui põhimõtteliselt mitte midagi, siis... ühesõnaga siis on nafta hinnad kenasti üle paisutatud, ütleme niimoodi. Selle kohta on avaldatud ka mitmeid artikleid, et kui Iraaniga seotud küsimärgid turult kaovad, on nafta hinnal potentsiaali kiiresti liikuda 60 dollari kanti. Palju 'kui'-sid siin lauses.
  • ATI on tööstusharu monster, ületades kokku TIE ja RTI mcapi. TIE kaupleb kõige kõrgematel kordajatel (ca 30x forward PE ja 7x PS), ATI natuke madalamatel, odavaim (ja ka kõige vähem jälgitud/tuntud) on RTI. Lisaks arvestades, et ATI ja TIE puhul oodatakse kasvu alla 10%, kui RTI-lt oodatakse üle 20-protsendilist käibekasvu.

    Tugev aerospace turg on toonud need aktsiad tähelepanu alla ning märk, et peale nii tugevaid monstertulemusi aktsia kukub, näitab et hinnatase arvestab endasse juba päris tugevaid prognoose. Kuulda on et mõned intelligentsemad turuosalised on ka sektorit shortimas/korrektsioonile mängimas (sektori tõusule panustamiseks peaks vaatama võib-olla väiksemaid playsid).

  • Aga kui otustatakse sõda alustada iraaniga kas see ei pane ati- t tõusma?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon