Börsipäev 5. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 5. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Viimati kõvasti pihta saanud kruiisilaevade sektor sai täna positiivseid kommentaare Harris Nesbitti poolt, kes tõstis Royal Caribbean’i(RCL) soovitust ‘outperform’ peale varasemalt’neutral’. Tõstab sihi $48 peale varasema $45 pealt. Põhjuseks, et aktsia on 2006. aastal kukkunud juba 13.5% ja tegu on ülereageeringuga kõrgete kütusehindade ja väiksema reiside reserveerimise arvu suhtes.

    Genelabs Tech Inc(GNLB) on hommikul hiigeltõusus. Hetkeks ca +80%. Biotehnoloogia ravimeid valmistav firma teatas, et astus litsentsi ja koostöö lepingusse Šveitsi tuntud ravimitegija Novartis AG-ga, et arendada Hepatiit C ravi. Genelab saab lepingu järgi koheselt $12.5 miljonit ja järgmise kahe aasta jooksul ülejäänud osa $20 miljonilisest summast. Kokkuvõttes võib tehingu väärtus küündida aja pikku aga isegi kuni $175 miljonini.
  • Wind's Not at Our Back

    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    6/5/2006 8:52 AM EDT
      

    "The secret to success is just plain hard work. Come in early, stay late, work twice as hard as your counterparts. And do your best at every job."

    -- Vernon Jordan
      
     
    Good results in the stock market always require effort but there are times we need to work even harder if we hope to excel. Now is one of those times. When the market is trending upward, a little patience will often cure problems for us. A rising tide lifts all boats and that means even poor stock picks may turn out to be OK if we have a strong market to help us.

    After the recent technical breakdown in the major indices we would be foolish to expect the market to gallop back to new highs as if nothing had happened. We may indeed recover and move back to where we were in April but we can't forget we have to deal with the uncertainty of the Fed interest rate decisions, inflation, concerns about economic growth, a belligerent Iraq, faltering emerging markets, a weak dollar and a variety of other issues.

    Many of those worries and concerns may already be priced into the market but they do provide a constant source of negative news that makes it more difficult for buyers to put cash to work.

    Some argue that this is a good environment for climbing a "wall of worry." Certainly, the negatives are prominent and making folks cautious, but we really don't have a good feel to what degree they are already discounted. What we need is proof in the form of upside action in the face of negative news. A market that advances when the news is problematic is the best evidence that we can overcome the hurdles of anxiety and worry.

    This morning there is news on the wires that Iran is threatening to cut oil supplies. That sounds like political posturing but oil is up over a $1 on the news and futures are trading down. If the market really has fully priced in events like this, we should be able to shrug it off and stabilize quickly. I'm not sure that is the case right now and I want to see buyers ignore negative news before I embrace the wall of worry thesis.

    We have our work cut out for us. We need to be particularly diligent in protecting capital, cutting losses and not letting trades turn into investments. Eventually the market will produce better clarity but right now we are still groping to deal with the technical damage that has been wrought. That doesn't mean we won't have good opportunities but we are going to have to work to find them and make them pay off.

    We have a soft open on the strength in crude oil. Overseas markets were mixed as the dollar was weak once again.

  • Kes juurdleb tänase naftahinnatõusu hüppe üle, siis võin niipalju öelda, et üks Iraani tppametnikest esines avalikkuse ees väitega, et kui USA peaks Iraani ründama, siis naftaeksport väheneb kogu regioonist olulisel määral. Varem väljaöeldud väited, et poliitiline jagelemine uraani rikastamise koha pealt ei sega nafta eksporti on nüüd kahtluse alla seatud.

    Nafta 2.5 dollari jagu plussis
  • Üllatavalt oluliseks on saanud ümmargune 2200 number Nasdaqi jaoks, kord rünnatakse seda ühelt siis teiselt poolt, selle murdmine/mittemurdmine annab aga tänaselegi päevale sihi kätte.
  • Bernanke talking at banking conference in DC... says core inflation rise is unwelcome development

    Tuum inflatsiooni kiirenemine hirmutab turge, intressimäärasid peab seega ikkagi tõstma ning majandus on samuti jahtumas. Ühesõnaga kaks halba asja korraga ei tähenda aktsiaturule head.
  • Järjekordne masendavalt punane päev
  • Kui mul õieti meeles on, siis viimased kolm kauplemisnädalat on alanud sedalaadse hiigellangusega... Ja kui graafikult järgi vaadata, siis peaaegu et nii ongi. 3 nädalat tagasi suudeti küll esimese päeva päevasisene langus päeva lõpuks küll enam-vähem tagasi võtta, kuid sellele järgnes järgmisel päeval omakorda suur langus.

    Nii et 3 nädalat järjest alustame siis suure langusega.
  • Genelabs(GNLB) on praeguseks juba 15.5 miljoni aktsialise float'i läbi kaubelnud. Hetkel tänase päeva senine kogumaht 20.3 miljonit juba ja aktsia ligikaudu +200%. Kas kellelgi oli külma kõhtu? :)
  • Milline loogiline alus oleks osta 60-70% kõrgemalt ja arvata(oodata) et paneb 200% üles?
  • Joel, kas me pidime sellest fakti konstateeringust soovituse välja lugema? :) Esialgse postituse ajal küll nii ei paistnud.
  • Vastus küsimusele, et milline oleks loogiline alus... tegu news-driven event'iga. Ettevõte, mille turuväärtus eilse sulgumishinnaga oli 13.5 miljonit, saab niivõrd tähtsa lepingu, millega on põhimõtteliselt 20 miljonit juba taskus ja on potentsiaali, et number jõuab kolmekohaliseks...

    Float ka kitsuke, mis annab võimaluse pigistamiseks(squeeze). Kõik eeldused kirgede üleskütmiseks olid igastahes olemas. Seega, neil, kes silmad punnis ekraani jälgivad ja näpp hiire peal tehinguvalmis oli, on sellistes olukordades võimalik teenida. Minu mäletamist mööda oli pump&dump foorumi all ka sellistest olukordadest juttu...

    Jim, minu puhul pole kindlasti tegu soovitusega, kui ma teisiti ei ütle. Üritan välja tuua hommikuti huvitavamad uudiskillud põhimõttel, et infot ei saa kunagi olla liiga palju.
  • Joel, kirjutasid, et see GNLB turuväärtus võib uue ülihea lepingu toel paisuda kolmekohaliseks... Kas täna oleks veel mõistlik paariks päevaks raha sisse lükata? Ma ise mõtlen, et isegi kui päris 1000% tõusu kokku ei tule, siis mingi 100%-200% saab ikka kätte veel?

    Kusjuures, just avastasin, et hanza.netti oli tagatiseta väikelaenu pakkumine tulnud 50 000 krooni peale. Kuna mul ülejäänud vaba raha on IPOst saadik Tallinki all juba kinni (krt, tagantjärgi mõeldes läks ikka tehing untsu natuke... aga õnneks oli sellel laenul intress kõvasti väiksem kui uuel, sest Tallinki jaoks sain kinnisvara tagatiseks panna). Igatahes, võtsin laenu igaks juhuks juba ära ja kandsin treidimiskontole, nii et ootan häid ideid teilt! Näpp hetkel nupul, et GNLB osta, aga tahaks igaks juhuks enne tehingu tegemist targemate arvamust veel kuulda, kas tasub tehing ära teha või mitte!?

    Lugesin natuke yahoost ka GNLB kohta ja vaatasin graafikut. Minu arust on väga perspektiivikas ettevõte. Aga äkki on midagi kahe silma vahele jäänud... Õnneks on aktsia juba päeva tippudest natuke alla tulnud, saab odavamalt siseneda või mis teie arvate?

    Aidake palun!

    PS! Väga suurt riski ei tahaks ka võtta, kuna tegu ikkagi laenurahaga.
  • Mina ei ostaks...aga see pole ka minu raha...
  • Hm, lõpetaks ehk selle iroonilise sõnavõtuga GNLB teema?

    Risk ja tulu käivad ikka käsikäes ning laenuraha ei ole küll mõistlik nn ühe uudise või hype aktsiatesse panna.
  • Alo võttis hästi kokku, mida funile tahtsin vastuseks kirjutada. Laenuraha pole aktsiate jaoks...eriti kui jutt hype'st. Ja mõttetera, mis mulle endale meeldib - iga kord kui keegi ostab, peab keegi ka müüma. Kahe teraga mõõk nii-öelda...
  • Halloo, jälle ei taibatud irooniat ära:)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon