Karvased ja sulelised fondid - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Karvased ja sulelised fondid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna kõik kukub, siis on täna aeg mõningaseks meelelahutuseks...

    Klassika...

    http://www.tuulberg.ee/

    Minu küsimused asjatundjatele...

    a) MIKS?
    b) MISMOODI?
    c) KAS NII TOHIB?
    d) PÄRISELT KA VÕI?
  • Karumõmm, kas Sa mäletad ka, kui kaua see hmm, jään terminiga hätta, juba tegutsenud on?
  • ....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaastaid! Sellest ka minu küsimus. Ma tahan MÕISTA! Ma tahan fenomenist aru saada. ;-D
  • Karumõmm

    On kogemusi mitmete sarnaste investeerimisfondide veebsaitidega, väike vihje .fi lõpulisel meiliaadressil garanteerib saidi kiire sulgemise ...
  • eriti andekas: "tuulberg.ee fondiosak on tulumaksuvaba, s.t. osanikud ei pea indeksi väärtuse kasvust saadud kasumilt tulumaksu tasuma."

    See on mõeldud siis ju reliseerimata tulu. Selle pealt ei peagi ju kunagi maksma
  • tegemist ilmselt nn. avatud fondiga, sellele viitab näiteks järgmine link: http://www.tuulberg.ee/evb/
  • Minuteada kunagi selliseid .fi meile ka saadeti...või isegi .vpi meile. Aga eikeskit. Mul jääb sügavalt loota, et need tegelased loevad ka siinseid foorumeid ja avastavad "OHHOOOOO..."

    Aga äkki kellelgi on kogemusi lausa sellega, kuidas asi funkab, rahad liiguvad jne? Täitsa põnev oleks teada.
  • Mõhkugi ei saa aru, millest eelkõnelejad räägivad. Ei leia ka linki millegipärast.
  • No mina ei tea - tuleb lahti küll...

    Tõestuseks väike copy und paste....

    tuulberg.ee hiilgav aastatulemus
    4. aprillil lõppenud 2006. majandusaastal oli tuulberg.ee fondiindeksi tootlus 57,78%. See on sarnaste fondide seas ülimalt hea saavutus, arvestades investeeringute ulatuslikku diversifitseerimist.
    tuulberg.ee haldus õnnitleb kõiki tuulberg.ee nõukogu liikmeid!
  • Karumõmm, milles probleem?
    Poisid panid rahad kokku, investeerivad seda ja annavad kogu maailmale teada, kui osavad nad on.

    Kas nimetada seda fondiks või millekski muuks, ei ole ju vahet...tegelikult
  • Aga kas sellisel asjal on ka mingi eelis? Ütleme et näiteks mina, taksojuht Aksel ja traktorist Heldur paneme rahad kokku ja teeme fondi, hakkame investeerima, koostame oma indeksi, loomulikult ka sellise vägeva veebisaidi. Kas see on mingis suhtes parem sellest variandist, kui lihtsalt paneme Akseli ja Helduri papi koos minu rahaga ühe inimese nimel teenima?

    Nimedel pole mingi pistmist konkreetsete isikutega;)

    Muidugi oleks kihvt luua erinevaid osakondi ja divisjone ja neid omavahel õnnitleda: Välissuhete jaoskond õnnitleb kinnisvaradivisjoni! Transpordiosakond õnnitleb juhtkonda! Pressidivisjon õnnitleb haldusosakonda! Personalisektsioon kiidab logistikadivisjoni!

    ise oleme ikka kolmekesi ja kihvtid vennad:)
  • Aatom, kui ma viitsiks, siis ma tuuseldaks veidi seadusandluses ning kindlasti leiaks sellise moodustise suhtes küsitavusi. Ja mitte ühe. Või kasvõi terminoloogias - kui on fond, on fondivalitseja (litsentseeritud), sellel on fondijuht (litsentseerituf + võibolla CFA) jne...

    Senimaani on minu sportlik huvi, et äkki keegi on sellest siseringist ka siin foorumis nägu näitamas ja võib rääkida, kuidas siis "fondi" ka juhitakse.
  • Nõus aatomikuga,
    ärge mölisege inimestega kes midagi teevad. Üldse mölisege ja targutage vähem ja pigem tehke midagi tarka, kui siin pläkutate.
    On nad teilt mõnda penni tahtnud, et pläkutate?
    Imponeerib hoopis see, et see va Tuulberg figureerib juba 7-8 aastat. Nii, et tehke järele.
  • mul on mõned kogemused nendega eelmisest aastast. Augustis enne Kalevi aastaaaruannet küsisin naljapärast neilt (mõnel vahendajalt veel) Kalevi edasiste väljavaadete kohta. Kavatsesin ise osta. Tuulberg.ee vastaski emaili teel paari päeva pärast ja andis kategoorilise soovituse mitte osta. Paljudel põhjustel ei julgenud ma tõesti osta. Kui aastaaruande järel langes Kalevi hind paugust 1.20-lt 0.90 ni, siis sain aru, et neil oli tegelikult kõige õigem arusaamine "Eesti rahvusliku uhkuse" väljavaadetest. Seejuures tasuta saadud ja aus soovitus.
  • No näed, hakkab looma... muzzi-suguseid otsisingi.

    Karum6mm
    (möliseja ja targutaja igasugu seadusega mittekaetud rahakaasamismehhanismide suhtes)
  • karumõmm, milliseid minusuguseid sa silmas pead? apaistab, et sul endal on eelkõige probleeme. tõepoolest, tööd tuleb teha, mitte siin foorumis kiunuda.
  • Ok, ok, ei viitsi enam asjanduse fanclubiga vaielda... :-D
  • muzzi, ma saan nii aru, et mõmm otsis kedagi kes seda kampa tunneb või on nendega mingeid asju ajanud, et aru saada kellega on tegu ja mida see kooslus endast kujutab.

    ja muzzi oli esimene kes midagigigigigi sellest näis teadvat (õige soovitus maili teel neilt) siis selles mõttes ta otsiski sinusuguseid
  • ja prolede stiilis kisa: tööd ( hea kui oleks raske füüsiline-) tuleb teha mitte foorumis istuda on küll täiega naljakas..............................

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon