Mis aktsiad kellelgi on? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Mis aktsiad kellelgi on?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei tea kas on sama hell teema kui küsida naise vanust aga mis mul kaotada! Sooviks siis huvi pärast teada millest teie aktsiaportfellid koosnevad ja kuidas rahul olete?

    Ise oman hetkel:

    Tallinki TAL1T 93%
    YM BIOSCIENCES INC (YMI) 5%
    Archier Daniels Midland (ADM) 2%

    Tallinki ja Ymi-ga pole sugugi rahul kuid ADM sai ostetud suht soodsal ajal nii et täitsa positiivne. Nüüd mõtlen mida juurde osta

    R.
  • See on sama teema, kui küsida Ärimehe käest- avalda oma saladus kuidas miljönäriks said.
    Ja Ärimees ütleb, tegin tööd.
  • Minul ei ole hetkel ühtegi aktsiat. Virtuaalportfell ei loe!
  • Velikij - kiitus Sulle. Olla rahas on praegu üsna ratsionaalne ja need, kes on suutnud endas viimastel kuudel rahu säilitada ja hoidunud investeerimisest, on minu arvates lootustandvad pikaajalised investorid. Teine omadus, millest jagu saamine investoritele reeglina ainult kasuks tuleb, on loobumine mõttest, et investeerimine peab olema huvitav.

    Investeerimine, kui lihasuretamine on IN.

    :-)

    Long LTEL, (jällegi) short SMH.
  • Ise samuti rahas, oman vaid ühe aktsia ostuoptsiooni ...
  • Ehh, kristjan, mäletad, et umbes kuu-paar tagasi likvideerisin näiteks oma Venemaa positsiooni just tänu Sulle!
  • rainerb

    Vaata aktsiaraamatuid. Rahulolu kohta seal küll märge puudub, aga selle saad ise välja arvutada, kui piisava sagedusega aktsiaraamatutest koopiaid teed.

    Ma näiteks hoian teatud olulistel isikutel sel moel silma peal. Seda aga hoopis teistel eesmärkidel kui nende strateegiate kopeerimine.
  • Aa, seda kah, et aktsiaraamatud on ainult tutvumiseks ja sealsete andmete mistahes muu töötlemine ilma nimekirja kantud isiku loata on pahategu.

    Mina ainult tutvun sellega, et kuidas mu vanaisal börsil läheb. Vanaisa luba on olemas. Niiet kõik on õiguspärane.
  • rainerb, küsida ei ole sugugi patt. Ainult see mis aktsiad kellelgi on, ei pruugi alati anda adekvaatset informatsiooni, eriti kui küsida enamiku eelpool vastanute käest. Mina soovitaksin eelkõige töötada välja oma strateegia ja siis hakkata portfelli kokku panema. Kindlasti aitab mõtteid koguda hea kirjandus ja see ei pruugi olla ainult väärtpaberifriikide kirjandus, mille sõnavarast enamik eelpoolvastanuist copy pastet teevad, et siin ilmekalt esineda.
  • kristjan, kui investeerimine kui lihasuretamine, siis loogoliselt pole ju nii pikalt vaja - piisab lihasuretamisest.
    Ise olen cashis, loodan mone kuu jooksul mingisse fondi uuesti minna, aga pilt kehv. Vist on oluline see kuhu USA keerab. Aktsiatega ei joua jamada, neid peaks kogu aeg passima. Kui viitsiks, siis oleks luhike USA kinnisvaras (FNM ja TOL)
  • Peamiselt Tallinna Kaubamaja, väheke Sakut ning üks nokia ostuoptsioon, ühinen tihvlohossiga et enne kui alustad eesmärgid/strateegia paika. Ise alustasin just sellise raamatu lugemist nagu George Soros "On Globalization".

    Edu kõigile.
  • uus29, see "kui viitsiks" on muuseas üsna arusaadav. Mõnele võib minu lähenemine investeerimisel tunduda lausa investeerimisvaenulik. Ometi see pole seda. Mõnda aega on lihtsalt parim viis minu arvates olnud portfelli riskide vähendamiseks kaaluda ennast rohkem lühikese poole peale - seda aga ei saa pidada "rahulikuks" investeerimiseks. Pika positsiooni hoidjal on alati aega maa ja ilm, lühikeste positsioonidega peab ajastamisega rohkem vaeva nägema ja praktiliselt alati valvel istuma. Kuigi kui pikemaajaliselt vaadata, siis ei tohiks ju suurt erinevust (kulud on paraku suuremad) pikaajalise lühikese positsiooni hoidmisel olla, kuid psühholoogiliselt on see tunne erinev ja väga paljudele ei sobi. Ei sobi just seetõttu, et pika positsiooni hoidmise korral on teoreetiline kaotus võrdne investeeritud summaga, lühikese positsiooni puhul on maksimaalne kaotus piiramata. Reaalses elus muidugi mingi piir sellel kaotusel muidugi on, ei saa ju näiteks olla, et AAPL aktsia praeguselt tasemelt kordades (if any, see näide on mõistagi selle Äripäeva arusaamatu "investeerimissoovituste"??! rubriigi narritamiseks) tõuseb :-) Aga pigem siis limiteerida oma võimalik kaotus ja kasutada müügioptsioone. TOL jms ma enam praegu ei shordiks, tarbimise jahtumisele avatud AAPL-i aga pisutki kõrgema hinna korral küll.

    AAPL - short of the year 2006!
    :-)
  • Nii shortisin kogu oma raha eest AAPLi
  • Baltika 65,6%
    Viisnurk 10,7%
    T Vesi 19,5%
    Kalev 1,2%
    Likviidsus 3,0%
  • Tallinna Vesi 100% ja kavatsen kükitada kauem.
  • OKOB, loodetavasti oli see "kogu raha" vähemasti väike summa...
  • OKOB, loodan et sul tasakaalustamiseks ikka pikad positsioonid ka on. Praegu tundub nii, et USA-s on asi väga segane. Kolm protsenti üles alla päevas nõuab ikka kõva närvi, aga selliseid päevi saab vist üha rohkem olema.
  • Milleks närvi minna, elus tähtsamaid asju ka kui raha.
    eeh1t, tveat, tal1t, seb fondid
  • Tegu oli naljaga ja nagu ma nüüd neid kommentaare lugedes aru saan, ebaõnnestunud naljaga.
    Olen lihtsalt lugenud seda foorumit ja näen pidevalt küsimusi a la "mida soovitate osta, pole endal aega/viitsimist aruannet lugeda", mis tundub mulle natuke napakas.

    Seega sorry.
  • to OKOB jt.
    pole see küsimus napakas midagi. Ka mina ei viitsi -pole võimeline- analüüsima selle, investeerimise valdkonna inffi. Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde. Kui mul tekkis kinnisvarabuumi najal vaba raha, miks peaksin tungima võõra valdkonna pärusmaale. Ootasin ka siin seltskonnas soovitust (näiteks 15.05) et müüge kõik maha ja oodake paar kuud. Midagi sellist ei kõlanud. Olin loll ja müüsin 18.05 peale 20% langust ja ostsin peale kahepäevast tõusu jälle 25.05. Juhtkirjad ja ülevaated räägivad olnust ja väga ümarat juttu saabuvast (mille mõistmiseks pead tegija olema). Aga muidugi - minusuguste lollide arvel ju teised ja pangad ju elavadki.
  • Jäi märkimata, et jälle olin loll. Ja praegu ka, kuna kavatsen kõiki lõpuni hoida (nii nagu praeguseni hoian Maapanga aktsiaid).
  • Mina oman õhku ja armastust:) Ja tunnen end rikkaima inimesena maailmas!;)
  • to toivo
    kui ei viitsi ja pole võimeline analüüsiks, siis pole ju ka mõtet investeerida, või kui sinu eesmärk ongi raha kinkida, siis soovitan juba see heategevuslikult ära anda. Kui on soov ikkagi investeerimisega tegeleda, siis tuleb see ka endale selgeks teha (higi ja vaevaga). Mõtle ikka enda jaoks asi selgeks ning siis tegutse vastavalt. Oma aktsiad nimetasin jube eelnevas kommentaaris.

    Re: Mis aktsiad kellelgi on? 07/06/06 09:45
  • to wrc
    huvitav, kui juukseid lõigata vaja, või autot parandada, või maja ehitada, siis pöördume spetsialisti poole, aga kui see juuksur või autoparandaja tahab oma raha paigutada - investeerida, siis peab ta ise seda ala õppima hakkama? Jama. Pakuks näit. 5-10% tuludest nõuandjale aga ei, pean ise päevad läbi õppima rahandust-majandust, selle asemel et oma erialal raha teenida. Vanasti nimetati sellist tegevust naturaalmajanduseks, nüüd pidavat siiski turumajandus ja spetsiliseerumine olema.
    Pangas muidugi saab infot a'la: kui tahad aastaks raha paigutada, soovitame tähtajalist hoiust.
  • mu isiklik lemmik juba 8.00$ tasemelt on olnud PETS, nüüd hoian 12$ pealt jälle pikka possi.
    vahelduva eduga lühendan ja pikendan SMSI, YHOO, BIDU, mingi 4-5 veel
  • toivo19, ära aja jama! Milleks on fondid ja fondihaldurid?
  • Võmalus konsulteerida maakleriga või sõltuvalt summast tegeleb maakler sinu invasteeringutega.
  • to toivo
    polegi öelnud et peab ise tegema, see oli puhtalt soovitus. Loomulikult võid palgata omale maakleri kui piisavalt vahendeid on. Peale oma põhitöö investeerimisega tegelemine on minule isiklikult palju huvitavam kui peale tööd/nädalavahetusel teleka ees õlu laskmine, vms. "AJAraiskamine" (see oli lihtne näide).
  • toivo19

    Leia üks erinevus juuksuril, autolukksepal, ehitajal ja investoril.
    Mina leian, et erinevalt töö tegemisest, mõtlemist ei saa sisse osta. Mõtlejad ei ole sellest huvitatud.
    Miks ei saa? Sellepärast, et juuksur või ehitaja ei teeni nii palju, et saaks omale palgata miljardäri aju, mis aitaks ühel töölisel miljardäriks või siis vähemalt miljonäriks saada.
  • Ise rahas.
    Aga mille järgi näiteks teie otsusate siin, et mida osta. kas te olete siis kõik kauplejad ja kasutate rohkem tehnilist analüüsi või mõni teist analüüsib ka midagi ja kui jah, siis kuidas ? Ehk millised peavad olema selle aktsia omadused mida ostate ...
  • Tallinna Börsilt vaid Kaubamaja. Enamus portfellist fondihaldurite käes, soetatud põhjast (vähemalt tänases mõistes :). Kuivõrd ei ole prof, siis investeerin ise vaid valitud aktsatesse, mille kohta oman nägemust ja viitsin aruannet lugeda. Ja siis näpuotsaga IPO-delt võtnud (hiljutise paari näite najal võib küll tõdeda, et viimane Eestis jaeinvestorile vaid downside'i pakub)
  • Siin kaldus jutt nõuande saamise võimalustele ...

    Olles LHV foorumeid 6 kuud lugenud, on täiesti selge, et piisab stefani, kristjani ja Henno arvamuste lugemisest, et 8% tootlusega otsuseid teha. Hoidsin teile praegu 6 kuud kokku. Pole tänu väärt.
  • 75% raha
    Klementi
    Viisnurk
    (need kaks pikaajaliselt lootuses, et vähemalt üks neist teenib 100% ja teine ei kaota vähemalt raha)
    veidi USAs ja Saksamaal.
  • Inglastelt küsiti, et kuidas tal küll nii ilus tihe muru on, mispeale mees rõõmuga oli nõus saladuse avaldama, et tuleb korralikult niita, kasta ja väetada.. ja seda 300 aastat järjest.

    Tõepoolest investeerides on kaval kogemusi mitte omades kogenenumaid usaldada, sest esmapilgul hõlptuluna tunduv juhuslik kasum või tublisti enesehinnangut tõstnuna ostutuda hiljem aluseks uljusest tingitud ebaõnnestumisele ja pettumusele. Foorumid on hea koht kogemuste vahetamiseks ja olnud abiks ka mõne lolluse ära hoidmisel.

    Ise praegu ka põhiliselt rahas, Talllinna Börsilt vaid sai Tallinki alt võetud ja hiljuti Kaubamaja nii pooleaastase perspektiiviga.
  • segased ajad jah. hoian positsioonid väikesed. hetkel pikk "lean hogs" ja "soyabean meal"
  • Intelit tuleb praegu koguda, aasta lõpus hind suure tõenäosusega selgelt üle 20 USD
  • see on umbes sarnane selle sinu Türgi soovitusega (vast nii -30% hetkel). Praegu AVOID INTC, esimene ost 12-14 USD vahemikus.
  • kae-kae, jänes Kristjan taas platsis. Ega siis Türgit korraga ei osteta, ise ostsin neljas osas ja hetkel -7%. Ja ega ost ei olnudki poole aasta perspektiivis. Kui Sa ka Türgit antud tasemelt ei julge osta, siis pole midagi teha, mina julgen, sest mind ei rahulda pikemas perspektiivis aastane 12%-ne tootlus.Ja tahaks vägisi seda inteli langust näha 12 USD peale, unista edasi :)
  • mõnikord ma mõtlen täitsa huviga, mis tunne võiks olla seljaajuga mõtlemine. Et kas tekib selline imelik surin seljas ja sellest tuletatakse mingid seosed või kuidas sellised investeerimisideed õigupoolest tekivad? tiny, räägi lähemalt!

    :-)
  • eks nad ikka sellest tekivad, kui ei viitsi veel pensionär olla ja Leedu telekomi taolisi iseenesest fundamentaalselt üsna soodsaid aga väljasurevaid asju osta. Ja ehk isegi sellest , kui on ise ka Türgis maad kuulamas käidud, kuidas lood hetkel on ja millised nad võiksid 5 aasta pärast olla võibolla on isegi mõnikord vaadatud, mis Inteli tooteportfellis selle aasta lõpus toimuma hakkab jne... Ja hullumeelsuse ning geniaalsuse vahe pidi väga väike olema :) Sulle meeldib ilmselt kindla peale mängida ja nii oled ka vähemaga rahul. inimesed on erinevad, võtagi seda sellisena.
  • tiny, kas su viimased soovitused polnud mitte MBT ja DELL, mõlemad 33 USD pealt?
  • Tootlus Leedu Telekomi aktsiatest ületab järgmise 2 aasta jooksul üsna suure tõenäosusega majanduskriisi sukelduva majandusega Türgi turgu. Ainuke suur risk on see, et Telia moronid tulevad seda enne turult kokku korjama. Jah, ma olen vaadanud INTC-ga seonduvaid uudiseid aastaid. Ja ma tunnen ennast praegu võrdselt hästi nii SMH putte (kuigi ma aeg ajalt neist jälle korraks väljun) kui LTEL aktsiaid omades. Ja ma olen tõepoolest tõenäoliselt üsna rahul oma järgmise 2 aasta tootluse väljavaatega. Milline see on näitab aeg. Puht tunnetuslikult vaevalt alla 100%. :-)

  • palju õnne siis, kahju et nii vähesega lepid. Vanasõna ütleb veel, et lollidega ei vaielda, lolle välditakse. Aeg näitab, kumb on kumb. Aga seda ma ei usu, et julged oma vigu tunnistada, kui Sinu nägemus vale on :). Mul pole vähemalt seda probleemi.
  • Palun kuula mind ükski kord tähelepanelikult: go-go aeg on läbi. Arvesta sellega. Ma tunnistan oma vigu. AAPL puttidega alustasin liiga vara - esimene laar oli tehtud jaanuarisse ja need lõppesid väärtusetult. Pärast seda pole ühtegi lühikest positsiooni kahjumiga lõpetanud, aga kindlasti seda saab olema. Olen teinud sadu vigu sellel aastal ja valmis neid tunnistama. Täna näiteks läksin jälle pikaks OTP-s, oleks saanud päevasiseselt 2% odavamalt. Äärmiselt riskantne investeering, loodetavasti saan hea hinnaga calle peale müüa, kui aktsia pisutki taastub. Kaugeltki mitte sure bet. 5% portfellist kannatab ehk sellist asja välja, nagu ehk ka Türgit, kui sa selles ennast kindlalt tunned. Not my cup of tea.
  • Tiny, sa investeerid enda raha või klientide oma? Vaks vahet sees.
  • Tiny, 100% kahe aasta peale on "vähesega leppimine"? Kui küsida võib, milline Su enda portfelli tootlus on, mitmetesse sadadesse protsentidesse see ulatub? Ja milliseid investeeringuid veel teed peale Türgi? Kuna see positsioon on praegu miinuses, siis mis on need positsioonid, mis selle miinuse kogu portfelli osas plussiks viinud on?

    Samas, Kristjan, 100 krooni vahele, et Intelit ei lange selle aasta jooksul alla $13? :) See oleks Sinu pakutud vahemiku keskpunk.
  • Kuhu Intel siis langeda võib? $16,$15,$14? Vaevalt, et põhi tehti, kuigi pessimiste on kindlasti rohkem, kui kuu tagasi. Plaanin Intelit hakata ostma $15-ga. Aktsiahinna 12,8-12,9 juures on turuväärtuseks 75 miljr. Ei ole midagi võimatut. Eriti, kui kasum tuleb vaid napp 6 miljardit.
  • Tallink, Viisnurk, Tallinna kaubamaja, Klementi. Natuke Kalevit ja Baltikat. Natuke raha.

    Olin enamvähem vee peal selle portfelliga, kuni tuli see suurem üldine langus. Praegu ei suuda ise ka mõista, miks olen sellise kompoti kokku kogunud:) Aga minu isiklik seisukoht on, et nende kõigiga võib midagi juhtuda. Hindan oma komplekti üsna riskantseks.

    Lisaks kasvukonto 100, praegu veel umbes 8% plussis, oli muidugi tunduvalt parem, dollari nõrgenemine ja börside langus pakuvad võimalust soodsamalt osta;)

    PS: oman (või omasin?) ka Ekranast natuke:) See oli tõesti üsna väike kogus, portfell näitab, et nad on olemas mingi pisikese väärtusega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon